[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Wracając jeszcze do Okupnik, to ona mi się wydaje taka druga Sablewska. Nie sądzę, by czymkolwiek zabłysnęła w tym programie, choć chciałbym się mylić. :D
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Re: X FACTOR

Post autor: prze_kw »

Tatiana bardzo dobrze sobie radzi, jest rzeczowa, uprzejma, ma swoje zdanie. Czesław w tej edycji troszkę bardziej złośliwy, Kuba bez zmian. Relacja z pierwszej ręki - od uczestniczki castingu która zaprezentuje się na bootcampie :)
Liczą się tylko Fakty.
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

Nie wiem czy zauważyliście, ale fajna i na pewno ciekawa grafika na telebimie na audycjach, któą widać w m.in. tvn.pl czy DDTVN, przy występach uczestników została zastąpiona wersją z bootcampu 2010 z W-wy. Jedyna zmiana to jej ukierunkowanie w kolor fioletowy. Już tą belkę FACTOR bym zdzierżył. Ale to, co będzie przy występach - z tego co widziałem w wycinkach CoZATydzień - wygląda właściwie bez zmian. W ogóle ten cały PAN REŻYSER to jedna wielka pomyłka. Nie pieniędzy tutaj trzeba. Trzeba chęci i wyobraźni. Bo grafika jak widziałem już była. Ale no jakby to było. Musi być gorzej niż lepiej. Iwański, dziękujemy!!!
Nie podoba mi się jeszcze 1 rzecz w jego wykonaniu. Kazdy program który rezyseruje jest właściwie identyczny. Ten sam jurorski schemat - dwóch ciętych krytyków, i jedna milusia jurorka. Okupnik nie jest taka jaką on by chciał. Próbował zrobić takową z Sablewskiej, ta jednak nie do końca się jego słuchała. Mam nadzieję że Okupnik będzie niepokorna. Przynajmniej oglądając XF emocje wzbudzali nie tylko uczestnicy, ale i jurorzy, na co bynajmniej ja zawsze czekam. I jestem wręcz pewien, że to z winy Iwańskiego nie ma czwórki jurorów. W końcu kto zawsze wyrządza krzywdę temu programowi??
tvn - latem programowo najgorsza!
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

Ale co jest w tym programie najważniejsze? Kolor grafiki na castingu, folia na podłodze, czy inne pierdoły które tu wytykacie z uporem maniaka. Ten program ma pomagać młodym talentom - tak się składa, że moja koleżanka jest po castingu z jury, teraz czeka na bootcamp - i naprawdę najmniej na świecie obchodzi ją to, że za nią widać czerwone, różowe czy niebieskie logo programu - jej zależy na tym, by zaprezentować się jak najlepiej i wreszcie dostać szansę, bo na to dziewczyna zasługuje. I to jest sens X Factor, a nie jego scenografia. I na tym powinniśmy się skupiać - na prawdziwych talentach.

Skoro się Wam nie podoba polska wersja XF, to jej po prostu nie oglądajcie. Wiem, że każdy ma prawo do krytyki, ale to co się dzieje w tym wątku jest już (przynajmniej dla mnie) przesadą.
Liczą się tylko Fakty.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Jasne, że najważniejszym celem X Factor jest poszukiwanie nowych talentów. Jednak jako program telewizyjny, musi się dobrze prezentować. Gdyby chodziło tylko o poszukiwanie talentów program odbywałby się w pokoju 8x8 i na tym by się skończyło. To jest jednak widowisko telewizyjne, które musi się prezentować, dlatego my, jako widzowie, oceniamy wszystko - talenty, jurorów, realizację, scenografię, grafikę, rozmach itd. I ważne jest dla nas (oczywiście obok uczestników) także jak ten program wygląda i jak jest realizowany, bo wiele osób właśnie za rozmach, sposób realizacji, ilość etapów, rodzaje etapów itd ceni sobie X Factor. Programów muzycznych jest wiele, i w każdym z nich są talenty, a to co te programy odróżnia od siebie, to właśnie sposób ich realizacji, pomysł na program. Zgadzam się, że uczestnicy są najważniejsi, i o nich będziemy mówić później. Teraz jeszcze nie znamy żadnych uczestników tej edycji, dlatego skupiamy się na realizacji samego programu. W I edycji wyszło bidnie, dlatego liczmy na sporą poprawę w tegorocznej, aby program się również przyjemnie oglądało, nie tylko słuchało.
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

czerk pisze:Ale co jest w tym programie najważniejsze? Kolor grafiki na castingu, folia na podłodze, czy inne pierdoły które tu wytykacie z uporem maniaka. Ten program ma pomagać młodym talentom - tak się składa, że moja koleżanka jest po castingu z jury, teraz czeka na bootcamp - i naprawdę najmniej na świecie obchodzi ją to, że za nią widać czerwone, różowe czy niebieskie logo programu - jej zależy na tym, by zaprezentować się jak najlepiej i wreszcie dostać szansę, bo na to dziewczyna zasługuje. I to jest sens X Factor, a nie jego scenografia. I na tym powinniśmy się skupiać - na prawdziwych talentach.

Skoro się Wam nie podoba polska wersja XF, to jej po prostu nie oglądajcie. Wiem, że każdy ma prawo do krytyki, ale to co się dzieje w tym wątku jest już (przynajmniej dla mnie) przesadą.
W takim razie, skoro tak uważasz, to w ogóle po co powstał X-Factor? Przecież Idol (Pop Idol), Got Talent i PopStar w zupełności by wystaczyły. W naszym przypadku jeszcze Szansa na Sukces.

Tak jak wspomniałem - telewizja XXI wieku to nie tylko miejsce dla uzdolnionych ludzi, ale także i dla światowych programów. A żeby program się sprzedał, musi być oryginalny. A żeby był oryginalny musi być na swój sposób perfekcyjny i jakościowy. Tutaj, ta jakość mimo że wpisana w format - ucieka. A szkoda. I to właśnie mi się nie podoba. Dziwie się jedynie, że Tobie/Panu się to podoba. Toż to straszne! :D
tvn - latem programowo najgorsza!
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: sb »

czerk pisze:Ale co jest w tym programie najważniejsze? Kolor grafiki na castingu, folia na podłodze, czy inne pierdoły które tu wytykacie z uporem maniaka. Ten program ma pomagać młodym talentom - tak się składa, że moja koleżanka jest po castingu z jury, teraz czeka na bootcamp - i naprawdę najmniej na świecie obchodzi ją to, że za nią widać czerwone, różowe czy niebieskie logo programu - jej zależy na tym, by zaprezentować się jak najlepiej i wreszcie dostać szansę, bo na to dziewczyna zasługuje. I to jest sens X Factor, a nie jego scenografia. I na tym powinniśmy się skupiać - na prawdziwych talentach.

Niestety nie zgadzam sie z toba... to jest przedewszystkim program telewizjny, widowisko, a nie po prostu konkurs muzyczny. Ma wygladac dobrze, ma wzbudzac emocje, zgarniac jak najwiecej widzow i zarabiac dla TVN wielkie pieniadze! To jest cel tego programu...

Dodam, ze to forum tu na ktorym dyskutujemy jest akurat dla entuzjastow telewizyjnych (maniakow jak juz chcesz) i wlasnie tu pasuje taka dyskusja na temat scenografii, swiatla, kadrowania, rezyserii itd... nie musimy ogladac XF, ale checemy, i to nie znaczy ze nie mozna miec uwag, spostrzezen i sugestii... :D
voyagerck
Początkujący
Początkujący

Post autor: voyagerck »

To forum jest dla kogoś więcej niż dla widzów. Bo zwykły widz tylko ogląda, bez zwracania uwagi na szczegóły takie jak scenografia, a my- owszem ;) Co raz bardziej się przekonuję, że polskie wersje formatów takich jak "Mam Talent!" czy "X-Factor" bardzo się róznią od wersji zagranicznych... Niestety! Najgorsze jest to, że przy produkcji pracuję wiele osób (jakby to powiedzieć), które mają o tym niewielkie pojęcie i brak pieniędzy na realizacje. Jeśli w 5 edycji znowu dodadzą jakieś gwiazdki w czołówce, a scenografia pozostanie bez zmian... to żenua! Jeśli 2 edycja X-Factor będzie na tym poziomie zaawansowania co pierwsza... gratulacje!
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Moim zdaniem akurat polski Mam Talent jest bardzo dobrze realizowany. Co do scenografii tego programu - również wolę obecną polską, od nowej brytyjskiej. Jedyne co mogliby zmienić to czołówkę na nową, dużo lepszą.
voyagerck
Początkujący
Początkujący

Post autor: voyagerck »

Odświeżenie scenografii bez wątpienia jest niezbędne ;) To jest moje subiektywne zdanie, za które odpowiadam.
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: sb »

Tak dla zabawy.. pobawilem sie Photoshopem, zobaczyc jakby scenografia wygladala gdyby uzyli samo X na ekranie i troche rozjasnili scene ogolnie i elementy.. 8)

Przed:
Obrazek

....i po:
Obrazek
alik79
Początkujący
Początkujący

Post autor: alik79 »

Jeżeli chodzi o scenografie i 4 jurora to już pozamiatane może wymusimy na nich to w 3 edycji.

Teraz zacznijmy temat programu Xtra Factor. Dlaczego TVN nie zdecyduje się na emisję tego programu wzorem ITV 2 na antenie TVN 7. Program Xtra Factor pokazuje kulisy programu X factor.
Brytyjska ITV 1 kończąc X factor zaprasza widzów do oglądania Xtra Factor na atenie ITV 2.

Program ten uważam że by spowodował zwiększenie oglądalności TVN 7 nadając go w niedzielę zaraz po X Factor na TVN.
Tym bardziej że kanał ten jest już dostępny w DVB-T by do wpłyneło na promocje i oglądalność tego kanału.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Samo "X" wyglądałoby dobrze, gdyby było przechylone, jak to ma miejsce na ekranie w studio.
alik79 pisze:Teraz zacznijmy temat programu Xtra Factor. [...] Program ten uważam że by spowodował zwiększenie oglądalności TVN 7 nadając go w niedzielę zaraz po X Factor na TVN. Tym bardziej że kanał ten jest już dostępny w DVB-T by do wpłyneło na promocje i oglądalność tego kanału.
Zdecydowanie się zgadzam. Program mógłby wpłynąć na większe zainteresowanie kanałem TVN7 jak i samym X Factorem.
rogi
Bywalec
Bywalec

Post autor: rogi »

sb pisze:Tak dla zabawy.. pobawilem sie Photoshopem, zobaczyc jakby scenografia wygladala gdyby uzyli samo X na ekranie i troche rozjasnili scene ogolnie i elementy.. 8)

Przed:
Obrazek

....i po:
Obrazek
Jeżeli o mnie chodzi, to wolę tą wersję jaka jest - z napisem FACTOR.
Bywalec
Bywalec

Post autor: avatar »

rogi pisze:
sb pisze:Tak dla zabawy.. pobawilem sie Photoshopem, zobaczyc jakby scenografia wygladala gdyby uzyli samo X na ekranie i troche rozjasnili scene ogolnie i elementy.. 8)

Przed:

....i po:

Jeżeli o mnie chodzi, to wolę tą wersję jaka jest - z napisem FACTOR.
Ja też. :D
ODPOWIEDZ