Szczerze mĂłwiÂąc teÂż jestem rozczarowany, ale... Waszym narzekaniem!

Kto mnie jeszcze pamiĂŞta, byĂŚ moÂże kojarzy takÂże moje zdanie o poprzedniej oprawie. Powiem tylko, Âże "efekty z PowerPoint'a" byÂły chyba najdelikatniejszÂą ze zÂłoÂśliwoÂści pod jej adresem.

I oto wczoraj nastÂąpiÂła wiekopomna chwila

A ja powiem krĂłtko: w porĂłwnaniu do poprzedniej oprawy - moim zdaniem - ta nowa prezentuje siĂŞ nie tylko Âładniej i gustowniej, ale teÂż znacznie bardziej efektownie. WidaĂŚ w niej duÂżo wiĂŞcej dynamiki, znacznie ciekawsze efekty graficzne, jak i same elementy grafiki.
Równie¿ logo - czyli dla mnie zdecydowanie najwa¿niejszy element - zosta³o wreszcie w³aœciwie wyeksponowane. Po pierwsze - od momentu pojawienia siê na ekranie do koùca animacji logo pozostaje "w centrum uwagi" - i tak chyba byÌ powinno w identach. Przypomnijcie sobie poprzednie jingle - logo ginê³o gdzieœ pomiêdzy innymi elementami oprawy, nie wyró¿niaj¹c siê niczym. Jedynym sposobem twórców tamtej oprawy na jego wyeksponowanie by³o banalne umieszczenie na œrodku ekranu. Po drugie - teraz wreszcie logo jest w ciekawy sposób animowane zanim w ca³ej okaza³oœci pojawi siê na ekranie (poprzednio to by³ w³aœciwie "rzut" na ekran w ostatniej sekundzie jingla).
Piszecie, Âże oprawa zupeÂłnie nie jest na czasie. Z tym zgodziĂŚ siĂŞ rĂłwnieÂż nie mogĂŞ. OK, przyjmijmy, Âże nie jest szczytem nowoczesnoÂści, ale Âżeby od razu pisaĂŚ, Âże powinna siĂŞ pojawiĂŚ 6 lat temu? Ja tu widzĂŞ rozwiÂązania, ktĂłre aktualnie sÂą modne w grafice uÂżytkowej -np. te wszelkie "kwiatopodobne" motywy (ha, byĂŚ moÂże to moja nadmierna wyobraÂźnia, ale zdecydowanie widzĂŞ tu do nich nawiÂązanie).
Na plus oceniam takÂże zmianĂŞ dÂźwiĂŞkĂłw towarzyszÂących oprawie - wreszcie sÂłyszĂŞ coÂś, co brzmi jak muzyka, a nie monofoniczny dzwonek komĂłrki...
Jednym sÂłowem - wszelkie zmiany oceniam pozytywnie. Nie jest to wprawdzie oprawa moich marzeĂą, ale z czystym sumieniem mogĂŞ postawiĂŚ przy niej przymiotnik: "dobra".
Dobra, znalazÂłem jeden minus: logo ekranowe... co oni z nim zrobili?