[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

object
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: Wiadomości

Post autor: object »

Oczywiście że zrozumiałem aluzję ale czy ty uważasz że TVP i Trwam to prawie to samo? Tego porównać nie można i jest to głupie.

W Telewizji Publicznej na pewno da się przeprowadzić zmiany. Owszem jest to bagno, ale to bagno można jeszcze osuszyć. Ale osoby które się tego podejmą, muszą być bardzo odważne i konsekwentne w działaniach. Czy uważasz że TVP zastane jako bagno, musi bagnem pozostać i powinno założyć się ręce i nic nie robić? Jeśli tak to zakładam że jesteś bardzo mało aktywnym człowiekiem :lol2:
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

Pakowała się bagno popieram.Wiedziała gdzie idzie. Jej kariera już się skończyła.
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

dona pisze:Przyjmując takie założenia, każdy, w tym Ty wykonujesz swoją pracę tylko dla pieniędzy i wyciągasz kasę od państwa, od usługobiorców...
Nie wyciągam kasy od państwa, bo mam własną firmę i własnych ludzi.
Nawet gdyby było odwrotnie, to ile bym wyciągał od państwa? Marny 1000 złotych? Więcej się zwykłemu obywatelowi nie należy.
Powiedz mi teraz, jak możesz pisać, że wepchała się do Wiadomości tylko po to, żeby dostawać te kilkadziesiąt tyś. zł?
Bo taka jest prawda. Jaka z niej dziennikarka? Tylko kontrowersyjna. Wybacz, ale 60 tys. złotych za 9-10 dyżurów prezenterskich w miesiącu, to trochę dużo. W Polsce mamy o wiele lepszych, bardziej profesjonalnych i pożądanych przez widza, młodszych i obiektywnych dziennikarzy. Dostaliby 6 razy mniej, a byliby 600 razy bardziej szczęśliwsi.
No i jezeli już jesteśmy tacy dokładni- emeryci już nie muszą łożyć na Hanne Lis
Szkoda tylko, że większość tych emerytów tego nie wie. Nie wiedzą, że mogą się wycofać i nie płacić. Gdy przestają płacić bez załatwienia odpowiednich formalności, dostają powiadomienie, że nie zapłacili i boją się, że pewnego dnia zapuka do nich komornik.
object pisze:Owszem jest to bagno, ale to bagno można jeszcze osuszyć.
Nie da się. Dopóki pracuje tam Pati Koti i inni ludzi PiS, tego bagna nie da się osuszyć i Państwo Lis doskonale o tym wiedzieli/wiedzą.
Ostatnio zmieniony sobota 14 cze 2008, 20:23 przez Camilo, łącznie zmieniany 3 razy.
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Dziennikarstwo to pasja, którą wielu ludzi mogłoby robić za darmo a nie za 60 tyś.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Ale osoby które się tego podejmą, muszą być bardzo odważne i konsekwentne w działaniach
Musiałaby tam zostać szefową. Jako prezenterka to ona może sobie tupać... Smutne, ale prawdziwe.
Czy uważasz że TVP zastane jako bagno, musi bagnem pozostać i powinno założyć się ręce i nic nie robić?
Ale właściwie co Hanna zrobiła? Nie poprowadziła jakiegoś wydania... W sumie więcej nie może. Ale czy to coś da? Śmiem wątpić. Raczej nie wyrzucą Czyszkowskiego tylko dlatego, że Hanna nie chce zapowiadać jego reportaży.

Doskonale wiedziała, że będzie firmować swoją twarzą program o nienajlepszej reputacji, a jako prezenterka nic nie wskóra, bo już podczas negocjacji nic nie wskórała. Co innego, gdyby została kimś więcej.
object
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: object »

Powiedz mi teraz, jak możesz pisać, że wepchała się do Wiadomości tylko po to, żeby dostawać te kilkadziesiąt tyś. zł?
Bo taka jest prawda. Jaka z niej dziennikarka? Tylko kontrowersyjna. Wybacz, ale 60 tys. złotych za 9-10 dyżurów prezenterskich w miesiącu, to trochę dużo. W Polsce mamy o wiele lepszych, bardziej profesjonalnych i pożądanych przez widza, młodszych i obiektywnych dziennikarzy. Dostaliby 6 razy mniej, a byliby 600 razy bardziej szczęśliwsi.
ale mógłbyś się zastanowić trochę? :ech: Powtarzam po raz setny: gdyby chciała doić po prostu kaskę, to by czytała te zasrane newsy i siedziałaby cicho, tak jak np. Małgorzata W., Jarosław K. i im podobni. :twisted:
Musiałaby tam zostać szefową. Jako prezenterka to ona może sobie tupać... Smutne, ale prawdziwe.
otóż ma ona jednak coś do powiedzenia, zwłaszcza kiedy ma poparcie wydawcy (a przecież miała) i 90% zespołu :stop:
Hanka nie jest sama. Przygotowywuje ten program i ma wpływ na jego zawartość.
dona
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: dona »

Bo taka jest prawda. Jaka z niej dziennikarka? Tylko kontrowersyjna. Wybacz, ale 60 tys. złotych za 9-10 dyżurów prezenterskich w miesiącu, to trochę dużo.
Owszem dużo, nawet bardzo. Jednak są to informacje z Faktu tudzież innego Super Expressu. We wszystko im tak wierzysz?
Dlaczego nie ma takiej zadymy o zarobki Kraśki. Nie sądzę, by ten brał dużo mniej od Hanki. A przecież to jest kasa od emerytek, a wszyscy tutaj tak tego bronicie...
Dziennikarstwo to pasja, którą wielu ludzi mogłoby robić za darmo a nie za 60 tyś.
Chyba za darmo dla szkolej gazetki. Nie sądzę, byś był aż tak naiwny, że uważałbyś, że ktoś będzie Wiadomości prowadził w czynie społecznym.
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Nie mówię o czynie społecznym ale ogółem że gdy ktoś ma pasję nie zwraca uwagi na pieniądze tak bardzo jak państwo Lisowie
Camilo
Guru
Guru

object pisze:Powtarzam po raz setny: gdyby chciała doić po prostu kaskę, to by czytała te zasrane newsy i siedziałaby cicho
A ja się pytam po raz setny: Po co się tam ładowała? Wiedziała doskonale, jak praca w tym zespole wygląda i wiedziała, że nic nie wskóra.

Cytaty wielokrotnie przytaczane przez Marcina:
(...) Jak czytają gazety, to wiedzą, że trzeba być niespełna rozumu, żeby pójść teraz do Telewizji Polskiej, więc prawdę mówiąc, jeśli ktoś odejdzie, to znaczy, że jest niespełna rozumu, a jeśli jest niespełna rozumu to nie warto, żeby tutaj pracował.
Ja tłumaczyłem, że "Wiadomości" są nie tylko złe. Tłumaczyłem, że praca w "Wiadomościach" jest czymś absolutnie kompromitującym, ponieważ nie jest to program informacyjny, tylko propagandowy i dezinformacyjny.
Lis twierdził, że TVP może się zmienić tylko, gdy odejdzie z niej obecne kierownictwo i wszystkie wpływowe osoby. Zgadzam się z nim, jak nigdy. Co się od tego czasu zmieniło?
dona pisze:Owszem dużo, nawet bardzo. Jednak są to informacje z Faktu tudzież innego Super Expressu. We wszystko im tak wierzysz?
Ktoś już to napisał - tabloidy nie są moją Biblią. Jednak jestem więcej niż pewny, że suma rzeczywista wielce się nie różni od tej, jaką podały ''kolorówki''.
Dlaczego nie ma takiej zadymy o zarobki Kraśki.
Wyjaśnijmy coś sobie. Ja nie robię zadymy o ich zarobki, tylko szukam przyczyny przyjścia Hanki do ''Wiadomości'' i żadne racjonalne uzasadnienie poza pieniędzmi, nie przychodzi mi na myśl.
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

Nikt za nią w Wydarzeniach nie płakał, nikt za nią w Wiadomościach płakać nie będzie. 'Zimna ryba', despotyczna, i śmierdząca fajkami... "Rzal.pl" jak to mówi forumowe dziecko object.... :twisted: Myśli że jest 2, po swoim mężu, najważniejszą osobą w TVP. Prędzej wyleci z tamtąd, jak się pojawiła.

PS. Gdzie te tłumy z Wydarzeń? Tak każdy chce z Hanką pracować, jak każdy chce pracować w "Biedronce" :twisted:

Jeśli chodzi o Piotra Kraśkę - on w TVP jest od wielu lat, to doświadczony dziennikarz. Mimo swoich wad, sprawdza się dużo lepiej od Hanny L. Bo cóż ona takiego zrobiła w swym dziennikarskim życiu? Teleexpress czyli czytanie cudzych tekstów; mizdrzenie się do kamery z Cannes czy USA, przy Oskarach w 2 połowie lat 90tych. Potem kilka lat przerwy i Dziennik w TV4 i (tylko pozorne) kierowanie zespołem. I czytanie CUDZYCH tekstów :D Następnie Wydarzenia i (prawie) anchor-women, choć dziennikiem kierował jej ówczesny kochanek Tomasz Lis (na którego ślubie była świadkiem. Jakim trzeba być wyrachowanym, by 'zabrać' męża najlepszej przyjaciółce. Ale cóż. Moim zdaniem zrobiła Kindze wielką przysługę :D ). Potem odeszła razem z T.L. z Polsatu, bo kto by jej wydawał polecenia ?
I teraz Wiadomości. Tomek, piętro wyżej.

PS. Smoktunowicz musi kupić Lisowi jakiś świetny koniak i paczkę kubańskich cygar. Za co? Za to, że nazwisko Smoktunowicz zniknie wreszcie z polskich tabloidów, których Haneczka jest przecież Królową :twisted:
Ostatnio zmieniony sobota 14 cze 2008, 22:42 przez prze_kw, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczą się tylko Fakty.
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Nigdy nie zapomnę tego materiału
: http://youtube.com/watch?v=_i0XuvD_nIY

To jest właśnie potwierdzenie.. dlaczego tych ludzi nie ma teraz w TVP? Bo nikt nie może z nią pracować
W TVP są tysiące ludzi a ona uważa się za numer 1 w TVP no nie sety pomyliłaś się.

Jeszcze L.Kaczyński się chce na niej mścić za poglądy jej męża n/t Pis-u jej pewnie są takie same. Lis mówi o obrażaniu jej jako blondynki itd. Ale jak on w ciągu 40 sekund 7 razy mówi słowo cytuje "kurwa" i obraża kobietę w radiu TOK FM to nie jest obrażanie.
Camilo
Guru
Guru

czerk pisze:Nikt za nią w Wydarzeniach nie płakał, nikt za nią w Wiadomościach płakać nie będzie.
Dokładnie. Mimo, że tak wielce opowiada się za rzetelnością i obiektywizmem, jest sama. Nikt z redakcji jej nie poparł. Zapewne większość myśli, że jest kapryśna i stroi fochy.
Gdzie te tłumy z Wydarzeń?
Podjęli słuszną decyzję, a nie sądzę, by narzekali na Polsat. Zwłaszcza teraz, gdy doszedł Polsat News, w którym mają szanse się rozwinąć.
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Re:

Post autor: prze_kw »

kamilo pisze:
czerk pisze:Nikt za nią w Wydarzeniach nie płakał, nikt za nią w Wiadomościach płakać nie będzie.
Dokładnie. Mimo, że tak wielce opowiada się za rzetelnością i obiektywizmem, jest sama. Nikt z redakcji jej nie poparł. Zapewne większość myśli, że jest kapryśna i stroi fochy.
Bo jest. Kurs chodzenia, zakupy w Mediolanie. A co, pójdzie w koszta. (Dobrze, że nie zamówiła sobie kursu uwodzenia :twisted: )
kamilo pisze:
Gdzie te tłumy z Wydarzeń?
Podjęli słuszną decyzję, a nie sądzę, by narzekali na Polsat. Zwłaszcza teraz, gdy doszedł Polsat News, w którym mają szanse się rozwinąć.
Akurat obecnie, Ci dziennikarze śmieją się pewnie z Hanki :D Ta kobieta porywa się z motyką na słońce! Wracając do PN - na odejściu Lisów skorzystali wszyscy:
Polsat, bo ma przyzwoite zaplecze newsowe i kanał (T.L. pewnie by blokował jego nadejście -> niechęć do TVN24 i kanałów newsowych)
Dziennikarze Polsatu, bo nie mają despotycznego szefostwa i większe możliwości rozwoju - wątpię czy Magda Kaliniak zadebiutowała w Wydarzeniach i czy J. Wrześniewska do nich powróciła,
Lisowie - zarabiają więcej niż w Polsacie, niestety za NASZE pieniądze...

BTW, dziś Wiadomości miała M. Wyszńska. Aż miło się oglądało : )
Liczą się tylko Fakty.
dona
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: dona »

Nikt z redakcji jej nie poparł. Zapewne większość myśli, że jest kapryśna i stroi fochy.
No akurat jakis czas temu w wywiadzie chyba dla dziennika 'Polska' Piotr Kraśko powiedział, że zgadza się z Hanką.
Tam nie pracują aż tak ciemni ludzie, żeby uwazali czyjś protest za strojenie fochów...
(na którego ślubie była świadkiem. Jakim trzeba być wyrachowanym, by 'zabrać' męża najlepszej przyjaciółce. Ale cóż. Moim zdaniem zrobiła Kindze wielką przysługę )
Tutaj już trochę przeginasz i robisz się hieną. Rozumiem, że niektórzy uwazają, że na forum internetowym można wszystko, ale wywlekanie prywatnych spraw, o których się nie ma zielonego pojecia to skandal! Skąd niby wiesz, że małżeństwo Lisa nie rozpadło się przez Kingusie (nomen omen równiez królową polskich szmatławców).
Wyjaśnijmy coś sobie. Ja nie robię zadymy o ich zarobki, tylko szukam przyczyny przyjścia Hanki do ''Wiadomości'' i żadne racjonalne uzasadnienie poza pieniędzmi, nie przychodzi mi na myśl.
No to cieszę się, że w końcu to sobie wyjasniliśmy i jezeli już doszlismy do takiego wniosku to proponuję zamknąc dyskusję. Wszak chyba każdy z nas idzie do pracy dla pieniędzy, więc nie wiem o co tyle krzyku. Ale nie sądzę, by w Wydarzeniach zarabiała dużo gorzej, zwłaszcza będąc 'kochanką szefa programu'.
Bo jest. Kurs chodzenia, zakupy w Mediolanie. A co, pójdzie w koszta. (Dobrze, że nie zamówiła sobie kursu uwodzenia
Ten kurs to była bujda zdaje się Faktu. Została zdementowana, więc poraz kolejny radzę nie czerpać informacji z takiego źródła! A jeżeli już czerpiecie, to wierzcie też w to co piszą o Kindze Rusin.
Lisowie - zarabiają więcej niż w Polsacie, niestety za NASZE pieniądze...
Już pisałam- abonament, który nie jest opłacany nawet przez połowę Polaków, i który trzeba podzielić jeszcze miedzy radio i telewizję, z pewnością nie jest źródłem dochodów Hanki. Te pieniądze raczej idą na jakieś TVP Polonia czy osrodki regionalne. Poza tym zaznaczam raz jeszcze- Kraśko i inni są finansowani w ten sam sposób!
Camilo
Guru
Guru

Ustosunkowuję się do słów skierowanych do mnie...
dona pisze:No akurat jakis czas temu w wywiadzie chyba dla dziennika 'Polska' Piotr Kraśko powiedział, że zgadza się z Hanką. Tam nie pracują aż tak ciemni ludzie, żeby uwazali czyjś protest za strojenie fochów...
To są puste słowa, kompletnie nie poparte jakimikolwiek czynami.
No to cieszę się, że w końcu to sobie wyjasniliśmy i jezeli już doszlismy do takiego wniosku to proponuję zamknąc dyskusję. Wszak chyba każdy z nas idzie do pracy dla pieniędzy, więc nie wiem o co tyle krzyku.
Ano o to, że jak się na coś pluje, to trzeba pokazać choć odrobinę klasy i rozsądku, a nie zaczynać tam wszystko od nowa, jakby nigdy nic.

Ciągle dyskutujemy o tym, co miało miejsce w ubiegły czwartek, a zapominamy o wydarzeniach z poprzedniego
dnia - 4 czerwca:
onet.pl pisze:Na początku programu poinformowała widzów, że "nowy dokument IPN mówi o niewinności Lecha Wałęsy". Zrobiła to, mimo że wcześniej przygotowana zapowiedź brzmiała: "Nowy dokument IPN rzuca światło na sprawę Lecha Wałęsy". Dodatkowo Hanna Lis postanowiła dopowiedzieć po materiale słowa, które zniknęły wcześniej z podsumowania: "No cóż, ale ujawniony dziś dokument czyni tezę, że Wałęsa był agentem bezpieki, jeszcze trudniejszą do udowodnienia".
To pokazuje, że dla Hanki rzetelny program informacyjny, to taki, w którym robi wszystko po swojemu. Chyba zapomniała o subtelnej różnicy, jaka jest między serwisem informacyjnym a autorskim programem publicystycznym.
ODPOWIEDZ