TVP - sprawy bieżące

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Awatar użytkownika
Maciek_POZ
Guru
Guru

Re: TVP - sprawy bieżące

Post autor: Maciek_POZ »

Nie będę się wielce rozpisywał, użyje jedynie cytatu: "Kto bardziej nawilży?"
Nieoficjalny fanklub Agnieszki Cegielskiej - o pogodzie i nie tylko ;)
http://agnieszkacegielskanfc.wordpress.com ZAPRASZAM!
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Dziś w TVP1 zamiast Ojca Mateusza - Taśmy z Magdalenki. Widocznie nie ma ważniejszych problemów w tym kraju.
Awatar użytkownika
Maciek_POZ
Guru
Guru

Jak to nie ma? Są 100 dni rządu Beaty Szydło! Oczywiście TVP ma obowiązek pokazać je w najjaśniejszych barwach. A w czasach grillowania Wałęsy ramówka będzie chyba wyglądała tak, że w ramach przerywnika pomiędzy programami będą przypominać, kim jest TW "Bolek", aby wszystkim do głowy wryło się to w pamieć, by przez sen recytowali, kto był bohaterem, a kto zdrajcą, żeby widzowie znali to lepiej niż hymn narodowy.
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

Nowy program poranny TVP1 ma się nazywać... "Dzień Dobry Polsko" :lol:
Liczą się tylko Fakty.
Felippe
Bywalec
Bywalec

Post autor: Felippe »

"Good Morning Poland" :P
Camilo
Guru
Guru

Czułem, że bez Polski w tytule się nie obejdzie (Polska o poranku, Poranek polski, Dzień dobry Polsko, Dzień dobry, tu Polska). Ta akurat nazwa przez kilka lat funkcjonowała już w Superstacji.
Awatar użytkownika
Maciek_POZ
Guru
Guru

Ciekawe, w jakim klimacie pójdą w "Dzień dobry Polsko", czy będą chcieli konkurować bardziej ze "Wstajesz i wiesz" czy z "Dzień Dobry TVN"? Czy będzie więcej newsów, czy klimatów w stylu jak poprawić jakość w swoim związku...
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Myślę, że lepszą nazwą byłoby "Kiedy ranne wstają zorze". I Holecka w roli prowadzącej, absolutnie.
Liczą się tylko Fakty.
Awatar użytkownika
Maciek_POZ
Guru
Guru

To je dobre :D Telewizja Narodowa pełną, że się tak wyrażę, gębą. Choć jak dla mnie ta nazwa lepiej pasowała by do TV Trwam.
Felippe
Bywalec
Bywalec

Post autor: Felippe »

Fani "Klanu" chcą obronić swój serial, założyli KOK - Komitet Obrony Klanu. Nie zawahają się wyjść na ulice.
Awatar użytkownika
Maciek_POZ
Guru
Guru

Chyba już wiemy, kto będzie prowadził "Dzień Dobry Polsko", a ten talk show to przy okazji...
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/pi ... how-w-tvp1

Dobra zmiana... Podobno zajmował się niegdyś fantastyką, więc na pewno powie coś o... fantastycznym rządzie ;)
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Wczorajsze "Warto rozmawiać" obejrzało... 1,37% widzów w grupie komercyjnej; 497 tys. w grupie 4+.
Liczą się tylko Fakty.
Camilo
Guru
Guru

To dla porównania Lisa w Internecie wybrano na żywo 690 tys. razy, a w sam poniedziałek ilość wyświetleń przekroczyła 2 mln.
Camilo
Guru
Guru

Nowy program Piotra Goćka w TVP1 to... "Gociek wieczorową porą". Półgodzinne odcinki od kwietnia w niedziele o 21.35. Nowy Wojewódzki normalnie.

Skądinąd pasmo byłoby genialne pod Majewskiego, ale skoro towarzystwo woli się dusić we własnym sosie, to nie ma co im przeszkadzać.
Camilo
Guru
Guru

Jak donosi "Super Express" w kolejce na przywrócenie czekają teraz... "Koło fortuny" i "Randka w ciemno".

W tej samej gazecie Szymon Majewski ujawnia, że dostał propozycję pracy od Kurskiego, ale ją odrzucił:
- Dzwoni Jacek Kurski i mówi: "Próbuję się z panem skontaktować od trzech tygodni!" Mówię: "Był jakiś jeden SMS niby od pana, ale myślałem, że ktoś jaja sobie robi". A on: "Żadne jaja, daję panu godzinę programu raz w tygodniu" - wspomina Majewski.
Satyryk sceptycznie jednak podszedł do oferty prezesa. - Mówię: "Panie Jacku, jak pan sobie wyobraża, że po tym wszystkim, co się zadziało w TVP, z uśmiechem na twarzy pojawiam się odprężony i udaję, że nie ma sprawy? A poza tym, czy ja tam będę mógł sobie ze wszystkiego żartować? Z pańskiej telewizji po dobrej zmianie?". Wtedy Kurski na poważnie: "Panie Szymonie, ja mam jedno credo: ojczyznę kochać trzeba i szanować". Powiedziałem, że to jest też moje credo, więc jest nam bardzo po drodze, ale wesoło się nie zgodziliśmy ze sobą. Zresztą już kiedyś miałem podobną sytuację z Krzyśkiem Skowrońskim w Trójce. Zaprosił mnie do robienia skeczy. Zapytałem, jak sobie wyobraża, że zrobię skecz o braciach Kaczyńskich. A on na to: "Normalnie, przychodzisz do mnie, czytamy razem i decydujemy" - opowiada Majewski i dodaje, że nigdy nie pozwoli sobie na cenzurę swoich żartów. - I bez tego mam swoje własne cenzury. Mnie ta rozmowa z Jackiem Kurskim nie urąga. Uważam go za dowcipnego faceta, podoba mi się, jak śpiewa Gintrowskiego. Ale powiedziałem mu, że jednak nie zgadzamy się w pewnych tematach.
W TVP nie udało się nam potwierdzić wersji Majewskiego.
ODPOWIEDZ