STAT4U
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
STAT4U
Na wstepie przepraszam, Âże tak zaÂśmiecam to forum, ostatnie 4 posty teÂż moje, ale nasunĂŞÂło mi siĂŞ kolejne pytanie: Czy admin tvn.tivi.pl udostĂŞpni wszystkicm statystyki STAT4U.??
Nie udostĂŞpni bo tam sÂą takie rzeczy jak informacje o ostatnich uÂżytkownikach, ktĂłrzy byli na stronie, o ich przeglÂądarkach, systemach operacyjnych, o sÂłowach kluczowych dziĂŞki ktĂłrym siĂŞ tu znaleÂźli i wiele innych... Takich informacji siĂŞ nie publikuje bo komuÂś innemu mogÂłyby siĂŞ bardzo przydaĂŚ.
Natomiast jeÂśli chodzi o liczbĂŞ odwiedzin:
- codziennie odwiedza nas ponad 5 tys. unikalnych uÂżytkownikĂłw
- w lutym mieliÂśmy juÂż 82 tys. odsÂłon, a jest dopiero poranek 5 lutego
- nasz transfer w pierwszych czterech dniach lutego wyniĂłsÂł 16 GB, czyli tyle, ile strony z koĂącĂłwkÂą epox.net.pl mogÂą mieĂŚ w ciÂągu caÂłego roku, bo gdyby miaÂły wiĂŞcej to zostaÂłyby wyrzucone.
Jak ktoÂś nie wierzy to oczywiÂście bardzo chĂŞtnie wkelejĂŞ screeny ze statystyk.
Natomiast jeÂśli chodzi o liczbĂŞ odwiedzin:
- codziennie odwiedza nas ponad 5 tys. unikalnych uÂżytkownikĂłw
- w lutym mieliÂśmy juÂż 82 tys. odsÂłon, a jest dopiero poranek 5 lutego
- nasz transfer w pierwszych czterech dniach lutego wyniĂłsÂł 16 GB, czyli tyle, ile strony z koĂącĂłwkÂą epox.net.pl mogÂą mieĂŚ w ciÂągu caÂłego roku, bo gdyby miaÂły wiĂŞcej to zostaÂłyby wyrzucone.
Jak ktoÂś nie wierzy to oczywiÂście bardzo chĂŞtnie wkelejĂŞ screeny ze statystyk.
To wklej, bo ja nie wierzê. Po prostu nie wyobra¿am sobie po co ludzie mieliby tu tak masowo wchodziÌ. PrzeczytaÌ kilka newsów? ZajrzeÌ na podstrony, z których 70% jest OD ROKU w budowie? Czy mo¿e po raz setny odwiedziÌ któryœ z tych ju¿ ukoùczonych dzia³ów, w których od lat jest to samo - jakieœ trzy artyku³y o TVN, jej hisorii i pocz¹tkach. No ostatnio pojawi³ siê download i encyklopedia programów - s³usznie, ale to chyba za ma³o by nadrobiÌ stracony rok... Ogólnie wydaje mi siê, ¿e ta strona to inwestycja w wodotryski, layouty, bajery, a nie w treœÌ. Zreszt¹ jak ca³y TVN - niedaleko pada jab³ko od jab³oni...
ÂŁukasz zwykÂł wychwalac siĂŞ swym profesjonalizmem, a co tu widzimy: niedziaÂłajÂące linki, strony w budowie, rzucanie zapowiedziami bez pokrycia w postaci ich realizacji, nieciekawÂą reakcjĂŞ na sÂłowa krytyki (juÂż odliczam sekundy do skasowania tego posta) niechĂŞĂŚ do kontaktu z goÂścmi i odcinanie siĂŞ od niego (czy wrĂŞcz pobieranie opÂłat za kontakt z redakcjÂą - na to chyba nawet sam TVN dÂługo nie wpadnie).
Podsumowuj¹c: £ukasza przeros³o zadanie zrobienia ciekawej strony o TVN. Teraz to ju¿ nie pasja, a komercja po³¹czona z minimum wysi³ku. Nie mówiê od razu, ¿e zrobi³bym lepszy serwis, ale ja w przeciwieùstwie do £ukasza nie biorê siê za zadania, które przerastaj¹ moje realne mo¿liwoœci.
PS. Serwis zosta³ skomercjalizowany. Tak¹ wiadomoœÌ poda³eœ kiedyœ £ukaszu w newsie - konkretnie w ostatni¹ rocznicê istnienia. A teraz - jak dopad³y Ciê problemy - znów wracasz do opcji, ¿e jest on niekomercyjny. Zdecyduj siê i nie siej dezinformacji... A ja swoj¹ drog¹ zastanawiam siê teraz, kiedy stacji TVN nie spodoba siê Twoje zarabianie na ich marce... I niewa¿ne, ¿e s¹ to groszowe sumy - za wykorzystywanie cudzego loga, grafiki itp. w celach komercyjnych po prostu siê p³aci.
ÂŁukasz zwykÂł wychwalac siĂŞ swym profesjonalizmem, a co tu widzimy: niedziaÂłajÂące linki, strony w budowie, rzucanie zapowiedziami bez pokrycia w postaci ich realizacji, nieciekawÂą reakcjĂŞ na sÂłowa krytyki (juÂż odliczam sekundy do skasowania tego posta) niechĂŞĂŚ do kontaktu z goÂścmi i odcinanie siĂŞ od niego (czy wrĂŞcz pobieranie opÂłat za kontakt z redakcjÂą - na to chyba nawet sam TVN dÂługo nie wpadnie).
Podsumowuj¹c: £ukasza przeros³o zadanie zrobienia ciekawej strony o TVN. Teraz to ju¿ nie pasja, a komercja po³¹czona z minimum wysi³ku. Nie mówiê od razu, ¿e zrobi³bym lepszy serwis, ale ja w przeciwieùstwie do £ukasza nie biorê siê za zadania, które przerastaj¹ moje realne mo¿liwoœci.
PS. Serwis zosta³ skomercjalizowany. Tak¹ wiadomoœÌ poda³eœ kiedyœ £ukaszu w newsie - konkretnie w ostatni¹ rocznicê istnienia. A teraz - jak dopad³y Ciê problemy - znów wracasz do opcji, ¿e jest on niekomercyjny. Zdecyduj siê i nie siej dezinformacji... A ja swoj¹ drog¹ zastanawiam siê teraz, kiedy stacji TVN nie spodoba siê Twoje zarabianie na ich marce... I niewa¿ne, ¿e s¹ to groszowe sumy - za wykorzystywanie cudzego loga, grafiki itp. w celach komercyjnych po prostu siê p³aci.
I dlatego wÂłaÂśnie, Âże Ty sobie nie wyobraÂżasz, to TwojÂą stronĂŞ odwiedza 30 osĂłb dziennie, a mojÂą Âśrednio ponad 5 tys. unikalnych.
Statystyki? Bardzo proszĂŞ:

Ostatni dzieĂą przez zawieszeniem dziaÂłalnoÂści - NIE WLICZAJÂĄC FORUM

A tu UNIKALNI (!!!) uÂżytkownicy w lutym.
Czyli wliczajÂąc forum mamy okolo 60 tys. odsÂłon na dobĂŞ/5 - 6 tys. unikalnych. TAKIE SÂĄ FAKTY.

Ostatni dzieĂą przez zawieszeniem dziaÂłalnoÂści - NIE WLICZAJÂĄC FORUM
A tu UNIKALNI (!!!) uÂżytkownicy w lutym.
Czyli wliczajÂąc forum mamy okolo 60 tys. odsÂłon na dobĂŞ/5 - 6 tys. unikalnych. TAKIE SÂĄ FAKTY.

-
- Fan Forum
- Kontakt:
Ciekawi mnie ile osĂłb dziennie odiwedza oficialnÂą stronĂŞ TVNu? SÂłyszaÂłem, Âże ponad poÂłowa PolakĂłw nie rozumie czytanego tekstu. MoÂże wiĂŞc owe 5 tysiĂŞcy myÂślaÂło, Âże jest na oficialnej stronie TVN. 

Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Zreszt¹ na ich oficialnej stronie te¿ nie ma wielu informacji, lub pojawiaj¹ siê ze sporym opóŸnieniem.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Niewiarygodne, ale prawdziwe. Po prostu strza³ w dziesi¹tkê. Ciekawi jak zmienia³y siê te s³upki na prze³omnie d³u¿szego okresu i z powodu jakich wydarzeù strona wywo³ywa³a wiêksze zainteresowanie. Sporo osóbek na godzinê generuje ruch na stronce, u mnie tyle przez dwa dni "nie wlezie" - zdradŸ swój sekret ;-] Stronka zmienia³a parokrotnie swój adres, a tu coraz wiêksze rekordy. Szukarki, katalogi to sprawa s³ów kluczy, czy jak...? PozazdroœciÌ i pogratulowaÌ popularnoœci :-)
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
tak siĂŞ zastanawiam nad tÂą wypowiedziÂą... JeÂżeli serwis jest komercyjny to i wykorzystywanie loga tvn jest tu chyba w celach komercyjnych. Czy nie boisz siĂŞ, Âże TVN ukara ciĂŞ lub coÂś w tym stylu? ja siĂŞ na tym nie znam wiĂŞc nie potraktuj mnie jak jakiegoÂś gÂłupka, ale odpowiedz szczerze.Majkell pisze:A ja swojÂą drogÂą zastanawiam siĂŞ teraz, kiedy stacji TVN nie spodoba siĂŞ Twoje zarabianie na ich marce... I niewaÂżne, Âże sÂą to groszowe sumy - za wykorzystywanie cudzego loga, grafiki itp. w celach komercyjnych po prostu siĂŞ pÂłaci.
Faktycznie, to szalenie istotne. ChociaÂż w peÂłni zgadzam siĂŞ ze sÂłowami Majkella, to i tak z wielka checia odwiedzam strone tvn.tivi, a jeszcze chetniej forum, na ktorym mozna znalezc duzo ciekawych rzeczy i informacji.michal641 pisze:tak siĂŞ zastanawiam nad tÂą wypowiedziÂą... JeÂżeli serwis jest komercyjny to i wykorzystywanie loga tvn jest tu chyba w celach komercyjnych. Czy nie boisz siĂŞ, Âże TVN ukara ciĂŞ lub coÂś w tym stylu? ja siĂŞ na tym nie znam wiĂŞc nie potraktuj mnie jak jakiegoÂś gÂłupka, ale odpowiedz szczerze.
strona jest niekomercyjna i ponoc cieszy sie duzym zainteresowaniem wsrod pracownikow samego tvn. Wszystko byloby fajnie, tylko, ze od pewnego czasu autorzy zaczeli dzieki stronie zarabiac (SMSy i reklamy). I wlasnie tutaj zaczyna sie problem, bo to juz wykorzystywanie do celow komercyjnych nie tylko loga tvn, ale i nazw programow, zdjec, itd. A to juz moze byc niebezpieczne. Bo tworzenie strony przez fana stacji jest ok, ale juz zarabianie na tym, bez praw do wykorzystywania marki stacji moze sie okazac niezgodne z prawem. Chyba trzebaby powaznie sie nad tym zastanowic, szczegolnie ze wzgledu na to, jaka popularnoscia strona sie cieszy, informacje o niej moga w koncu trafic do kogos, kto uzna, ze sytuacja nie jest juz w porzadku.
ÂŁukaszu, a ja mam taki cwany pomysÂł... 
Skoro serwis NET FM ( http://www.netfm.strefa.pl , jakby kto nie znaÂł
) dostaÂł miejsce na serwerze od Interii, jako dobra strona o ich siostrzanym RMF-ie...
to moÂże Ty w podobnej sprawie napiszesz do ITI'owskiego Onetu?
Ja myœlê, ¿e to siê mo¿e / musi udaÌ. Kogo jak kogo, ale Onetu na pewno nie ruszy Twój transfer. Oni, tyle co ty masz przez miesi¹c, maj¹ dzienni na stronie g³ównej.
A tylko na tym zyskajÂą, bo przygarnÂą dobry serwis pod swojÂą domenĂŞ.
http://www.tvn.onet.pl - to brzmi dumnie
- i patrz... jeszcze jest wolne 

Skoro serwis NET FM ( http://www.netfm.strefa.pl , jakby kto nie znaÂł

to moÂże Ty w podobnej sprawie napiszesz do ITI'owskiego Onetu?

http://www.tvn.onet.pl - to brzmi dumnie

Nie sÂądze aby siĂŞ tak Âłatwo zgodzili, to nie charytatywna instytucja, proponujĂŞ raczej napisaĂŚ do prezesa TVN (TO NIE ÂŻART, NAPRAWDĂ), najwyÂżej nie odpisze, napisaĂŚ do dziaÂłu kontaktu z widzami i dziaÂłu promocji , moÂże sprĂłbuj napisac do Tomka Sianeckiego, to rĂłwny goœÌ, moÂże zainteresuje go twĂłj problem,moÂże coÂś pomoÂże, waÂżne rzeby ruszyĂŚ, trzeba prĂłbowaĂŚ bo inaczej nic siĂŞ nie osiÂągnie.