Anita Werner

Dyskusje na temat dziennikarzy, prowadzących i całego zespołu kanałów Grupy TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Black Jack '62 »

Patrycja byÂła wczoraj zarĂłwno w faktach jak i w raporcie :D
Widzisz MaĂŚkuw - niektĂłrzy to pracujÂą :brawa:

A wracajÂąc do tematu ...
Nie wiem, czy w dobrym miejscu zadajĂŞ pytanie ;)

Czy znalazÂłby siĂŞ wÂśrĂłd userĂłw ÂśmiaÂłek, ktĂłry gotowy byÂłby zadaĂŚ Anicie poniÂższe pytania? :D
Jeœli uda mu siê zdobyÌ na nie odpowiedzi, bêdzie mia³ moj¹ dozgonn¹ wdziêcznoœÌ :lol2:

- Na poczÂątek zasadnicze pytanie, czym dla Pani jest dziennikarstwo?

- Gdy zaczynaÂła Pani pracĂŞ w pierwszym w Polsce informacyjnym kanale telewizyjnym, wiedziaÂła Pani, Âże to jest praca, ktĂłrej szukaÂła Pani od dawna?

- Co sprawia Pani najwiêksz¹ trudnoœÌ w zawodzie dziennikarza?

- Do czego Pani d¹¿y, co chciaÂłaby pani osiÂągn¹Ì w zawodzie dziennikarza? Czy moÂże juÂż ma Pani poczucie dziennikarskiego speÂłnienia – mam tu na myÂśli pracĂŞ nad autorskim programem ''Dama Pik'' ?

- Czy jest juÂż Pani na tym etapie dziennikarskiego rozwoju, Âże moÂże, ewentualnie lubi Pani porzÂądziĂŚ mÂłodszymi staÂżem pracownikami stacji?

- Praca w telewizji to praca zespo³owa. Z kim zatem najlepiej siê Pani wspó³pracuje?

- WróÌmy na chwilĂŞ do roku 2004 – moÂżna chyba ÂśmiaÂło napisaĂŚ: roku najwiĂŞkszej Pani popularnoÂści w mediach ... jak dÂługo podejmowaÂła Pani decyzjĂŞ, czy zgodziĂŚ siĂŞ na propozycjĂŞ prowadzenia g³ównych FaktĂłw i czy nie ÂżaÂłuje Pani wtedy podjĂŞtej decyzji?

- W Faktach g³ównych pojawi³a siê Pani niespodziewanie i niestety równie niespodziewanie znik³a. Czy, kiedy zaczyna³a Pani pracê w styczniu 2004 roku w g³ównym dzienniku TVN wiedzia³a Pani ¿e z nastaniem wrzeœnia bêdzie Pani musia³a ust¹piÌ miejsca Justynie Pochanke?

- Czy decyzja o ponownej przeprowadzce do FaktĂłw popoÂłudniowych wydaÂła siĂŞ Pani sÂłusznÂą? Czy umotywowano wobec Pani w jakiÂś sposĂłb tĂŞ decyzjĂŞ?

- Czy Pani powierzenie Pani realizacji autorskiego programu by³o swoist¹ rekompensat¹: ''Dama Pik'' w zamian za Fakty g³ówne? Kto z³o¿y³ Pani propozycjê tworzenia autorskiego programu, kto wymyœli³ jego formu³ê?

- Czy dziœ przyjê³aby Pani podobn¹ propozycjê prowadzenia g³ównego dziennika TVN?

- SkÂąd to wczeÂśniejsze pytanie ...? Wiadomo, Âże kiedyÂś przyjmowaÂła Pani propozycje prowadzenia prĂŞÂżnych programĂłw informacyjnych, a dziÂś zamknĂŞÂła siĂŞ Pani niemalÂże caÂłkowicie w strefie ''Damy Pik'' rezygnujÂąc z prowadzenia innych programĂłw ...

- Co powoduje, Âże dziennikarstwo newsowe - zaryzykujĂŞ stwierdzenie – ''rzuciÂła'' pani dla reportaÂżu ... jeÂśli tak moÂżna w skrĂłcie okreÂśliĂŚ formu³ê ''Damy Pik''?

- Kiedy pojawiaÂły siĂŞ pierwsze informacje o programie ''Dama Pik'', mĂłwiono, Âże bĂŞdzie to cykl 10-ciu odcinkĂłw. PoczÂąwszy od listopada, a na maju skoĂączywszy, mamy juÂż za sobÂą niemal 7 odcinkĂłw. Czy otrzymaÂła juÂż Pani propozycjĂŞ kontynuacji produkcji magazynu?

- Czy nie ma Pani wra¿enia, ¿e Pani poœwiêcenie dla programu autorskiego, z czym wi¹¿¹ siê niestety czêste wyjazdy, a co za tym idzie, niezbyt czêste pojawianie siê na wizji, odbywa siê kosztem Pani popularnoœci?
Dla wiĂŞkszoÂści widzĂłw TVN24 liczÂą siĂŞ przede wszystkim newsy, w dodatku ''Dama Pik'' emitowana jest w porze niezbyt duÂżej oglÂądalnoÂści ...

- Trudno jest mi sobie wyobraziĂŚ, w kontekÂście informacji docierajÂących do nas, na temat Pani zaangaÂżowania w realizacjĂŞ ''Damy Pik'', ile czasu moÂże zajmowaĂŚ i jak wyglÂąda praca nad tym programem? Jaki jest Pani udziaÂł w jego realizacji od strony technicznej, czy jest Pani obecna np. przy montaÂżu? Czy mogÂłaby Pani pokrĂłtce omĂłwiĂŚ ramy czasowo-realizacyjne na przykÂładzie jednego odcinka?

- Jak do tej pory najwiĂŞksze kontrowersje wÂśrĂłd widzĂłw wymieniajÂących siĂŞ w internecie opiniami o Pani programie, wzbudziÂł odcinek poÂświĂŞcony kontrowersyjnej postaci - Erice Steinbach. SkÂąd w ogĂłle pomysÂł, by uczyniĂŚ jÂą jednÂą z bohaterek, stawiajÂąc jÂą tym samym na rĂłwni z np. JuliÂą Tymoszenko, czy Dagmar HavlovÂą?

- Czy ogólna wymowa tego odcinka mia³a byÌ taka, ¿e strona polska zbyt histerycznie podesz³a do problemu wypêdzeù i powinna podj¹Ì dyskusjê ze stron¹ niemieck¹ reprezentowan¹ przez Ericê Steinbach i jej centrum
wypĂŞdzonych?

- W internecie pojawiaÂły siĂŞ rĂłwnieÂż sugestie, Âże naleÂżaÂło EricĂŞ Steinbach zamiast do ZOO, czy na zakupy do
drogiego centrum (przypadkowa zbie¿noœÌ nazw ;) ) zaprosiÌ do Polski, np. do ... Obozu Auschwitz?

- Czy fakt, i¿ do tej pory rozmawia³a Pani wy³¹cznie z Europejkami, wynika wy³¹cznie z zapracowania tych naprawdê wielkich i popularnych dam, czy celowo postanowili Paùstwo najpierw przybli¿aÌ sylwetki europejskich dam?

- Jak Pani zapatruje siĂŞ na sÂłowa Kamila Durczoka - aktualnego redaktora naczelnego FaktĂłw TVN, ktĂłry zapytany o dziennikarkĂŞ, ktĂłrÂą chciaÂłby zobaczyĂŚ w "Playboyu"? - odpowiedziaÂł zdecydowanie - AnitĂŞ Werner – czy schlebiajÂą pani takie opinie? Czy moÂże wolaÂłaby Pani usÂłyszeĂŚ od ÂświeÂżo upieczonego szefa FaktĂłw, Âże chciaÂłby PaniÂą oglÂądaĂŚ w g³ównym wydaniu FaktĂłw?

Na koniec ... czy ma Pani coœ do przekazania swoim fanom, którzy (delikatnie ujmuj¹c) nie s¹ zadowoleni z faktu, i¿ musz¹ bardzo czêsto i na d³ugo z Pani¹ siê ''rozstawaÌ'', których nie satysfakcjonuje fakt, i¿ w zamian za Pani nieobecnoœci ''otrzymuj¹'' tylko raz w miesi¹cu pó³godzinny reporta¿ z Pani podró¿y po ... póki co ... Europie?
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Chcesz wysÂłaĂŚ Anicie pytania Monstera? :?
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Marcin pisze:Chcesz wysÂłaĂŚ Anicie pytania Monstera? :?
:o a juÂż myÂślaÂłem Marcin, jak zobaczyÂłem TwĂłj wpis w ''ZaÂłodze'', Âże gÂłosisz siĂŞ na ochotnika :lol2:

To nie sÂą pytania Monstera, to sÂą moje pytania - nie wiem, co on ci ''naopowiadaÂł'' :?
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

To najmocniej przepraszam. :rozglada: Monster atakuje AnitĂŞ swoimi pytaniami, wiĂŞc myÂślaÂłem, Âże to on ci przekazaÂł. :uhh:
Tak btw., to sÂądzĂŞ, Âże nie ma szans, by Anita na nie odpowiedziaÂła. Jutro w "Faktach" teÂż jej nie bĂŞdzie - Patrycja juÂż siĂŞ zapowiedziaÂła. :cry:
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Marcin pisze:To najmocniej przepraszam. :rozglada: Monster atakuje AnitĂŞ swoimi pytaniami, wiĂŞc myÂślaÂłem, Âże to on ci przekazaÂł. :uhh:

A skÂąd wiesz, ze atakuje :> Mi siĂŞ nie pochwaliÂł :>

Tak btw., to sÂądzĂŞ, Âże nie ma szans, by Anita na nie odpowiedziaÂła. Jutro w "Faktach" teÂż jej nie bĂŞdzie - Patrycja juÂż siĂŞ zapowiedziaÂła. :cry:
Tak wiem, ale to dla mnie Âżadna niespodzianka :devil:
Wszyscy inni pracujÂą na sÂławĂŞ, tylko Anita jest wyjÂątkiem :/
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Black, jak masz jak¹œ sensown¹ propozycjê z tymi pytaniami, to czekam na PW. :D

Nam siê nie odmawia. 8) Przecie¿ kiedyœ (jak Anita by³a w Faktach g³ównych) uda³o mi siê przeprowadziÌ skromny wywiad dla tvn.tivi.pl, a potem odpisa³a tak¿e na tzw. "Wspólny list forumowiczów" odnoœnie tego tekstu o sobie. A to by³y takie czasy, ¿e wywiadów by³o mniej na stronie, nikt tvn.tivi.pl wtedy jeszcze nie cytowa³, a i sam serwis wygl¹da³ o wiele marniej.

A¿ dziwne, ¿e muszê Ci t³umaczyÌ, ¿e w zestawieniu z Monsterem i ca³¹ reszt¹ mamy nieporównywalnie wiêksz¹ si³ê przebicia. :lol:
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

£ukasz pisze:Black, jak masz jak¹œ sensown¹ propozycjê z tymi pytaniami, to czekam na PW. :D
SensownÂą propozycjĂŞ? Sensowne pytania :mhm: A te, ktĂłre zapodaÂłem wyÂżej wydajÂą Ci siĂŞ bezsensowne :>
Nam siĂŞ nie odmawia. 8)
Obawiam siĂŞ, Âże Anita ''nieco'' siĂŞ zmieniÂła od tego czasu, kiedy Tobie, jak i nam wszystkim odpowiedziaÂła :spiewa: Teraz mogÂłaby Ci odmĂłwiĂŚ - niestety :/
Przecie¿ kiedyœ (jak Anita by³a w Faktach g³ównych) uda³o mi siê przeprowadziÌ skromny wywiad dla tvn.tivi.pl,
A propos tego wywiadu, juÂżjakiÂśczas temu miaÂłem CiĂŞ o to zapytaĂŚ, ale wyleciaÂło mi z gÂłowy :D Teraz natomiast na powrĂłt mnie zaaferowaÂło :D
SkÂąd wiedziaÂłeÂś wtedy, Âże Anita zmieniÂła wtedy auto - z peugeota przesiadÂła siĂŞ do alfy :> :D
nikt tvn.tivi.pl wtedy jeszcze nie cytowaÂł, a i sam serwis wyglÂądaÂł o wiele marniej.

A teraz wszyscy powtarzajÂą najistotniejsze fakty za tvn.tivi :tanczy:
A¿ dziwne, ¿e muszê Ci t³umaczyÌ, ¿e w zestawieniu z Monsterem i ca³¹ reszt¹ mamy nieporównywalnie wiêksz¹ si³ê przebicia. :lol:
AleÂż nie musisz mi tego tÂłumaczyĂŚ :D Ja to wiem 8)
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Black Jack '62 pisze:SensownÂą propozycjĂŞ? Sensowne pytania :mhm: A te, ktĂłre zapodaÂłem wyÂżej wydajÂą Ci siĂŞ bezsensowne :>
Wydaje mi siĂŞ, Âże rozumiesz o co chodzi, a jak nie rozumiesz, to i tak zapraszam na PW.
Black Jack '62 pisze:Obawiam siĂŞ, Âże Anita ''nieco'' siĂŞ zmieniÂła od tego czasu, kiedy Tobie, jak i nam wszystkim odpowiedziaÂła :spiewa: Teraz mogÂłaby Ci odmĂłwiĂŚ - niestety :/
WÂątpiĂŞ.
Black Jack '62 pisze:A propos tego wywiadu, juÂżjakiÂśczas temu miaÂłem CiĂŞ o to zapytaĂŚ, ale wyleciaÂło mi z gÂłowy :D Teraz natomiast na powrĂłt mnie zaaferowaÂło :D
SkÂąd wiedziaÂłeÂś wtedy, Âże Anita zmieniÂła wtedy auto - z peugeota przesiadÂła siĂŞ do alfy :> :D
Mam na gg garstkĂŞ osĂłb z TVN, stÂąd miĂŞdzy innymi wiedziaÂłem o tym samochodzie.

Co do pozostaÂłych spraw i dalszego ciÂągu - naprawdĂŞ PW. :stop:
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Funckyrella »

:tanczy: MyÂślĂŞ, Âże mamy sznase na to by poznaĂŚ odpowiedzi na nurtujÂące nas pytania :D
Anita sobie pomyÂśli, Âże nadal jest popularna :lol:
Ja postulujĂŞ za tym, Âżeby zostawiĂŚ je w takim stanie w jakim zostawiÂł je Black :devil:
I dorzucam jeszcze jedno od siebie:
Czy tworzenie programu Dama Pik podnosi pani poziom adrenaliny, tak jak kiedyœ podnosi³y ten poziom dy¿ury w Dniu na ¿ywo? Kiedyœ mog³a pani zab³ysn¹Ì maj¹c dy¿ur np. kiedy rozpada³y siê wielkie koalicje, kiedy schwytano Saddama Husajna, a dzisiaj, gdzie ma pani okazjê zaprezentowaÌ np. swoje umiejêtnoœci tzw. ,,szycia z niczego''?
MoÂże Black to lepiej ujmie ;)

A wywiad moÂżna zatytuÂłowaĂŚ: ,,Trudne pytania od zatroskanego fana'' :devil:
Albo, zeby byÂło raÂźniej: ,,Trudne pytania od zatroskanych fanĂłw''
Im driving home for christmas :lol2: Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

:o ten tytuÂł jest w sam raz :brawa: MoÂże Anita siĂŞ wzruszy naszym losem :( i przemyÂśli kwestiĂŞ znikania na prawie 3 tygodnie - jak na razie 3 tygodnie :(
MyÂślĂŞ, Âże mamy sznase na to by poznaĂŚ odpowiedzi na nurtujÂące nas pytania
MoÂże gdybym zapytaÂł AnitĂŞ o ... :mhm: ulubiony kolor, to by odpowiedziaÂła :devil:
Ja postulujĂŞ za tym, Âżeby zostawiĂŚ je w takim stanie w jakim zostawiÂł je Black
Ja teÂż :lol2:
MoÂże Black to lepiej ujmie
AleÂż skÂąd, Funcky :buzi:
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

No moÂże w koĂącu ...... :>
Patrycja dzisiaj w popoÂłudniowych nie powiedziaÂła: ,,do zobaczenia jutro'', wiĂŞc ....... :roll:

A moÂże juÂż dzisiaj w RW zobaczymy AnitĂŞ :roll:
Im driving home for christmas :lol2: Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Funckyrella pisze: A moÂże juÂż dzisiaj w RW zobaczymy AnitĂŞ :roll:
Anita ... :roll: Anita ... :uhh: Anita ... :mhm:

A kto to jest ta Anita :>

:devil: :lol:
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Black Jack '62 pisze:
Funckyrella pisze: A moÂże juÂż dzisiaj w RW zobaczymy AnitĂŞ :roll:
Anita ... :roll: Anita ... :uhh: Anita ... :mhm:

A kto to jest ta Anita :>

:devil: :lol:
Pisz¹c Anita, mia³am na myœli Anitê Werner - dziennikarkê stacji TVN24 :rozglada: Widziano j¹ w tej stacji po raz ostatni 28 kwietnia, w programie GoœÌ poranny, a wiêc dziœ przypada 19 dzieù jej nieobecnoœci na wizji :D ByÌ mo¿e st¹d siê wziê³a twoja amnezja :devil:
khornik
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: khornik »

No moÂże w koĂącu Anita pojawi siĂŞ na wizji bo jak dalej bedzie znikaĂŚ to pamiĂŞtaĂŚ o niej bĂŞdÂą tylko najwierniejsi fani.
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
obieżyświat
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: obieżyświat »

Nawet najwierniejsi juÂż o niej zapominajÂą :( Patrz wyÂżej :neutral:

JeÂżli Anita Werner bĂŞdzie dzisiaj w Raporcie wieczornym, to w towarzystwie Beci Tadli :tanczy: WidziaÂłem podczas magazynu 24 godziny jak siĂŞ przygotowuje - ale ona czĂŞsto bywa sama :/
Na pewno bardzo interesujÂąco by siĂŞ prezentowaÂły 182 cm Anity z chyba 160 cm Beci :lol:
..radość :jupi:
..radość z powodu istnienia i obecności Agatki :jupi:
ODPOWIEDZ