Muzyczka podobna do tej z reklamy tabletek "Corega". :devil:~ pisze:Ta muzyka jest taka niema, maÂło wyrazista - dziwny dÂźwiĂŞk, nie kojarzy mi siĂŞ z cieczÂą, w ktĂłrej "pÂływa" logo. I te nitki przeszkadzajÂą trochĂŞ.
Oprawa graficzna TVN
Moderator: Łukasz
O rany... Logo rzeczywiÂście jest wiĂŞksze niÂż poprzednio!
Czy oni na gÂłowĂŞ kompletnie upadli w tym TVNie? Gdyby jeszcze ono byÂło na dole ekranu to by mogÂło byĂŚ, ale na gĂłrze wyglÂąda na duÂżo za duÂże!
Wie ktoÂś moÂże kto w ich zarzÂądzie jest odpowiedzialny za zmiany tego typu? JeÂżeli pan Miszczak razem z prezesem podejmujÂą te decyzje to nie dziwiĂŞ siĂŞ, Âże wyglÂąda to jak wyglÂąda...
Co do koloru bia³ego obecnego w wielu oprawach, to fakt, fajnie to wygl¹da, ale wtedy kiedy ta biel jest zestawiona z mocnymi i ciemnymi kolorami a nie bladym niebieskim i bladym ¿ó³tym. Drug¹ spraw¹ jest te¿ to ¿e sama biel nie musi byÌ tak p³aska i jednowymiarowa. Tylko ¿eby by³a inna to ca³oœÌ musi mieÌ inny wygl¹d.
Niestety te obecne zmiany to jeden wielki niewypa³ jak narazie. Te¿ nale¿a³em do osób, które mia³y doœÌ poprzedniej oprawy, ale patrz¹c na to co jest teraz to w ¿yciu z³ego s³owa ju¿ nie powiem o starej oprawie. Niech ona wróci i ju¿ nie znika!

Wie ktoÂś moÂże kto w ich zarzÂądzie jest odpowiedzialny za zmiany tego typu? JeÂżeli pan Miszczak razem z prezesem podejmujÂą te decyzje to nie dziwiĂŞ siĂŞ, Âże wyglÂąda to jak wyglÂąda...
Co do koloru bia³ego obecnego w wielu oprawach, to fakt, fajnie to wygl¹da, ale wtedy kiedy ta biel jest zestawiona z mocnymi i ciemnymi kolorami a nie bladym niebieskim i bladym ¿ó³tym. Drug¹ spraw¹ jest te¿ to ¿e sama biel nie musi byÌ tak p³aska i jednowymiarowa. Tylko ¿eby by³a inna to ca³oœÌ musi mieÌ inny wygl¹d.
Niestety te obecne zmiany to jeden wielki niewypa³ jak narazie. Te¿ nale¿a³em do osób, które mia³y doœÌ poprzedniej oprawy, ale patrz¹c na to co jest teraz to w ¿yciu z³ego s³owa ju¿ nie powiem o starej oprawie. Niech ona wróci i ju¿ nie znika!
Jedyna rzecz, ktĂłra jakoÂś siĂŞ broni to moment, w ktĂłrym jest jingiel na zakoĂączenie bloku reklamowego i zaraz potem jest plansza np. "dziÂś w tvn" albo "od poniedziaÂłku do piÂątku", ta plansza wychodzi jakby z loga TVN i dlatego przejÂście pomiĂŞdzy jinglem a planszÂą jest niezauwaÂżalne. ZauwazyliÂście to?
//////////
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Taak... to jest bardzo dobrze dopasowane. Po prostu kaÂżdy jingiel reklamy koĂączy siĂŞ idealnie tym samym obrazkiem, a kaÂżda zapowiedÂź zaczyna siĂŞ dokÂładnie tym samym obrazkiem.qmate pisze:Jedyna rzecz, ktĂłra jakoÂś siĂŞ broni to moment, w ktĂłrym jest jingiel na zakoĂączenie bloku reklamowego i zaraz potem jest plansza np. "dziÂś w tvn" albo "od poniedziaÂłku do piÂątku", ta plansza wychodzi jakby z loga TVN i dlatego przejÂście pomiĂŞdzy jinglem a planszÂą jest niezauwaÂżalne. ZauwazyliÂście to?
Nieporozumienie, tragedia, katastrofa. Poziom SiĂłdemki, ale nie TVN.
ÂŚwiÂąteczna oprawa byÂła najlepsza i byÂłem przekonany Âże pozostanie w podobnym guÂście. RzeczywiÂście w podobnym guÂście jest, ale realizacja marna. SpodziewaÂłem siĂŞ life action, ale na oczekiwaniach siĂŞ skoĂączyÂło. Poprzednia oprawa - lepsza. Nowa grafika jest przede wszystkim nieprzemyÂślana.
JeÂśli chodzi o oprawĂŞ, teraz zdecydowanie gĂłruje Polsat.
ÂŚwiÂąteczna oprawa byÂła najlepsza i byÂłem przekonany Âże pozostanie w podobnym guÂście. RzeczywiÂście w podobnym guÂście jest, ale realizacja marna. SpodziewaÂłem siĂŞ life action, ale na oczekiwaniach siĂŞ skoĂączyÂło. Poprzednia oprawa - lepsza. Nowa grafika jest przede wszystkim nieprzemyÂślana.
JeÂśli chodzi o oprawĂŞ, teraz zdecydowanie gĂłruje Polsat.
nie no zalosne to jest
plakac mi sie chce bo to sie tak niedobrze oglada.
Czy my sie w polsce doczekamy oprawy na miare ABC ?
Naprawde wierzylem ,ze TVN bedzie pionierem w tej dziedzinie w polsce ale nie po co.
Przeciez mozna dac jak to ktos dobrze napisal - grafike jak kredkami namalowana.
Zauwazcie ,ze ostatnio zmiany im w ogole nie wychodza.
Te zmiany w tvn24 tez nie poszly najlepiej.dla mnie to nie jest zmiana oprawy tylko odswiezenie bo zauwazcie ,ze wszystko prawie jak tak jakbylo tylko zmienily sie wielkosci uklady i kolory. NIe ma nic nowego.
TRAGEDIA.
Fajny prezencik sobie zrobili na 10 urodziny.
OCHYDA
Piszcie do TVNu zasypujcie ich mailami.

Czy my sie w polsce doczekamy oprawy na miare ABC ?
Naprawde wierzylem ,ze TVN bedzie pionierem w tej dziedzinie w polsce ale nie po co.
Przeciez mozna dac jak to ktos dobrze napisal - grafike jak kredkami namalowana.
Zauwazcie ,ze ostatnio zmiany im w ogole nie wychodza.
Te zmiany w tvn24 tez nie poszly najlepiej.dla mnie to nie jest zmiana oprawy tylko odswiezenie bo zauwazcie ,ze wszystko prawie jak tak jakbylo tylko zmienily sie wielkosci uklady i kolory. NIe ma nic nowego.
TRAGEDIA.
Fajny prezencik sobie zrobili na 10 urodziny.
OCHYDA
Piszcie do TVNu zasypujcie ich mailami.
Ja teÂż nie jestem zwolennikiem oprawy typu Life-action tylko czegoÂś abstrakcyjego. PrzeglÂądam sobie to co Velvet wyprodukowaÂł na przestrzeni ostatnich lat i najbardziej podoba mi siĂŞ projekt dla HBO z 2005 roku. CoÂś w podobnym stylu pasowaÂłoby do TVN jak ulaÂł! Zerknijcie: http://www.velvet.de/