Aneta Dawidzińska-Gola
Moderator: Łukasz
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wyspanie na sniadanie.
[quote="arczi"]Ostatnio zastanawiaÂłem siĂŞ, czy bĂŞdzie nam dane kiedyÂś zobaczyĂŚ Aneta w DnÂŻ
Czy to znaczy, ze Redaktor Dawidzina nie tylko poranki obsluguje? (DnZ) Bo na capsach widze godzine 15 iles tam?
Znaczy sie wysypia i nie wstaje z mleczarzami?
Eee...chyba juz nie ma mleczarzy takich jak kiedys, co o 5 rano dzwonia butelkami po klatce schodowej...
pozdrawiam
brat_pitt
Czy to znaczy, ze Redaktor Dawidzina nie tylko poranki obsluguje? (DnZ) Bo na capsach widze godzine 15 iles tam?
Znaczy sie wysypia i nie wstaje z mleczarzami?
Eee...chyba juz nie ma mleczarzy takich jak kiedys, co o 5 rano dzwonia butelkami po klatce schodowej...
pozdrawiam
brat_pitt
Poznanskie pyry Rulez!
Sluchajcie polskich podcastow
-
- Fanatyk :)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Brak wizji
Czy ta Pani jeszcze pracuje, bo cos forumowicze ociagaja sie z wrzucaniem screenow... Hmm... Bardzo poporsze co cos nowego
zyczliwy ;-)
zyczliwy ;-)
Poznanskie pyry Rulez!
Re: Brak wizji
We wtorek byÂła ostatni razFi_poznaniak pisze:Czy ta Pani jeszcze pracuje, bo cos forumowicze ociagaja sie z wrzucaniem screenow... Hmm... Bardzo poporsze co cos nowego

Kod: Zaznacz cały
ANETA DAWIDZIĂSKA - NiektĂłrzy politycy siĂŞ mnie bojÂą
Koledzy nazywajÂą jÂą NinÂą Terentiew Telewizji WTK. Podobnie jak ona ma silnÂą osobowoœÌ i jest oddana swojej pracy. Jest perfekcjonistkÂą niezaleÂżnie od tego, jaki program realizuje. – Mam szczĂŞÂście, bo trafiÂłam na szefa, ktĂłry pozwala mi wcielaĂŚ w Âżycie nawet najbardziej ÂśmiaÂłe pomysÂły - mĂłwi. W ciÂągu dziewiĂŞciu lat pracy w telewizji prowadziÂła program kulinarny, motoryzacyjny, o mieszkaĂącach miasta, towarzyski i kinowy. – Czasami prosto z Toru PoznaĂą, gdzie relacjonowaÂłam kolejnÂą rundĂŞ Motocyklowych Mistrzostw Polski, jechaÂłam do restauracji nagrywaĂŚ program kulinarny. W jednej chwili mĂłwiÂłam o tym, jak podrasowaĂŚ motocykl, w nastĂŞpnej, jak przyrzÂądziĂŚ skomplikowanÂą zupĂŞ cytrynowÂą - Âśmieje siĂŞ. Za kaÂżdym razem byÂły to jednak sprawy, ktĂłre jÂą interesowaÂły. Dlatego tak dobrze czuje siĂŞ w WTK. - KaÂżdy moÂże robiĂŚ tu to, na czym zna siĂŞ najlepiej i co go pasjonuje. Telewizja dopasowuje siĂŞ do dziennikarzy, a nie odwrotnie.
StudiowaÂła jednoczeÂśnie trzy kierunki: marketing i zarzÂądzanie, administracjĂŞ oraz dziennikarstwo. Do Telewizji WTK trafiÂła za namowÂą mamy, ktĂłra zaniepokojona ró¿norodnoÂściÂą zainteresowaĂą cĂłrki postanowiÂła ukierunkowaĂŚ jej Âżycie zawodowe. – ByÂłam nieokrzesanÂą dziewczynÂą z kolczykami w pĂŞpku i nosie, ktĂłrÂą wprost rozpieraÂła energia – wspomina. Na jednym z jej pierwszych spotkaĂą redakcji Ăłwczesny szef dziaÂłu informacji WTK - Jacek Rujna mĂłwiÂł o tym, jak powinien wyglÂądaĂŚ dziennikarz: klasycznie ubrany, dystyngowany. - Na zakoĂączenie, patrzÂąc w mojÂą stronĂŞ, dodaÂł: no i absolutnie nie ma mowy o noszeniu kolczykĂłw w nosie - wspomina. To, co osiÂągnĂŞÂła w Âżyciu zawodowym i osobistym zawdziĂŞcza w duÂżej mierze telewizji. W ubiegÂłym roku widzowie przyznali jej tytuÂł ULUBIONEJ DZIENNIKARKI WIELKOPOLSKI.
Gdy dostaÂła propozycjĂŞ przejÂścia do TVP3 i poprowadzenia TELESKOPU, odmĂłwiÂła. Nie mogÂła zawieœÌ ludzi, z ktĂłrymi wspó³pracuje od lat. PracujÂąc dla TVP, musiaÂłaby teÂż zrezygnowaĂŚ z luzu, jaki daje WTK. – Mam w sobie zbyt wiele emocji, by pracowaĂŚ w telewizji publicznej, ktĂłra od prezenterĂłw oczekuje stonowanego stylu prowadzenia - mĂłwi. ProwadzÂąc PULS DNIA, wielokrotnie sÂłyszaÂła w sÂłuchawce gÂłos realizatora: - Czy Ty wreszcie przestaniesz siĂŞ krĂŞciĂŚ?! Wzoruje siĂŞ na amerykaĂąskich prezenterach, ktĂłrzy na wizji sprawiajÂą wraÂżenie naturalnych i swobodnych. Z zapartym tchem oglÂąda serwisy informacyjne stacji BBC, FOX TV i polskiej TVN24.
Jej ¿ycie krêci siê wokó³ informacji, bo - jak mówi - dziennikarzem jest siê 24 godziny na dobê. Ka¿dego dnia budzi j¹ do pracy stacja TVN24. Przed wejœciem do redakcji s³ucha serwisów informacyjnych w radiu. PóŸniej przygotowuje PULS DNIA. - Gdy dzieje siê w mieœcie coœ wa¿nego, do ostatniej chwili zastanawiamy siê w redakcji, jak rozbudowaÌ serwis, by by³ ciekawszy i bardziej zrozumia³y - mówi. Jest wydawc¹ i prowadz¹c¹ serwis informacyjny, prowadzi programy autorskie, ale najlepiej czuje siê, gdy rozmawia z ludŸmi, od których wiele w mieœcie zale¿y. Niektórzy politycy boj¹ siê przychodziÌ do studia, gdy wiedz¹, ¿e to przed ni¹ bêd¹ t³umaczyÌ siê ze swoich dzia³aù.
Wykorzystuje si³ê mediĂłw, by pomagaĂŚ zwykÂłym ludziom. Trzy lata temu dziĂŞki jej interwencji starsza kobieta, tuÂłajÂąca siĂŞ z wnukiem po mieÂście, znalazÂła dom. – Jestem lokalnÂą patriotkÂą. Gdy wracam z zagranicy i widzĂŞ smutnych ludzi, kolejki w szpitalach czy urzĂŞdach i dziurawe ulice, chciaÂłabym, aby ktoÂś wreszcie zrobiÂł z tym porzÂądek. Potrzebny jest drugi Cyryl Ratajski, dla ktĂłrego dobro mieszkaĂącĂłw i miasta byÂłoby waÂżniejsze od jego wÂłasnego. ChoĂŚ wie, jak wiele zaleÂży od politykĂłw, sama nie chce byĂŚ jednym z nich. Woli obserwowaĂŚ to, co dzieje siĂŞ w mieÂście, a w razie potrzeby potrzÂąsn¹Ì urzĂŞdnikami. Jak zauwaÂżyÂła radna Lidia Dudziak - Aneta DawidziĂąska jest poznaĂąskÂą MonikÂą Olejnik, ktĂłra nie boi siĂŞ zadawaĂŚ trudnych pytaĂą.
ÂŚwietny artykuÂł. Ja tylko dodam, Âże zawsze lubiÂłam oglÂądaĂŚ magazyn o filmach, ktĂłry Aneta prowadziÂła w WTK. ArtykuÂł jeszcze sprzed transferu, stÂąd przynajmniej wiemy, Âże pobudkĂŞ jej uÂłatwiaÂło oglÂądanie porannych serwisĂłw TVN24
To podobnie jak mi. Ciekawe czy miaÂła/ma teÂż podobne preferencje co do prezenterĂłw ;D

ÂŚwietny artykuÂł :tanczy: :tanczy: Pokazuje Anete z zupeÂłnie innej strony niÂż jÂą widzimy w tvn24 :aniol: Nie myÂślaÂłem, Âże jest ona taka zawziĂŞta i niezaleÂżna :uhh:
Zastanawiam siĂŞ co skÂłoniÂło jÂą do odejÂścia z WTK, w koĂącu podkreÂśla, Âże ceniÂła sobie ten luz jaki tam panowaÂł, tutaj nie moÂże pokazaĂŚ siĂŞ w takiej formie jakÂą najbardziej preferuje.
Niestety w tvn24 tak na prawde nie moÂżemy poznaĂŚ jaka Aneta jest naprawde, tutaj tylko prezentuje informacje, tam robiÂła mase innych rzeczy, czasem nieco spontanicznie :tanczy: :tanczy:
Mam nadzieje, Âże kiedyÂś w tvn24 bĂŞdziemy mogli zaobserwowaĂŚ jeszcze jakieÂś inne wcielenia Anety :aniol: :aniol:
I naprawde boska fota :tanczy: :tanczy: I fajna sukienka :brawa:
Zastanawiam siĂŞ co skÂłoniÂło jÂą do odejÂścia z WTK, w koĂącu podkreÂśla, Âże ceniÂła sobie ten luz jaki tam panowaÂł, tutaj nie moÂże pokazaĂŚ siĂŞ w takiej formie jakÂą najbardziej preferuje.
Niestety w tvn24 tak na prawde nie moÂżemy poznaĂŚ jaka Aneta jest naprawde, tutaj tylko prezentuje informacje, tam robiÂła mase innych rzeczy, czasem nieco spontanicznie :tanczy: :tanczy:
Mam nadzieje, Âże kiedyÂś w tvn24 bĂŞdziemy mogli zaobserwowaĂŚ jeszcze jakieÂś inne wcielenia Anety :aniol: :aniol:

I naprawde boska fota :tanczy: :tanczy: I fajna sukienka :brawa:
A mi jakoÂś tak od poczÂątku wygladaÂła na niespokojna dusze
Trudno powiedziec dlaczego ale ma coÂś takiego w sobie,Âże nawet telewidz jeÂśli potrafi to dostrzec to to zobaczy
To teraz tylko czekaĂŚ kiedyÂś wyrwie siĂŞ ze sztywnych ram i konwenansĂłw telewizyjnych :tanczy: MogÂła by czymÂś zaszokowac-no ale wiem wiem,Âże tego nie zrobi-wiadomo profesjonalistka :brawa:
Ciekawe czy by w tvnie tolerowali ten kolczyk w nosie :tanczy:
Ale jak wynika z artyku³u i ze stanu obecnego to ju¿ przesz³oœÌ :spiewa:
:devil:
Ciekawe czy pani redaktor pojawi siĂŞ jutro :mhm: W kaÂżdym razie ucieszyÂłbym siĂŞ.

To teraz tylko czekaĂŚ kiedyÂś wyrwie siĂŞ ze sztywnych ram i konwenansĂłw telewizyjnych :tanczy: MogÂła by czymÂś zaszokowac-no ale wiem wiem,Âże tego nie zrobi-wiadomo profesjonalistka :brawa:
Ciekawe czy by w tvnie tolerowali ten kolczyk w nosie :tanczy:
Ale jak wynika z artyku³u i ze stanu obecnego to ju¿ przesz³oœÌ :spiewa:
Nie móg³bym zasn¹Ì gdybym tego nie potwierdzi³arczi pisze:I naprawde boska fota I fajna sukienka

Ciekawe czy pani redaktor pojawi siĂŞ jutro :mhm: W kaÂżdym razie ucieszyÂłbym siĂŞ.
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !