[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
Re: X FACTOR
Live'y nie zmienią się realizacyjnie, ale poziom muzyczny o niebo lepszy. Z tego co widzę, moi faworyci są w domu u Kuby, więc zacieram ręce. No i dziś wiele dobrych osób pojedzie do domu...
-
- Bywalec
Dawid, Ewelina, 2 zespoły których nazw nie pamiętam ale za to fajnie trzymali dźwięki, Klaudia, Beata, Buka... i kilku innych. Moje typy na dalszy udział w XF.SevenUP pisze:Live'y nie zmienią się realizacyjnie, ale poziom muzyczny o niebo lepszy. Z tego co widzę, moi faworyci są w domu u Kuby, więc zacieram ręce. No i dziś wiele dobrych osób pojedzie do domu...
Nie wyobrażam sobie tego, że Klaudia nie będzie w live, albo w tych live stoczy się wykonując Houston, Beyonce etc. Dawid - ponoć nie dostał się dalej, więc trudno, ale bardzo szkoda. Bo mam nadzieję że wypadł kiepsko, a nie że był to błąd Tatiany. Mam także nadzieję że jurorzy po 1. serii, a Tatiana po obserwacji XF UK zdecydują się na repertuar ciut bardziej mniej komercyjny który równie dobrze dzierga naszymi emocjami. I jeszcze jedno - jeśli TVN zorganizuje konferencję finalistów przed emisją Domów Jurorskich tak jak rok temu to... brak słów po prostu. amen.
tvn - latem programowo najgorsza!
To byłby strzał w nogęmojpierwszyraz pisze:Dawid, Ewelina, 2 zespoły których nazw nie pamiętam ale za to fajnie trzymali dźwięki, Klaudia, Beata, Buka... i kilku innych. Moje typy na dalszy udział w XF.SevenUP pisze:Live'y nie zmienią się realizacyjnie, ale poziom muzyczny o niebo lepszy. Z tego co widzę, moi faworyci są w domu u Kuby, więc zacieram ręce. No i dziś wiele dobrych osób pojedzie do domu...
Nie wyobrażam sobie tego, że Klaudia nie będzie w live, albo w tych live stoczy się wykonując Houston, Beyonce etc. Dawid - ponoć nie dostał się dalej, więc trudno, ale bardzo szkoda. Bo mam nadzieję że wypadł kiepsko, a nie że był to błąd Tatiany. Mam także nadzieję że jurorzy po 1. serii, a Tatiana po obserwacji XF UK zdecydują się na repertuar ciut bardziej mniej komercyjny który równie dobrze dzierga naszymi emocjami. I jeszcze jedno - jeśli TVN zorganizuje konferencję finalistów przed emisją Domów Jurorskich tak jak rok temu to... brak słów po prostu. amen.

-
- Czasem tu wpada
Moja wymarzona 9 :
16-24 :
Klaudia Szafrańska, Ewelina Lisowska i Dawid Podsiadło.
25+ :
Marcin Spenner, Joanna Kwaśnik i Izabela Mytnik.
Zespoły :
Soul City, Che Donne i De Facto
16-24 :
Klaudia Szafrańska, Ewelina Lisowska i Dawid Podsiadło.
25+ :
Marcin Spenner, Joanna Kwaśnik i Izabela Mytnik.
Zespoły :
Soul City, Che Donne i De Facto
No niestety, przeszła Lisowska, która zmasakrowała New York, ale poza nią 16-24 całkiem udane. W powyżej 25 nie powinien znaleźć się Biba, w ogóle nie kapuje dlaczego nie wzięli Beaty tej od dubbingu. Grupy są mi obojętne, ale ogromną klasę pokazała Magda Adamiak w występie już grupowym, kompletnie decyzja jury bez sensu.
Moje typy:
-16-24- Podsiadło, Bajka, Szafrańska/Mazur
-+25- Kwaśnik, Spenner, Izabela Mytnik
-grupy- Soul City, grupa z Magdą Adamiak, Che Donne
Moje typy:
-16-24- Podsiadło, Bajka, Szafrańska/Mazur
-+25- Kwaśnik, Spenner, Izabela Mytnik
-grupy- Soul City, grupa z Magdą Adamiak, Che Donne
Najbardziej żałuję, że w 25+ nie ma Beaty Jankowskiej, która była moją faworytką. Grupa 16-24 zapowiada się całkiem nieźle, z zespołami też powinno być lepiej niż rok temu. Jeżeli chodzi o 2 grupy stworzone dzisiaj to ta męska według mnie jest dużo lepsza i zapewne wejdzie dalej (Czesław ją stworzył, a on ma grupy).
-
- Początkujący
- Kontakt:
Fajnie że do finału wszedł Dawid Podsiadło myślę że ma ostatnią okazję aby przebić się do programów live. Grupa najmłodsza wydaje się najmocniejsza Ewelina Lisowska, Anna Antonik no i Klaudia Szafrańska. Ta ostatnia bardzo mi się kojarzy z Janet Devlin z ósmej edycji w UK niby ma słaby głosik ale bardzo fajny w stylu Ellie Goulding, myślę że przejdzie domy jurorskie.
Grupa Kuby też dośc mocna Marcin Spenner, zakręcony Paweł Binkiewicz i mocni Thomas Grotto oraz Izabela Mytnik.
Czesław zaś ma wreszcie upragnione zespoły i największy orzech do zgryzienia
Grupa Kuby też dośc mocna Marcin Spenner, zakręcony Paweł Binkiewicz i mocni Thomas Grotto oraz Izabela Mytnik.
Czesław zaś ma wreszcie upragnione zespoły i największy orzech do zgryzienia

Czy tylko ja po tym odcinku nie wiem jaka jest 5 grupa w domu jurorskim ? Soul City, Che Donne oraz 2 stworzone przez jurorow a jaka piata ? Myslalem ze Iwanski, jesli chodzi o relizacje programu nie jest w stanie mnie juz niczym zaskoczyc, mylilem sie...
-
- Bywalec
Wielka szkoda dla programu, że w grupie 25+ zabrakło pani Beaty. Szkoda, na prawdę. Brakuje mi dwóch zespołów, i co gorsza w ogóle ich nie widziałem na boot campie, a o nich właśnie mówiłem. Zespołowi Soul City mówię nie - są fatalni, i za dużo ich. A to nie wróży dobrze ich przyszłości. Wielkie nadzieje wiążę z De Facto - tylko nazwę żeby zmienili, bo wokalnie genialnie (ps. oby Mateusz trochę okiełznał swoje gwiazdorzenie bo wychodzi to mega śmiesznie). i The Chance mają potencjał, ale czeka ich znacznie więcej pracy niż De Facto, którzy de facto są cholernie zgrani.
Tatiana - jakoby to już wiadome że Dawid odpadnie, moje typy to: Kuleczka, Klaudia i Ewelina. Oby Tatiana wycisnęła z nich ostatnie soki.
Kuba - tutaj tylko Marcin ma szansę przebicia. Jeśli mam jednak typować, to byłoby to prócz niego: Iza, Thomas bądź Biba. Jeśli byłaby to Iza, to konieczne jest nabranie strategii i charakterystyczności, bo dziewczyna się kompletnie nie wyróżnia.
Jeśli to rzeczywiście Klaudia dostanie się dalej, i będzie konsekwentna w repertuarze, to ma szansę na karierę równie wielką i jakościową jak Rebecca Ferguson. I to jej życzę zwycięstwa. I rzeczywiście brzmi jak Ellie Goulding
I powiem wprost - spore nadzieje przekładam na De Facto. Świetnie brzmią, i oby szło im tak dalej bo to zespół osobowości. A to się cholernie liczy. Takie Little Mix w męskim wydaniu. Repertuar anglojęzyczny im służy, więc Czesławowi trafiła się dobra grupa i myślę że może z nimi zajść dalej niż Kuba. Ogółem prócz Beaty i Ani Kłys nie brakuje mi tutaj nikogo. Jest super!
I realizacyjnie, mimo iż gorzej niż na audycjach, było całkiem nie źle.
PS. Na bank za rok będzie 4. jurorów, bo podział na grupy będzie wówczas bez sensu.
Tatiana - jakoby to już wiadome że Dawid odpadnie, moje typy to: Kuleczka, Klaudia i Ewelina. Oby Tatiana wycisnęła z nich ostatnie soki.
Kuba - tutaj tylko Marcin ma szansę przebicia. Jeśli mam jednak typować, to byłoby to prócz niego: Iza, Thomas bądź Biba. Jeśli byłaby to Iza, to konieczne jest nabranie strategii i charakterystyczności, bo dziewczyna się kompletnie nie wyróżnia.
Jeśli to rzeczywiście Klaudia dostanie się dalej, i będzie konsekwentna w repertuarze, to ma szansę na karierę równie wielką i jakościową jak Rebecca Ferguson. I to jej życzę zwycięstwa. I rzeczywiście brzmi jak Ellie Goulding

PS. Na bank za rok będzie 4. jurorów, bo podział na grupy będzie wówczas bez sensu.
Kompletnie nie rozumiem czemu Aisha nie przeszła dalej (rude włosy, casting - śpiewała "Rehab", ta od obroży), za to mamy irytującego pana z Włoch. Mam szczerą nadzieję że ten boysband utworzony na bootcampie wyleci w Domach Jurorskich, bo zarówno Ali, jaki i Czosnkiewicz (mogłem przekręcić nazwisko) i Werel są wyjątkowo irytujący. Szczególnie ten ostatni. Szkoda też, że nie ma tej blondynki, 'pyzy', z castingu, która śpiewała utwór z Dirty Dancing. Na całe szczęście jest moja faworytka - Klaudia Szafrańska.
Liczą się tylko Fakty.
Piąta to pięcio (właściwie sześcio) osobowy zespół - jedna pani w ciąży. Byli na castingu.Kacper pisze:Czy tylko ja po tym odcinku nie wiem jaka jest 5 grupa w domu jurorskim ? Soul City, Che Donne oraz 2 stworzone przez jurorow a jaka piata ? Myslalem ze Iwanski, jesli chodzi o relizacje programu nie jest w stanie mnie juz niczym zaskoczyc, mylilem sie...
A TVN może w każdej chwili zmienić liczbę jurorów? To nie było tak, że kupili licencje na 3 edycje z 3 jurorami?
To jest właśnie Soul City.r_r16 pisze:Piąta to pięcio (właściwie sześcio) osobowy zespół - jedna pani w ciąży. Byli na castingu.Kacper pisze:Czy tylko ja po tym odcinku nie wiem jaka jest 5 grupa w domu jurorskim ? Soul City, Che Donne oraz 2 stworzone przez jurorow a jaka piata ? Myslalem ze Iwanski, jesli chodzi o relizacje programu nie jest w stanie mnie juz niczym zaskoczyc, mylilem sie...
Liczą się tylko Fakty.
Poziom jest Super! o wiele lepszy niż w zeszłym roku dobrze że nie ma Szpaków itp 
Moja 9
TATIANA 16-24
1)Anna Antonik
2)Klaudia Szafrańska
3)Ewelina Lisowska
KUBA +25
1)Marcina Spenner
2)Iza Mytnik
3)Joanna Kwaśnik
CZESŁAW Grupy
1)De Facto
2)The Chance
3)Soul City
Tragicznie w ostatnim wystepie Podsiadło jak dla mnie,irytuje mnie Grotto mam wrażenie że to będzie taki drugi Malcolm.
Brak Beaty od Dubbingu wielka szkoda
Jedynki moi faworyci do wygrania na dziś.

Moja 9
TATIANA 16-24
1)Anna Antonik
2)Klaudia Szafrańska
3)Ewelina Lisowska
KUBA +25
1)Marcina Spenner
2)Iza Mytnik
3)Joanna Kwaśnik
CZESŁAW Grupy
1)De Facto
2)The Chance
3)Soul City
Tragicznie w ostatnim wystepie Podsiadło jak dla mnie,irytuje mnie Grotto mam wrażenie że to będzie taki drugi Malcolm.
Brak Beaty od Dubbingu wielka szkoda

Jedynki moi faworyci do wygrania na dziś.
-
- Bywalec
Czosnkiewicza bodajże - jego jeszcze da się znieść, ale ten Mateusz - niech on coś ze sobą zrobi. Ali Al Ani - on akurat daje radę. Mateusz z deka za bardzo wczuwa się
a to nie dobrze, za szybko trochę...
Soul City -coś strasznego, na prawdę. Oby polegli. 3mam za to kciuki.
i powtarzam po raz kolejny - Beaty szkoda
i dziwię się że jej nie wzięli - ja np. w życiu nie zapamiętałbym takiej Izy Mytnik itp. a Panią Beatkę kojarzyłem od samego początku.a bycie charakterystycznym jest wazniejsze niż lepszy od konkurencji wokal. A ta pani miała akurat i to i to. Bez zbędnego parcia na szkło.

Soul City -coś strasznego, na prawdę. Oby polegli. 3mam za to kciuki.
i powtarzam po raz kolejny - Beaty szkoda