[Polsat] Milionerzy
Moderator: Łukasz
-
- Początkujący
Re: Milionerzy
Poprzednie wersje, niby to pytania za milion, brzmiały zupełnie inaczej...o czymś to świadczy,prawda? 

W zwiastunie kolejnego odcinka na program zaprasza Hubert Urbański - nie jak wcześniej - lektor. 

Już są zwiastuny ?r_r16 pisze:W zwiastunie kolejnego odcinka na program zaprasza Hubert Urbański - nie jak wcześniej - lektor.

Właściwie to jeden zwiastun - Hubert siedzi w studio, naprzeciwko zawodniczka i Hubert zapowiada kolejny odcinek (Czy padnie główna wygrana?, itp.). Potem lektor jedynie - Milionerzy, w sobotę o 18.00 w TVN. 

Znowu wrze w internecie , po pierwszym odcinku dowiedzieliśmy się, że wszystko jest ustawione i teraz znów wraca ten motyw. Najlepsze, że wszyscy winią Paulinę za to, że wygrała. Jak śmiała wygrać? Trzeba było się obrazić , wyjść ze studia z krzykiem , że pytania są zbyt dla niej proste... :? Pytania proste - np. o mostek ktoś napisał na forum onetu, że banał - to ja chętnie przypomnę jak facet się zastanawiał czy częścią zęba jest szyjka czy właśnie mostek, wiec nie wszyscy wiedzą, gdzie leży mostek... Z psem pytanie też łatwe, ale pytanie czy komara można wydoić to trudne. Pytanie o liczbe pojedyńczą - też superłatwe, ale pytanko o to jak się pisze badminton to już trudne. Pytanie o Kakę też podobno banał, ale pytanie o Urszulę Radwańską, to tragedia.... 

Jak ktoś zna się i lubi piłkę nożną albo lubi oglądać filmy typu Batman , to znał odpowiedzi na te pytania , ale jeśli ktoś się tym nie interesuje to nie będzie znał odpowiedzi i tak jest z każdym pytaniem.
-
- Początkujący
- Kontakt:
Kwestia tylko tego, ze pytania byly - jak zawsze - z wiedzy ogolnej, ale odnosze wrazenie ze dziwnie mniej szczegolowe, niz to zwyklo bywac. Taki Batman np. jest postacia znana i pierwszoplanowa, po "Milionerach" i tak wysokich stawkach bardziej spodziewalbym sie pytania o postac z drugiego albo trzeciego planu, typu np. prawdziwe nazwisko Jokera czy Riddlera (i tego typu rzeczy zdarzaly sie w "Milionerach", zwlaszcza ich pierwszej edycji)
A co do danych postaci, to ja - nie bedac wcale wielkim fanem komiksow, ktorych nie czytam od dobrych 10 lat z okladem, ani filmow z Batmanem (ktore gdziestam widzialem, ale tez bez przesady), nienawidze Supermana, ktory byl podany jako jedna z alternatyw (nie widzialem ani jednej kreskowki z nim ani tez filmu, irytowal mnie) - a pomimo to wiem, ze nazywa sie Clark Kent, no i wiem ze Spider-Man to Peter Parker, bo jako dziecko ogladalem z nim kreskowki. Nie wiem tylko jak nazywa sie Kapitan Ameryka, ktory u nas jest postacia bardzo malo znana, bo typowo amerykanska. Ale te 4 odpowiedzi ktore dali nie byly w stanie zmylic srednio rozgarnietego 20-parolatka (ja sam mam 22 w tym roku), ktory wychowal sie na bajkach ktore smigaly przeciez w polskiej telewizji i ktory przeczytal kilka komiksow na krzyz w zyciu. Juz trudnejsze i wprowadzajace wiekszy chaos moim zdaniem byloby pytanie odwrotne - "Jak naprawde nazywal sie Batman?", i tutaj odpowiedzi podobnie brzmiace: "Bruce Wayne", "Bruce Dwayne", "Max Wayne" i "Max Payne"
Ciekaw jestem jak to wszystko sie rozstrzygnie, no . Ale nadal obstaje przy tym, ze pytania byly duzo latwiejsze niz zazwyczaj i wymagaly duzo mniejszej ilosci duzo mniej szczegolowej wiedzy niz zwykle . Do tego pytania tak akurat bezpiecznie w zakresie niemal oczywistej wiedzy 20-22 latka wychowanego w wolnej Polsce z dostepem do Zachodnich mediow, bez wybiegania np. historia przed 1986 rok, bez pytan o stare przeboje czy "Kabaret Starszych Panow", bez pytan o filmy z okresu PRL-u, Olimpiady z lat 1960-tych itp. itd.
No sorry, ja naprawde wolalem trudnych "Milionerow". To mialo klimat, teraz to sie zwykly quiz show robi i tyle x(
A co do danych postaci, to ja - nie bedac wcale wielkim fanem komiksow, ktorych nie czytam od dobrych 10 lat z okladem, ani filmow z Batmanem (ktore gdziestam widzialem, ale tez bez przesady), nienawidze Supermana, ktory byl podany jako jedna z alternatyw (nie widzialem ani jednej kreskowki z nim ani tez filmu, irytowal mnie) - a pomimo to wiem, ze nazywa sie Clark Kent, no i wiem ze Spider-Man to Peter Parker, bo jako dziecko ogladalem z nim kreskowki. Nie wiem tylko jak nazywa sie Kapitan Ameryka, ktory u nas jest postacia bardzo malo znana, bo typowo amerykanska. Ale te 4 odpowiedzi ktore dali nie byly w stanie zmylic srednio rozgarnietego 20-parolatka (ja sam mam 22 w tym roku), ktory wychowal sie na bajkach ktore smigaly przeciez w polskiej telewizji i ktory przeczytal kilka komiksow na krzyz w zyciu. Juz trudnejsze i wprowadzajace wiekszy chaos moim zdaniem byloby pytanie odwrotne - "Jak naprawde nazywal sie Batman?", i tutaj odpowiedzi podobnie brzmiace: "Bruce Wayne", "Bruce Dwayne", "Max Wayne" i "Max Payne"
Ciekaw jestem jak to wszystko sie rozstrzygnie, no . Ale nadal obstaje przy tym, ze pytania byly duzo latwiejsze niz zazwyczaj i wymagaly duzo mniejszej ilosci duzo mniej szczegolowej wiedzy niz zwykle . Do tego pytania tak akurat bezpiecznie w zakresie niemal oczywistej wiedzy 20-22 latka wychowanego w wolnej Polsce z dostepem do Zachodnich mediow, bez wybiegania np. historia przed 1986 rok, bez pytan o stare przeboje czy "Kabaret Starszych Panow", bez pytan o filmy z okresu PRL-u, Olimpiady z lat 1960-tych itp. itd.
No sorry, ja naprawde wolalem trudnych "Milionerow". To mialo klimat, teraz to sie zwykly quiz show robi i tyle x(
Gdzieś słyszałem, że kara dla zawodnika, za zdradzenie ile wygrał(lub nie wygrał;P) to 125.000 zł;P
Czyli jak wygra sie milion, można przeboleć;D:P
Tylko, że logi i inne dane dotyczące połączeń internetowych operatorzy sieci mogą udostępnić tylko na życzenie prokuratury, oczywiście jeśli zachodzi uzasadnione podejrzenia o popełnieniu przestępstwa.20greg20 pisze:Gdzieś słyszałem, że kara dla zawodnika, za zdradzenie ile wygrał(lub nie wygrał;P) to 125.000 zł;P
Tak wiec TVN może sobie szukać sprawcę ewentualnego przecieku, nawet w....
nawet Sekielski i Morozowki nie dałby rady

Dzisiejszy "Dziennik" podaje informację za Pressem o tym, że Paulina Kowalczyk zrezygnuje z gry i opuści studio z 500 000 PLN. W artykule wypowiada się jakiś znany producent, który krytykuje TVN. Przytaczane są także negatywne komentarze Internautów, którzy zarzucają władzom TVN manipulację i ustawienie gry. Edward Miszczak zaprzecza tym rewelacjom, ale jest zaskoczony, że ta wiadomość dostała się do mediów. "Jeśli straty dla firmy [TVN] będą wyraźnie - spotkamy się z Pressem w sądzie" - mówi "Dziennikowi" anonimowy pracownik TVN.
W "Dzienniku" także wywiad z Jerzym Mirskim. Chyba nikomu niue muszę mówić kto to jest.
W "Dzienniku" także wywiad z Jerzym Mirskim. Chyba nikomu niue muszę mówić kto to jest.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Jak oni mogą takie głupoty wypisywać? Jakby popatrzyli w program tv to by zobaczyli, że teleturniej "Strzał w dziesiątkę" emitowany jest w sobotę, a powtórka w niedzielę ok. godziny 16.dziennik.pl pisze: Press.pl twierdzi, że program TVN idzie na wojnę o telewidzów z nowym polsatowskim teleturniejem. W czasie ostatniego odcinka "Milionerów", w którym Paulina doszła do pytania za milion, emitowano w Polsacie "Strzał w dziesiątkę".
Mam nadzieję, że w tym artykule wszystko jest nieprawdą.
Tylko niestety akurat w tym newsie kogoś chyba poniosło, bo jest ewidentna bzdura ("Po raz pierwszy w polskich Milionerach padnie pytanie o milion") i bzdura, która mogła być przeoczeniem (że w weekend są 2 wydania "Strzału w 10")
Dzisiaj w Expresie był wywiad z Pauliną Kowalczyk i dość obszerny artykuł. Nie mówili, czy wygrała milion czy 500 000 tysięcy, ale tytuł ''Pół milionerka..''' możemy odbierać w różnej formie... Możemy uznać, że wygrała 500 000 tysięcy lub, że zostało jej jedno pytanie i jest ta ''Pół Milionerką''... Już jutro się dowiemy 

Zwykle była jedna reklamówka Milionerów - teraz mamy 3
:
Zapowiedź Huberta
Fragmenty poprzedniego odcinka
Fragment premierowego odcinka, gdzie pojawia się belka z pytaniem, ale... bez tekstu
Następnie zostaje wyciszony głos, tak że nie słychać tego, co mówi Hubert i zawodniczka.
I ta ostatnia najbardziej zachęca do oglądania.
Pytanie o milion już jutro!

I ta ostatnia najbardziej zachęca do oglądania.

Pytanie o milion już jutro!