Pjotreeek pisze:A amerykańska wersja. Jest taka... uboga ? Scena wygląda tak jakby budżetu zabrakło , brak voiceovera podczas gdy judges wchodzą na scene czy prezentacji uczestnika przed występem, prowadzący jest okropnie sztywny, a voiceover z początku każdego odcinka-beznadziejny. Ale uczestnicy naprawdę godni uwagi- Melanie, Chris, Stacy, Rachel, Drew (Ryniewicz, jakaś Polka?)
No dokładnie, po zapowiedziach spodziewałem się czegoś dużo lepszego. Tymczasem okazuje się, że brytyjska edycja bije amerykańską na głowę. Ten lektor jest straszny, i mówi jakby miał za chwilę zejść. Scena kompletnie mi się nie podoba. Widać, że chcieli na siłę coś zmienić, żeby nie kopiować tej brytyjskiej. Nawalili tych ekranów i świateł, że czasem tak walą po oczach, że nie widać twarzy. Śmieszne też jest jak Steve Jones specjalnie mówi powoli i stara się bez brytyjskiego akcentu

, ale on akurat daje radę. Generalnie kiepsko i tak jakoś mało dynamicznie podczas tych programów na żywo. Jedynie results show był całkiem znośny, ale to chyba przez to, że jest niemal identycznym odwzorowaniem brytyjskiego schematu. Uczestnicy za to faktycznie nieźli. Drew jest baaaaardzo dobra i nie zdziwię się, jeśli to ona wygra program
Pjotreeek pisze:Powiem tak - gdyby połączyć uczestników amerykańskiej edycji z oprawą graficzną , voiceoverem brytyjskiej wersji - byłby hit. W tym roku w UK X Factor jest słaby pod względem uczestników. Po tym jak już odpadła Sophie to mi kompletnie obojętne kto wygra bo nie pozostał nikt interesujący- z wyjątkiem Little Mix, to wykonanie E.T. było naprawdę mocne , poza tym ja lubię sensacje i chcę by były najlepszym girlbandem w historii programu. Reszta jest naprawdę słaba. Frankie- ten który już dawno powinien odpaść, Misha- porządnie irytująca , Janet- bezbarwna , The Risk- nie nie nie (szczególnie po zmianie uczestnika) , Craig-nie rozumiem zachwytu nad nim , Marcus- niby coś tam śpiewa ale to na tyle, Johnny- Wagner był lepszy, Kitty- właśnie, o niej zapomniałem. Nie rozumeim czemu jej tak nie lubią ale ona ma naprawdę świetny głos i szczerze to najbardziej kibicuję jej i Little Mix.
Nie zgodzę się, że nie pozostał nikt interesujący, chociaż żałuję, że odpadły Sami i Sophie. Myślę, że jutro w końcu wyleci Frankie, bo dzisiaj się specjalnie nie popisał, i może któryś z zespołów. Osobiście kibicuję Janet. Zgadzam się, że Kitty jest dobra, ale nie sądzę, aby dostała tyle głosów żeby wygrać, już raz była w bottom two. Podejrzewam, że wygra Craig lub Marcus, bo raczej mało prawdopodobne aby wygrał zespół. Osobiście jestem zadowolony ze składu jury, ale ich kłótnie zaczynają być na prawdę irytujące i odwracają uwagę widza od uczetników, wszyscy mówią o jurorach i ich sprzeczkach. Najpierw Kelly i Tulisa, dzisiaj Louis i Gary, zaczyna mi to przypominać kłótnie Kuby z Mają :stop:
Podobno producenci zastanawiają się jak polepszyć wyniki oglądalności (w zeszłym tygodniu X Factor przegrał z Tańcem z Gwiazdami) i mówi się o pomyśle, że jurorzy zamienią się kategoriami. Wydaje się to trochę dziwne, ale zawsze to jakieś urozmaicenie formatu.