Oprawa graficzna TVN

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

~
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ~ »

ta nowa oprawa mi siĂŞ nie podoba
TVN kojarzy siĂŞ z okrÂągÂłymi ksztaÂłtami i myÂślĂŞ, Âże takie powinny pozostaĂŚ
Przepraszam za porĂłwnanie, ale ta oprawa wyglÂąda jakby plemniki pÂłynĂŞÂły do komĂłrki jajowej. Tak to wyglÂąda.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

~ pisze:ta nowa oprawa mi siĂŞ nie podoba
TVN kojarzy siĂŞ z okrÂągÂłymi ksztaÂłtami i myÂślĂŞ, Âże takie powinny pozostaĂŚ
Przepraszam za porĂłwnanie, ale ta oprawa wyglÂąda jakby plemniki pÂłynĂŞÂły do komĂłrki jajowej. Tak to wyglÂąda.
nie wiem czemu ale mi teÂż siĂŞ z tym skojarzyÂło, choĂŚ bardziej mi sie kojarzy z impresjonistycznym stylem malarskim
TVN innowacja i nowoczesność...
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Ten projekt oprawy graficznej jest prawdziwy i nie wykonaÂła go firma VELVET tylko CA-SQUARE (m.in. grafika SF). na ich stronie internetowej sÂą dostĂŞpne capsy.
Adres tutaj.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

nie wygladaÂło mi to na velvet szacunek za znalezienie ÂźrĂłdÂła
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

No to jestem w szoku, Âże to nie velvet. Nie wiem czy tak bezprawnie mogÂą bazowaĂŚ na starej oprawie - przecieÂż jest ona chroniona prawami autorskimi - a podobieĂąstwa w kolorystyce np. sÂą znaczne...

P.S. to ta sama firma, ktĂłra zrobiÂła oprawĂŞ dla Sopot Festival.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

no to r_r16 napisaÂł Âże grafika mn. do sopotu ale ja nie chce tej grafiki, mam nadzieje Âże nie wygra :P
pawell
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Greg Haus pisze:a podobieĂąstwa w kolorystyce np. sÂą znaczne...
To velvet ma wy³¹cznoœÌ na kolor niebieski i ¿ó³ty w grafice? :hyh: Przecie¿ te kolory s¹ w logo TVN, wiêc chyba jasne, ¿e bêdzie ich du¿o w oprawie graficznej. :)
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

kamiiloo pisze:nie wygladaÂło mi to na velvet szacunek za znalezienie ÂźrĂłdÂła
DziĂŞki za szacunek, ale grzecznie siĂŞ przyznajĂŞ, Âże to nie ja :D PrzeglÂądaÂłem komentarze w newsach na tvnfakty.pl i trafiÂłem na komentarz z linkiem. SprawdziÂłem i okazaÂło siĂŞ, Âże te capsy tam sÂą i tylko grzecznie to ÂźrĂłdÂło wam przekazaÂłem. :D

[ Dodano: Nie Lis 11, 2007 8:23 pm ]
Greg Haus pisze:przecieÂż jest ona chroniona prawami autorskimi
Nie znam siĂŞ na tym, ale wydaje mi siĂŞ, Âże jeÂśli TVN zleca zrobienie oprawy graficznej, to jednoczeÂśnie takÂą oprawĂŞ kupuje i jednoczeÂśnie to wÂłaÂśnie zleceniodawcy, czyli w tym wypadku TVN-owi przysÂługujÂą prawa autorskie.
GdzieÂś sÂłyszaÂłem, Âże tak to siĂŞ odbywa :D
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Na strone prócz gwiazdki przy nazwie tvn pisze s³ówko 'pitch' co znaczy m.in. wystawione na sprzedarz - czyli nie przyjeli tego projektu - bo inaczej tvn juz by go kupi³ :)
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

JakoÂś nie ÂżaÂłujĂŞ, Âże tej oprawy nie bĂŞdzie. Podoba mi siĂŞ, ale nie chciaÂłbym jej widzieĂŚ w TVN.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

r_r16 pisze:
kamiiloo pisze:nie wygladaÂło mi to na velvet szacunek za znalezienie ÂźrĂłdÂła
DziĂŞki za szacunek, ale grzecznie siĂŞ przyznajĂŞ, Âże to nie ja :D PrzeglÂądaÂłem komentarze w newsach na tvnfakty.pl i trafiÂłem na komentarz z linkiem. SprawdziÂłem i okazaÂło siĂŞ, Âże te capsy tam sÂą i tylko grzecznie to ÂźrĂłdÂło wam przekazaÂłem. :D
no prosze jakie szlachetne zachowanie :P przyznania sie no no to ja i tak daje szacunek :P
object
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: object »

Ja juÂż kilka miesiĂŞcy temu wiedziaÂłem, Âże wkrĂłtce zmieniÂą oprawĂŞ graficznÂą, zresztÂą pisaÂłem wam o tym :lol: No ale mi nikt nie wierzy :evil: A ja mam swoje ÂźrĂłdÂła ktĂłrych niestety ujawniaĂŚ nie mogĂŞ... :P

Jedyne czego nie wiedziaÂłem i dalej nie wiem to ktĂłrÂą oprawĂŞ wybiorÂą. Ta tajemnica jest pilnie strzeÂżona i naprawdĂŞ niewiele osĂłb w TVN o tym wie- nawet moje tajemnicze ÂźrĂłdÂło :lol:
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

object pisze:Ja juÂż kilka miesiĂŞcy temu wiedziaÂłem, Âże wkrĂłtce zmieniÂą oprawĂŞ graficznÂą, zresztÂą pisaÂłem wam o tym :lol:
Ale nie byÂłeÂś pierwszy, juÂż 1,5 roku temu byÂła mowa o zmianie oprawy graficznej. :lol: I co? Nic z tego. :] :D
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Co do MilionerĂłw to trochĂŞ ÂżaÂłuje braku 4 koÂła ratunkowego - zamiany pytania - zawsze to jakieÂś urozmaicenie. RĂłwnieÂż szkoda, Âże nie zwiĂŞkszono sumy wygranej - wiem, Âże zaraz pojawiÂą siĂŞ gÂłosy - Âże przecieÂż milion to ogromna suma , ale 13 pytaĂą i ostatnie 5' milionowe - to dobiero co :P Tak jak w Australii :D

[ Dodano: Sro Lis 14, 2007 8:07 pm ]
W³aœnie siê skapn¹³em, ¿e napisa³em posta w z³ym temacie - przepraszam :P
object
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: object »

W³aœnie siê skapn¹³em, ¿e napisa³em posta w z³ym temacie - przepraszam :P
to weÂź go usuĂą- dziĂŞkujĂŞ :P
ODPOWIEDZ