[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Re: [TVP1] Wiadomości

Post autor: michal_borkowski »

Dziś tzw. boczne wydania Wiadomości prowadził wyjątkowo K. Ziemiec.
To tylko moje skromne zdanie
ketjow
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: ketjow »

Ziemiec o 8 i 12, o 15 Holecka
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

Kwiat dziennikarstwa :lol:
Obrazek
Liczą się tylko Fakty.
Awatar użytkownika
Maciek_POZ
Guru
Guru

Post autor: Maciek_POZ »

Skomentuję to tak, jak ktoś to już tu wyraził: "Twarz ma się tylko jedną". Ta trójka muszkieterów wybrała, że będą firmowali "dobrą zmianę". Pytanie co będzie, jak zmieni się polityczny wiatr historii...
Zauważcie, jak teraz się zmieniło. Kiedyś prawicowe tygodniki ścigały się w robieniu hejterskich okładek, typu Kraśko w mundurze, teraz zdarzają się wręcz apoteozy, czy to z prezydentem Dudą, czy z premier Szydło. Zdarzyło się, że i sojuszniczym dziennikarzom coś wpadło :P
Nieoficjalny fanklub Agnieszki Cegielskiej - o pogodzie i nie tylko ;)
http://agnieszkacegielskanfc.wordpress.com ZAPRASZAM!
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Jan Wróbel we wtorek ładnie ich podsumował w Poranku TOK FM. Stwierdził, że te buzie mają w sobie coś rosyjskiego, ale nie należy tego wiązać zaraz z agenturą, tylko po prostu taki to typ urody, który dla niektórych może być bardzo atrakcyjny. :lol:

A zawartość tygodnika niewarta polecenia. Teleexpressowy przegląd wszystkich prezesów TVP w wykonaniu Piotra Semki, dość wybiórczy artykuł dot. tych wszystkich zmian kadrowych, próbujący stwarzać pozory obiektywizmu (np. zdziwienie po zwolnieniu Biedrzyckiej-Osicy) i na deser wywiad z medioznawczynią Joanną Lichocką, która powtarza tylko dobrze znaną śpiewkę o przywracaniu elementarnej sprawiedliwości. Jak na "Do Rzeczy" i temat okładkowy - to spodziewałbym się jednak nieco więcej, bo mam o nich trochę lepszy zdanie niż o PiSowskim biuletynie Karnowskich.
Awatar użytkownika
Maciek_POZ
Guru
Guru

Trzeba przyznać, że Jan Wróbel im nieźle dołożył :P. Ponieważ dziennikarze "Do Rzeczy" goszczą od czasu do czasu w TVN24 to też miałem wrażenie, że to środowisko nie jest tak skrajne, jak to skupione wokół Karnowskich, ale wygląda na to, że mają zamiar ich gonić w "utrwalaniu władzy lud..., ekhm pisowskiej". W zasadzie podtytuł z jedynki już w jakiś sposób sugerował, że artykuł będzie miał wymowę w stylu "dziejowej sprawiedliwości" czy też "wyrównywania szans" itd. Jak będzie okazja to spróbuję przeczytać :P
Camilo
Guru
Guru

Jeśli wierzyć "Wyborczej", to dziś dali ładny pokaz. Czyżby stwierdzili, że nie ma już nic do stracenia?

http://wyborcza.pl/wyborcza/1,105405,19 ... padek.html

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... CzolkaIImg
Awatar użytkownika
Maciek_POZ
Guru
Guru

Traf chciał, że akurat w poniedziałek oglądałem "Wiadomości" i byłem porażony tym, co tam widziałem. Wpierw materiał o proteście w warszawskim kościele św. Anny, w którym podobno aktywnie uczestniczyli dziennikarze TVN i GW (jakoś w TVN nic o tym nie wspominano). Po prostu kilka pań umówiło się przez social media, a dziennikarze zwyczajnie podchwycili temat i poszli zobaczyć czy w ogóle coś z tej całej akcji będzie. Wymowa była taka, że ci dziennikarze tych złych mediów zrobili ustawkę, że nawet ZOMO nie robiło takich rzeczy jak bezczeszczenie kościołów. Ja myślę, że w czasach słusznie minionych Dziennik Telewizyjny nie robił aż takich manipulacji...
Później był jeszcze lepszy materiał o tym, że Niemcy obrażają Polaków, bo ktoś zrobił klip-filmik, w którym Szydło jest stawiana na równi z Orbanem czy Erdoganem. Z drugiej strony przecież nasze obecne władze nie ukrywają fascynacji Turcją jak i bratają się z Węgrami więc nie rozumiem o co tyle szumu. Wybrali pewną ścieżkę w polityce zagranicznej, skąd zatem to zdziwienie? Swoją drogą już się obawiam o wolność osób, które mają czelność kpić sobie z poczynań władzy, różnej maści autorów prześmiewczych filmików (podkreślam prześmiewczych, nie wulgarnych czy obraźliwych) z You Tube'a, tudzież kabareciarzy. Do absurdów zmierzamy - a nie, absurdy już były, choćby ze śledztwem ws. napisu "Andrzej Du*a" :P
manio136
Bywalec
Bywalec

Post autor: manio136 »

prze_kw pisze:Kwiat dziennikarstwa :lol:
Obrazek
Brawo. Brakuje tylko znaczkow PIS w klapie.
Ogladam DTV... yyy... "Wiadomosci" tylko po to zeby sie utwierdzic w przekonaniu ze rzadza nami /i tu takie niedomowienie/
Mój gwiazdozbiór - Cleo, Joanna Kryńska, Dagmara Kaczmarek-Szałkow, Małgorzata Kukuła, Kamila Kalińczak, Olga Mildyn, Anna Dec, Katarzyna Zdanowicz, Joanna Dunikowska-Paź
Awatar użytkownika
Maciek_POZ
Guru
Guru

manio136 pisze:Brawo. Brakuje tylko znaczkow PIS w klapie.
O tym nie pomyślałem, ale to jest dobre - przynajmniej telewidz wiedziałby od razu o co biega :D
Camilo
Guru
Guru

Parę dni temu, będąc w jednym z regionalnych ośrodków TVP, trafiłem przed wejściem do newsroomu na taką oto tablicę. W Warszawie ją chyba gdzieś posiali :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
Maciek_POZ
Guru
Guru

Jakie wzniosłe i piękne hasła są na tej tablicy - szkoda, że ich realizacja wygląda gorzej...
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

Polecam tekst A. Kublik z dzisiejszej GW - Paczuska chodzi ponoć po redakcji z papierosem w ustach i słuchawkami w uszach - nie wiadomo jednak, czy słucha radia czy przekazów partyjnych; live'ów nie ma, bo szefowa programu nikomu nie ufa i boi się sabotażu a ekipa programu zdaje sobie sprawę, że wyleci po zmianie władzy.
Liczą się tylko Fakty.
Camilo
Guru
Guru

Live'y przecież dopuszcza - tylko musi znać ich dokładną treść przed programem. :lol: :lol:
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: michal_borkowski »

W zasadzie poza tym co napisał @prze_kw, więcej faktów w tym artykule nie ma - poza tym, że dziennikarze pracują tam dla kasy i kariery. A kto nie?
To tylko moje skromne zdanie
ODPOWIEDZ