[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Debeet
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: X FACTOR

Post autor: Debeet »

Tak sobie oglądam Live Show 6 z X Factor UK (2009) i myślę, że przydałby się tydzień z tematem muzycznym "Queen i Freddy Mercury" (jeśli ktoś jeszcze nie wie, w każdym tygodniu na żywo są dane tematy muzyczne).

Przykłady:
- http://www.youtube.com/watch?v=WJRQeTRpXpA
- http://www.youtube.com/watch?v=LR3G0G4S5Ls
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Bilety 100 zł na live i 150 zł za finał już w sprzedaży.
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

Fakt - odcinek realizacyjnie super, fajne emocje, świetne wykony. Wiele osób mnie zaskoczyło - pozytywnie. Czekam ne live, oraz na domy jurorów oczywiście...
tvn - latem programowo najgorsza!
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Mogli zrobić za tydzień bo teraz to już wiadomo kto wszedł do finału a kto odpadł 8)

http://www.plejada.pl/21290,1,3,konfere ... _duze.html

no i wywalili Anie Kłys porażka totalna mogli Szpaka wyrzucić :P
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: sb »

ktos pisze:Mogli zrobić za tydzień bo teraz to już wiadomo kto wszedł do finału a kto odpadł 8)

http://www.plejada.pl/21290,1,3,konfere ... _duze.html

no i wywalili Anie Kłys porażka totalna mogli Szpaka wyrzucić :P

Za wczesniaj ta konferencja, powinna byc w najblizszy poniedzialek, wszystko ujawnili przed programem!

Czy wie ktos jaka bedzie scenografia programow na zywo? Czy taka jak w Angli (i na Ukrainie, Australii itp)? Mam nadzieje, bo daje wrazenie ogromnej... musi wygladac lepiej niz 'Tylko Muzyka'...
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Zupełnie nie rozumiem, dlaczego konferencja tak wcześnie. Najbliższy odcinek obędzie się więc bez większych emocji...

Co do wyboru 9: W grupie 25+ licyzłem na Gienka i Malcolma i cieszę się, że znaleźli się w finałowej 9. Do Małgorzaty Szczepańskiej nie jestem póki co przekonany. Natomiast w grupie 16-24 strasznie żałuję, że nie ma w niej Ady Strycz :? O ile Ania Kłys była mi obojętna i liczyłem na to, że odpadnie to wyeliminowania Strycz nie rozumiem. No i z tego co widać zespól stworzony przez jurorów nie wszedł do dziewiątki.

Co do gwiazd w programach na żywo - Shakira ma w Polsce koncert w połowie maja, niedzielę przed swoim występem ma wolną także może zobaczymy ją w X Factorze :D
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Adrian ;P pisze:Co do gwiazd w programach na żywo - Shakira ma w Polsce koncert w połowie maja, niedzielę przed swoim występem ma wolną także może zobaczymy ją w X Factorze :D
nie ma 15 gra wtedy w Niemczech wolną ma Niedzielę 8 maja ale znając życie to aż takich gwiazd u nas nie będzie :P
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

Odcinek na żywo X FACTOR'a będzie trwać tylko 1 h i 40 minut :/
Debeet
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

I oczywiście w tym samym programie mają być występy wszystkich uczestników, występ gwiazdy i jeszcze oczekiwanie na wyniki (linie otwierają się dopiero po występie ostatniego uczestnika)? Niedobrze, niedobrze... Dobrym rozwiązaniem by było podzielić programy live na dwie części - sobotnią i niedzielną, jak to jest w UK.
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Thermalcake pisze:I oczywiście w tym samym programie mają być występy wszystkich uczestników, występ gwiazdy i jeszcze oczekiwanie na wyniki (linie otwierają się dopiero po występie ostatniego uczestnika)? Niedobrze, niedobrze... Dobrym rozwiązaniem by było podzielić programy live na dwie części - sobotnią i niedzielną, jak to jest w UK.
Naprawdę tego nie rozumiem, 9 osób musi spiewać (czyli wprowadzenie 3 min, występ 3 min, komentarze + numer głosowania 3min = do 9 minut). To już łącznie 80 minut, plus przerwy reklamowe trwają ok 20 minut to już łącznie 1 godz 40 minut! A gdzie w tym występ gościa (5 minut), czas na głosowanie (powtórne podanie numerów itp - 3 min), czołówka i zakończenia programu (5 minut) + dwie osoby znowu śpiewają (7 minut), więcej komentarzy i wynik ostateczny (4 min)! Jak to możliwe bez kompromisu, lub wielkiego pośpiechu??

W Anglii i Australii, nawet gdy dzielą program na dwa - to sam pierwszy, bez wyników i gości trwa od 1.5 do 2 godzin! Myślałem że w Polsce będzie (bo jest tylko w niedziele) 20.00-21:30 główny program i potem przerwa i wynik 22.00-22.30/40 (jak było oryginalnie przez 5 lat w Anglii i innych edycjach gdzie emitowany tylko przez jeden dzień).

Naprawde mam nadzieje że w tym roku testują format w TVN, i za rok będzie 4 osobowe jury (i więcej młodych uczestników w dwóch kategoriach - bo w tym roku tylko JEDNA solistka młoda!) i podwójny program, czy to w jeden lub dwa dni weekendowe... :roll:
pixie
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: pixie »

http://www.lansik.pl/23363/sablewska-zr ... -x-factor/
http://www.pudelek.pl/artykul/31717/sab ... _x_factor/

O Mai chyba prawie codziennie jest mowa na tych wszystkich serwisach plotkarskich =o
Debeet
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

sb pisze:Naprawdę tego nie rozumiem, (...)
Domyślam się, że to jest spowodowane "Przepisem na życie". Po prostu nie chcą przesuwać za bardzo czasu emisji serialu. Według mnie jeśli chcieli tak koniecznie puszczać live'y X Factor tylko w jednym dniu to powinni wcześniej pomyśleć o tym, żeby "Przepis na życie" emitować w soboty.
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Thermalcake pisze:
Domyślam się, że to jest spowodowane "Przepisem na życie". Po prostu nie chcą przesuwać za bardzo czasu emisji serialu. Według mnie jeśli chcieli tak koniecznie puszczać live'y X Factor tylko w jednym dniu to powinni wcześniej pomyśleć o tym, żeby "Przepis na życie" emitować w soboty.
Albo darować sobie Uwagę po Faktach, i rozpocząć X Factor wcześniaj... i przez 7 tygodni emitować niedzielną Uwagę w przerwie między głównym programem a wynikami, czyli, przesunąć serial tylko o pół godziny, a przynajmniej program X Factor w dwóch częściach, mniej pośpiechu i trochę więcej czasu:

19:00 - Fakty, Sport, Pogoda
19:40 - X Factor
21:10 - Uwaga (w tym trochę plotek o X Factor...?)
21:25 - X Factor: Wynik
21:55 - Przepis Na Życie
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

sb pisze:
Thermalcake pisze:
Albo darować sobie Uwagę po Faktach, i rozpocząć X Factor wcześniaj... i przez 7 tygodni emitować niedzielną Uwagę w przerwie między głównym programem a wynikami, czyli, przesunąć serial tylko o pół godziny, a przynajmniej program X Factor w dwóch częściach, mniej pośpiechu i trochę więcej czasu:

19:00 - Fakty, Sport, Pogoda
19:40 - X Factor
21:10 - Uwaga (w tym trochę plotek o X Factor...?)
21:25 - X Factor: Wynik
21:55 - Przepis Na Życie
Nie no, w życiu, Już sobie to wyobrażam, podczas reklamy - 'X-Factor' w niedzielę o dziewiętnastej czterdzieści w TVN! :/
Serio mówiąc - sam sie zastanawiam, jak oni to chcą zorganizować... Dotychczas oceniam program mimo wszystko jako jeden z najlepiej zrobionych show w Polsce. Ciekawe jak wypadnie tym razem...
tvn - latem programowo najgorsza!
ODPOWIEDZ