[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Greg Haus pisze:Co to znaczy zreorganizowane studio?? Czy to znaczy ze dodaja tylko jakieÂś maÂłe zmiany ?? Bo chyba by napisali nowe studio jesli by im chodziÂło o caÂłkowite zminy :mhm:
Z informacji w "Dzienniku" wynika, ¿e ma byÌ zupe³nie nowa scenografia. :> Zamiast b³êkitu granat czyli, ¿e bêdzie ciemniejsze studio. :P Nie spodziewam siê jakiejœ rewolucji nie zdziwiê siê nawet jak studio zrobi¹ takiego rozmiaru jak obecne. :P Wydaje mi siê, ¿e "Fakty" d³ugo jeszcze poczekaj¹ a¿ konkurencja wyposa¿y podobnie studia. A szkoda, bo chcia³bym ju¿ zobaczyÌ te wszystkie "zabawki" studia programu informacyjnego TVN o których dwa lata temu mówi³ Pieczyùski. :>
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: aveo »

kubasz pisze:Mam nadziejĂŞ, Âże zmiany w Teleexpresie wyjda na dobre, bo ta oprawa to kompletne dno
ale to dno,trwa ju¿ dobre lata i ludzie siê do tego przyzwyczaili.do tych fleshy,ten facet,który podk³ada materia³ wci¹¿ ten sam.to tradycja.dla mnie obojêtne czy to zmieni¹ czy nie..

Irytuje mnie to,Âże na kaÂżdej Eurowizji pokazujÂą OrÂłosia na tle jakiejÂś pocztĂłwki z WarszawkÂą nocÂą,kiedy tymczasem inni majÂą lepsze widoczki,ktĂłre podkreÂślajÂą walory kraju...Taka refleksja co do OrÂłosia - doÂżywotniego teleexpressera,mi siĂŞ nasunĂŞÂła :spiewa:
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Ojej no to widze Âże strach padÂł na wiadomoÂści - inaczej nie zmieniali by studia ... Tylko ja pamietam ze jak budowali obecne studio wiadomosci to wiadomosci byÂły prowadzone w newsroome... a teraz sa dalej w tym studiu....Mi sie zdaje ze zmiany w wiadomoÂściach beda a la zmiany w faktach na przyjÂście Durczoka ( zmina oprawy, kadrowania) a co do teleekspresu to mi sie od poczatku zdawaÂło Âże dadza plazmy zamias telewizorkĂłw i to bedzie cala zmiania ( no i oczywiÂście scenografia)
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: salladyn »

Nie wiem czy podzielicie moj¹ opiniê ale studio "Wiadomoœci" jest s³abo wykorzystywane. No bo po co plazmy i projektory graficzne na œcianach skoro s³u¿¹ tylko do wyœwietlania na nich logo "Wiadomoœci" :?: "Panorama" przynajmniej wykorzystuje te plazmy i chwa³a jej za to. Ja bym tylko nieco powiêkszy³ studio i trochê odœwie¿y³ grafikê. Chyba ¿e rozmawiamy o zmianach merytorycznych. Tu do zmiany jest wszystko :twisted:
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

salladyn pisze:Nie wiem czy podzielicie moj¹ opiniê ale studio "Wiadomoœci" jest s³abo wykorzystywane. No bo po co plazmy i projektory graficzne na œcianach skoro s³u¿¹ tylko do wyœwietlania na nich logo "Wiadomoœci" :?: "Panorama" przynajmniej wykorzystuje te plazmy i chwa³a jej za to. Ja bym tylko nieco powiêkszy³ studio i trochê odœwie¿y³ grafikê. Chyba ¿e rozmawiamy o zmianach merytorycznych. Tu do zmiany jest wszystko :twisted:

Dok³adnie to samo za³warzy³em.. w faktach ekran jest wykorzystywany nie tylko jak t³o... Mysle iz wi¹¿e sie to z tym i¿ ekran w wiadomoœciach jest prawie ¿e odrazu za prowadz¹cym.... :P A co do tego ze studio jest s³abo wykorzystywane - ono jest poporstu s³abo zaprojektowane :P I nawet nie mam propozycji jak je zmienic :P Ono po pierwsze jest zama³e... :roll:
pawell

Greg Haus pisze:Mi sie zdaje ze zmiany w wiadomoÂściach beda a la zmiany w faktach na przyjÂście Durczoka ( zmina oprawy, kadrowania)
To Âźle Ci siĂŞ wydaje. :> W artykule, ktĂłrego skan daÂła nika jest wyraÂźnie napisane, ze ma siĂŞ zmienic scenografia. Kadrowanie oczywiÂście teÂż ma byĂŚ inne... :>
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Greg Haus pisze: (...) ono jest poporstu sÂłabo zaprojektowane :P I nawet nie mam propozycji jak je zmienic :P Ono po pierwsze jest zamaÂłe... :roll:
Gdzieœ czyta³em ¿e projektanci mieli zwi¹zane rêce bo na œrodku studia by³ ogromny s³up :shock: :hmm: Tylko teraz pozostaje pytanie - kto by³ taki m¹dry i kaza³ "Wiadomoœci" przenieœÌ akurat do tego studia :?:
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

SÂłup... Fajnie majÂą :P A podobno TVP ma nowa siedzibe naprzeciw Woronicza.. MoÂże mogli by tam umiescic wiadomoÂści.. Jedno jest pewne jeszcze dÂługo nie dorĂłwnajÂą studiu faktĂłw:P :lol:
pawell

Tak, by³ jakiœ s³up. Ktoœ z "Wiadomoœci" siê wypowiada³, ¿e zamianili go w jak¹œ jedynkê. :> Tylko, ¿e na œrodku tego s³upa nie ma. :lol2:

Tak, TVP ma nowÂą siedzibĂŞ obok tej obecnej, ale ona chyba jeszcze jest w budowie. :> Jednak pewny nie jestem. :roll:
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

pawell pisze:Tak, TVP ma nowÂą siedzibĂŞ obok tej obecnej, ale ona chyba jeszcze jest w budowie
MoÂżliwe Âże budynek nie jest skoĂączony.... Nie wiem - nie jestem z Warszawy.. A tu znalazÂłem projekt tego budynku - swoja drogÂą zmieniÂł bym studio wiadomoÂści kiedy juz bym sie przeprowadziÂł do tego gmachu.. a projekt budynku wyglÂąda caÂłkiem imponujÂąco... i chciaÂłbym to zaznaczyc - nie ma tam sÂłupa :devil:

Obrazek
pawell

Ja mĂłwiÂłem o tym :P :

Obrazek

Ono ma byĂŚ gotowe za rok. Te zdjĂŞcie co daÂłeÂś to moÂże tylko projekt. :roll:
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Greg Haus pisze:(...) i chciaÂłbym to zaznaczyc - nie ma tam sÂłupa :devil:
A skÂąd wiesz :?: MoÂże w ostatniej chwili ktoÂś wpadnie na taki "genialny" pomysÂł i wstawi sÂłup wszak w PGR eee to znaczy TVP wszystko jest moÂżliwe :devil:
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

salladyn pisze:
Greg Haus pisze:(...) i chciaÂłbym to zaznaczyc - nie ma tam sÂłupa :devil:
A skÂąd wiesz :?: MoÂże w ostatniej chwili ktoÂś wpadnie na taki "genialny" pomysÂł i wstawi sÂłup wszak w PGR eee to znaczy TVP wszystko jest moÂżliwe :devil:
W sumie bym sie nie ÂździwiÂł gdyby ktoÂś nagle sÂłup wstwiÂł... Potem by sie chwalili Âże im sÂłupki rosna ( co prawda nie w sadaÂżach ale zawsze to cos:P)

A co do projektu to przepraszam za pomyÂłke - samemu mi cos nie graÂło.. bo ten budynek pokazywali kiedyÂś w faktach jak mowili o Wildsteinie i to byÂło troszke inne. Dzieki za photo :brawa:
df2
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: df2 »

1) Czytaj¹c wypowiedzi niektórych osób na tym forum mo¿na dojœÌ do wniosku, ¿e zapewne w TVP nie wiedz¹ czym jest telewizja, do czego s³u¿y kamera telewizyjna, prompter etc. A¿ trudno uwierzyÌ, ¿e od 1952 r. do dzisiaj uda³o siê im wyprodukowaÌ kilka milionów godzin audycji... Oczywiœcie mo¿emy pójœÌ wiêc dalej i stwierdziÌ, ¿e ekipa techniczna TVP rozpala ognisko w studiu, tudzie¿ celowo (zapewne z nudów i chêci bezczelnego œci¹gania z Faktów) wstawia jakieœ s³upy ograniczaj¹ce mo¿liwoœci techniczne pomieszczenia...
A mo¿e warto przeczytaÌ jak¹œ ksi¹¿kê na temat historii Telewizji Polskiej i dowiedzieÌ siê czegoœ na temat studia im. Andrzeja Drawicza. Ba - nie trzeba szukaÌ ¿adnej ksi¹¿ki. Jeœli dobrze pamiêtam to ju¿ w tym w¹tku pojawi³y siê odpowiednie informacje na temat s³upa (nota bene jego fragment widaÌ przed ka¿dym wydaniem Wiadomoœci) podtrzymuj¹cego ca³¹ konstrukcje budynku oraz wielkoœci studia.
Gratulujê równie¿ domys³ów zwi¹zanych z przebudow¹ studia. Najbardziej rozbawi³y mnie uwagi dotycz¹ce jego wielkoœci - alez tak, bez ¿adnego k³opotu mo¿na powiêkszyÌ obecne studio Wiadomoœci. Wystarczy wyburzyÌ kilkaset metrów kwadratowych œcian w starej przedwojennej kamienicy i wstawiÌ 10 s³upów podporowych. Zwracam uwagê równie¿ na fakt, ¿e ¿adnej zmiany scenografii nie bêdzie. TVP informowa³a jedynie o drobnej reorganizacji studia (zmiana koloru, wydzielenie czêœci dla Teleexpressu) i zmianie kadrowania. Alez tak macie racje - na pewno zxmieni siê scenografia, w dodatku wszystkie pomys³y bêd¹ zer¿niête z Faktów. :lol: No ale niektórzy najwidoczniej maj¹ problemy z rozumieniem czytanego tekstu.... Jeszcze bardziej bawi¹ domys³y na temat nowej siedziby TVP - hmm, czy tacy znawcy mediów nie zagladaj¹ na wirtualnemedia.pl, press.pl etc? Kilkanaœcie dni temu by³o tam coœ o nowym biurowcu TVP.

Ale co tam - najlepszy jest TVN i jego przaÂśna i cienka jak barszcz jesienna ramĂłwka. Z niecierpliwoÂściÂą czekamy na HelĂŞ w opaÂłach i kilka innych gniotĂłw.

2) PS pozdrowienia dla ÂŁukasza R :twisted:
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Ojej jaka riposta :lol: MyÂślaÂłem ze to temat o wiadomoÂściach TVP a nie moja opinia o TVP .. ale spoko

- po pierwsze jeÂżeli ktos pisze cos na forum tvn.tivi musi sie liczyĂŚ ze wiekszoÂśc na tym forum woli TVN o TVP :lol: ( Choc nie zawsze) ... A co do sÂłupĂłw to niech sobie wstawiaja gdzie chca :P :devil: OsobiÂście wole fakty i zdanka nie zmienie :P
ODPOWIEDZ