[TVN] Mam talent

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

Amy
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: Mam talent

Post autor: Amy »

Śpiewający do MT trafiają z 2 powodów: albo nie udało im się w X Factorze i tu liczą na awans, albo poszli do MT dlatego, bo nie czują się na siłach, by zmierzyć swój głos w XF z innymi, a tu łatwiej można zyskać sympatię polskiego widza. Tego nie rozumiem - X Factor to program dla wokalistów/zespołów, a nie Mam Talent.

W wielu przypadkach jest tak, że wokaliści łatwiej pozyskują głosy widzów.
To miałam napisać parę godzin wcześniej, ale wystąpiły problemy techniczne - dlatego piszę tego posta teraz. Rzeczywiście, nadal uważam, że Ci, którzy wystąpili już w XF nie powinni przychodzić do MT, a co do "nowych" wokalistów - może XF to program dla śpiewających i miał odciążyć pod tym względem MT, ale przychodzą tu takie osobowości, czasami po prostu nie mam słów. A że o wiele większą sympatią darzę MT, dlatego jestem zadowolona.

Taka oto moja chaotyczna wypowiedź :D
This is not the end, this is not the beginning.
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Debeet pisze:Dziwię się dlaczego scenografia w "Česko Slovensko má talent" jest zmieniona na nową, bardzo podobną do wersji brytyjskiej, a w kraju dwa razy większym zwanym Polską w najnowszej edycji jedyne co się zmieniło to zostały dodane gwiazdeczki do planszy tytułowej...

Panie Iwański - na samych "emocjach" ten program nie pociągnie długo.
już nie przesadzajmy co zmienią scenografie i od razu oglądalność podskoczy, ludzie oglądają dla osób i ich talentów a nie aby obejrzeć czy scenografia jest niebieska zółta czy inna :P
Debeet
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Debeet »

ludzie oglądają
Którzy ludzie?

Ja na przykład chcę programu na najwyższym poziomie. Takiego, który ciągle ewoluuje. Takiego, przy którym powiem "następną edycję będę oglądał na 1000%, bo wiem, że będzie coś nowego" - tak jest ciągle w brytyjskiej edycji, jak i nawet czesko-słowackiej. Polski Mam Talent stoi, tak samo jak Taniec z gwiazdami (pomijając już zmianę jury i prowadzącej) i zapewne stał będzie X Factor. Absolutnie nic technicznie/stylistycznie nowego (no, nie licząc dodanych gwiazdeczek na dole planszy tytułowej MT).
zmienią scenografie i od razu oglądalność podskoczy
Nie chodzi tylko o zmianę scenografii. Absolutnie wszystkie show TVN stoją w miejscu - nic się nie zmienia. A to jest mało ekscytujące. Założę się, że za 10 lat Mam Talent będzie wyglądał tak samo, jak wygląda i dziś.
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: tomalapt »

TVN nie będzie istnieć za 10 lat ;) Jeśli nawet to zapowiada się że TVP 2 będzie zdecydowanym liderem wśród stacji produkujących show.
rogi
Bywalec
Bywalec

Post autor: rogi »

tomalapt pisze:TVN nie będzie istnieć za 10 lat ;) Jeśli nawet to zapowiada się że TVP 2 będzie zdecydowanym liderem wśród stacji produkujących show.
Dlaczego tak sądzisz, że za 10 lat TVN-u nie będzie?
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sybic »

Jest nowy właściciel, więc nie wiadomo czy w ogóle będzie.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

TVN będzie - i to nawet 20, czy 30 lat, a nawet i wieczność :).

Co do "Mam Talent", to zgodzę się z tym, że format powinien przejść odświeżenie. I nie chodzi mi tu o oprawę, scenografię, czy realizacje, bo to sprawy czysto estetyczno-wizualne. Chodzi mi o formułę. Problem polega na tym, że na dalszych etapach błyszczą talenty wokalne, muzyczne itp. a inne - praktycznie wiele nie mają do pokazania. Może trzeba wprowadzić, coś, co jest w edycji w USA, czyli obozy - dla talentów muzycznych i innych talentów. Oczywiście zmiany będzie można wprowadzić tylko wtedy, jeśli zmiany będą wprowadzone w Wielkiej Brytanii.

I jeszcze jedno - ostatni odcinek oglądało 4,75 mln widzów (źr.: Interia.pl) a to mówi samo za siebie.
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Obozy i generalnie grupowanie talentów na wokalne, dziwne i odjechane są moim zdaniem bez sensu, a przede wszystkim krzywdzące. Chodzi o to, że jeśli wrzucimy przykładowo wszystkich śpiewających do jednego półfinału to tym samym z góry zakładamy, że nawet jeśli są trzy talenty to tylko jeden przechodzi. W finale spotyka się potem z jakimś dziwadłem, kompletnym beztalenciem, który znalazł się tam tylko dlatego, że trafił do słabej grupy. Moim zdaniem należy ich wszystkich wymieszać. Chociaż z drugiej strony to nie wiem, czy to nie jest wszystko z góry wyreżyserowane i że TVN robi z nas widzów w wała.
Taki zabieg TVN przeprowadził w X-Faktorze gdzie usilnie promował Szpaka. Zapewne w imię tzw. tolerancji. Do dziś nie wiem kto to taki i aż boje się zgadnąć kim jest.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

Tak poza tym w ostatnią niedzielę w programie "Mała czarna" w TV4 Szymon Hołownia potwierdził, że 4. edycja "Mam Talent!" jest ostatnia dla niego w roli prowadzącego. Z tej okazji zostanie wydana książka napisana wspólnie przez niego i Marcina Prokopa.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Ile jeszcze zostało tych odcinków castingowych? Byłem przekonany, że dzisiejszy będzie ostatni. W każdej edycji było pół na pół? 50% castingów, 50% live'ów? Wydawało mi się, że odcinków nagrywanych w Mam Talent jest mniej niż w X Factor... Zresztą jeśli uczestników ma być 40-tu, a w każdym z odcinków wystąpi 8-miu, to wychodzi 5+1 programów na żywo, czyli mniej niż castingowych? Zawsze tak było?
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

W najbliższym odcinku zostanie wybrana już finałowa czterdziestka.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

W 2 i 3 edycji (i w tej także) jest 7 odcinków castingowych. Potem 5 programów na żywo (półfinały) i odcinek finałowy, czyli razem 13 odcinków. W 1 edycji było 5 odcinków castingowych, co dało w sumie 11 odcinków.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

W tej edycji jest dosyć duża różnorodność, chyba mniej muzyków niż w poprzedniej edycji. Dopiero dzisiaj obejrzałem sobotni odcinek. Ciesze się, że w finale będzie Mira Art. Co do drugiego miejsca, to mam mieszane zdanie. Mnie żadna z wokalistek nie powaliła na kolana, także było mi obojętne kogo wybierze jury. Lepsza dla mnie była grupa Spoko.
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Ja, gdy w TVN pojawił się Mam Talent zwracałem uwagę tylko na śpiewające talenty i tylko im kibicowałem. Gdy pojawił się X-Factor myślę sobie - to jest program dla mnie. Srodze się zawiodłem, żeby nie powiedzieć porzygałem się. Prowadzący do dupy, jurorzy skończone matoły, uczestnicy przeciętni, a niektórzy o bliżej nie określonej orientacji.
Myślę sobie, to chyba moja wina i że tego typu programy mnie znudziły. Okazuje się, że nie :)
Mam Talent oglądam z przyjemnością i znów zwracam uwagę tylko na śpiewające talenty.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

W drugim półfinale najlepsi byli dla mnie Nofiltrato, Lena oraz Olaf. Zdziwiłem się, że Jakub Sikora był w najlepszej 3. Szkoda, że Nofiltrato nie weszło do finału. Póki, co w finale 3 śpiewające osoby...
ODPOWIEDZ