Oj Lis i Wydarzenia przegra³y na ca³ej lini nie tylko z Faktami ale teraz tak¿e z Wiadomoœciami. Lis mówi³, ze nie da siê odkryÌ po raz drugi Ameryki - có¿ s¹ inne kontynenty.....
I jeszcze raz wracam do zdjĂŞc - popatrzcie na TrzaskalskÂą i Kreta - ona stoi koÂło tych ekranĂłw, a na nich wyÂświetlany jest obraz z innej kamery- rzeczywiÂście bardzo realistycznie.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Kilka dni mnie nie by³o, bo musia³em och³on¹Ì i przemysleÌ to co siê sta³o w niedzielê. Nie bêdê wszystkiego komentowa³ co napisaliœcie, mo¿e póŸniej do nich wrócê. Po prostu teraz wiem jak siê czuli Michos i jego silna grupa.
Kamuii - Holecka nie prowadziÂła wczoraj pierwszych WiadomoÂści wieczornych. JuÂż prowadziÂła wedÂług mnie kilka, a na pewno w zeszÂłym tygodniu w czwartek po Jolancie PieĂąkowskiej.
Po¿egnanie Danuty Holeckiej w poniedzia³ek by³o dla mnie jednoznaczne, ¿e ju¿ nie bêdzie w Wiadomoœciach g³ównych, ale by³o trochê nieudana. Mia³em wra¿enie, ¿e chcia³a powiedzieÌ coœ wiêcej, ale czu³a ¿e nie da rady rozp³acze siê na wizji i na tym poprzesta³a. Wysz³o jak wysz³o. Szczególnie nam po¿yczy³a i tyle. Nie mog³a te¿ za bardzo wypowiadaÌ formu³ki jak poprzedniczka z dnia poprzedniego skoro grafiku nie zna³a co dalej.
Dziœ uda³o mi siê zmobilizowac i przede wszystkim pamiêtaÌ, ¿eby pos³uchac wywiadu Pieùkowskiej w Trójce. Rozmawia³a z Kwaœniewskim z Pa³acu Prezydenckiego i pech chcia³, ¿e zerwa³o siê po³¹czenie. Oprócz ciekawych merytorycznych kwestii i kilku luŸniejszych wymian zdaù z prezydentem podoba³o mi siê jej stwierdzenie "wsta³am bardzo rano". : )
Prokopiuk-KĂŞpka. Nie wiem czy wyleci czy nie, ale podobno czÂłowiek-koĂą dobiera sobie ekipĂŞ w taki sposĂłb, Âże Âżadna kobieta nie moÂże byĂŚ piĂŞkniejsza od niego. Prokopiuk mi siĂŞ nie podoba, ale dla wielu jest anioÂłkiem, wiĂŞc caÂłkiem moÂżliwe Âże wyleci.
Lucyna Grobicka w drugim wejÂściu pogody podziĂŞkowaÂła za 19 lat wspĂłlnych spotkaĂą i ÂżyczyÂła widzom przede wszytkim pogody ducha.
kamil Durczok. MyÂślaÂłem jakoÂś, Âże dziÂś siĂŞ poÂżegna w ramach protestu - wydawaÂło mi siĂŞ, Âże lubiÂł JolĂŞ i troche go te zmiany oburzajÂą. Do wiadomoÂści siĂŞ przecieÂż poczÂątkowo wzbraniaÂł, a lekarze kazali mu zwolniĂŚ tempo. MiaÂłby tylko Forum, DebatĂŞ a koniowi utarÂłby nosa. Z drugiej strony rozumien Âże zostaÂł. Zarabiac na Âżycie przecieÂż trzeba.
Ogl¹dam sobie teraz regularnie internetowe archiwalia, bo jeszcze tylko tam mo¿na wed³ug mnie obejrzeÌ Wiadomoœci. Coœ tam wy³apa³aem i póŸniej sobie o tym pogadamy, bo na razie i tak to utonie w dyskusjach o studiu i prowadz¹cych. Od jutra bêdzie coœ zupe³nie innego. To nie bêda nowe wiadomoœci, to nie bêd¹ w ogóle Wiadomoœci. Nie ma prawa siê to tak nazywaÌ po takich zmianach.
O kurcze, a ja nie ogladaÂłem dzisiaj Pogody - byÂłem zajĂŞty pisaniem na naszym forum. To moÂże i ElÂżbieta Sommer rozstanie siĂŞ z TVP i przejdzie na emeryturĂŞ (oczywiÂście tego jej nie ÂżyczĂŞ.) Czyli Warakomska zabraÂła siĂŞ takÂże za PogodĂŞ. Hmm gÂłupia sprawa.....
Co do przyjaÂźni Durczoka i PieĂąkowskiej - na pewno bĂŞdÂą widywali siĂŞ w radiu - wspĂłlnie ustalali grafiki i wywiady. MoÂże zrezygnowaÂłby, gdyby PieĂąkowskiej podziĂŞkowali, ale to ona podziĂŞkowaÂła za takÂą pracĂŞ.
Co do nowych Wiadomoœci - s¹dzê, ¿e nast¹pi³ jakiœ prze³om, przewrót. Szkoda, ¿e nie bêdzie Joli, ale z drugiej strony zmienili siê tylko prezenterzy. WiêkszoœÌ ekipy reporterów pozosta³a. Doszed³ tylko Gasiùski. Wci¹¿ nie rozwi¹zan¹ kwesti¹ pozostaje sprawa Prokopiuk i Holeckiej - obie panie wci¹¿ s¹ na wizji, maj¹ dy¿ury, jedna jak na razie straci³a g³ówne wydanie. S¹dzê, ¿e jednak pozostanie w innych wydaniach. Ale co tutaj ukrywac - w nowej scenografii program od¿yje, odzyska autorytet. Odm³odzono ekipê prezenterów, mo¿e m³odsi widzowie zaczn¹ chêtniej ogl¹daÌ Wiadomoœci. Kto wie?
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
I wÂłaÂśnie z tego powodu jutro powinnien byĂŚ Durczok lub Holecka, ewentualnie Adamczyk. Durczok nie zapowiedziaÂł na jutro nikogo. A "starzy" prezenterzy pomogÂą oswoiĂŚ siĂŞ widzom z nowinkami.
Ja tam nie wiem. Na pewno ÂŚliwiĂąskie, Grady-WoÂźniaki i Kruszniewskie zostanÂą, bo nie sÂą urodziwe, a to dla konia atut. Ale wcale nie jestem przekonany czy zostanie pan OleÂś czy Ulka. ÂŻal byÂłoby tego drugiego. Ostatnio mÂłodsi robiÂą wazniejsze wydarzenia, jakieÂś podsumowania, poglÂądowe sprawy. ZaczynajÂą by widoczni. Kaniewska zostanie na bank i bĂŞdzie nadal polityczna. WyglÂąda coraz gorzej wiĂŞc git.
PieĂąkowska zrezygnowaÂła sama, ale sam zauwaÂżyÂłeÂś pewien nisczÂący proces porĂłwnujÂąc tĂŞ sytuacjĂŞ do MoÂłek. Psychicznie na pewno byÂło trudno, szkoda siĂŞ rozstawaĂŚ, ale z drugiej strony wszĂŞdzie plotki i proÂśby szmatÂławcĂłw o skomentowanie niepewnego swojego losu. Trzeba byÂło to przerwaĂŚ to obie to zrobiÂły. CieszĂŞ siĂŞ, Âże jest szczĂŞÂśliwa jak to byÂło chyba w Fakcie, ale paradoksalnie nie jestem uszczĂŞÂśliwiony jej szczeÂściem.
Jeszcze o PieĂąkowskiej. To nie jest wg mnie tylko denerwujÂąca niektĂłrych, a lubiana przez drugich prezenterka. Jest symbolem pewnej dekady, wiele wydarzĂŞĂą przeÂżywaliÂśmy razem z niÂą, wiele informacji ona przekazaÂła, w 1992 czy 2004 roku. CzÂłowiek byÂł ileÂś tam lat mÂłodszy itd. O czymkolwiek mĂłwimy to pojawia siĂŞ jej nazwisko - a to sobotnie studio, a to ÂśmierĂŚ Diany, a to premiera Pianisty czy 11 wrzeÂśnia. Nie tak Âłatwo mi siĂŞ z tym pogodziĂŚ.
Ziemiec dziwnie wyglÂąda na jednym zdjĂŞciu. Nochal jakoÂś taki dziwny, dÂługi, pÂłasi jak u Pinokia lub MaÂłysza i poza tym nieciekawa mina. MoÂże na Âżywca bedzie lepiej. WidziaÂłem go na wizji dotychczas tylko dwa razy - w Drugiej Twarzy i w ÂŁapu Capu jak coÂś tÂłumaczyÂł koledze o klimatyzacji myslÂąc, Âże nie jest na antenie. WraÂżenie - raczej dobre. Ale z opinii internautĂłw (nie jednej, ale wielu) wychodzi, Âże raczej byÂł najgorszy z caÂłej pierwszej ekipy prezenterĂłw TVN 24.
Wg mnie jutro o 19.30 bĂŞdzie Adamczyk. Kurde, wybiÂł siĂŞ facet.
MichaÂł mĂłwiÂąc o Joli PieĂąkowskiej masz caÂłkowitÂą racjĂŞ. Wszak nie wielu pracowaÂło w TVP tak dÂługo. A winĂŞ za jej odejÂście ponosi Warakomska i Grzywaczewski - praktycznie sprowokowali jÂą do tego, a teraz robiÂą zatroskane minki. PieĂąkowska jest profesionalistkÂą i potrafiÂła sobie poradziĂŚ w kaÂżdej sytuacji. UdowodniÂła to 11 wrzeÂśnia. Ziemiec i Adamczyk na pewno sobie poradzÂą - juÂż wystĂŞpowali w takiej roli. KÂłopoty moÂże mieĂŚ Wysocka - ona jest z radia.
Ulka i OleÂś robiÂą teraz materiaÂły do wydaĂą wieczornych, sÂą takÂże redaktorami w wydaniach o 8.00 12.00 i 15.00, ostatnio pomaga im w tym RafaÂł Kurowski.
JeÂżeli jutro nie bĂŞdzie Durczoka to moÂże Wysocka lub Adamczyk. Ciekawe co w TVN24 bĂŞdÂą czuli widzÂąc Ziemca? MoÂże rzucÂą czymÂś w tÂą ÂścianĂŞ z monitorĂłw?
Moim zdaniem Ziemiec byÂł jednym z lepszych i nie mĂłwiĂŞ tego tylko dlatego, Âże przeszedÂł do TVP. JuÂż wczeÂśniej go chwaliÂłem - zawsze przygotowany, dobre wywiady i wejÂścia na Âżywo. ÂŚwietne przeglÂądy prasy...
Wczoraj wydanie wieczorne wydawaÂła jakaÂś inna nieznana mi osoba. Tobie chyba teÂż, bo wczeÂśniej nie wspominaÂłeÂś. ZapisaÂłem jÂą sobie, ale nie potrafiĂŞ odczytaĂŚ. MaÂłgorzata Poczulska-TĂŞtnik (TĂŞÂślik?).
Jak zawsze jestem po lekturze i analizie wypocin internautów, którzy pisz¹ coœ wiêcej nie tylko, ¿e coœ jest bee lub super. Wywalenie Pieùkowskiej mo¿emy zawdziêczaÌ tylko i wy³¹cznie dwóm paniom. Dorocie Warakomskiej i Maji Krygowskiej. Ta druga ju¿ siê tu pojawi³a jako odpowiedzialna za realizacjê, ale równie¿ by³a o niej mowa w zupe³nie innym miejscu - i dziêki temu sporo siê mo¿na dowiedzieÌ co te panie? ³¹czy. :/
Tak a widzowie bĂŞdÂą zszokowani i bĂŞdÂą pytaĂŚ kto to u diabÂła jest. PrzecieÂż ona nie jest postaciÂą medialnÂą i nikt jej nie zna. Moim zdaniem z nowego studia powinien nas przywitaĂŚ ktoÂś kto w tych wiadomoÂściach jakiÂś czas jest np.Durczok czy Holecka.
Zobaczymy jak wypadnie i czy spodoba siĂŞ widzom.