TVN Gra
Moderator: Łukasz
CALL-TV kanaÂłu TV4
Ja gardzĂŞ wszystkimi CALL-TV ale nic nie pobije KASY NA BANK. Najfajniejsze jest to jak milczy i robi miny
.Kiedy natomiast siĂŞ odzywa to teÂż nie ma za wiele do powiedzenia: "czekam na ciebie" "czemu nie chcesz zarobiĂŚ 1000zÂł a byĂŚ moÂże nawet 20000zÂł (tak nawiasem mĂłwiÂąc to Âłatwiej chyba trafiĂŚ 6 w totka niÂż wygraĂŚ te 20000zÂł. Nie wiem jak to moÂżna oglÂądaĂŚ.

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Zanim cokolwiek napiszesz polecam pomyœleÌ i sprawdziÌ nieprawdopodobne informacje. Otó¿ po pierwsze - gdyby to by³ plagiat programu nadawanego przez telewizjê TVN to stacja z Wiertniczej poda³aby TV 4 do s¹du, a jakoœ nie podaje :devil:sellect pisze:KASA NA BANK to idiotyczny plagiat wykrêÌ numer.
Po drugie - zarĂłwno "Kasa na bank", jak i "WykrĂŞĂŚ numer" majÂą tego samego producenta, a zarazem wÂłaÂściciela licencji. Firma Interac TV ma w swojej ofercie bardzo podobne do siebie teleturnieje call tv i o Âżadnym plagiacie nie moÂże byĂŚ mowy.
Re: CALL-TV kanaÂłu TV4
salladyn pisze:Najfajniejsze jest to jak milczy i robi miny.Kiedy natomiast siĂŞ odzywa to teÂż nie ma za wiele do powiedzenia: "czekam na ciebie" "czemu nie chcesz zarobiĂŚ 1000zÂł a byĂŚ moÂże nawet 20000zÂł
No, ale pomyÂślcie co ona moÂże powiedzieĂŚ? -Witam paĂąstwa dziÂś bĂŞdziemy graĂŚ o milion i przy okazji porozmawiamy o Heideggerze? Ciekawe czy byÂście wtedy oglÂądali? :devil:sellect pisze:Pozatym prowadzÂące KASE NA BANK nie majÂą nic ciekawego do powiedzenia i mowia niezbyt skladniowo.
RolÂą takiej panienki z okienka jest miÂło mruczeĂŚ i naciÂągaĂŚ na kasĂŞ. Niczego wiĂŞcej siĂŞ od niej nie oczekuje w takim programie.
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" 

Ja je rozumiem, takÂą majÂą pracĂŞ. Jednak mam apel raczej do producentĂłw - wymyÂślcie wiĂŞcej takich (a wÂłaÂściwie nie takich) zagadekterraX pisze: No, ale pomyÂślcie co ona moÂże powiedzieĂŚ? -Witam paĂąstwa dziÂś bĂŞdziemy graĂŚ o milion i przy okazji porozmawiamy o Heideggerze? Ciekawe czy byÂście wtedy oglÂądali? :devil:
RolÂą takiej panienki z okienka jest miÂło mruczeĂŚ i naciÂągaĂŚ na kasĂŞ. Niczego wiĂŞcej siĂŞ od niej nie oczekuje w takim programie.

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Z tego co zaobserwowaÂłem, to bynajmniej w niektĂłrych programach TVN Gra powoli odchodzi siĂŞ od tego typu zagadek i stajÂą siĂŞ nieco bardziej inteligentne. Ale moÂże tylko mi siĂŞ wydaje... :? Tak, czy siak Âżaden z programĂłw tego typu, ktĂłre obecnie emitowane sÂą w polskej telewizji nigdy nie siĂŞgnie fajnego poziomu Tele Gry. :?
Jeju... Salladyn Ty idealisto...salladyn pisze:Ja je rozumiem, takÂą majÂą pracĂŞ. Jednak mam apel raczej do producentĂłw - wymyÂślcie wiĂŞcej takich (a wÂłaÂściwie nie takich) zagadekNie moÂżna oglÂądaĂŚ programu w ktĂłrym przez 30 minut waÂłkuje siĂŞ jednÂą zagadkĂŞ typu : myjemy siĂŞ nim a pierwsze cztery litery tej rzeczy to mydÂł. PrzecieÂż to obraÂża inteligencjĂŞ widza

Zagadka musi byÌ maksymalnie ³atwa, ¿eby przeciêtny Kowalski zna³ odpowiedŸ, nie g³ówkuj¹c zbytnio. Mechanizm psychiczny jest taki- wiêkszoœÌ ludzi nie wierzy, ¿e wygra, ale dzwoni¹.
DzwoniÂą bo ZNAJÂĄ odpowiedÂź. Wydaje im siĂŞ, Âże o to chodzi. A dodatkowo jeÂśli linia jest stale wolna, to kaÂżdy sobie pomyÂśli: a moÂże sprobujĂŞ? No i jednej osobie na 1000 siĂŞ uda.

To jak w tym systemie argentyĂąskim, milion ludzi siĂŞ skÂłada do wspĂłlnej kasy, a jeden dostaje poÂżyczkĂŞ. :devil:
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" 

-
- Czasem tu wpada
Tele GRA by³a jedynym fajnym call-tv, no i jeszcze "Graj o Raj". Du¿¹ zas³ugê w tym mieli prowadz¹cy, którzy byli naturalni (Agnieszka Wróblewska, Irek Bieleninik, kiedyœ S³awek Sochacki). Obecne panie prowadz¹ce zachowuj¹ sie jak roboty - w kó³ko nawijaj¹ to samo, s¹ sztuczne, dzia³aj¹ wg jednej lini nadanej przez producentów. Pewnie gdyby wypali³y rozwi¹zanie zagadki to by³aby ich wielka tragedia ¿yciowa. Nie daj¹ nic od siebie, traktuj¹ widzów przedmiotowo.
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
najfajniejszym teleturniejem niestetyt krotko emitowanym na kanale TVNSiedem byly "Nerwy na wodzy". Lubilem teÂż "Graj o raj" w realnej wersji z graczami w studio. Z typowych call tv ogladalem "salon Gier" i "ManiĂŞ Grania" bo konkursy byly rozwiazywane w miare szybko bez zbednego i nudnego gadania.
-
- Nowicjusz
Kolego nie wypowiadaj sie na temat prowadzacych jezeli ich nie znasz.... GRAJACY W PROGRAMACH NAPEWNO NIE SA TRAKTOWANI PRZEZ PREZENTERKI PRZEDMIOTOWO.khornik pisze:Tele GRA by³a jedynym fajnym call-tv, no i jeszcze "Graj o Raj". Du¿¹ zas³ugê w tym mieli prowadz¹cy, którzy byli naturalni (Agnieszka Wróblewska, Irek Bieleninik, kiedyœ S³awek Sochacki). Obecne panie prowadz¹ce zachowuj¹ sie jak roboty - w kó³ko nawijaj¹ to samo, s¹ sztuczne, dzia³aj¹ wg jednej lini nadanej przez producentów. Pewnie gdyby wypali³y rozwi¹zanie zagadki to by³aby ich wielka tragedia ¿yciowa. Nie daj¹ nic od siebie, traktuj¹ widzów przedmiotowo.
aniakucharska
TVN Gra, konkursy interaktywne
Czy móg³by mi ktoœ powiedzieÌ szczerze (najlepiej ktoœ doœwiadczony) jak to jest z tymi konkursami interaktywnymi. Zawsze jak zg³aszam siê, niestety nie uda³o siê... A ciekawi mnie to, ¿e t¹ ca³¹ woln¹ liniê udaje siê odszukaÌ w ostatnich sekundach trwania konkursu. Podejrzane to jest :klamca: Albo taka sytuacja, jeszcze jak nie wciskali przycisku Tryb G³oœnomówi¹cy, odbieraj¹ telefon i przed podejœciam do tablicy z kas¹ (Salon Gier) odk³adaj¹ s³uchawkê, ale rozmowa trwa dalej
ProszĂŞ o wyjaÂśnienia

-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Re: TVN Gra, konkursy interaktywne
Odbieranie telefonu to tylko takie urozmaicenie. A jeÂśli chodzi o wÂątpliwoÂści dotyczÂące wolnej linii to Agnieszka WrĂłblewska wspominaÂła coÂś na ten temat w wywiadzie dla http://www.tvn.tivi.pl.abc pisze:Albo taka sytuacja, jeszcze jak nie wciskali przycisku Tryb GÂłoÂśnomĂłwiÂący, odbierajÂą telefon i przed podejÂściam do tablicy z kasÂą (Salon Gier) odkÂładajÂą sÂłuchawkĂŞ, ale rozmowa trwa dalejProszĂŞ o wyjaÂśnienia