myślę , że w kropce będą także obrazy i video programów zapowiadanych
wg. mnie powini jako pierwsi w Polsce wprowadzić też do oprawy hashtagi , które na pewno przyciągnęlyby mlodszą widownie i ożywilo TVN w social mediach ;d
też jestem bardzo ciekaw , przekonamy sie we wrześniu
Zobaczcie na co natrafiłem przez przypadek na YT. To jesienna oprawa graficzna amerykańskiego FOX-a, którą widać w zwiastunach: http://www.youtube.com/watch?v=qwxLxukM ... 2bIS_jszIN. Ewidentnie w stylu jingla "Produkcja TVN". A po tym, co piszecie wyżej - chyba mam prawo sądzić, że nowa oprawa będzie wyglądać być może w takim stylu.
W zapowiedzi nowego odcinka "Na Wspólnej" na stronie serialu, pod koniec teasera adres strony internetowej jest pisany pomarańczową, a nie białą czcionką, ma ona też chyba inny krój. Pamiętam, że na fotografiach w artykule na tvn24.pl dotyczącym jesiennej ramówki również witryny poszczególnych programów były zapisane na pomarańczowo.
Ciężko cokolwiek oceniać po jinglu kilkusekundowym. Jeżeli tak będzie wyglądała nowa oprawa to widać na pierwszy rzut oka, że TVN już odchodzi od tego co reprezentował sobą kilka lat temu. Będzie prosto, czytelnie. Moim zdaniem na plus. Natomiast chciałbym zauważyć, że pierwszy raz graficy użyli drukowanych liter - PRODUKCJA TVN 2013 a nie jak do tej pory: produkcja tvn 2013. Wszystko okaże się już w niedzielę
to jest zdjęcia tła z Oficjalnego FP TVN na Facebooku i obok printscreen z nowej zapowiedzi Polsatu - czy to nie są takie same/bardzo podobne czcionki?. Czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości? Czcionka i wielkość napisu "Jesień 2013" mówi sama za siebie.
Ta nowa oprawa póki co zalatuje trochę oprawą TVP1 i TVP2 - duże koło i oprawą Polsatu - bardzo podobna czcionka i wielkość liter.
ADNOTACJA: Info potwierdzone od osoby z produkcji TVN, że zwiastuny programów od 1 września będą pojawiały się w nowej oprawie graficznej
O ile się nie mylę - ta czcionka jest uważana w programach "Programator" na antenach Grupy TVN oraz "Bez Limitu" na TTV. Chyba jej też użyto w pierwszej oprawie kanału TVN Siedem (z lat 2002-2004).
Bardzo prosta, ale zarazem ładna. Motyw muzyczny również całkiem fajny. A sama oprawa również bardzo przewidywalna, bo po tyłówce jaką zaprezentowali przy Lekarzach, od razu zgadłem jak będą wyglądać zapowiedzi na ekranie