myÂślĂŞ ze dzieci nie ale my nie jesteÂśmy dzieĂŚmi
a z Pokemon,Ăłw dziecko na pewno wiĂŞcej siĂŞ nauczy niz z jakiÂś debilnych transformersĂłw czy innego Power rangers :?
tak prawda z tymi power rangers i transformers ale ja mówie o Dragon Ballu gdzie zauwa¿yÌ mo¿na poœwiêcenie i mi³oœÌ dla przyjació³ i najbli¿szych
Świetlik **** Dragon Ball numer łan
I stała się światłosć:-)
fak faktem nie jest to bajka i dÂżo w niej przemocy to anime nadaje siĂŞ dla okreÂślonego przedziaÂłu wiekowego 11 --- 17 ---->
kiedy dziecko rozruÂżnia dobro od zÂła :o
Nie wiem dlaczego nie ma miejsce w TVN-ie na Dragon Balla a jakaÂś zakichana brazylija to moÂże lecieĂŚ i powturki seriali
Świetlik **** Dragon Ball numer łan
I stała się światłosć:-)
czy sÂądzicie ze tvn powinien zaczaĂŚ emitowaĂŚ wreszcie jakies porzÂądne japoĂąskie kreskĂłwki.Nie mĂłwiĂŞ bajkach lecz o serialach anime ktĂłrych w Polsce w telewizji ogĂłlnodostĂŞpnej praktycznie nie ma.
ha, no i zaÂłoÂżyÂłeÂś tutaj ten temat, a napisaÂłeÂś Âże po co. SpojrzaÂłem do forum medialinka, Âżenada Âżeby pisaĂŚ Âże " jakis czas temu czytaÂłem ze tvn ma zamiar od wrzesnia emitowac jakies seriale anime,ciekawe co z tego wyjdzie.Mam nadzieje ze to nie byÂły tylko plotki." - cytat tomekomxx'a na temat animĂłw. MoÂże podasz ÂźrĂłdÂło tych informacji :]
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
Ja moze wyra¿ê swoj¹ opiniê: anime po prostu nie nawidzê, moze nie rozumiem, ale nie chce jej póki co ogl¹daÌ, a jest to wynikiem ju¿ emitowanych produkcji tego gatunku. Byc moze jesli stacja pokazalaby inny rodzaj anime niz do tej pory to moze sie skusze... Ale miejsce na anime jest chyba w tvn7, i tam mogliby ja emitowac, zawsze jakies urozmaicenie ;-)
inne anime jest na hyperze,canal+ i axn.
SÂą tam tytuÂły zazwyczaj przeznaczone dla starszych widzĂłw.
Oczywiscie ze nie rozumiesz anime skoro go nie lubisz.Wg mnie anime powinno byc juz na staÂłe w telewizji ogĂłlnodostepnej i to bez dabingu.
a co do ciebie wÂłoch to w jakiejÂś gazecie tv cos takiego pisaÂło ze ma byc ten dragon ball ale bez konkretĂłw.
Lecz jak widac byly to niesprawdzone informacje.
Dragonball to dla mnie idiotyczna bajka, ktorej pokazywania powinno sie zabroniĂŚ - albo ew. emitowaĂŚ moznaby ja dopiero po 23. Czy ta bajka co leci na polsacie kolo 13 to tez anime? Jesli tak, tymbardziej jestem przeciw ;-)
Ps. Tomek, masz swoje poglady - ok, tylko badz na przyszlosc bardziej tolerancyjny dla innych Mnie troche obrazilem mowiac "na pewno nie rozumiesz" - zabrzmialo jakbys chcial powiedziec "idiota jestes i tyle".
hmm,
dragon ball nie byÂł taki zÂły.Szkoda tylko Âże przez wiekszosc odc byl ten francuski dabing i opening francuski.
Po japonsku to wyglÂądaÂło caÂłkowice inaczej.
A co do yugioh ktĂłry leci o 13.00 to jest to jakis typ anime karcianka.Powiem szczerze nie lubie tego ale to nie dlatego Âże to dosyc dziecinne anime i nudne ale dlatego Âże na polsacie leci ta idiotyczna wersja amerykanska w dodatku z cenzurÂą i dabingiem.