TVP2

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Re: TVP 2

Post autor: prze_kw »

Olszański prowadzi "Pytanie na śniadanie" od ładnych kilku lat :D
Liczą się tylko Fakty.
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

A niech sobie prowadzi nawet od ładnych kilkunastu, mam to gdzieś. "Pytanie na śniadanie" oglądam od niedawna, tylko w piątki i to na dodatek nieregularnie. :D
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Re:

Post autor: Trzeciak »

Camilo pisze:Michał Olszański prowadził dziś "Pytanie na śniadanie", to bardziej kulturalne. :D Świetnie znam głos Pana Michała z radiowej Trójki, choć na wizji go raczej nigdy nie widywałem, nad czym teraz niezmiernie ubolewam. Takiego warsztatu dziennikarskiego się już raczej nie spotyka. :D Profesjonalizm w każdym calu! Wreszcie zrozumiałem, dlaczego Amerykanie tak cenią sobie dziennikarzy w sile wieku. :D Młodziutka współprowadząca program robiła tylko za asystentkę Pana Michała.

O ile dobrze pamiętam Olszański prowadzi "PnŚ" od początku istnienia tego programu, czyli od 2002 toku. A ta "młodziutka" współprowadząca to Karolina Rogozińska - znana także z "Poziomu 2.0". Według mnie świetnie się zapowiada - i fajnie wypada jako prezenterka - jest ładna, wygadana, ale też ma w sobie luz.
Camilo
Guru
Guru

Warto odnotować, że program Kamila Dąbrowy pt. "Kultura, głupcze!", zyskał nowe studio.

Poza tym Dwójka zrezygnowała z kulturalnych wydań "Pytania na śniadanie" w piątki. Już jak włączam od iluś tygodni na ten program, to zawsze załapię się na jakieś tematy tabloidowe. :/ Wielki minus za to, choć od początku do przewidzenia było, że ta formuła długo się nie utrzyma, bo jak na nasze polskie warunki to byłoby zbyt pięknie. :ban:
epsztajnek
Fanatyk :)

Post autor: epsztajnek »

Trzeciak pisze:A ta "młodziutka" współprowadząca to Karolina Rogozińska - znana także z "Poziomu 2.0". [...] jest ładna
Pełna zgoda :D
ale też ma w sobie luz.
Dla mnie jest to raczej luzactwo
Kiedy jej słucham, mam wrażenie , jakby była po porcji maryśki
No, ale ja już stary zgred jestem :devil:
lukaszbialas
Bywalec
Bywalec

Post autor: lukaszbialas »

Kiedy ostatni raz była Karolina w Pytaniu i w jakiej parze? Od poniedziałku do czwartku od 20 do 21 współprowadzi w warszawskiej i krakowskiej Planecie FM program Młodzi głośni - super głos :D.
epsztajnek

Post autor: epsztajnek »

Akurat w "Pytaniu" pojawiła się ładnych parę tygodni temu, ale regularnie pojawia się , co dwa tygodnie, w piątki po 16tej, na "dwójce", w "Poziome-2"
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Re:

Camilo pisze: Poza tym Dwójka zrezygnowała z kulturalnych wydań "Pytania na śniadanie" w piątki. Już jak włączam od iluś tygodni na ten program, to zawsze załapię się na jakieś tematy tabloidowe. :/ Wielki minus za to, choć od początku do przewidzenia było, że ta formuła długo się nie utrzyma, bo jak na nasze polskie warunki to byłoby zbyt pięknie. :ban:
W ostatni piątek "Pytanie" było właśnie kulturalne. A niedługo piątkowe wydania rozpocznie prowadzić Iwona Radziszewska.
Camilo
Guru
Guru

Trzeciak pisze:W ostatni piątek "Pytanie" było właśnie kulturalne.
W ostatni piątek akurat chyba nie oglądałem, ale w ostatnim czasie w piątki pojawiały się takie tematy jak powrót dopalaczy czy kosmetyki.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Jak poinformowali producenci programu na swoim profilu na Facebooku po prawie 20 latach TVP2 podjęła decyzję o zakończeniu produkcji programu "Szansa na sukces". Wczoraj został nagrany ostatni odcinek z Katarzyną Nosowską. Oznacza to także, że w tym roku nie odbędzie się Wielki Finał w Sali Kongresowej, który stanowił zwieńczenie każdego sezonu programu (w taki sam sposób zakończono pierwszy sezon programu). "Szansa" była najdłużej emitowanym programem talent-show w polskiej telewizji. To tutaj swoją przygodę medialną zaczynali Justyna Steczkowska, Katarzyna Cerekwicka, Tatiana Okupnik, Szymon Wydra, czy wreszcie Gienek Loska. Jesienią tego roku program rozpocząłby swój dwudziesty sezon, lecz prawdopodobnie go już nie zobaczymy.
Camilo
Guru
Guru

Chyba jednak zrezygnowali z tych kulturalnych wydań PNŚ w piątki. :neutral: Oglądałem dzisiejsze wydanie i było o heroinie, o Euro 2012, o "Panoramie"...
Wraz z przejściem do TVP2 Radziszewskiej zrezygnowali też chyba z Dąbrowy i ze Szczuki. Dąbrowa robił dziś co prawda przegląd prasy, ale przedstawili go wyłącznie jako szefa Jedynki.
Jak widać, chaos w TVP jest uwidoczniony w każdym programie.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Nie do końca - trochę tematów kulturalnych było - z resztą tydzień temu wydanie piątkowe było bardziej kulturalne.
Camilo
Guru
Guru

Według założeń, wydania piątkowe zawsze i w całości miały być kulturalne. Niestety, misja znowu przegrała z komercją.
felek
Bywalec
Bywalec

Post autor: felek »

TVP 2 prawdopodobnie zawiesiła emisję serialu 'Aida'. Serialu nie ma w majowym cenniku, w tym paśmie mają być emitowane filmy sensacyjne.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Nie zawiesiła. Serial będzie od maja emitowany w piątki o 19:00. Z resztą kontynuacja serialu po tak tragicznych wynikach jest mało prawdopodobna.
ODPOWIEDZ