Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24

Dyskusje na temat informacyjnych kanałów TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

Problemy czy jakieÂś inne zmiany?I Beata razem z Lukaszem ? :mhm:

Obrazek
aero
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: aero »

Nie wiem o co chodzi³o - wygl¹da³o to na jakiœ serwis testowy. O 11:30 mieliœmy serwis na bluebox'ie, wiêc mo¿na siê by³o domyœliÌ, ¿e coœ siê dzieje w studiu g³ównym, póŸniej by³ ten serwis, a o 12:30 znowu Danuta Kondratowicz na bluebox'ie, a póŸniej - o 13:00 Ania Kalczyùska ju¿ w studiu za sto³em ustawionym tak jak zwykle :roll:
CzyÂżby to byÂł jedyny taki serwis (na razie wszystko na to wskazuje):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Tu ponownie serwis na bluebox'ie :rozglada:
Obrazek
Czekamy co dalej
Najwięcej archiwalnych capsów z tvn24:
http://iminiplus.prv.pl
monetowy_chlopak

Post autor: monetowy_chlopak »

Fajne to kadrowanie. Mogli by daĂŚ je na staÂłe :D
aero
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: aero »

SkrĂłt z tego serwisu (same fragmenty ze studia):
http://pl.youtube.com/watch?v=G8oL-EXi3Ug
Najwięcej archiwalnych capsów z tvn24:
http://iminiplus.prv.pl
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Aero - dziĂŞki za filmik. No serwis ten wyglÂądaÂł imponujÂąco. Szkoda tylko, Âże tÂło za prowadzÂącymi takie trochĂŞ zbyt statyczne. No i moÂże trochĂŞ ekran tylnoprojekcyjny jest za maÂły bo w kadrze powinnien w moim odczuciu zawierac siĂŞ tylko on, a tu widac po bokach fragmenty tej mapy Âświata. No ale dobrze, Âże coÂś nowego siĂŞ pojawiÂło. Widze, Âże narastajÂąca konkurencja motywuje...
arczi
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: arczi »

ByĂŚ moÂże szykujÂą zmiany na urodziny. ZostaÂł tylko tydzieĂą, wiĂŞc szykujÂą coÂś nowego.
Ja bym chciaÂł, Âżeby zrobili nowÂą oprawe muzycznÂą, bo ta jest juÂż 6 lat i jest maÂło nowoczesna.
Mogliby te¿ zmieniÌ czo³ówkê serwsów. Co do belki informacyjnej to te¿ mogliby jak¹œ now¹ daÌ, ale obecna ma tylko pare miesiêcy, wiêc pewnie nie bêd¹ jej ruszaÌ :spiewa:
roch_k
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: roch_k »

Macie racje. To moze byc niespodzianka z okazji 6. urodzin TVN24. Tak na marginesie nie moglem sobie wysnic lepszej pary niz Lukasz i Beata.
6. urodziny tvn24 (9 sierpnia 2001 - 9 sierpnia 2007)
karolchelm
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: karolchelm »

kaÂżda zmiana w tvn24, to zmiana na lepsze.
zawsze coÂś nowego, odÂświeÂżonego bardziej mnie ciekawi....
a Beata i ÂŁukasz bardzo fajnie to poprowadzili (oglÂądaÂłem tylko filmik-niestety)
http://www.tvnfakty.pl - Liczą się tylko Fakty, tvnfakty.pl... || http://karolnycz.com
arczi
Fan Forum
Fan Forum

Tylko ja jakoÂś nie widzĂŞ na razie DnÂŻ w parach. MusiaÂłyby chyba pracowaĂŚ 2 pary, wiĂŞc moÂże musieliby kogoÂś jeszcze zatrudnic. No chyba, Âże jakoÂś grafiki poukÂładajÂą.
Tak poza tym, nie wiem, czy to jest rozwiÂązanie na dÂłuÂższÂą mete, kiedyÂś dzienniki tak byÂły prowadzone i w koĂącu siĂŞ od tego odeszÂło.

A taka formuÂła musiaÂłaby byĂŚ dopracowana, bo wczorajszy serwis momentami wyglÂądaÂł jak pogawĂŞdka prowadzÂących. Mnie to nie przeszkadza, ale dla innych moÂże byĂŚ mĂŞczÂące :P

Ale generalnie jestem na tak i otwarty na zmiany 8)
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

DziÂś o 12.00 byÂło dokÂładnie tak jak wczoraj. Program prowadzili: Beata Tadla i Piotr Marciniak. Jednak serwis trwaÂł kilka minut, z powodu konferencji prasowej Samoobrony.
Ciekawe, czy to jest jakiÂś tymczasowy test, czy teÂż te zmiany juÂż pozostanÂą na staÂłe.

[ Dodano: PiÂą Sie 03, 2007 5:02 pm ]
W³aœnie rozpocz¹³ siê kolejny serwis prowadzony na tle ekranu tylnoprojekcyjnego. Program prowadzi Anna Jêdrzejowska i Jaros³aw KuŸniar.
arczi
Fan Forum
Fan Forum

Oto capsy :

Obrazek Obrazek
Obrazek
Lena
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Lena »

mnie siĂŞ bardzo podobaÂło :)
cudnego dnia :D
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Mnie teÂż sie podoba , na marginesie - pojawiÂła siĂŞ nowa reklama tvn24. Pokazuja filmik z jakiegoÂś wydarzenia, potem robiÂą kadr i pokazujÂą wiele rĂłznych wydarzeĂą obok siebie i z tego wyÂłania sie logo tvn24 ( konkretnie z dwĂłjki - tvn24 :P)
arczi
Fan Forum
Fan Forum

SwojÂą drogÂą, oni tak specjalnie dobierajÂą, Âżeby byÂł facet i kobieta :?:
3 takie serwisy byÂły i w kaÂżdym byÂł prezenter + prezenterka.

Przygotowywanie takiego podwĂłjnego serwisu musi byĂŚ dosyĂŚ trudne, bo prezenterzy muszÂą siĂŞ ze sobÂą Âświetnie dogadywaĂŚ i rozumieĂŚ. ÂŻeby nie byÂło Âże jeden chce coÂś pokazaĂŚ tak, a drugi inaczej :D

[ Dodano: PiÂą Sie 03, 2007 7:52 pm ]
A z artykuÂłu tvnfakty.pl to wnioskuje, Âże zmiany jednak nie bĂŞdÂą od 9 sierpnia tylko ruszÂą wraz z nowÂą ramĂłwkÂą :hmm:
cfc_champion
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: cfc_champion »

Zmiana serwisĂłw sprzed ekranu tylnoprojekcyjnego to pomysÂł zaciÂągniĂŞty poniekÂąt z zagranicy. Nawet nieÂźle to wyglÂąda - poza tym nikt juÂż nie bĂŞdzie zarzucaÂł TVN24, Âże nie wykorzystuje jego moÂżliwoÂści, ale lepiej kiedy widaĂŚ w peÂłni co dzieje siĂŞ w newsroomie - wtedy wszystko tĂŞtni Âżyciem (tak jak powinna telewizja informacyjna). Co do dwĂłch prezenterĂłw to teÂż nieÂźle to wyglÂąda - serwis jest dynamiczniejszy, ale chwilami przypomina to pogawĂŞdkĂŞ dziennikarzy i upodabnia siĂŞ do Superstacji, przez wszystko siĂŞ tabloidyzuje. Poza tym napewno dwĂłch prezenterĂłw nie bĂŞdzie prowadziĂŚ serwisĂłw - jest to po prostu niemoÂżliwe, zamiast dwĂłch osĂłb w Dniu na Âżywo musiaÂłoby pracowaĂŚ czterech + wydawcy. To pewnie tylko prĂłby to programu "Polska i ÂŚwiat" :) - przypuszczam, Âże to bĂŞdzie taki wieczorny dziennik stacji.
Kamil Durczok, Justyna Pochanke, Anita Werner i Grzegorz Kajdanowicz oraz Beata Tadla i Piotr Marciniak
Fakty - codziennie o 19:00 w TVN
ODPOWIEDZ