[TVP1] 19.30
Moderator: Łukasz
No i, Âże prowadziÂła niby Teleexpress na zmianĂŞ z KingÂą Rusin. Nie wiem kiedy oni tĂŞ drugÂą tam widzieli. ÂŁÂączyÂły je dyÂżury prezenterskie w TVP1. Jak mawia mĂłj znajowy - pani z kÂącika kulinarnego trafiÂło siĂŞ w zastĂŞpstwie napisanie czegoÂś o mediach i takie sÂą tego efekty :? .michos pisze: PiszÂą tam rĂłwnieÂż o Smoktunowicz i piszÂą, Âże jest lubiana i piĂŞkna.![]()
![]()
Kpina
![]()
![]()
A przecieÂż o Smoktunowicz za Gawryluk i tak wiadomo juÂż od dawna...
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Mijaj¹ dni i okazuje siê, ¿e nowy nabytek Wiadomoœci - Jacek Gasiùski - satnie siê czo³owym reporterem programu. Dzisiaj przygotowywa³ tzw. jedynkê o awarii samolotu z Belk¹ na pok³adzie. Ca³oœÌ ciekawa, z fajnym stand - up'em. Móg³ jednak daÌ troszeczkê d³u¿sz¹ wypowiedŸ naocznego œwiadka - kole¿anki z redakcji Mileny Kruszniewskiej. Wszak we wczeœniejszych wydaniach powiedzia³a znacznie wiêcej - nawet dramatycznie opisa³a ca³¹ sytuacje.
I jeszcze jedno zastrzeÂżenie - po wyczynach Leperra z Klewkami i super informatorem (nota bene to samo nazwisko - GasiĂąski) zastanawiaÂłbym siĂŞ nad zmianÂą nazwiska
I jeszcze jedno zastrzeÂżenie - po wyczynach Leperra z Klewkami i super informatorem (nota bene to samo nazwisko - GasiĂąski) zastanawiaÂłbym siĂŞ nad zmianÂą nazwiska

Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....

To cytat z dzisiejszego "Super Expressu".Nowe WiadomoÂści z nowymi twarzami
Do zespo³u do³¹czy³o kilka nowych twarzy, m.in. Jacek Gasiùski, dot¹d zwi¹zany z TVN i TVN 24 jako trójmiejski korespondent. - Bardzo dobrze pracowa³o mi siê w TVN. Ale propozycja z "Wiadomoœci" to dla dziennikarza wyzwanie - powiedzia³ nam Gasiùski.
- ZwÂłaszcza dla korespondenta terenowego. Dobrze czujĂŞ siĂŞ w reporterce, i takÂą teÂż rolĂŞ bĂŞdĂŞ peÂłniÂł.
Do "WiadomoÂści" trafili rĂłwnieÂż Krzysztof Ziemiec (prezenter TVN 24) i Dorota Wysocka (dziennikarka radiowej TrĂłjki). Z naszych informacji wynika, Âże tĂŞ dwĂłjkĂŞ bierze siĂŞ pod uwagĂŞ jako prowadzÂących program.
O godz. 19.30 zaskoczeniem dla widzów ma byÌ te¿ nowa scenografia. Podobno kolorystyka studia utrzymana jest w b³êkitach i szaroœciach, a na falistej szybie za prowadz¹cym bêdzie krêci³o siê logo - kula ziemska.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl 

-
- Fan Forum
- Kontakt:
Ziemiec moÂże byĂŚ - ale nie o 19.30. Natomisat co tutaj ukrywaĂŚ - Wysocka (moim zdaniem) jest kiepska i dÂługo bĂŞdzie musiaÂła pracowaĂŚ na moje uznanie.
A kiedy ta scenografia? Dzisiaj, czy w niedzielĂŞ? PodejrzewaÂłem, Âże bĂŞdzie niebieski. Grzywaczewski z WarakomskÂą sÂą tchĂłrzami i wolÂą nie ryzykowaĂŚ w doborze kolorĂłw. SzkÂło jest w modzie - sam podejrzewaÂłem, Âże pojawi siĂŞ w scenografii.
Zastatnawia mnie ta kula - czy¿by rzeczywiœcie reklama Plus GSM opiera³a siê na czo³ówce Wiadomoœci.
GdzieÂś w internecie spotkaÂłem siĂŞ z okreÂśleniem "WARAMOSCI - nazwa pochodzi od nowej szefoewj
A kiedy ta scenografia? Dzisiaj, czy w niedzielĂŞ? PodejrzewaÂłem, Âże bĂŞdzie niebieski. Grzywaczewski z WarakomskÂą sÂą tchĂłrzami i wolÂą nie ryzykowaĂŚ w doborze kolorĂłw. SzkÂło jest w modzie - sam podejrzewaÂłem, Âże pojawi siĂŞ w scenografii.
Zastatnawia mnie ta kula - czy¿by rzeczywiœcie reklama Plus GSM opiera³a siê na czo³ówce Wiadomoœci.
GdzieÂś w internecie spotkaÂłem siĂŞ z okreÂśleniem "WARAMOSCI - nazwa pochodzi od nowej szefoewj

Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Aro zamieÂściÂł powyÂżej cytat z Super expresu - na jego podstawie napisaÂłem poprzedniego posta. SÂądzĂŞ, Âże scenografia moÂże pojawiĂŚ siĂŞ jutro. w poniedziaÂłek startujÂą Wydarzenia i WiadomoÂści nie mogÂą byĂŚ gorsze. ZresztÂą juÂż majÂą miesiÂąc zwÂłoki.
Faustusie, nie wiem czy czyta³eœ ksi¹¿kê Lisa ale Barbara Grad by³a wydawc¹ wieczornych Wiadomoœci prowadzonych przez Lisa - 3 maja 1991. Lis w swojej ksi¹¿ce opisuje jak nowy szef Wiadomoœci (Snopkiewicz) szuka³ nowych ludzi do programu, a starych chcia³ siê pozbyÌ. Opisuje te¿, jak "starzy" mieli nadziejê, ¿e wybory wygra Mazowiecki, a "m³odzi" byli za Wa³ês¹. Jak widaÌ m³odzi ludzie siê znaleŸli w 1991, ale starzy komuniœci siê utrzymali. Co prawda zostali zdegradowani (z wydawców), ale pracê wci¹¿ maj¹ (w materia³ach z zagranicy nie mo¿na ju¿ tak bardzo manipulowaÌ).
-
- Fan Forum
- Kontakt:
£ukaszu, je¿eli troszeczkê lepiej zna³bys nasz¹ najnowsz¹ historiê, to wiedzia³byœ o podzia³ach w Solidarnoœci. W latach 80 by³ to jeden, bardzo silny i zwarty ruch spo³eczny. Ale ju¿ po 1989r dosz³o do pierwszych (co tutaj ukrywaÌ g³upich) sporów. Jedni popierali Wa³êse, drudzy Mazowieckiego. Z prespektywy lat s¹dzê, ¿e lepiej by³oby gdyby Wa³êsa usun¹³ siê wówczas do cienia, a o najwa¿niejszych sprawach decydowa³ Mazowiecki. Byœ mo¿e bylibyœmy ju¿ kilka lat "do przodu". Ale mniejsza z tym.
Uwierz mi, zwolennikĂłw Mazowieckiego trudno nazwaĂŚ komunistami.
Barbara Grad WoŸniak komunistk¹? I gdyby mia³a coœ na sumieniu ju¿ dawno nie pracowa³aby tam. To co powiesz o Milewiczu, który w TVP pracowa³ od poczatku lat 80. S¹dzê, ¿e Lis dokona³ uproszczeù - czasami krzywdz¹cych. Snopkiewicz musia³ zatrudniÌ nowych, ale nie chcia³ zwalniaÌ wielu "starych" bardzo dobrych i sprawdzonych dziennikarzy. Kiedy M. Terlicki (ówczesny szef TVP) powiedzia³ w sejmie, ¿e po³owa redakcji Wiadomoœci to UB-ecy Snopkiewicz poda³ siê do dymisji. Ale racja by³a po jego stronie - wci¹¿ pracuje w TVP, cieszy siê równie¿ du¿ym autorytetem wœród dziennikarzy. Natomiast Terlicki - có¿ nawet nie oddziela swoich pogl¹dów od pracy. Obecnie pe³ni jak¹œ funkcjê w imperium Solorza.
No tak, ale Ty zawsze znajdziesz argumenty aby nazwaÌ ludzi TVP komunistami lub postkomun¹. Tak siê sk³ada, ¿e B. Grad - WoŸniak jest szefow¹ sekcji zagranicznej w TAI oraz Wiadomoœciach; za swoj¹ pracê otrzyma³a te¿ du¿o wyró¿nieù i nagród. Natomiast z Faktów nikt do tej pory nie zosta³ nagordzony. Fakty mówi¹ w tym przypadku same za siebie.
PS i proszĂŞ, abyÂś unikaÂł takich skrĂłtĂłw myÂłowych, ze jeÂżeli ktoÂś pracowaÂł w TVP za komuny to byÂł komunistÂą etc. nawet nie wiesz jak bardzo moÂżesz siĂŞ myliĂŚ. Po prostu jesteÂś Âśmieszny i tyle. B. Grad WoÂźniak pierwszÂą manipulatorkÂą
PPS A Walter ze swojÂą ÂżonÂą to gdzie pracowali przed 1989?
Uwierz mi, zwolennikĂłw Mazowieckiego trudno nazwaĂŚ komunistami.
Barbara Grad WoŸniak komunistk¹? I gdyby mia³a coœ na sumieniu ju¿ dawno nie pracowa³aby tam. To co powiesz o Milewiczu, który w TVP pracowa³ od poczatku lat 80. S¹dzê, ¿e Lis dokona³ uproszczeù - czasami krzywdz¹cych. Snopkiewicz musia³ zatrudniÌ nowych, ale nie chcia³ zwalniaÌ wielu "starych" bardzo dobrych i sprawdzonych dziennikarzy. Kiedy M. Terlicki (ówczesny szef TVP) powiedzia³ w sejmie, ¿e po³owa redakcji Wiadomoœci to UB-ecy Snopkiewicz poda³ siê do dymisji. Ale racja by³a po jego stronie - wci¹¿ pracuje w TVP, cieszy siê równie¿ du¿ym autorytetem wœród dziennikarzy. Natomiast Terlicki - có¿ nawet nie oddziela swoich pogl¹dów od pracy. Obecnie pe³ni jak¹œ funkcjê w imperium Solorza.
No tak, ale Ty zawsze znajdziesz argumenty aby nazwaÌ ludzi TVP komunistami lub postkomun¹. Tak siê sk³ada, ¿e B. Grad - WoŸniak jest szefow¹ sekcji zagranicznej w TAI oraz Wiadomoœciach; za swoj¹ pracê otrzyma³a te¿ du¿o wyró¿nieù i nagród. Natomiast z Faktów nikt do tej pory nie zosta³ nagordzony. Fakty mówi¹ w tym przypadku same za siebie.
PS i proszĂŞ, abyÂś unikaÂł takich skrĂłtĂłw myÂłowych, ze jeÂżeli ktoÂś pracowaÂł w TVP za komuny to byÂł komunistÂą etc. nawet nie wiesz jak bardzo moÂżesz siĂŞ myliĂŚ. Po prostu jesteÂś Âśmieszny i tyle. B. Grad WoÂźniak pierwszÂą manipulatorkÂą

PPS A Walter ze swojÂą ÂżonÂą to gdzie pracowali przed 1989?
wczoraj w Âżyciu na gorÂąco byÂła mala wzmianka ze PieĂąkowska nie bedzie juÂż o 19.30 nie pojedzie tez jako korespondent bedzie tylko prowadziÂła Forum.Z koleji w fakcie napisali Âże podobno Gawryluk jednakw Polshitce zostaje . A dzisiaj sie dowiadujemy ze Ziemiec w TVP
o 19.30 nie ukrywam ze ta karuzela od wrzesnia i zmienne dyÂżury jest troche dezinformujÂąca
dzisiaj miaÂł byĂŚ durczok jes Holecka
Ziemca podobno przed kamerami z tvn syf wywalili co oni wyprawiajÂą
Ale ja tam siĂŞ cieszĂŞ Âże Krzysiu wybraÂł porzÂądnÂą tv 

Android <3
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Kamuii masz racjê. Ju¿ g³owa boli od tego zamieszania z dy¿urami. Ale to ju¿ chyba ostatnie takie tygodnie. Durczok by³ wczoraj i zapowiedzia³, ¿e w dzisejszym g³ównym wydaniu bêdzie Holecka. To samo powiedzia³ Adamczyk w wydaniu o 13.00 wiêc jak na razie id¹ zgodnie z jakimœ wytyczonym planem.
Teraz bardziej od dy¿urów interesuje mnie nowe studio Wiadomoœci (mo¿e ju¿ w t¹ niedzielê?), czekam tak¿e na premiere Wydarzeù - specjalnie nie idê w poniedzia³ek na ostatni wyk³ad. Inaczej spóŸni³bym siê na 18.30.
Kwiatek caÂły artykuÂł jest na stronach Super expresu, a na zamieszczonym obok zdjĂŞciu jest Krzysztof Ziemiec. jeÂżeli nie kojarzysz tego dziennikarza to poszukaj na stronie ÂŁukasza lub u konkurencji.
A oto link
Ziemiec - Super express
Teraz bardziej od dy¿urów interesuje mnie nowe studio Wiadomoœci (mo¿e ju¿ w t¹ niedzielê?), czekam tak¿e na premiere Wydarzeù - specjalnie nie idê w poniedzia³ek na ostatni wyk³ad. Inaczej spóŸni³bym siê na 18.30.
Kwiatek caÂły artykuÂł jest na stronach Super expresu, a na zamieszczonym obok zdjĂŞciu jest Krzysztof Ziemiec. jeÂżeli nie kojarzysz tego dziennikarza to poszukaj na stronie ÂŁukasza lub u konkurencji.
A oto link
Ziemiec - Super express
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Kamuii, jezeli plotki siĂŞ potwierdzÂą, to juÂż caÂłkowice przerzucisz siĂŞ na TVP i bez reszt pokochasz pana KrzyÂśka. Nie martw siĂŞ - czekam tylko na jego dyÂżury, a potem postaram siĂŞ zamieÂściĂŚ kilka zdjĂŞc. 

Ostatnio zmieniony sobota 09 paź 2004, 15:25 przez doktorfaustus1, łącznie zmieniany 1 raz.
hehe Krzysia juÂż kocham 
za jego sÂłusznÂą decyzjĂŞ oczywiscie 100 razy bardziej. A tefauen bĂŞde oglÂądam tylko w tedy gdy jest Anita i Marcin
czyli niestety nie czĂŞsto ale jak tylko Anitka przejdzie do tvp zostajÂą mi do oglÂądania tylko Fuckty z Marcinem w inne dni mĂłj tivi nie wyÂświetla logo TVN
Ehh jesli tylko nie wywalÂą z tvp Kamila Joli i Danusi to bedzie looz
przy czym muszÂą byĂŚ o 19.30 Joli wezmÂą jedno wydanie bo ma 3 to akurat dla Krzysia na poczÂątek bĂŞdzie
:)

Ehh jesli tylko nie wywalÂą z tvp Kamila Joli i Danusi to bedzie looz

Android <3
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Durczok na 100% zachowa swoje dy¿ury. J. Pieùkowska jest bardzo profesionalna i s¹dzê, ¿e te¿ zachowa dy¿ury. Nie wiem co z Holeck¹ - ewentualnie znowu bêdzie tylko we wczeœniejszych wydaniach. Z drugiej strony Ziemiec wcale nie musiy trafiÌ do g³ównego wydania Wiadomoœci. Wogóle nie musi trafiÌ do Wiadomoœci - mo¿e byÌ w Panoramie. natomiast z t¹ Wysock¹ to chyba jakaœ kaczka - jak na razie tylko Super Express o piszê, ¿e pojawi siê w Wiadomoœciach. Zreszt¹ po¿yjemy zobaczymy - w tym tygodniu wyjaœniisiê chyba wszytko.
Przeczyta³em ten wywiad z Pieùkowsk¹ w Elle - dziennikarz, który prowadzi³ rozmowê nieŸlê oberwa³ - i dobrze mu tak. ¯adna inna gazeta nie podawa³a tej plotki o zwolnieniu Mlewicza - nawet Fakt i Super express, tylko w³aœnie Ellle - chyba chodzi³o im o zdyskredtowanie Joli. W jednym z numerów by³ wywiad z Patrycj¹ Redo (litoœci!!!! - oczywiœÌie wyrzucenie z Faktów o 19.00 i ograniczenie w TVN24 wcale nie œiwadczy o poziomie redo - to chyba ¿arty
) i juÂż tylko sama rozmowa, bez wstÂąpu na dwie strony, bez anonimowych rozmĂłwcĂłw etc. Dziwne...
Nie wiedzia³em, ¿e Jola by³a ¿on¹ S³awomira Matczaka z Panoramy. Wiedzia³em, ¿e jest po rozwodzie, ale o tym, ¿e ex m¹¿ pracuje w TVP, ju¿ nie.
Przeczyta³em ten wywiad z Pieùkowsk¹ w Elle - dziennikarz, który prowadzi³ rozmowê nieŸlê oberwa³ - i dobrze mu tak. ¯adna inna gazeta nie podawa³a tej plotki o zwolnieniu Mlewicza - nawet Fakt i Super express, tylko w³aœnie Ellle - chyba chodzi³o im o zdyskredtowanie Joli. W jednym z numerów by³ wywiad z Patrycj¹ Redo (litoœci!!!! - oczywiœÌie wyrzucenie z Faktów o 19.00 i ograniczenie w TVN24 wcale nie œiwadczy o poziomie redo - to chyba ¿arty

Nie wiedzia³em, ¿e Jola by³a ¿on¹ S³awomira Matczaka z Panoramy. Wiedzia³em, ¿e jest po rozwodzie, ale o tym, ¿e ex m¹¿ pracuje w TVP, ju¿ nie.