Wczoraj Dorota Gardias zagościła w Poznaniu i zwiedzała interaktywne muzeum Brama Poznania (dawniej: Interaktywne Centrum Historii Ostrowa Tumskiego). Przy okazji też pojawiała się na antenie DD TVN, o czym poinformował mnie mój kolega Piotrek. Nie zastanawiając się wiele postanowiłem wsiąść w tramwaj i do owego muzeum pojechać. Okazało się, że było ono zamknięte dla publiczności, choć wozy transmisyjne dostrzegłem z daleka. Dzięki uprzejmości ochrony udało mi się wejść do przedsionka, gdzie oczekiwałem na możliwość zobaczenia się z Dorotą. Tuż przed godziną 11:00 się to udało! Otrzymałem autograf, zrobiliśmy sobie też pamiątkowe zdjęcie. Oczywiście wspomniałem też o naszym forum i ponownie otrzymaliśmy wszyscy pozdrowienia. Zdjęcie co prawda robione telefonem (aparat coś mi zaszwankował), ale ważne, że pamiątka jest.
Dziś Radek parokrotnie wspominał, że Dorota walczyła z katarem, potem żartował, że "mężczyzna zawsze walczy o życie, nawet jeśli to tylko zwykłe przeziębienie", co zostało podsumowane podniesionym kciukiem na przedostatniej fotce
Nietypowo, bo Dorota pojawiła się w środku dnia, po porannym dyżurze Agnieszki, a wieczorem pojawiła się Ania Dec . Swoją drogą niezła kumulacja jednego dnia