Gumisie - skąd ten sukces?
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
No raczej tak. Jak by³em ma³y to potrafi³em ogl¹daÌ naprawdê du¿o bajek. Pamiêtam, ¿e œwietnie mój plan lekcji z podstawówki wpasowywa³ siê w "Bajkowe Kino" czy coœ takiego w TVN, bo zaraz po powrocie ze szko³y siê zaczyna³o i siedzia³em przy tych bajek chyba z pó³torej godziny wcinaj¹c obiad, ale jakby nie by³o te bajki to nic, bo Gumisie, Smerfy, Reksio, Maja - to s¹ bajki kultowe, które by³y moimi ulubionymi. By³y edukacyjne, œmieszne i a¿ siê je chcia³o ogl¹daÌ. Pamiêtam, ¿e lubi³em tak¿e z mam¹ ogl¹daÌ Strusia Pêdziwiatra, ale tam edukacji by³o tyle, ¿e szkoda gadaÌ, a teraz naprawdê mi³oby by³o zaprosiÌ rodziców przed TV i z nimi obejrzeÌ wieczorynkê. £ezka by mi siê chyba w oku zakrêci³a i zacz¹³bym siê zastanawiaÌ nad sensem ¿ycia - przecie¿ ju¿ tyle lat minê³o odk¹d by³em szczeniakiem, który ogl¹da³ wieczorynkê, czy dobrze kierujê swoim ¿yciem prywatnym i co wa¿niejsze zawodowym, czy nie straci³em dzieciùstwa, które ju¿ nigdy nie wróci - jak to teraz bêdzie - ju¿ zawsze coraz bardziej doros³y i odpowiedzialny i co najwa¿niejsze zdany na siebie. Nie mo¿na ju¿ zawo³aÌ mamy na pomoc. Ju¿ pisz¹c ten text zaczynam siê nad tym zastanawiaÌ, wiêc mo¿e lepiej nie bêdê ogl¹da³ tych Gumisiów, bo jeszcze wpadnê w jak¹œ depresjê :? 
Pozdrawiam - KRASU 

Pewnie sporo racji w tym co piszesz i po czĂŞsci sie z TobÂą zgadzam.
Mo¿na tak ze przyj¹Ì, ze kazdy z Nas jest jeszcze dzieckiem bo przeciez to, ze mamy swoje lata nie znaczy, ze coœ z dziecka w Nas nie pozosta³o.
Ja Gumisie oglÂądam z czystej przyjemnosci. Zawsze je lubilem i zawsze na wspomnienie o nich pojawiaÂł mi sie usmiech na mojej twarzy. Jakies 5, 6 lat temu leciaÂły ostatnio "Gumisie" i ja je takze oglÂądaÂłem, a przeciez wtedy byÂłem 16-telnim jeszcze gĂłwniarzem. Nie byÂło wtedy jeszcze mysli jakim to sie byÂło maÂłym dzieckiem, a teraz jest sie starym koniem.
Mo¿na tak ze przyj¹Ì, ze kazdy z Nas jest jeszcze dzieckiem bo przeciez to, ze mamy swoje lata nie znaczy, ze coœ z dziecka w Nas nie pozosta³o.
Ja Gumisie oglÂądam z czystej przyjemnosci. Zawsze je lubilem i zawsze na wspomnienie o nich pojawiaÂł mi sie usmiech na mojej twarzy. Jakies 5, 6 lat temu leciaÂły ostatnio "Gumisie" i ja je takze oglÂądaÂłem, a przeciez wtedy byÂłem 16-telnim jeszcze gĂłwniarzem. Nie byÂło wtedy jeszcze mysli jakim to sie byÂło maÂłym dzieckiem, a teraz jest sie starym koniem.

Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl 

-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
A póŸniej bêdzie siê starym "³ysym koniem"
Jak juÂż tak mi narobiliÂście ochoty to moÂże jeszcze niech ktoÂś napisze kiedy te Gumisie puszczajÂą. ChociaÂż znajÂąc TVP to tak jak wszystkie fajne bajki lub po prostu produkcje Dysney'a w niedzielĂŞ. Ja mam te nieszczĂŞÂście, Âże do koĂąca tego tygodnia mam sajgon w pracy i na nic nie mam czasu. W niedzielĂŞ spĂŞdziÂłem w pracy 13 h
Jak dobrze pĂłjdzie to dziÂś ten rekord pobijĂŞ
Jakby co to siĂŞ pochwalĂŞ o ustanowieniu nowego rekordu 

Pozdrawiam - KRASU 

-
- Fan Forum
- Kontakt:
W temacie o Polonii 1 wymieniono chyba wszytkie bajki, które by³y emitowane prze t¹ stacjê. S¹ nawet jakieœ capsy - nawet z Gigi'ego. Owszem ugania³ siê za bia³ymi majteczkami, ale przy okazji uprawia³ sport - najpierw koszykówkê, potem tenis sto³owy, wreszcie szermierkê. Pamiêtam, ¿e by³o tam jeszcze kilka innych bajek o sporcie - min. pi³ka no¿na, siatkówka. Po ka¿dej z nich wszytkie dzieciaki na podwórk¹ stara³y siê uprawiaÌ w³aœnie t¹ dyscyplinê. Wiem, bo wtedy narodzi³¹ siê moja mi³oœÌ do siatki.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
http://yellowfrog.icenter.pl/muminki/ tu jest fajna strona o Muminkach. Buka teÂż jest. 

-
- Fan Forum
- Kontakt:
Cha! ÂŁukszu! TĂŞ stronĂŞ juÂż znam!!!!
Polecam natomiast to - wprawdzie po angielsku, ale cĂłz trzeba siĂŞ uczyĂŚ jezykĂłw
http://www.moomin.fi/englanti/index_e.htm

http://www.moomin.fi/englanti/index_e.htm
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Wszystkim fanom GumisĂłw przypominam, Âże to juÂż dziÂś.
TVP wie, ze Gumisie odbierajÂą widzĂłw "Faktom". Co mnie zaskoczyÂło dziÂś na stronie TVP podali nawet tytuÂł odcinka:
19:00 Wieczorynka; Gumisie; - DzieĂą CzerĂŞczy; serial animowany prod. USA
:D:D
TVP wie, ze Gumisie odbierajÂą widzĂłw "Faktom". Co mnie zaskoczyÂło dziÂś na stronie TVP podali nawet tytuÂł odcinka:
19:00 Wieczorynka; Gumisie; - DzieĂą CzerĂŞczy; serial animowany prod. USA

Ostatnio zmieniony niedziela 19 wrz 2004, 18:09 przez ArO, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Fan Forum
- Kontakt:
TVP czêsto podaje tytu³u poszzególnych odcinków. A mo¿e TVN powinien zrezygnowaÌ z Uwagi i o 19.30 puszczaÌ jak¹œ bajkê? (oczywiscie nazwa Wieczorynka nalezy do TVP, podobnie jak i Dobranocka) - ciekawe jaki by³by tego skutek?
Np ja dzisiaj o 19.00 ogl¹dam Gumisie, w ka¿dy czawrtek Pszczó³kê Majê. Przyda³yby siê tez Smerfy.

Np ja dzisiaj o 19.00 ogl¹dam Gumisie, w ka¿dy czawrtek Pszczó³kê Majê. Przyda³yby siê tez Smerfy.
A ja tak szczegó³owo podan¹ pozycje Wieczorynki pierwszy raz widzê. Z tego co wiem sama TVP nie wie co bêdzie emitowa³a za 2 tyg. bo nie emituj¹ odcinków po kolei (wiem to z forum Gumisów).
"Smerfy" to jest doskonaÂły pomysÂł bo jesteÂś juÂż trzeciÂą osobÂą ktĂłra mi to mĂłwi czyli ludzie chcieli by to oglÂądaĂŚ. Nie ma niestety szans w niedzielĂŞ bo wtedy od lat lecÂą bajki Disneya. W tygodniu zawsze jest coÂś innego DO OGLÂĄDANIA
Jedynie sobota zostaje, ale nie wiem czy przyciĂŞgnĂŞÂły by wtedy takÂą widownie jak Gumisie. 
Jutro sie przekonamy czy Gumiski pokonaÂły Fakty
"Smerfy" to jest doskonaÂły pomysÂł bo jesteÂś juÂż trzeciÂą osobÂą ktĂłra mi to mĂłwi czyli ludzie chcieli by to oglÂądaĂŚ. Nie ma niestety szans w niedzielĂŞ bo wtedy od lat lecÂą bajki Disneya. W tygodniu zawsze jest coÂś innego DO OGLÂĄDANIA

Jutro sie przekonamy czy Gumiski pokonaÂły Fakty