[TVN] Wszyscy kochają Romana
Moderator: Łukasz
[TVN] Wszyscy kochają Romana
http://www.filmweb.pl/news/TVN+produkuj ... a%22-72151
Może i nowy sitcom przyda się w TVN, ale czy na pewno taki :mhm:
Może i nowy sitcom przyda się w TVN, ale czy na pewno taki :mhm:
Re: Polska wersja serialu "Wszyscy kochają Raymonda"
serial był super
zależy kogo obsadzą mam nadzieje że Karolaka ani Kota nie będzie bo ich już za dużo 

Tiaaa super cieszmy się wszyscy, że TVN zwali kolejny serial ;/ To już lekka przesada, że w TVNie 3/4 programów i seriali jest na licencji... I jeszcze denerwujący jest fakt, że taki kultowy serial zostanie przerobiony na polskie realia. "Przepis na życie" - doskonały przykład tego, że jeśli się chce zrobić coś samemu od początku do końca to można. Serial ma świetne wyniki oglądalności i zebrał wiele pozytywnych opinii. A takie "Usta Usta" pomimo, że serial jest doskonały, to jakoś nie odniósł sukcesu marketingowego 

http://www.tvn.pl/news/4860/view
Polska nazwa to ''Wszyscy kochają Romana''. Zdjęcia rusyzły wczoraj. 15 odcinka seria pojawi się już jesienią. TVN kupił prawa do 30 odcinków, czyli 2 seria jest już niemal pewna.
Główną rolę zagra Bartek Kasprzykowski. Pojawi się też Aneta Todorczuk-Perchuć oraz Anna Seniuk. Reżyserem jest Jurek Bogajewicz
http://www.tvn.pl/news/4864/view
W serialu pojawi się Tede.
Polska nazwa to ''Wszyscy kochają Romana''. Zdjęcia rusyzły wczoraj. 15 odcinka seria pojawi się już jesienią. TVN kupił prawa do 30 odcinków, czyli 2 seria jest już niemal pewna.
Główną rolę zagra Bartek Kasprzykowski. Pojawi się też Aneta Todorczuk-Perchuć oraz Anna Seniuk. Reżyserem jest Jurek Bogajewicz

http://www.tvn.pl/news/4864/view
W serialu pojawi się Tede.
Zalatuje mi to trochę "Nianią" w gorszej wersji. Tzn. "Niani" i tak nie lubiłem, ale prawdziwym dramatem była "Hela w opałach" - na to się zanosi...?
I nie lubię imienia Roman. Nieserialowe.
Jeżeli chcą robić polskie wersje to spoko, ale nie seriali, które są dość znane w Polsce. Ostatnio widziałem w Rosji tamtejszego "Skazanego na śmierć" - wyglądało to jak parodia. Tutaj mamy "Nianię", "Raymonda", ciągle szukamy polskich odpowiedników (niekoniecznie dobrych) seriali zagranicznych.
Pomysł z "Kasią i Tomkiem" był rewelacyjny. Też format, ale ja traktuję go jak swój produkt.
I nie lubię imienia Roman. Nieserialowe.

Jeżeli chcą robić polskie wersje to spoko, ale nie seriali, które są dość znane w Polsce. Ostatnio widziałem w Rosji tamtejszego "Skazanego na śmierć" - wyglądało to jak parodia. Tutaj mamy "Nianię", "Raymonda", ciągle szukamy polskich odpowiedników (niekoniecznie dobrych) seriali zagranicznych.
Pomysł z "Kasią i Tomkiem" był rewelacyjny. Też format, ale ja traktuję go jak swój produkt.

Z PudelkaJurek Bogajewicz pisze:To jest sitcom. W sitcomach nikt nie chce grać, nikt nie chce ich ogladać, a jak czuję się jak ktoś, kto przywiózł prostytutkę z Chicago i musi ją ubrać, żeby się sprzedała w Warszawie - wypalił na konferencji prasowej. TVN kupuje program od pajaców z Los Angeles, pajace wyprodukowali ten program 15 lat temu i nie kumają o co chodzi. Forma jest do dupy i stara, ja jestem wynajęty do tego, żeby uczynić ten cycek atrakcyjnym i żeby była erekcja. Ja masowałem, kombinowałem, gdzie przypudrować, gdzie ujędrnić i żebym po mordzie nie dostał jak skończę. Ta dziwka musi wyjść na miasto, musi się ruszać, biodra muszą funkcjonować, jest rewolucja, to trzeba ciężko pracować, myślicie, że jest łatwo??? Strasznie trudno. Kochani, dajmy sobie spokój, to jest serial. Idźcie do domu, obejrzyjcie jakiś poważny film. Tutaj nie ma na co patrzeć - dobił ekipę Bogajewicz.
Pięknematik pisze:Z PudelkaJurek Bogajewicz pisze:To jest sitcom. W sitcomach nikt nie chce grać, nikt nie chce ich ogladać, a jak czuję się jak ktoś, kto przywiózł prostytutkę z Chicago i musi ją ubrać, żeby się sprzedała w Warszawie - wypalił na konferencji prasowej. TVN kupuje program od pajaców z Los Angeles, pajace wyprodukowali ten program 15 lat temu i nie kumają o co chodzi. Forma jest do dupy i stara, ja jestem wynajęty do tego, żeby uczynić ten cycek atrakcyjnym i żeby była erekcja. Ja masowałem, kombinowałem, gdzie przypudrować, gdzie ujędrnić i żebym po mordzie nie dostał jak skończę. Ta dziwka musi wyjść na miasto, musi się ruszać, biodra muszą funkcjonować, jest rewolucja, to trzeba ciężko pracować, myślicie, że jest łatwo??? Strasznie trudno. Kochani, dajmy sobie spokój, to jest serial. Idźcie do domu, obejrzyjcie jakiś poważny film. Tutaj nie ma na co patrzeć - dobił ekipę Bogajewicz.

po raz drugi nie zrobisz juz pierwszego wrazenia
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Według mnie zapowiada się na drugą Helę. Szykuje się piękna katastrofa.
do tego katastrofa od poczatku zaplanowanaD00 pisze:Według mnie zapowiada się na drugą Helę. Szykuje się piękna katastrofa.

Będę z wami szczera
Najlepsza jest Kazimiera
Najlepsza jest Kazimiera
Re: Wszyscy kochają Romana
Zgadzam się z Wami );
Choć jest szansa, że może to przejdzie dalej, zachęci czymś ludzi...
Muszę przyznać, że obejrzę 1. odcinek, ciekawi mnie tu Tede, lubię go nawet, więc zobaczę czy się sprawdzi
Druga kwestia, czy skuszę się, by obejrzeć następny... No cóż, poczekamy i się przekonamy ^^
Choć jest szansa, że może to przejdzie dalej, zachęci czymś ludzi...
Muszę przyznać, że obejrzę 1. odcinek, ciekawi mnie tu Tede, lubię go nawet, więc zobaczę czy się sprawdzi

Druga kwestia, czy skuszę się, by obejrzeć następny... No cóż, poczekamy i się przekonamy ^^
This is not the end, this is not the beginning.
Serial niestety nie zachwyca. Tak jak się zanosiło - serial pokroju Heli w opałach. Nie wróżę mu dobrej przyszłości
Serial to kompletne nieporozumienie. Wygląda jakby był robiony na siłę, bez polotu
I jeszcze ta obsada... Cała do wymiany oprócz Anny Seniuk 

Męczyłem ten pierwszy odcinek przez półtorej godziny.
Co chwilę znajdował się pretekst, by przerwać oglądanie. A to na Facebooka, do łazienki, do kuchni, na zewnątrz... Szacun dla reżysera za to, że uprzedził przed "Romanem", bo w 90 minut to już by można rzeczywiście obejrzeć film.
Ostatecznie tej produkcji bym jeszcze nie skreślał, bo całość jest ładnie opakowana, widz polski raczej lubi takie rzeczy, na dodatek jest nieprzewidywalny, a i pierwsze odcinki w przypadku takich seriali przeważnie wypadają najgorzej. Jakościowo leży, ale stawiam, że te swoje 2-3 mln widzów mimo wszystko zdobędzie.

Ostatecznie tej produkcji bym jeszcze nie skreślał, bo całość jest ładnie opakowana, widz polski raczej lubi takie rzeczy, na dodatek jest nieprzewidywalny, a i pierwsze odcinki w przypadku takich seriali przeważnie wypadają najgorzej. Jakościowo leży, ale stawiam, że te swoje 2-3 mln widzów mimo wszystko zdobędzie.
Średni ten serial, może w następnych odcinkach się rozkręci.
Drugi odcinek moim zdaniem lepszy. Było kilka dosyć wesołych scen. Polecam