W Wikipedii jest napisane, Âże w przygotowniu sÂą m. in. PrzemysÂław Edgar Gosiewski, Jerzy Hoffman, Justyna Pochanke do RwT. ChoĂŚ to samo byÂło napisane w Wikipedii przed III seriÂą.
najlepsze by³o w odcinku, jak lepper by³ w Chinach i przywióz³ tak¹ figurkê i Joanna Senyszyn j¹ wziê³a i rzuci³a a Lepper: "¿eby Ci ju¿ nigdy nie stan¹³", albo mówi³ do niej "cinkciaro" czy jakoœ tak, albo jeszcze:
Szymon Majewski: co moÂżecie paĂąstwo powiedzieĂŚ na temat stu dni Marcinkiewicza?
Ten artykuÂł wymaga jeszcze wielu innych poprawek, m. in. o Szymon szuka szaleĂącĂłw, ktĂłrego pierwsza edycja juÂż siĂŞ zakoĂączyÂła...
Ale to i tak mniej istotny szczegó³, powinni jeszcze przywróciÌ do tabeli o III serii programu kolumnê o parodiach œpiewanych i wiele wiêcej...
Ja z tej tabeli o 3 serii w ogóle bym usun¹³ te zakoùczenia - chodzi mi o czêœÌ misyjn¹ (zawala to ca³¹ tabelê) i da³ to osobno, a doda³ piosenki.
Andrzej Lepper: Ale zaraz... jacy drodzy, kochani... chociaÂż nasze panie tanie nie sÂą bo wyperfumowane jakby jakby sie do hotelu jakiegoÂś Sheratona wybraÂły...
Krystyna Janda: Bardzo panu dziĂŞkuje.
Andrzej Lepper: To nie ma co dziĂŞkowaĂŚ! To trzeba przewietrzyĂŚ bo tu sie oddychaĂŚ nie da!
Z II serii
Szymon:Panie Andrzeju, Pan przecieÂż ostatnio ciÂągle na walizkach, prawda. ByÂł Pan ostatnio w Brukseli. Andrzej Lepper:Tak, byÂłem Panie Szymku i mam dla Pana teÂż prezent. A Âże byÂłem w Brukseli to sama nazwa wskazuje, Âże bĂŞdzie to co? Szymon:Brukselka! Andrzej Lepper:KALAFIOR! Kalafior. Dlaczego brukselka? Nie wiem..
Z III serii
Andrzej Lepper:Albo ktoÂś sie umie zachowaĂŚ i jest wierny albo robi skok w bok to wtedy mie pÂłaci alimenty pieset prosze pana tysiĂŞcy zÂłotych... Szymon:PiĂŞĂŚset piĂŞĂŚdziesiÂąt... Andrzej Lepper:A moÂże byĂŚ i szeÂłset... suma nie gra roli...
Andrzej Lepper:Jak czÂłowieku Âśpiom jak dzwoniom. Niedawno ten kretyn Zawisza do mnie dzwoniÂł o trzeciej rano Âżeby sie mie zapytaĂŚ czy ja bym nie przeszedÂł z Samoobrony do PiS-u! Szymon:Ale jaka byÂła cena? Andrzej Lepper:DawaÂł mi tak: dwie paczki Haribo, dawaÂł mi numer telefonu do prezesa prosze pana i jeszcze daÂł mi ten... karte POP za 50 zÂłotych.
Andrzej Lepper:To masz pods³uch, tu masz pods³uch! Zobacz jaka bieda w TVN-ie! Nastêpnym razem powiem Reùce ¿eby zabra³a ten ca³y stó³ ze sob¹.
dobre byÂło jak Szymon porĂłwnywaÂł ich do kosmetykĂłw...
Renata: ... chociaÂż wolaÂłabym aby mnie nie porĂłwnywano do kremu ÂściÂągajÂącego pory
Urban: uwaÂżam Âże jest to trwafne okreÂślenie, w koĂącu juÂż z nie jednego siĂŞ pani porĂłw naÂściÂągaÂła
Szymon:ZwiedziÂł Chile, Watykan, GuchoÂłazy ale najlepiej czuje siĂŞ w
Chinach... Andrzej Andrew Lepper!
---
Andrzej Lepper:Ja tu przyszÂłem jak kurturalny czÂłowiek, nawet se nogi zgoliÂłem jak David Beckham... Âżeby byĂŚ Âświatowym czÂłowiekiem a pan mi tu tÂą piskliwÂą gĂŞÂś tu sadza.. ale ja sie nie bede uruchamiaÂł ja byÂłem w Chinach
miaÂłem tak szkolenia z Samo.. tej Relaksacji.
---
Andrzej Lepper:Panie Szymonie po co pan zaprasza babe co jest jakimÂś
ministrem, baba od finansĂłw, kobita w portelu grzebie... przesz to sie w
gÂłowie nie mieÂści. Jakby mi moja Âżona do zajrzaÂła do kieszeni, do portfelu
to bym nie wiem jej tam pogrzebaÂł tam wie pan.
Zyta Gilowska:To prosze wstaĂŚ i pogrzebaĂŚ wtakim razie!
Andrzej Lepper:Nie teraz, nie teraz. To taki Âżart ty cinkciaro ty Âżart...
---
Andrzej Lepper:Panie Szymku zdaje mi sie, Âże sie nie dogadaliÂśmy. Ja tu
helikopterem z pola przyje¿dzam... ¿eby sie nie spóŸniÌ. Nawet ten ha³upy
nie zamkneÂłem dobrze, a jak haÂłupy dobrze nie zamkne to mi sie Âżona po kontach rozpeÂłza i tego....
---
Szymon:MoÂże pan nam zdradzi dlaczego podpisanie paktu stabilizacyjnego
odbyÂł sie tylko na antenie TV Trwam?
Andrzej Lepper:Pani Szymku kochany a pan myÂśli, Âże ja bym nie wolaÂł w BBC
to zrobiĂŚ? ÂŻe ja bym to nie wolaÂł tam? Ale Jarek sie upaÂł to co ja miaÂłem
mu droge zblokowaĂŚ... he he... ja mĂłwie zawsze: niech mÂądry gÂłupiemu
usptÂąpi tak jest lepiej naprawde...
---
Andrzej Lepper: (...) i mĂłwie gdyby mie przyszÂło tam na tych mistrzostwach
na Âśniegu zimowych w tej Turynie tam ĂŚwiczyĂŚ tych naszych to ja bym ich
wyĂŚwiczyÂł tak...
Szymon:To znaczy Âże pan Âśledzi Olimpiade w Turynie?
Andrzej Lepper:Ja mĂłwie: to sÂą nudy, czasem pod wieczĂłr sobie lubie na ten kurwing popatrzeĂŚ...
Nowe odcinki od 5 Marca
LecÂą juÂż reklamy reklamujÂące program
Szymon, Rokita, Gilowska i Janda grajÂą w karty z tyÂłu jest Lepper i szymon wygrywa majÂąc 5 asĂłw "Nowe rozdanie od 5 Marca"
Medialink pisze:JuÂż w najbliÂższy poniedziaÂłek rusza kolejna edycja programu rozrywkowego ‘Szymon Majewski Show’ w telewizji TVN. Majewski zapowiada zmiany w scenografii swojego show i nowych bohaterĂłw w cyklu ‘Rozmowy w tÂłoku’.
TytuÂł tego artykuÂłu to "Szymon Majewski: nie tylko nowe fotele".
Czekam na nowÂą scenografiĂŞ, bo ta jest troszkĂŞ zuÂżyta. I liczĂŞ, Âże to nie bĂŞdÂą tylko te nowe fotele i przestawienie stoÂłu "RozmĂłw w toku" oraz "KoĂąca nie widaĂŚ", ale Âże to bĂŞdzie jakaÂś gruntowna zmiana np. w kolorystyce. Ale najwiĂŞkszÂą nadziejĂŞ mam, Âże odcinki stanÂą siĂŞ lepsze, ciekawsze, Âśmieszniejsze, bo parĂŞ epizodĂłw w ostatniej edycji byÂło kiepskich.
W nowym TeleTygodniu jest artyku³ o SMS. Pisz¹ ¿e nie bêdzie ju¿ Prawych i Sprawiedliwych a zamiast tego pojawi¹ siê parodie znanych programów telewizyjnych. Goœcie nie bêd¹ ju¿ siedzieÌ na oddzielnych fotelach tylko na jednej kanapie. Pod sejmem pojawi siê specjalny wró¿kowóz z Szymonem Majewskim, który bêdzie rozmawia³ z politykami i przepowiada³ im przysz³oœÌ.
Wszystkie zmiany uwaÂżam za bardzo dobre. SzczegĂłlnie siĂŞ cieszĂŞ Âże nie bĂŞdzie juÂż "Prawych i ...." tylko te parodie programĂłw. Zapowiada siĂŞ caÂłkiem nieÂźle
Ej, to nieŸle siê zapowiada. Szczególnie parodie programów telewizyjnych - uwielbiam jak oni to robi¹ np. jak to by³o z reklam¹ NIEDZIELI w TVP1. Oddali ca³y klimat telewizyjnej Jedynki. Hyhy Wró¿kowóz te¿ fajnie - to takie w stylu z tym miko³ajem. Dobrze, ¿e nie bêdzie "Prawych i Sprawiedliwych", bo to kicha by³a. Czekam na poniedzia³ek.
Ciekawe kogo zaprosili na stronie zapowiadajÂą tylko wiele nowoÂści.