TVP - sprawy bieżące
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
Re: TVP - sprawy bieżące
Ośrodki regionalne, GW mocno okroiła w 2015 roku - widzę to na przykładzie mojej rodzinnej Bydgoszczy. Dotyczy to też mniejszych redakcji, jakich jak Opole, Częstochowa, Rzeszów czy Kielce. 3,30 za czwartkowe wydanie z Dużym Fornatem jest jeszcze do przełknięcia, ale za pozostałe więcej niż 3 złote raczej bym nie zapłacił (pakiety e-wydań zostawiłbym do negocjacji). Za to w "Gazecie Polskiej" życzenia świąteczne zamieszczała m.in Polska Grupa Energetyczna i z tej okazji wydanie 5-6 stycznia tego dziennika liczyło aż 40 stron.
Ps. W jednym z sms nadesłanych do SK dziś jeden z widzów zapytał: "Czy w szkołach pojawi się obowiązkowy węgierski?"
Ps. W jednym z sms nadesłanych do SK dziś jeden z widzów zapytał: "Czy w szkołach pojawi się obowiązkowy węgierski?"
To tylko moje skromne zdanie
Płacę w App Store niespełna 5 euro miesięcznie za pełny dostęp do "Wyborczej" i ich portalu - i uważam, że to póki co bardzo sensowna alternatywa. Czasy kiedy wersja papierowa w prenumeracie teczkowej kosztowała 1,40 zł to już niestety zamierzchła przeszłość. Czasami brakuje tylko tego zapachu.michal_borkowski pisze: 3,30 za czwartkowe wydanie z Dużym Fornatem jest jeszcze do przełknięcia, ale za pozostałe więcej niż 3 złote raczej bym nie zapłacił (pakiety e-wydań zostawiłbym do negocjacji).

I żeby już całkiem nostalgicznie na koniec, to pożegnanie Janusza Daszczyńskiego: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ja ... atek-konca
Trochę żałuję, bo plany wzmocnienia tego co było z mocniejszym akcentem na misję wydawały mi się bardzo sensowne.
Masz rację, przesadziłem, ale odrobinkęmichal_borkowski pisze:Nie przesadzajmy z tymi proporcjami - Bronisław Wildestein dziś u "Jasia P." wyraźnie odciął się od poparcia J. Kurskiego, twierdząc że polityczny szef telewizji, to nie jest najlepsze rozwiązanie.prze_kw pisze:Dziś u Jasia P. dyskusja o mediach - Wildstein, Skowroński, Dworak i Dąbrowa, niby po równo, ale jednak 3:222:30, TVP Info.

Podobne komunikaty były w "Wiadomościach" za czasów Reszczyńskiego, zresztą mam wrażenie że ten człowiek od jakiegoś już czasu plecie co mu ślina na język przyniesie.michal_borkowski pisze:A co do dziennikarskiej przeszłości Wojciecha Reszczyńskiego - na bezpłatnych komunikatach w rządowej telewizji, na pewno straciłyby prywatne stacje, w tym TVN, a także niektóre tygodniki.
Liczą się tylko Fakty.
- Maciek_POZ
- Guru
Mimo że o postawach Wildsteina w pewnych sytuacjach można by też co nieco napisać, ale akurat w tym wypadku się z nim wyjątkowo zgadzam.michal_borkowski pisze:Nie przesadzajmy z tymi proporcjami - Bronisław Wildestein dziś u "Jasia P." wyraźnie odciął się od poparcia J. Kurskiego, twierdząc że polityczny szef telewizji, to nie jest najlepsze rozwiązanie.
[quote="Camilo""]Jak media prywatne nie będą musiały łożyć na narodowe - a wzorem Węgier przewija się taki pomysł - to w żaden sposób się to na nich nie odbije. Może nawet zyskają, bo za sprawą transferów z TVP i Polskiego Radia przybędzie odbiorców. Najbardziej stratne mogą być dzienniki, zwłaszcza "Wyborcza", ale odbije się to w pierwszej kolejności na miłośnikach reportażu czy dodatków regionalnych, głębiej pewnie sięgną też do naszych portfeli, ale linii politycznej bynajmniej od tego nie zmienią, tylko jeszcze ją zaostrzą.[/quote]
Mam podobne zdanie. Media prywatne mogą na tych operacjach paradoksalnie zyskać, byle władza nie miała zakus, aby i im nałożyć knebel, lub tak jak zasugerowała to pewna posłanka, kombinować z koncesjami, jeżeli powiedzą coś nieprawomyślnego (w ich mniemaniu oczywiście)."Wyborcza" na pewno oberwie na tych komunikatach i reklamach, to będzie znak dla Agory, aby próbowała nadrabiać to na innych niwach, np. TOK FM, czy projekt telewizyjny, nad którym podobno pracują. Nie wszystkich zwalnianych dziennikarzy wchłonie Polsat i TVN. Z drugiej strony reklamodawcy, którzy mogą nie chcieć firmować się w mediach narodowych mogą szukać innej niszy. Ewentualny projekt Agory może się obronić, zwłaszcza gdyby rządzący coraz mocniej dokręcali śrubę, a media narodowe uprawiałyby propagandę na wyższym poziomie niż kiedyś "DT".
Nieoficjalny fanklub Agnieszki Cegielskiej - o pogodzie i nie tylko
http://agnieszkacegielskanfc.wordpress.com ZAPRASZAM!

http://agnieszkacegielskanfc.wordpress.com ZAPRASZAM!
-
- Fan Forum
I żeby już całkiem nostalgicznie na koniec, to pożegnanie Janusza Daszczyńskiego: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ja ... atek-konca
Trochę żałuję, bo plany wzmocnienia tego co było z mocniejszym akcentem na misję wydawały mi się bardzo sensowne.
M Strzępka i P. Demirski wyreżyserowali, zdaje się, "Artystów", którymi Janusz Daszczyński się chwali. Fabuła, trzeba przyznać, dość oryginalna, bo zaczyna się od samobójstwa dyrektora teatru. Ostatni taki serial, którego akcja obracała się w środowisku artystycznym to chyba byli "Tancerze" w TVP2. Na wiosnę zapowiadana jest też premiera serialu o Eugeniuszu Bodo, m.in z Antonim Królikowskim.
M Strzępka i P. Demirski wyreżyserowali, zdaje się, "Artystów", którymi Janusz Daszczyński się chwali. Fabuła, trzeba przyznać, dość oryginalna, bo zaczyna się od samobójstwa dyrektora teatru. Ostatni taki serial, którego akcja obracała się w środowisku artystycznym to chyba byli "Tancerze" w TVP2. Na wiosnę zapowiadana jest też premiera serialu o Eugeniuszu Bodo, m.in z Antonim Królikowskim.
Jak podaje "Newsweek", PiS ws. mediów zawarł nieoficjalną koalicję z Kukiz '15. Jednym z transferów do telewizji narodowej może być Mariusz Max Kolonko: http://newsweek.pl/media-publiczne-usta ... 824,1.html
Szefem TVP1 został były dziennikarz TV Republika Jan Pawlicki.
-
- Fan Forum
Dobrze widzę Danutę Holecką za Jackiem Kurskim podczas konferencji prasowej?
ps. Jest też Przemysław Babiarz - czyżby nowy szef redakcji sportowej TVP?

Dobrze widziałeś, była jeszcze Anna Popek
Popek za każdym by stała, byle się tylko utrzymać w TVP, bo gdzie indziej by jej nie wzięli.
O przepraszam, raz wzięli ją do "Tańca z gwiazdami", ale na odchodne narobiła wiochy.
Konferencja prasowa: http://www.tvp.info/23496407/prezes-tvp ... a-miloscia
Konferencja prasowa: http://www.tvp.info/23496407/prezes-tvp ... a-miloscia
Polityk szefem BBC? Dobre sobie. Wchodzące na konferencje 2 dumne ikony informacji i rozrywki, to chyba zwiastun tego standardu, jaki się szykuje.Nam będzie przyświecać inna zasada, zasada BBC, że to co dobre musi być popularne, a to co popularne musi być dobre. Misją może być uczciwa informacja, misją może być uczciwa publicystyka, misją może być godna rozrywka, filmy. Cała misja telewizji publicznej może się odbywać 24 godziny na dobę
Dziękuję, że poprawiłeś mi humor w to piątkowe popołudnie, zapomniałem już jaka ta pani była żałosnaCamilo pisze:O przepraszam, raz wzięli ją do "Tańca z gwiazdami", ale na odchodne narobiła wiochy.

Liczą się tylko Fakty.
-
- Fan Forum
Wracając do nowego Prezesa TVP, to... Jacek Kurski stwierdził dziś, że z telewizją współpracować może każdy, choćby nagrywając filmy za pomocą smartfona. Czyżby to miało być receptą na wypełnienie czasu antenowego po zwolnieniach w TVP?
WRESZCIE DOSTAŁA STOŁEK! Anna Popek ma być szefową TVP Poloniaketjow pisze:Dobrze widziałeś, była jeszcze Anna Popek

Liczą się tylko Fakty.
-
- Fan Forum