ÂŁukasz pisze:Wiesz, Âże CiĂŞ lubiĂŞ wiĂŞc Ci nie skasujĂŞ dwĂłch postĂłw pod rzÂąd, tylko upomnĂŞ.
A teraz jak ju¿ poda³eœ ten link to zwróÌ uwagê co ludzie napisali w komentarzach.
- Nareszcie! Miejmy nadziejĂŞ, Âże ta nowa nie bĂŞdzie wytrzeszcaÂła oczu i
straszyÂła mroÂżacym krew w ÂżyÂłach gÂłosem. No i jak by byÂła ...
- PieĂąskowska odchodzi - to dobrze. Kolejnej lali z lewej strony mniej. Tak trzymaĂŚ!
- no i chwa³a bogu i partii chwa³a bogu. by³a okropna . ka¿d¹ wiadomoœÌ sprzedawa³a ...
- nareszcie Pani Jola ju¿ doœÌ zarobi³a kasy. Ka¿dy woli pani¹ ...
To tylko pierwsze cztery komentarze. Pierwsze cztery - bez Âżadnego wybierania i pomijania. O czym to Âświadczy? ÂŻe nie byÂła lubiana.
A to co powiedziaÂł jeden z internautĂłw o J.P.: WspaniaÂła prezenterka odchodzi
Pani Jolanta Pieùkowska nale¿y do osób, które posiadaj¹ kulturê osobist¹ i niezaprzeczalny urok osobisty. Jej polszczyzna nie budzi zastrze¿eù. Widzia³am j¹ w ró¿nych programach. Uwa¿am, ¿e to strata dla TVP, jeœli pozwoli jej odejœÌ. Niestety z wczeœniejszych wypowiedzi nowych w³adz TVP wynika³o, ¿e maj¹ j¹ na celowniku. Jasne jest te¿, i¿ przyczyny le¿¹ nie po stronie Pani Pieùkowskiej. Mam nadzieje, ¿e zobaczymy j¹ tak jak niektórych z dawnych prezenterów w innych stacjach.
i jeszcze jeden komentarz:
Pani Jolanta byÂła moim zdaniem dobra.
Szkoda, Âże juÂż odchodzi z "WiadomoÂści". Ale wiem, Âże z wyksztaÂłcenia jest aktorkÂą i byĂŚ moÂże otrzyma propozycjĂŞ zagrania w jakimÂś filmie lub serialu. ZresztÂą sama powiedziaÂła, Âże nie Âżegna siĂŞ z widzami na zawsze.
A mo¿e po odejœciu pani Jolanty z "Wiadomoœci" nast¹pi zmiana formu³y programu? Mo¿e nowa scenografia pojawi siê ju¿ w poniedzia³ek 11 paŸdziernika? Zapowiadano, ¿e mia³a byÌ gotowa na 6 wrzeœnia, ale jej budowa opóŸnia³a siê. Na pewno wielu widzów chcia³oby ju¿ teraz zobaczyÌ ten flagowy program informacyjny Jedynki w zupe³nie nowej formie.
A jenak nowe studio WiadomoÂści od czwartku: (WirtualneMedia.pl) :
W czwartek, 14 paŸdziernika g³ówne wydanie "Wiadomoœci" o godz. 19.30 zostanie wyemitowane ze studia w nowej oprawie graficznej. Nowoczesn¹ scenografiê przygotowa³a Magdalena Kujszczyk, czo³ówkê zrealizowa³ Marek Szwarc, a oprawê muzyczn¹ Piotr Rubik.
- Jedn¹ z podstawowych atrakcji tego projektu jest specjalny ekran - p³aski i holograficzny, który daje efekt g³êbi i przestrzeni umieszczony za prowadz¹cym program. Na tym i na czterech innych ekranach pojawiaÌ siê bêd¹ z rzutników obrazy o niespotykanej ostroœci. Ró¿nica miêdzy tradycyjnym ekranem plazmowym, wykorzystywanym przez inne telewizje, a tym ekranem jest taka, jak miêdzy taœm¹ filmow¹ a obrazem elektronicznym Dziêki tej scenografii, wykorzystuj¹c grê œwiat³em i obrazem, mo¿na osi¹gn¹Ì wspania³e efekty realizatorskie. Kolorystykê studia zrealizowano w eleganckiej, granatowo-szaro-niebieskiej tonacji. W scenografii zosta³ wykorzystany tak¿e niebieski kolor logo Programu 1. Nowe studio jest bardzo nowoczesne, funkcjonalne, a jednoczeœnie przyjazne - mówi Maja Krygowska koordynuj¹ca pracê realizatorów.
- PostawiliÂśmy na talent twĂłrcĂłw, ktĂłrzy wykorzystali moÂżliwoÂści i umiejĂŞtnoÂści myÂślenia filmowego, sztuki realizacji i osiÂągnĂŞli ogromny efekt przestrzeni w 150-metrowej sali przedwojennego banku, w ktĂłrym mieszczÂą siĂŞ redakcje informacyjne TVP S.A. w Warszawie - dodaÂła Dorota Warakomska.
Scenografia zosta³a tak skonstruowana, aby mo¿na j¹ by³o ³atwo przenieœÌ do innego nowego studia. Tak wiêc w momencie przenoszenia "Wiadomoœci" z Pl. Powstaùców Warszawy do nowej siedziby przy ul. Woronicza, scenografiê mo¿na bêdzie zdemontowaÌ i zainstalowaÌ ponownie w kilka dni. Jest na tyle nowoczesna, ¿e nadal bêdzie atrakcyjna - zapewnia z-ca dyrektora Programu 1, Dorota Warakomska, która od 1 paŸdziernika kieruje redakcj¹ "Wiadomoœci".
W "Wiadomoœciach" zmieni siê nie tylko scenografia, ale do zespo³u do³¹cz¹ nowi dziennikarze - Dorota Wysocka-Schnepf, Jacek Gasiùski, Krzysztof Ziemiec i inni.
Przypomnijmy, Âże dzisiaj startuje nowy program informacyjny Polsatu "Wydarzenia", ktĂłry przygotowuje Hanna Smoktunowicz i Tomasz Lis
I jeszcze pozegnanie Joli
: DziÂś Âżegnam siĂŞ z paĂąstwem w sposĂłb szczegĂłlny. Po 14 latach koĂączy siĂŞ moja praca w WiadomoÂściach. DziĂŞkujĂŞ paĂąstwu za wszystkie dobre sÂłowa, za wyrazy sympatii, za nagrody, ktĂłre dostawaÂłam takÂże, a moÂże przede wszystkim dziĂŞki paĂąstwu. DziĂŞkujĂŞ za sÂłowa krytyki, ktĂłre zawsze braÂłam sobie do serca i dziĂŞkujĂŞ za to, Âże zawsze, a zwÂłaszcza w tych najtrudniejszych dla mnie chwilach, byli paĂąstwo ze mnÂą. Mam nadziejĂŞ, Âże spotkamy siĂŞ juÂż niebawem, bo rozstajÂąc siĂŞ z WiadomoÂściami, na pewno nie Âżegnam siĂŞ z paĂąstwem
Ach szkoda jej napewno Wiadomosci ne bĂŞdÂą takie jak kiedyÂś!!
I jeszcze zdjecie Joli:
A moze kiedys usÂłyszymy : Jolanta PieĂąkowska, Fakty, Witam PaĂąstwa!
PS. Aro na tych twoich zdjeciach to jola wyglada tak, jakby miaÂła za 5 sek. pÂłakac!!