TVN: ramówka wiosenna
Moderator: Łukasz
Có¿, taka to polityka tvn, ¿e pierwsze miesi¹ce roku up³ywaj¹ pod znakiem powtórek, a Polsat goni¹c konkurencjê zrêcznie tê lukê wykorzystuje :hmm: A raczej wykorzysta³, przynajmniej jeœli chodzi o zagospodarowanie niedzielnych wieczorów :rozglada: Jednak tvn z niejednej opresji wyszed³ i wyjdzie, tak wiec z niecierpliwoœci¹ czekam na odpowiedŸ. Mam nadziejê, ¿e wypal¹ z "dwururki" co najmniej :stop: Bez ¿adnych aluzji do tego b¹dŸ co b¹dŸ niez³ego programu oczywiœcie 

PamiĂŞtam kiedyÂś w wywiadzie pytali Durczoka, o to czy jak przejdzie do tvn'u to czy bedzie prowadziÂł jakiÂś program publicystyczny, A on odpowiedziaÂł Âże najwczeÂśniej za rok w wiosennej ramĂłwce... Czyli teraz. WÂątpiĂŞ jednak czy bedzie taki program bo Durczok by musiaÂł z teraz my rywalizowaĂŚ . - jak znajdĂŞ ten artykuÂł to podeÂśle 

W takim ukÂładzie jakby miaÂł by byĂŚ tego typu projekt w TVN trÂąbiliby na wszystkich kanaÂłach.Greg Haus pisze:PamiĂŞtam kiedyÂś w wywiadzie pytali Durczoka, o to czy jak przejdzie do tvn'u to czy bedzie prowadziÂł jakiÂś program publicystyczny, A on odpowiedziaÂł Âże najwczeÂśniej za rok w wiosennej ramĂłwce... Czyli teraz. WÂątpiĂŞ jednak czy bedzie taki program bo Durczok by musiaÂł z teraz my rywalizowaĂŚ . - jak znajdĂŞ ten artykuÂł to podeÂśle
A tak moÂżna uznaĂŚ to za poboÂżne Âżyczenie z tamtego okresu pana Durczoka
W zasadzie napisali tak: (fragment)"Popularna dziennikarka i prezenterka nowy rok rozpocznie nowym programem. Premiera talk-show "ÂŻÂądÂło" pojawi siĂŞ na antenie tvn i tvn style juÂż w lutym"
hmmm.... wed³ug mnie w tvn poka¿¹ tylko premierowy odcinek... dadz¹ tak¹ próbkê, ¿eby ludzie to "kupili"... a potem ju¿ tylko w tvn style... no nie wiem, takie moje zdanie... to tak samo jak z maglem towarzyskim.. dzisiaj dali go na tvn o 14.40
hmmm.... wed³ug mnie w tvn poka¿¹ tylko premierowy odcinek... dadz¹ tak¹ próbkê, ¿eby ludzie to "kupili"... a potem ju¿ tylko w tvn style... no nie wiem, takie moje zdanie... to tak samo jak z maglem towarzyskim.. dzisiaj dali go na tvn o 14.40

//////////
Na ONECIE jest artyku³, ale nic nie ma o tym, ¿e program mia³by byÌ te¿ na TVN. Myœlê, ¿e co najwy¿ej mo¿e byÌ w³aœnie premierowy - reklamowy odcinek "¯¹d³a" w TVN, a póŸniej ju¿ dalej w TVN Style.

Konferencja prasowa TVN jutro, ³¹cznie z prezentacj¹ pi¹tej edycji "Taùca z gwiazdami"podmark pisze:No to chyba jutro lub pojutrze dowiemy siê, co szykuje TVN na wiosnê... Dzisiaj ju¿ 14, a w zesz³ym roku konferencja by³a 15. Ale jak na razie cichosza...

Nie spodziewajmy siĂŞ jednak niewiadomo czego, jeÂśli bĂŞdÂą nowoÂści to w iloÂści nieduÂżej, tak naprawdĂŞ to "OdwrĂłceni" wydajÂą siĂŞ jedynÂą pewnÂą nowÂą pozycjÂą ramĂłwki TVN. ZresztÂą - nie oszukujmy siĂŞ - w ukÂładzie programu TVN - niewiele miejsca na kolejne tytuÂły, rzeczywiÂście to wszystkie emitowane w ostatnich dwĂłch, nawet trzech sezonach audycje cieszÂą siĂŞ duÂżym lub wrĂŞcz bardzo duÂżym zainteresowaniem widzĂłw (faktycznie moÂżna zapytaĂŚ na jak dÂługo jeszcze..). Pozycji, ktĂłre sprawiajÂą, Âże sÂłupki oglÂądalnoÂści sÂą coraz wyÂższe nie usuwa siĂŞ od tak.
Po sukcesie Polsatu w niedziele liczê na TVNowe paasmo serialowe (no to siê przeliczê), ewentualna emisja mog³aby mieÌ miejsce w œrody lub czwartki. Dobrych amerykaùskich produkcji nie brak, jestem przekonany o mozliwym sukcesie na przyk³ad "Ugly Betty" (tak, tak, na podstawie kolumbijskiej "Yo Soy Betty La Fea", producentk¹ jest Salma Hayek), "House, M.D." czy "The Unit", zreszt¹ co z nastêpnymi sezonami "Tajemnic Smallville", "SzeœÌ stóp pod Ziemi¹", "Bez skazy"? Heh, jak siê pojawi¹ to nie wieczorow¹, a nocn¹ por¹ zapewne.
OdnoÂśnie wiosny: tak czy siak wierzĂŞ w hit "Taniec z gwiazdami" - konkurencja owszem nie Âśpi - w niedzielne wieczory jest silna jak "nigdy" (Megahity Polsatu, "Oficerowie" to nie to samo co "PB" i "Ranczo"

Pamiêtajmy, ¿e nowe nie zawsze znaczy dobre. O ofensywie Polsatu wci¹¿ siê mówi, ale rok temu przecie¿ te¿ wprowadzali w marcu swoje "hity", jak skoùczy³y - nie trzeba nikomu przypominaÌ. Jestem zdania, ¿e "Kto tu rz¹dzi" mo¿e byÌ przebojem (Linda , Foremniak = wysokie ratingi), "Prawo miasta" i "Jak Oni œpiewaj¹" raczej bez ogl¹dalnoœciowych fajerwerków.
Rywalizacja bĂŞdzie zaciĂŞta, przyznam i tak, Âże wierzĂŞ w sukces stacji Waltera. Starania Polsatu w ostatnim tygodniu przyniosÂły czwarte miejsce w rankingu AGB NMR, za TVN wÂłaÂśnie

No to mamy nowoÂści w wiosennej ramĂłwce:
- w kaÂżdÂą niedzielĂŞ popoÂłudniowe fimy rodzinne od godziny 16:20 do 18:30.
- w niedziele o 20:05 piÂąta edycja "TaĂąca z gwiazdami (Dancing with the Stars)".
- we wtorki powrĂłci serial dokumentalny "Archiwum X - ÂŚledztwa po latach" o 23:15.
- nocami z wtorku na ÂśrodĂŞ serial "Bez skazy (Nip/Tuck)" o godzinie 0:15.
- w Âśrody kontynuacja serialu "Nie z tego Âświata (Supernatural)" od godziny 23:30/0:00.
a wiĂŞc bez wiĂŞkszych rewelacji.
- w kaÂżdÂą niedzielĂŞ popoÂłudniowe fimy rodzinne od godziny 16:20 do 18:30.
- w niedziele o 20:05 piÂąta edycja "TaĂąca z gwiazdami (Dancing with the Stars)".
- we wtorki powrĂłci serial dokumentalny "Archiwum X - ÂŚledztwa po latach" o 23:15.
- nocami z wtorku na ÂśrodĂŞ serial "Bez skazy (Nip/Tuck)" o godzinie 0:15.
- w Âśrody kontynuacja serialu "Nie z tego Âświata (Supernatural)" od godziny 23:30/0:00.
a wiĂŞc bez wiĂŞkszych rewelacji.
Pff. A z ich produkcji co?

Gdzie OdwrĂłceni?
JakoÂś nie chce mi siĂŞ w to wierzyĂŚ, Âże wprowadzajÂą tylko amerykaĂąskie seriale i dajÂą jakieÂś stare amerykaĂąskie filmy w niedzielne popoÂłudnia... JeÂśli to prawda to jestem zawiedziony... juÂż po konferencji?[color=green][b]Marcin[/b][/color] pisze:TVN wprowadzi od marca bardzo duÂżo nowoÂści, wiĂŞcej niÂż ktokolwiek mĂłgÂłby siĂŞ spodziewaĂŚ :>

Gdzie OdwrĂłceni?