Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24
Moderator: Łukasz
Re: Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24
Usunęli zapowiedzi z lewego górnego rogu. Na razie w ogóle nie są wyświetlane.
-
- Czasem tu wpada
Mamy modyfikacje grafiki ekranowej. Chyba ktoś poszedł po rozum do głowy, zobaczył, jak to wygląda po dwóch tygodniach od wprowadzenia, może nawet i przeczytali tutejsze opinię i wreszcie poprawili:
-zmiana tła kolorystycznego na zegarze-teraz jest białe a było niebieskie,
- tło scrolla również zmodyfikowane- aktualnie mamy białe tło z niebieską czcionką. Taka sama modyfikacja w nazwie stacji na pasku,
- tło z kategorią informacji również z inwersją biało-niebieską,
- zapowiedzi programów ("więcej na tvn24.pl") umieszczone na środkowej belce (pomiędzy scrollem a główną belką) z animacją dolnej "rolki",
niestety, czcionka belki "na żywo" nad zegarem dalej nie jest ujednolicona.
-zmiana tła kolorystycznego na zegarze-teraz jest białe a było niebieskie,
- tło scrolla również zmodyfikowane- aktualnie mamy białe tło z niebieską czcionką. Taka sama modyfikacja w nazwie stacji na pasku,
- tło z kategorią informacji również z inwersją biało-niebieską,
- zapowiedzi programów ("więcej na tvn24.pl") umieszczone na środkowej belce (pomiędzy scrollem a główną belką) z animacją dolnej "rolki",
niestety, czcionka belki "na żywo" nad zegarem dalej nie jest ujednolicona.
Grafiki po zmianach
Zmieniło się tło pod logo TVN24 na ciemniejsze.
Cały pasek został trochę skrócony.
Akurat ten niebieski scroll mi się podobał, ale jak już wstawili zapowiedzi powyżej na niebieskim tle, to zmiana tła scrolla jest uzasadniona.JacanTVN24 pisze: ↑sobota 27 maja 2023, 08:46 - tło scrolla również zmodyfikowane- aktualnie mamy białe tło z niebieską czcionką. Taka sama modyfikacja w nazwie stacji na pasku,
Czytelne i nie przeszkadzają, moim zdaniem OK.JacanTVN24 pisze: ↑sobota 27 maja 2023, 08:46 - zapowiedzi programów ("więcej na tvn24.pl") umieszczone na środkowej belce (pomiędzy scrollem a główną belką) z animacją dolnej "rolki",
Nie jest ujednolicona, ale wygląda dobrze. Poprawili też rozstrzelone litery, o których pisałem wcześniej.JacanTVN24 pisze: ↑sobota 27 maja 2023, 08:46 niestety, czcionka belki "na żywo" nad zegarem dalej nie jest ujednolicona.
Zmieniło się tło pod logo TVN24 na ciemniejsze.
Cały pasek został trochę skrócony.
-
- Początkujący
Tego gradientu to mogli się akurat pozbyć, bo jest zupełnie zbędny.
Tego pod logo? Ja bym go zostawił, ale w tej jaśniejszej wersji.
-
- Początkujący
Dziękuję za wysłuchanie mojej prośby.Kacper3100 pisze: ↑sobota 03 cze 2023, 08:34 Tego gradientu to mogli się akurat pozbyć, bo jest zupełnie zbędny.