[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
Re: X FACTOR
Tatiana bardzo dobrze sobie radzi, jest rzeczowa, uprzejma, ma swoje zdanie. Czesław w tej edycji troszkę bardziej złośliwy, Kuba bez zmian. Relacja z pierwszej ręki - od uczestniczki castingu która zaprezentuje się na bootcampie 

Liczą się tylko Fakty.
-
- Bywalec
Nie wiem czy zauważyliście, ale fajna i na pewno ciekawa grafika na telebimie na audycjach, któą widać w m.in. tvn.pl czy DDTVN, przy występach uczestników została zastąpiona wersją z bootcampu 2010 z W-wy. Jedyna zmiana to jej ukierunkowanie w kolor fioletowy. Już tą belkę FACTOR bym zdzierżył. Ale to, co będzie przy występach - z tego co widziałem w wycinkach CoZATydzień - wygląda właściwie bez zmian. W ogóle ten cały PAN REŻYSER to jedna wielka pomyłka. Nie pieniędzy tutaj trzeba. Trzeba chęci i wyobraźni. Bo grafika jak widziałem już była. Ale no jakby to było. Musi być gorzej niż lepiej. Iwański, dziękujemy!!!
Nie podoba mi się jeszcze 1 rzecz w jego wykonaniu. Kazdy program który rezyseruje jest właściwie identyczny. Ten sam jurorski schemat - dwóch ciętych krytyków, i jedna milusia jurorka. Okupnik nie jest taka jaką on by chciał. Próbował zrobić takową z Sablewskiej, ta jednak nie do końca się jego słuchała. Mam nadzieję że Okupnik będzie niepokorna. Przynajmniej oglądając XF emocje wzbudzali nie tylko uczestnicy, ale i jurorzy, na co bynajmniej ja zawsze czekam. I jestem wręcz pewien, że to z winy Iwańskiego nie ma czwórki jurorów. W końcu kto zawsze wyrządza krzywdę temu programowi??
Nie podoba mi się jeszcze 1 rzecz w jego wykonaniu. Kazdy program który rezyseruje jest właściwie identyczny. Ten sam jurorski schemat - dwóch ciętych krytyków, i jedna milusia jurorka. Okupnik nie jest taka jaką on by chciał. Próbował zrobić takową z Sablewskiej, ta jednak nie do końca się jego słuchała. Mam nadzieję że Okupnik będzie niepokorna. Przynajmniej oglądając XF emocje wzbudzali nie tylko uczestnicy, ale i jurorzy, na co bynajmniej ja zawsze czekam. I jestem wręcz pewien, że to z winy Iwańskiego nie ma czwórki jurorów. W końcu kto zawsze wyrządza krzywdę temu programowi??
tvn - latem programowo najgorsza!
Ale co jest w tym programie najważniejsze? Kolor grafiki na castingu, folia na podłodze, czy inne pierdoły które tu wytykacie z uporem maniaka. Ten program ma pomagać młodym talentom - tak się składa, że moja koleżanka jest po castingu z jury, teraz czeka na bootcamp - i naprawdę najmniej na świecie obchodzi ją to, że za nią widać czerwone, różowe czy niebieskie logo programu - jej zależy na tym, by zaprezentować się jak najlepiej i wreszcie dostać szansę, bo na to dziewczyna zasługuje. I to jest sens X Factor, a nie jego scenografia. I na tym powinniśmy się skupiać - na prawdziwych talentach.
Skoro się Wam nie podoba polska wersja XF, to jej po prostu nie oglądajcie. Wiem, że każdy ma prawo do krytyki, ale to co się dzieje w tym wątku jest już (przynajmniej dla mnie) przesadą.
Skoro się Wam nie podoba polska wersja XF, to jej po prostu nie oglądajcie. Wiem, że każdy ma prawo do krytyki, ale to co się dzieje w tym wątku jest już (przynajmniej dla mnie) przesadą.
Liczą się tylko Fakty.
Jasne, że najważniejszym celem X Factor jest poszukiwanie nowych talentów. Jednak jako program telewizyjny, musi się dobrze prezentować. Gdyby chodziło tylko o poszukiwanie talentów program odbywałby się w pokoju 8x8 i na tym by się skończyło. To jest jednak widowisko telewizyjne, które musi się prezentować, dlatego my, jako widzowie, oceniamy wszystko - talenty, jurorów, realizację, scenografię, grafikę, rozmach itd. I ważne jest dla nas (oczywiście obok uczestników) także jak ten program wygląda i jak jest realizowany, bo wiele osób właśnie za rozmach, sposób realizacji, ilość etapów, rodzaje etapów itd ceni sobie X Factor. Programów muzycznych jest wiele, i w każdym z nich są talenty, a to co te programy odróżnia od siebie, to właśnie sposób ich realizacji, pomysł na program. Zgadzam się, że uczestnicy są najważniejsi, i o nich będziemy mówić później. Teraz jeszcze nie znamy żadnych uczestników tej edycji, dlatego skupiamy się na realizacji samego programu. W I edycji wyszło bidnie, dlatego liczmy na sporą poprawę w tegorocznej, aby program się również przyjemnie oglądało, nie tylko słuchało.
-
- Bywalec
W takim razie, skoro tak uważasz, to w ogóle po co powstał X-Factor? Przecież Idol (Pop Idol), Got Talent i PopStar w zupełności by wystaczyły. W naszym przypadku jeszcze Szansa na Sukces.czerk pisze:Ale co jest w tym programie najważniejsze? Kolor grafiki na castingu, folia na podłodze, czy inne pierdoły które tu wytykacie z uporem maniaka. Ten program ma pomagać młodym talentom - tak się składa, że moja koleżanka jest po castingu z jury, teraz czeka na bootcamp - i naprawdę najmniej na świecie obchodzi ją to, że za nią widać czerwone, różowe czy niebieskie logo programu - jej zależy na tym, by zaprezentować się jak najlepiej i wreszcie dostać szansę, bo na to dziewczyna zasługuje. I to jest sens X Factor, a nie jego scenografia. I na tym powinniśmy się skupiać - na prawdziwych talentach.
Tak jak wspomniałem - telewizja XXI wieku to nie tylko miejsce dla uzdolnionych ludzi, ale także i dla światowych programów. A żeby program się sprzedał, musi być oryginalny. A żeby był oryginalny musi być na swój sposób perfekcyjny i jakościowy. Tutaj, ta jakość mimo że wpisana w format - ucieka. A szkoda. I to właśnie mi się nie podoba. Dziwie się jedynie, że Tobie/Panu się to podoba. Toż to straszne!

tvn - latem programowo najgorsza!
Niestety nie zgadzam sie z toba... to jest przedewszystkim program telewizjny, widowisko, a nie po prostu konkurs muzyczny. Ma wygladac dobrze, ma wzbudzac emocje, zgarniac jak najwiecej widzow i zarabiac dla TVN wielkie pieniadze! To jest cel tego programu...czerk pisze:Ale co jest w tym programie najważniejsze? Kolor grafiki na castingu, folia na podłodze, czy inne pierdoły które tu wytykacie z uporem maniaka. Ten program ma pomagać młodym talentom - tak się składa, że moja koleżanka jest po castingu z jury, teraz czeka na bootcamp - i naprawdę najmniej na świecie obchodzi ją to, że za nią widać czerwone, różowe czy niebieskie logo programu - jej zależy na tym, by zaprezentować się jak najlepiej i wreszcie dostać szansę, bo na to dziewczyna zasługuje. I to jest sens X Factor, a nie jego scenografia. I na tym powinniśmy się skupiać - na prawdziwych talentach.
Dodam, ze to forum tu na ktorym dyskutujemy jest akurat dla entuzjastow telewizyjnych (maniakow jak juz chcesz) i wlasnie tu pasuje taka dyskusja na temat scenografii, swiatla, kadrowania, rezyserii itd... nie musimy ogladac XF, ale checemy, i to nie znaczy ze nie mozna miec uwag, spostrzezen i sugestii...

To forum jest dla kogoś więcej niż dla widzów. Bo zwykły widz tylko ogląda, bez zwracania uwagi na szczegóły takie jak scenografia, a my- owszem
Co raz bardziej się przekonuję, że polskie wersje formatów takich jak "Mam Talent!" czy "X-Factor" bardzo się róznią od wersji zagranicznych... Niestety! Najgorsze jest to, że przy produkcji pracuję wiele osób (jakby to powiedzieć), które mają o tym niewielkie pojęcie i brak pieniędzy na realizacje. Jeśli w 5 edycji znowu dodadzą jakieś gwiazdki w czołówce, a scenografia pozostanie bez zmian... to żenua! Jeśli 2 edycja X-Factor będzie na tym poziomie zaawansowania co pierwsza... gratulacje!

Moim zdaniem akurat polski Mam Talent jest bardzo dobrze realizowany. Co do scenografii tego programu - również wolę obecną polską, od nowej brytyjskiej. Jedyne co mogliby zmienić to czołówkę na nową, dużo lepszą.
Odświeżenie scenografii bez wątpienia jest niezbędne
To jest moje subiektywne zdanie, za które odpowiadam.

Tak dla zabawy.. pobawilem sie Photoshopem, zobaczyc jakby scenografia wygladala gdyby uzyli samo X na ekranie i troche rozjasnili scene ogolnie i elementy..
Przed:

....i po:

Przed:

....i po:

Jeżeli chodzi o scenografie i 4 jurora to już pozamiatane może wymusimy na nich to w 3 edycji.
Teraz zacznijmy temat programu Xtra Factor. Dlaczego TVN nie zdecyduje się na emisję tego programu wzorem ITV 2 na antenie TVN 7. Program Xtra Factor pokazuje kulisy programu X factor.
Brytyjska ITV 1 kończąc X factor zaprasza widzów do oglądania Xtra Factor na atenie ITV 2.
Program ten uważam że by spowodował zwiększenie oglądalności TVN 7 nadając go w niedzielę zaraz po X Factor na TVN.
Tym bardziej że kanał ten jest już dostępny w DVB-T by do wpłyneło na promocje i oglądalność tego kanału.
Teraz zacznijmy temat programu Xtra Factor. Dlaczego TVN nie zdecyduje się na emisję tego programu wzorem ITV 2 na antenie TVN 7. Program Xtra Factor pokazuje kulisy programu X factor.
Brytyjska ITV 1 kończąc X factor zaprasza widzów do oglądania Xtra Factor na atenie ITV 2.
Program ten uważam że by spowodował zwiększenie oglądalności TVN 7 nadając go w niedzielę zaraz po X Factor na TVN.
Tym bardziej że kanał ten jest już dostępny w DVB-T by do wpłyneło na promocje i oglądalność tego kanału.
Samo "X" wyglądałoby dobrze, gdyby było przechylone, jak to ma miejsce na ekranie w studio.
Zdecydowanie się zgadzam. Program mógłby wpłynąć na większe zainteresowanie kanałem TVN7 jak i samym X Factorem.alik79 pisze:Teraz zacznijmy temat programu Xtra Factor. [...] Program ten uważam że by spowodował zwiększenie oglądalności TVN 7 nadając go w niedzielę zaraz po X Factor na TVN. Tym bardziej że kanał ten jest już dostępny w DVB-T by do wpłyneło na promocje i oglądalność tego kanału.
Jeżeli o mnie chodzi, to wolę tą wersję jaka jest - z napisem FACTOR.sb pisze:Tak dla zabawy.. pobawilem sie Photoshopem, zobaczyc jakby scenografia wygladala gdyby uzyli samo X na ekranie i troche rozjasnili scene ogolnie i elementy..![]()
Przed:
....i po:
Ja też.rogi pisze:sb pisze:Tak dla zabawy.. pobawilem sie Photoshopem, zobaczyc jakby scenografia wygladala gdyby uzyli samo X na ekranie i troche rozjasnili scene ogolnie i elementy..![]()
Przed:
....i po:
Jeżeli o mnie chodzi, to wolę tą wersję jaka jest - z napisem FACTOR.