[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

michal
Bywalec
Bywalec

Post autor: michal »

Hajdasz ju¿ jest by³¹ dziennikark¹ TVN24? Co prawda do Faktów nigdy nie nadawa³a za czasów TVN 24, ale wydawa³o mi siê, ¿e na niedawnych podstronach TVN24 u £ukasza jeszcze by³a. Mo¿e zwolnili za kare, ¿e wykazywa³a ochotê pracowania w TVP staj¹c do tego konkursu.

Co do wydawców zacz¹³em na to ostatnio zwracaÌ uwagê kto jakie wydanie przygotowuje, bo wczeœniej mnie to w ogóle nie interesowa³o. Rzeczywiœcie wydania Piotra JaŸwiùskiego s¹ najlepsze. Podobno komuch :D , ale facet na prawdê jest bardzo dobry. Genialny :!: Ciekawe co robi Jeneralski... Ani wydawca, ani reporter, ani lektor. Mo¿e przepisuje zdania na kartki prezenterowi :twisted: A co Rudnik i Orcholski... A z redaktorów wydaù, których wymienia³eœ wczeœniej natrafi³em w wydaniach 2001 roku na nazwisko J. ¯o³êdziowska-£ys. Obecnie ta pani nie pracuje w tej roli. Jas³owska - nie kojarzê. Wydania Bretes by³y przeciêtne.
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

michal pisze:Podobno komuch :D
Na pewno komuch. PeÂłno ich tam. :D :D :D
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

ÂŁukaszu uspokĂłj siĂŞ z tymi komuchami. Turski nie jest Âżadnym, komuchem a posÂądzajÂąc go oto obraÂżasz go. :!: :!: :!:
michal
Bywalec
Bywalec

Michos :arrow: tutaj akurat o trzymanie z czerwonymi jest podejrzewany Piotr JaÂźwiĂąski. Turskiego obgadujemy w innym wÂątku. :D

Mariusz Max Kolonko prezentuje kopie listĂłw, ktĂłre zawieraÂły bakterie wÂąglika.

Obrazek

18.10.2001 (zdj. TVP).
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

A z JaÂźwiĂąskim to siĂŞ zgadzam. To 100% komuch. :twisted: :twisted: :twisted: Wielu we wÂładzach tvp to komuchy ale w tvn teÂż ich napewno nie brakuje. :twisted:
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

komuch nie komuch turskiego i tak nie znoszĂŞ ;)
a jak ktoÂś lubi Kamila to bardzo fajny wywiad z nim jest w galii :)

http://gala.onet.pl/0,1191395,1,tematy.html
http://gala.onet.pl/1,16782,1,5,galeria.html
Obrazek
Android <3
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Darujcie sobie te dywagacje. Wiem tylko tyle, ¿e JaŸwiùski wci¹¿ pracuje. Wniosek - cenzor Grzywaczewski nie móg³ siê doczepiÌ.
J. ¯o³êdziowska-£ys - takiej osoby nie pamiêtam. Przez d³ugi czas najwa¿niejszymi redkatorami byli:
1. Grzegorz Kozak
2. Piotr JaÂźwiĂąski
3 Dorota JasÂłowska
Z ca³ej trójki zosta³ jeden - JaŸwiùsk, Kozak pracuje jako korespondent w Moskiwe ( w Wiadomoœciach od samego pocz¹tku - przeszed³ ca³¹ drogê awansu zawodowego). Jas³owska posz³a na emeryturê, ale Danuta Waniek zaproponowa³a jej funkcjê rzecznika przewodnicz¹cej KRRiTV. Wydania przygotowane przez D. Jas³owsk¹ nie posiada³y mo¿e tej iskry, ale nie by³o te¿ tam ¿adnych wpadek - w ci¹gu 25 minut mówi³a o wszytkich najwa¿niejszych wydarzeniach - czasami by³o to a¿ 12 lub 13 krótkich materia³ów. Przy ka¿dym w¹znym wydarzeniu zawsze wydania przygotowywali wspólnie - np 11 wrzeœnia i nastêpne. (Nota bene Jas³owska zaprotestowa³ przeciwko zdjêciu przez szefa TAI materia³u o po¿yczce Millera -- wtedy urlop wziê³a Kolenda i Durczok)
Miejsce JasÂłowskiej zajĂŞÂła Lena Bretes, natomiast po awansie pani Leny wydawcÂą zostaÂł Tomasz PÂłuciennik. Jego wydania sÂą przeciĂŞtne - tj stara sie zaprezentowaĂŚ wszytko, ale brakuje jakiegoÂś super materiaÂłu, ktĂłrym moÂżna rozÂłoÂżyĂŚ na Âłopatki konkurencje.
Orcholski, Rudnik i Jeneralski (moim zdaniem ci dwaj ostatni niesprawiedliwie zawieszeni) podobno wci¹¿ pracuj¹ w TVP, ale ju¿ na innych stanowiskach - tam jest du¿o roboty papierkowej, wa¿nej, ale nie widocznej na ekranie. Grzywaczewski mówi³ w którymœ wywiadów, ¿e po pewnym czasie wróc¹ do dawnych zajêÌ. Ale czy mo¿na mu ufaÌ? Kto wie.

Z ÂŁukaszem o WiadomoÂściach nie rozmawiam - nie oglÂąda, nie potrafi nawet wymieniĂŚ redaktorĂłw i dziennikarzy, nie wie kto czym siĂŞ zajmuje, ale zawsze ma coÂś do powiedzenia. Np krytykujÂąc Fakty staram siĂŞ podaĂŚ jakieÂś przykÂłady - on natomiast nie podaje ich nigdy. Ostatnio mĂłwiÂł coÂś o specializacji dziennikarzy TVP, ale jak zwykle racji nie miaÂł - podaÂłem mu aÂż 21 dowodĂłw. :twisted:
PS Kamuii dziĂŞki za link :wink:
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
michal
Bywalec
Bywalec

DziÂś skoĂączyÂłem wertowaĂŚ pozostaÂłe stenogramy w 2002 roku. PrzejrzaÂłem wiĂŞc juÂż wszystkie od kwietnia 2001 do kwietnia 2002. Fajnie tak sobie poprzypominaĂŚ jakie tematy byÂły wtedy poruszane. Nie ma juÂż niestety tam Âżadnych innych ciekawych zdjĂŞĂŚ.

Nazwiska wydawców na stenogramach pojawia³y siê bardzo rzadko, a jeœli ju¿ to tylko i wy³¹cznie w wydaniach dopo³udniowych - przede wszystkim 12.00 i 15.00. G³ówne nigdy. W tym okresie wydawcami byli najczêœciej Kozak i JaŸwiùski, by³ te¿ czasem P³uciennik, a od 2002 roku pojawiaÌ siê zaczê³y siê nazwiska Szula i Jas³owskiej (dlatego jeszcze wczoraj jej nie kojarzy³em).

J. ÂŻoÂłedziowka-ÂŁys pojawiÂła siĂŞ tylko raz - w sobotĂŞ http://tvp.pl/View?Cat=119&id=25830.
TakÂże jako wydawca raz objawiÂła siĂŞ J. ÂŚwiderska - w pierwszym dniu powrotu Prokopiuk
http://tvp.pl/View?Cat=119&id=27490.

A Lena Bretes jak byÂła p. o. kierownika, to chyba nadal byÂła redaktorem, mimo awansu na wyÂższe stanowisko...
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

J. ¯o³edziowka-£ys - hmm, wci¹¿ ma³o mi to mówi. Muszê siê przespaÌ z tym problemem :P
Lena Bretes zosata³a szefem Wiadomoœci tu¿ przed lub po œwiêtach Wielkej Nocy. Jednak z chwil¹ awansu zrezygnowa³a z funkcji wydawcy. Nie pami¹tam, aby póŸniej jej nazwisko pojawia³o siê w pod koniec programu w stopce redakcyjnej. Owszem decydowa³a o zawartoœci programu, ale mia³a te¿ inne sprawy. Na jej stare miejsce wskoczy³ T. P³uciennik - dawniej Kurier oraz Monitor Wiadomoœci.
Dziêi za te linki - je¿eli znajdziesz jeszcze jakieœ zdjêcie to koniecznie zamieœÌ. Sam czasami szukam, ale nie trafi³em na nic nteresuj¹cego - mam jedynie kilka fotek Maxa Kolonki i Waldemara Milewicza zpo³¹Ìzeù na ¿ywo, ale w ka¿dym przypadku s¹ sami (tj bez prezentera w okienku obok).
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
michal
Bywalec
Bywalec

Có¿, mnie siê wydaje, ¿e jeszcze by³a w napisach, ale siê nie spieram. Filmiki s¹ dostêpne, wiêc mo¿na sprawdziÌ. A Œwiderska coœ Ci mówi?

Jeszcze jedna kwestia. Jak pewnie wiecie, PieĂąkowska zawsze siĂŞ wita zdaniem, ktĂłre mam w sygnaturce. ÂŻelazny punkt programu jak kiedyÂś "Tomasz Lis, Fakty, Witam PaĂąstwa". RĂłwnieÂż wszystkie stenogramy z jej udziaÂłem w dostĂŞpnym okresie poza jednym jedynym zawieraÂły tĂŞ formuÂłkĂŞ. Nie przypominam i nie wyobraÂżam sobie, aby kiedykolwiek rozpoczĂŞÂła inaczej. Tymczasem: http://tvp.pl/View?Cat=119&id=28445

Nie wiem jak to rozumieĂŚ. Albo przy pisaniu stenogramu redaktor dobraÂł samodzielnie do powitania inne sÂłowa, albo podÂświadomie zamieniÂł Kamila na JolĂŞ, bo to powitanie jest wÂłaÂśnie w stylu Durczokowym.

I jeszcze co zauwaÂżyÂłem. Kamilowi Durczokowi zdarzaÂło siĂŞ czasami w ogĂłle nie przedstawiĂŚ.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Nazwisko ÂŚwiderska teÂż mi nic chwilowo nie mĂłwi. Dopiero od 2001r uwaÂżnie sprawdzam redaktorĂłw kaÂżedego wydania.
Do wrzeÂśnia 2004r wydania o 8.00 oraz 12.00 miaÂły jednego redaktora, nad wydaniem z godziny 15.00 pracowaÂł ten sam wydawca, ktĂłry przygotowywaÂł rĂłwnieÂż program na 19.30 tego sameg dnia. Teraz o 15.00 mamy wydawce z godziny 8.00 oraz 15.00, natomiast redaktor wydania z 19.30 przygotowuje rĂłwnieÂż WiadomoÂści wieczorne.

:twisted: Ok, od teraz poluje na Durczoka, z nadziejÂą, Âże moÂże znowu zapomni siĂŞ przedstawiĂŚ. Zazwyczaj zjada koĂącĂłwk wyrazĂłw, no ale moÂże wÂłasne nazwisko teÂż... :P
W opisanej przez Ciebie sprawie mamy dwa wytÂłumaczenia - Jola mogÂła zmieniĂŚ standardowe powitanie, lub autor stenogramu zamemu wniĂłsÂł poprawkĂŞ. Ale sÂądzĂŞ, Âże bardziej prawdopodobna jest wersja pierwsza.
Pamiêtam jak kilka miêsiÌey temu Durczok ¿egnaj¹Ì siê z widzami zaprosi³ na kolejny dzieù, na 19.00 - oczywiœcie musia³ dostaÌ niez³e lanie, bo ju¿ kolejnego dnia solidnie siê t³umaczy³ z wpadki jêzykowej, a 19.30 nazwa³ najbardziej znan¹ godzina w Polsce :twisted:
michal
Bywalec
Bywalec

doktorfaustus1 pisze: Do wrzeÂśnia 2004r wydania o 8.00 oraz 12.00 miaÂły jednego redaktora, nad wydaniem z godziny 15.00 pracowaÂł ten sam wydawca, ktĂłry przygotowywaÂł rĂłwnieÂż program na 19.30 tego sameg dnia. Teraz o 15.00 mamy wydawce z godziny 8.00 oraz 15.00, natomiast redaktor wydania z 19.30 przygotowuje rĂłwnieÂż WiadomoÂści wieczorne.
Aha, czyli Ci co byli wtedy podpisani o 15.00, to widocznie te¿ przygotowywali g³ówne.
doktorfaustus1 pisze: :twisted: Ok, od teraz poluje na Durczoka, z nadziejÂą, Âże moÂże znowu zapomni siĂŞ przedstawiĂŚ. Zazwyczaj zjada koĂącĂłwk wyrazĂłw, no ale moÂże wÂłasne nazwisko teÂż... :P
Durczok w nowym studiu chyba juÂż zawsze siĂŞ przedstawia. Bardzo czĂŞsto zwracam uwagĂŞ wÂłaÂśnie na pierwsze zdanie. W manierze Durczoka inna rzecz jest chrakterystyczna. OprĂłcz delikatnego nadymania policzkĂłw robi teÂż takie jakby ciche chrzÂąkniĂŞcie - ciĂŞÂżko mi to wytÂłumaczyĂŚ. Takie to bufoniaste jest. :D
doktorfaustus1 pisze: W opisanej przez Ciebie sprawie mamy dwa wytÂłumaczenia - Jola mogÂła zmieniĂŚ standardowe powitanie, lub autor stenogramu zamemu wniĂłsÂł poprawkĂŞ. Ale sÂądzĂŞ, Âże bardziej prawdopodobna jest wersja pierwsza.
Ciekawe... Ja uwaÂżam, Âże prĂŞdzej wersja druga. Kilka lat witaÂła siĂŞ w ten sam sposĂłb i robi to tak do tej pory i czemu w jednym wydaniu miaÂła by powiedzieĂŚ inaczej. Chyba ciĂŞÂżko by byÂło, musiaÂła by bardzo uwaÂżac, aby siĂŞ nie pomyliĂŚ.
doktorfaustus1 pisze: PamiĂŞtam jak kilka miesiĂŞcy temu Durczok ÂżegnajÂąc siĂŞ z widzami zaprosiÂł na kolejny dzieĂą, na 19.00 - oczywiÂście musiaÂł dostaĂŚ niezÂłe lanie, bo juÂż kolejnego dnia solidnie siĂŞ tÂłumaczyÂł z wpadki jĂŞzykowej, a 19.30 nazwaÂł najbardziej znanÂą godzina w Polsce :twisted:
A ja pamiĂŞtam innÂą wpadkĂŞ. ÂŻegnajÂąc siĂŞ mĂłwiÂł o tych szystkich monitorach i innych programach, a zakoĂączyÂł: "Jutro natomiast o 19.30 spotka siĂŞ z paĂąstwem..... hmmm. Bardzo PaĂąstwa przepraszam, ale to ja poprowadzĂŞ jutrzejsze WiadomoÂści".

JakoÂś dziwnie to wyglÂądaÂło i wydawaÂło mi siĂŞ, Âże zrobiÂł to specjalnie, pozer jeden. Na czacie dwa lata temu jak siĂŞ pytali o wpadki na antenie, to wÂłaÂśnie wspomniaÂł tĂŞ sytuacjĂŞ.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

PamiĂŞtam to wydanie, pamiĂŞtam tĂŞ wpadkĂŞ i pamiĂŞtam ten wywiad - to byÂł czat na interi.pl, a oto link: Czat z Durczokiem. Moim zdaniem to rzeczywiÂście byÂła wpadka. :P
Dzisiaj rozpoczĂŞÂły mi siĂŞ zajĂŞcia i zdoÂłaÂłem obejrzeĂŚ tylko jeden skrĂłt WiadomoÂści - (po 10.20)byÂła jakaÂś nowa dziennikarka (do tej pory w skrĂłcie siedzieli Adamczyk i K. Werner). Nistety nie udaÂło mi isĂŞ zapamiĂŞtac jej nazwiska. Ba, nie wiem nawet kto to jest. WidaĂŚ jakiÂś nowy nabytek. Natomiast w newsroomie bylo kolegium dziennikarskie i pierwszy raz od dÂłuÂższego czasu siedziaÂło tam okoÂło 30 osĂłb - wszĂŞdzie -przy stolikach, przy oknach, pod Âścianami etc - Warakomska w Âśrodku, ubrana niczym czarna wdowa :twisted: A miĂŞdzy nimi owa dziennkarka i skrĂłt.
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

doktorfaustus1 pisze:Pamiêtam jak kilka miêsiÌey temu Durczok ¿egnaj¹Ì siê z widzami zaprosi³ na kolejny dzieù, na 19.00 - oczywiœcie musia³ dostaÌ niez³e lanie
Bo to byÂło jeszcze wtedy gdy w Faktach byÂł Lis. Tak? I pewnie to co ludzie oglÂądali o 19:00 z Lisem nie dawaÂło mu spaĂŚ po nocach. :D PrzecieÂż nie bez powodu niektĂłrzy go nazywajÂą klonem Lisa.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Nie, wówczas nie by³o ju¿ Lisa - kilka tygodni wczeœniej wylecia³ z wielkim hukiem z TVN-u. (Walter wreszcie pokaza³, gdzie jest miejsce nadêtych bufonów). £ukasz, je¿eli siê nie mylê ju¿ kilka osób mówi³o Ci tutaj coœ o tym rzekomo "nieudanym klonie". Nawet nie chce mi siê tego powtarzac - po co, przecie¿ wszytko wiesz lepeij i wogólê jesteœ naj. Przypominam, ¿e ostatnio mówi³eœ coœ, i¿ nie bêdziesz wogólê rozmawiaÌ ze mn¹ na temat Faktów i Wiadomoœci, ale jednak ci¹gnie wilka do lasu... A jakich argumentów u¿ywasz - no po prostu le¿ê i kwiczê bo nie wiem co odpowiedzieÌ.
Hmm, ale jak narazie to widzĂŞ, Âże temat WiadomoÂści nie daje Ci spokoju - podejrzewam, Âże jesteÂś nawet staÂłym czytelnikiem naszych postĂłw, tylko wstydzisz siĂŞ do tego przyznaĂŚ. Tylko proszĂŞ, nie mĂłw, Âże zaglÂądasz tutaj tylko dla tego, Âże jestÂś administartorem. Takie bajeczki zachowaj dla siebie.

Pozdrawiam ÂŁukaszu.
Faustus
ODPOWIEDZ