[TVP1] 19.30
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Zegar bêdzie ju¿ chyba na sta³e w czo³ówce g³ówengo wydania - jest w komponowany w ca³oœÌ i chyba musi byÌ. Inaczej musieliby mieÌ coœ jeszcze na zapowiedzi materia³ów. Nawet je¿eli bêd¹ mieli ma³e opóŸnienie to zaledwie dwie sekundy i tak ju¿ nie spowoduj¹ wiêkszego opóŸnienia. Kiedyœ myœla³em, ¿e fajnie by³oby, gdyby Wiadomoœci mia³y coœ w rodzaju licznika odmierzaj¹cego czas do programu tak jak w BBC World. Kiedyœ te¿ by³ zegar, ale wyœwietlali go w takiej ramce podczas zapowiadania materia³ów- na samym pocz¹tku, potem w po³owie, zaraz przed balkonem i zapowiedzi¹ pogody.
WÂłasnie - pogoda - niech nikt nie mĂłwi, Âże rozmowy w studiu sÂą ÂściÂągniĂŞte z FaktĂłw lub Informacji - juz w 1997r. w poÂłowie programu z balkonu prezenter zapraszaÂł na pogodĂŞ.
WÂłasnie - pogoda - niech nikt nie mĂłwi, Âże rozmowy w studiu sÂą ÂściÂągniĂŞte z FaktĂłw lub Informacji - juz w 1997r. w poÂłowie programu z balkonu prezenter zapraszaÂł na pogodĂŞ.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
no i co nie wierzyliœcie mi ¿e Warakomska by³a w g³ónych!!
co do tego zdjĂŞcia:

zauwazyliscie ze Wiadomosci zastosowa³y pewna innowacje, która jest wykorzystywana do dziœ : komputer (dzis juz laptop pod³¹czony do internetu, w tamtych czas kto mogl by pomarzyc o necie:-) )
ciekawe po co zmieniali czo³ókê , skoro to studio chyba bylo krótko juz nie pamietam, a pozniej po zmianie na to w³aœciwe byla nowa czo³ówka.
po zmianie z tej czoÂłowki:

na tÂą :
zmienoina takze lekko scenografie gdyz sciana za prezenterem byla niebieska , a nie jak wczesniej bia³a. pó¿niej zmieniono scenografiê na tak¹:
z przodu stoÂłu byÂł napis WIADOMOSCI (to nie pomyÂłka na stole nie bylo ÂŚ tylko S)
Ja tego studia nie kojarze :
ps jaka wtedy obowiazywa³a czo³ówka??
PAMIĂTA KTOÂŚ WYJÂŚCIE Z TOREBKÂĄ??
co do tego zdjĂŞcia:

zauwazyliscie ze Wiadomosci zastosowa³y pewna innowacje, która jest wykorzystywana do dziœ : komputer (dzis juz laptop pod³¹czony do internetu, w tamtych czas kto mogl by pomarzyc o necie:-) )
ciekawe po co zmieniali czo³ókê , skoro to studio chyba bylo krótko juz nie pamietam, a pozniej po zmianie na to w³aœciwe byla nowa czo³ówka.
po zmianie z tej czoÂłowki:

na tÂą :

zmienoina takze lekko scenografie gdyz sciana za prezenterem byla niebieska , a nie jak wczesniej bia³a. pó¿niej zmieniono scenografiê na tak¹:

z przodu stoÂłu byÂł napis WIADOMOSCI (to nie pomyÂłka na stole nie bylo ÂŚ tylko S)
Ja tego studia nie kojarze :

ps jaka wtedy obowiazywa³a czo³ówka??

PAMIĂTA KTOÂŚ WYJÂŚCIE Z TOREBKÂĄ??

myÂśli komu by tu jeszcze spakowaĂŚ walizki wszak wychodzi jej to ÂświetnieZwolniÂłam GoÂśkĂŞ, DankĂŞ, Jolka odeszÂła sama - to zrozumiaÂłe, wszak nikt nie wytrzymaÂłby takiego mobingu.... Kogo jeszcze wywaliĂŚ? MoÂże operatorĂłw kamer?

jak myÂślicie co z HoleckÂą ? WywaliÂła jÂą ta wiedzma czy nie ? Bo w soomie to chamskie Âże Danka nie miaÂła siĂŞ nawet okazji poÂżegnac poza tym niby miaÂła prĂłby kamerowe to wszystko jest dziwne... :?
Android <3
No rzeczywiœcie by³a. Teraz juz jest to pewne.kwiatek pisze: no i co nie wierzyliœcie mi ¿e Warakomska by³a w g³ónych!!
kwiatek pisze: co do tego zdjĂŞcia:
Studio to by³o krótko, bo bardzo szybko zbudowali dekoracje, ale w nowych dekoracjach nadal obowi¹zywa³a ta sama czo³ówka. By³a tylko spokojniejsza i mniej pompatyczna muzyka.
Wydaje mi siê, ¿e powtarzamy to co ju¿ by³o omówione. T³o za prezenterem siê zmienia³o. Na poczatku by³o ¿ó³te, potem bia³e niebieskie itd. Zmiana czolówek nie mia³a na to wp³ywu. We wczorajszym materiale nie pokazali wszystkich.kwiatek pisze: po zmianie z tej czo³owki:
[biaÂłe obÂłoki] na tÂą : [ciemniejsze obÂłoki]
zmienoina takze lekko scenografie gdyz sciana za prezenterem byla niebieska , a nie jak wczesniej bia³a. pó¿niej zmieniono scenografiê na tak¹: http://www.ppt.friko.pl/malgorzata-szelewicka-003.jpg
Po zmianie czo³ówki z bia³ymi chmurkami na ciemniejsze by³ motyw zachodu s³oùca z poziomymi ¿aluzjami. Potem zamieniono na to http://www.ppt.friko.pl/grazyna-bukowska-10.jpg bez zmiany czo³ówki. Wydania wieczorne i wczeœniesze by³y z dotychczasowego ma³ego studia za niebiesk¹ œcian¹.
kwiatek pisze: z przodu stoÂłu byÂł napis WIADOMOSCI (to nie pomyÂłka na stole nie bylo ÂŚ tylko S)
Zgadza siĂŞ. w wydaniach sobotnich byÂł ten sam napis tylko na ciaÂśniejszym stole i wizualnie mniejszym studiu.
Jest to albo ostatnia dekoracja studia z biaÂłymi chmurkami zanim zamieniono na zachĂłd sÂłoĂąca, albo studio po zachodzie sÂłoĂąca, zanim zapieniono na kontynenty z zaznaczonymi rĂłwnoleÂżnikami.kwiatek pisze: Ja tego studia nie kojarze : http://www.ppt.friko.pl/grazyna-bukowska-10.jpg
Ju¿ to by³o wszystko omawiane. Belka z muzyczk¹, a na wizji przygotowywali siê prezenterzy.kwiatek pisze: ps jaka wtedy obowiazywa³a czo³ówka?? http://www.ppt.friko.pl/grazyna-bukowska-13.jpg
Wydaje mi siĂŞ, ze to widziaÂłem na Âżywo, ale moÂże to zÂłudzenie. CiÂągle to gdzieÂś powatarzajÂą wiĂŞc podÂświadomie moÂże mi siĂŞ tak wydaje.kwiatek pisze: PAMIĂTA KTOÂŚ WYJÂŚCIE Z TOREBKÂĄ??
doktorfaustus1 pisze:... Zegar przed 19.30 z .....
To chodzi o taki zegar z widokiem na studio, a takiego przed wieczornymi nie byÂło.tobi pisze: Zegar byÂł teÂż wczoraj przed wyd.wieczornym WIADOMOÂŚCI.
Tak jak podejrzewaÂłem serwis zagraniczny przygowaÂła Grad-WoÂźniak. Kruszniewska teÂż tak tÂłumaczyÂła jakieÂś wypowiedzi i znowu Barbara WÂłodarczyk z Szerokich TorĂłw daÂła o sobie znaĂŚ. PowrĂłciÂła Agnieszka Romaszewska-Guzy jako miĂąska korespondentka wywalona w 2002 roku (przedstawiÂła siĂŞ tylko pierwszym nazwiskiem). Kolejna urodziwa inaczej babka. MĂłwiÂłem, Âże koĂą tylko siĂŞ takimi otacza. Piotr KraÂśko zgdonie z zapowiedziami relacjonuje pontyfikat.
Adamczyk prowadzi tak jak nas do tego przyzwyczaiÂł czyli dobrze
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
ja byÂłem wtedy jeszcze doœÌ maÂły ale bardzo dobrze pamiĂŞtam Âże widziaÂłem to "wyjÂście" na wÂłasne oczymichal pisze:Wydaje mi siĂŞ, ze to widziaÂłem na Âżywo, ale moÂże to zÂłudzenie. CiÂągle to gdzieÂś powatarzajÂą wiĂŞc podÂświadomie moÂże mi siĂŞ tak wydaje.kwiatek pisze: PAMIĂTA KTOÂŚ WYJÂŚCIE Z TOREBKÂĄ??

-
- Fan Forum
- Kontakt:
Wyjscie z torebkÂą moÂżna obejrzeĂŚ na stronie http://www.jakoubowska.pl w dziale multimedia - przynajmnie ja to tam widziaÂłem. A Agnieszka Romaszewska specjalnie pojechaÂła na BiaÂłrouÂś - oni nie majÂą tam korepsondenta, zresztÂą pewnie ciĂŞzkÂą miaÂłby prace. Wczoraj Onet donosiÂł, Âże ekipa WiaodmoÂści zostaÂła zatrzymana na jakiÂś czas, poniweaÂż rzekomo nie posiadali akredytacji. Potem ich zwolnili.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Nawet jak Romaszewska tylko pojecha³a zrobiÌ relacjê, to dziwi mnie bardzo ta wspó³praca. Chocia¿ widz¹c w¹tpliw¹ urodê tej pani wszystko jest jasne. Kilka lat temu w Bia³orusi by³ korespondent Polskiego Radia, z którego regularnie korzystali, ale ju¿ nie pamiêtam nazwiska.
Czas na zdjĂŞcia prezenterĂłw z materiaÂłu wspomnieniowego:
Wydanie 1. WiadomoÂści:

Tadeusz Zwiefka. Niestety bardzo niewyraŸne. Mimo, ¿e pokazali go po czo³owce z ciemniejszymi chmurami, to raczej na pewno jest obowi¹zuj¹ce podczas tamtej czó³owki studio. A nawet jeœli to nie jest to g³ówne, a wydanie wieczorne.

I jeszcze Lisisko. Obrazek wskazuje ju¿ na now¹ czo³owkê, ale nadal wydania wieczorne i po³udniowe by³y emitowane bez konkretnej scenografii. Tamta pojawia³a siê widocznie tylko w wydaniu g³ównym.

Czas na zdjĂŞcia prezenterĂłw z materiaÂłu wspomnieniowego:
Wydanie 1. WiadomoÂści:

Tadeusz Zwiefka. Niestety bardzo niewyraŸne. Mimo, ¿e pokazali go po czo³owce z ciemniejszymi chmurami, to raczej na pewno jest obowi¹zuj¹ce podczas tamtej czó³owki studio. A nawet jeœli to nie jest to g³ówne, a wydanie wieczorne.

I jeszcze Lisisko. Obrazek wskazuje ju¿ na now¹ czo³owkê, ale nadal wydania wieczorne i po³udniowe by³y emitowane bez konkretnej scenografii. Tamta pojawia³a siê widocznie tylko w wydaniu g³ównym.

jak widze telefon na starych zdjeciach w studio to po prostu dostaje ataku Âśmiechu, pamiĂŞtam kilka razy takÂą sytuacje w WiadomoÂściach dobrych kilka lat temu: koĂączy sie materiaÂł, pokazujÂą prowadzÂącego ze sÂłuchawkÂą telefonu przy uchu, nagle odkÂłada jÂą i mĂłwi: wÂłaÂśnie otrzymaÂłem informacje, Âże...
od razu widaĂŚ jak technika poszÂła do przodu, teraz to sobie tylko sÂłuchaweczki w uchu poprawiajÂą, a Smoktunowicz w trakcie WydarzeĂą sprawdza info w komputerze (chociaz ona to pewnie pasjansa sobie tam z nudĂłw ukÂłada
) 

No, zupe³nie inna jakoœÌ tych zdjêÌ. Dziêki za Tadka Zwiefkê. To by³ bardzo populartny prezenter Wiadomoœci, a potem W centrum uwagi. Doje¿dza³ do pracy ze Szczecina gdzie by³ jakimœ dyrektorem (mo¿e nawet ca³ego oœrodka). Potem zwi¹za³ siê z oœrodkiem poznaùskim. Te¿ chyba jakieœ kierownicze stanowisko. Ostatnio ogl¹daliœmy go w Telekurierze na TVP 3, a obecnie jest eurodeputowanym.
Zastanawia³em siê co to jest w okienku obok Zwiefki. Z mojego zdjecia (z multimedialnego pliku TVP) wydawa³o mi siê, ¿e to mo¿e jakiœ obraz Amadea Modiglianiego, z Twojego te¿ mia³em problem - wycieraczka na szybie pêdz¹cego noc¹ samochodu? Ale teraz jak patrzê to s¹ jakieœ dwa zeszyty A4 na kupce a na ok³adce ró¿owa gwiazdka.
ÂŁukasz, dasz radĂŞ zrobiĂŚ podobnej jakoÂści zdjĂŞcie jak powyÂższe, ktĂłre byÂłoby odpowiednikiem tego co wkleiÂłem do posta nr 13018 - ostatni na poprzedniej stronie?
Zastanawia³em siê co to jest w okienku obok Zwiefki. Z mojego zdjecia (z multimedialnego pliku TVP) wydawa³o mi siê, ¿e to mo¿e jakiœ obraz Amadea Modiglianiego, z Twojego te¿ mia³em problem - wycieraczka na szybie pêdz¹cego noc¹ samochodu? Ale teraz jak patrzê to s¹ jakieœ dwa zeszyty A4 na kupce a na ok³adce ró¿owa gwiazdka.
ÂŁukasz, dasz radĂŞ zrobiĂŚ podobnej jakoÂści zdjĂŞcie jak powyÂższe, ktĂłre byÂłoby odpowiednikiem tego co wkleiÂłem do posta nr 13018 - ostatni na poprzedniej stronie?
Aha, no to szkoda.
DziÂś w wieczornych WiadomoÂściach byÂła Wysocka. TrochĂŞ dziwne, bo caÂły dzieĂą siedziaÂła w Sejmie. WyglÂąda na to, Âże tych czterech prezenterĂłw bĂŞdzie jednak samowystarczalnych. Moim zdaniem Holecka jednak nie wyleciaÂła i bĂŞdzie prowadziÂła wczeÂśniejsze wydania. Kamuii gdzie czytaÂłaÂś Âże Warakomska powiedziaÂła jej po prĂłbach, Âże nie pasuje do studia?
Kolejna zdjêcia do omówienia. Jakby nie pasowa³a komuœ jakoœÌ, to wie ju¿ kogo mo¿e grzecznie poprosiÌ
Studio 1991-1993.

JarosÂław GugaÂła na stojÂąco Âżyczy WesoÂłych ÂŚwiÂąt. Zapewne wigilia. 1992?

Jakie jeszcze pamiĂŞtacie Âżarty w WiadomoÂściach (takÂże te w reportaÂżach)
W 2002 roku tematem byÂła nowa polska moneta "polka" o rĂłwnowartoÂści 99 groszy jako uÂłatwienie dla klientĂłw podczas zakupĂłw w hipemarketach.
W 2004 - coÂś o grillowaniu - pozwolenie na grilla albo jakiÂś specjalny podatek od grilowania.
PamiĂŞtam jeszcze rok chyba 2001, wÂłaÂściwie materiaÂł przejĂŞty od TVP3 Katowice i tam zrealizowany. ChodziÂło o nowa metodĂŞ waliki z piratami drogowymi. Jak samochĂłd przejeÂżdzaÂł na czerwonym Âświetle to z jezdni wychodziÂła metalowa zĂŞbatka i przebijaÂła opony.
No i na poczatku lat 90. zrobili taki Âżarcik, Âże o 19.30 puÂścili PanoramĂŞ, a WiadomoÂści byÂły w TVP2 o 21.00. PanoramĂŞ prowadziÂł Marcin Zimoch, WiadomoÂści - nie pamiĂŞtam, bo wiem, Âże kazano mi juÂż spaĂŚ. Jedynie co podsÂłuchaÂłem, Âże PogodĂŞ miaÂła Sommer (czoÂłowka z wiatraczkiem - taka sama byÂła zresztÂą duÂżo dÂłuÂżej w PR1). Od wczoraj motyw wiatraczka wÂłaÂściwie powrĂłciÂł.
DziÂś w wieczornych WiadomoÂściach byÂła Wysocka. TrochĂŞ dziwne, bo caÂły dzieĂą siedziaÂła w Sejmie. WyglÂąda na to, Âże tych czterech prezenterĂłw bĂŞdzie jednak samowystarczalnych. Moim zdaniem Holecka jednak nie wyleciaÂła i bĂŞdzie prowadziÂła wczeÂśniejsze wydania. Kamuii gdzie czytaÂłaÂś Âże Warakomska powiedziaÂła jej po prĂłbach, Âże nie pasuje do studia?
Kolejna zdjêcia do omówienia. Jakby nie pasowa³a komuœ jakoœÌ, to wie ju¿ kogo mo¿e grzecznie poprosiÌ

Studio 1991-1993.

JarosÂław GugaÂła na stojÂąco Âżyczy WesoÂłych ÂŚwiÂąt. Zapewne wigilia. 1992?

Jakie jeszcze pamiĂŞtacie Âżarty w WiadomoÂściach (takÂże te w reportaÂżach)

W 2002 roku tematem byÂła nowa polska moneta "polka" o rĂłwnowartoÂści 99 groszy jako uÂłatwienie dla klientĂłw podczas zakupĂłw w hipemarketach.
W 2004 - coÂś o grillowaniu - pozwolenie na grilla albo jakiÂś specjalny podatek od grilowania.
PamiĂŞtam jeszcze rok chyba 2001, wÂłaÂściwie materiaÂł przejĂŞty od TVP3 Katowice i tam zrealizowany. ChodziÂło o nowa metodĂŞ waliki z piratami drogowymi. Jak samochĂłd przejeÂżdzaÂł na czerwonym Âświetle to z jezdni wychodziÂła metalowa zĂŞbatka i przebijaÂła opony.

No i na poczatku lat 90. zrobili taki Âżarcik, Âże o 19.30 puÂścili PanoramĂŞ, a WiadomoÂści byÂły w TVP2 o 21.00. PanoramĂŞ prowadziÂł Marcin Zimoch, WiadomoÂści - nie pamiĂŞtam, bo wiem, Âże kazano mi juÂż spaĂŚ. Jedynie co podsÂłuchaÂłem, Âże PogodĂŞ miaÂła Sommer (czoÂłowka z wiatraczkiem - taka sama byÂła zresztÂą duÂżo dÂłuÂżej w PR1). Od wczoraj motyw wiatraczka wÂłaÂściwie powrĂłciÂł.