Polityka :)

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

Tasiu pisze:SÂłuchajcie nie moÂże byĂŚ teÂż tak, Âże ktoÂś zabija gangestera i nie ponosi odpowiedzialnoÂści
Ale uÂłaskawienie to nie jest anulowanie winy, tylko odstÂąpienie od odbywania kary.
SÂądy, ktĂłre skazujÂą czasami same wydajÂą zwolnienia warunkowe, co nie znaczy, Âże oczyszczajÂą czÂłowieka z winy. To jest przywilej sÂądĂłw.
Prezydent teÂż ma przywilej- wÂłaÂśnie to prawo Âłaski- trzeba wiĂŞc uwaÂżaĂŚ kogo siĂŞ wybiera na prezydenta. :wink:
Kogo siĂŞ do sejmu wybiera teÂż trzeba uwaÂżaĂŚ... z dzisiejszego posiedzenia..... piĂŞknie siĂŞ prezentuje w tym fotelu...

Obrazek
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

onet.pl pisze:Lew Rywin zwrĂłciÂł siĂŞ do prezydenta KwaÂśniewskiego z proÂśbÂą o uÂłaskawienie. Dokumenty w tej sprawie miaÂły byĂŚ wysÂłane do Kancelarii Prezydenta pod koniec paÂździernika. Podobno juÂż trafiÂły na biurko ministra Ziobro, ktĂłry ma wydaĂŚ opiniĂŞ w tej sprawie.
Marek MaÂłecki, jeden z obroĂącĂłw Rywina powiedziaÂł, Âże jego klient powoÂłaÂł siĂŞ na swĂłj wkÂład do polskiej kinematografii oraz fakt, Âże nigdy wczeÂśniej nie miaÂł problemĂłw prawno - karnych.

Szanse Rywina na uzyskanie prezydenckiego u³askawienia s¹ niewielkie. Obecny prezydent prawdopodobnie nie zd¹¿y siê zapoznaÌ ze spraw¹, a w przypadku nowego trudno liczyÌ na wyrozumia³oœÌ.
no i mamy wysyp próœb :wink: Ciekawie jak
Ciekawe kto bĂŞdzie nastĂŞpny 8) Dobrze, Âże to tylko jeszcze 14 dni :P ByÂłoby strasznie duÂżo wolnych miejsc w wiĂŞzieniach :wink:
ZIMA
michaek
Bywalec
Bywalec

Post autor: michaek »

Nastêpnie Kwaœniewski powinien sam u³askawiÌ siebie(od tak na przysz³oœÌ).
Ostatnio stworzyÂłem nowy temacik o Moherach Temat o moherach Polecam
Kończ waść wstydu oszczędź, Faktów nie niszcz...
terraX
Bywalec
Bywalec

Obrazek

Chyba nie wymaga komentarza. :lol:
terraX
Bywalec
Bywalec

No i staÂło siĂŞ! Magister siĂŞ wyznaÂł, Âże piÂł w Charkowie. Marna to pociecha po tylu latach, ale przyznaÂł siĂŞ na odchodne. Zawsze mu brakowaÂło odwagi, a tu taka niespodzianka na ÂświĂŞta dla narodu, prezydent mĂłwi: Tak, nawaliÂłem siĂŞ i bujaÂłem na nogach przed grobami polskich oficerĂłw :!:
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

terraX pisze:No i staÂło siĂŞ! Magister siĂŞ wyznaÂł, Âże piÂł w Charkowie. Marna to pociecha po tylu latach, ale przyznaÂł siĂŞ na odchodne. Zawsze mu brakowaÂło odwagi, a tu taka niespodzianka na ÂświĂŞta dla narodu, prezydent mĂłwi: Tak, nawaliÂłem siĂŞ i bujaÂłem na nogach przed grobami polskich oficerĂłw :!:
No có¿... droga terraX nie dziw siê to¿ rzecie¿ to by³ rosyjski alkohol :P A ten czasem mo¿e mieÌ podwójne kopyto :wink:
ZIMA
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

Âżartujesz ??? :D kiedy to byÂło :D ?

Tasiu owszem masz racje ze ludzie zamiast dzwoniĂŚ na policje mordowali by gangsterĂłw . I BARDZO DOBRZE !!!
Ja to wogĂłle mam takie zdanie. Jesli chodzi o gwaÂłcicieli, mordercĂłw itp...
a) szkoda ze w tej chwili nie ma kary Âśmierci :/ licze w tej kwestii na kaczki bo nie mam ochoty bandytĂłw utrzymywaĂŚ.SÂądze teÂż Âże karĂŞ Âśmierci jeÂśli ma takÂą ochote powinna mieĂŚ prawo wykonaĂŚ rodzina zabitego.
b) uwaÂżam ze kara smierci nie jest najlepszym rozwiÂązaniem bo najlepszym rozwiÂązaniem byÂły by Âśredniowieczne tortury (Âłamanie koÂłem zamykanie wiezy itp - mĂłwiĂŞ caÂłkowicie powaznie w tej chwili ) niestety nie ma na to szans :( wiĂŞc dobra choĂŚ i kara Âśmierci
c) powinno byĂŚ kilka rodzajĂłw wiĂŞÂźieĂą.

-Mordercy gwaÂłciciele pedofile - tortury
-Napady pobicia itp- wiĂŞÂżienia o zaostrzonym rygorze (bez tv moÂżliwoÂści chodzenia do szkoÂły itp ) - doÂżywocie
- LÂżejsze przestĂŞpstwa - wiĂŞzienia zwykÂłe
- Przestêpstwa finansowe, alimenty ³apówki - bak wiêzienia ( i tak sa ju¿ zape³nione) - areszt domowy i odpracowanie szkód czyli w sumie praca tylko i wy³¹cznie na rzecz powoda :]
-Uchylanie siĂŞ od woja - praca charytatywna....

Taka jest moja wizja sprawiedliwoÂści :] niestety utopia ;(

Co do LPR to tych oszoÂłomĂłw nie warto sÂłuchaĂŚ :/ niby czemu becikowe majÂą dostawac bogaci ludzie... Âżeby ich zachĂŞciĂŚ ?
A to posÂła Giertycha trzeba zachĂŞcaĂŚ ??? OJJJ nieÂładnie RomuÂś nieÂładnie
Android <3
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

kamuii pisze:Âżartujesz ??? :D kiedy to byÂło :D ?
byÂło to w porannej rozmowie Katarzyny Koleny Zaleskiej i Grzeforza Miecugowa w TVN 24. I powiedziaÂł coÂś takiego:
w Charkowie poczĂŞstowano mnie alkoholem i efekt byÂł taki jaki byÂł
ZIMA
terraX
Bywalec
Bywalec

kamuii pisze:A to posÂła Giertycha trzeba zachĂŞcaĂŚ ??? OJJJ nieÂładnie RomuÂś nieÂładnie
Do tego chyba trzeba go zachêcaÌ, bo on ju¿ zmys³y postrada³ :evil2: Zajmuje siê "tworzeniem prawa" :arrow: ustawa medialna, której poprawka byÌ mo¿e bêdzie w trybunale... swoj¹ drog¹ ciekawe dlaczego nikt nie zapyta³ Romka G i jego kolegów, którzy zapis o spo³ecznym nadawcy podobno tam wcisnêli, dlaczego nadawcy spo³ecznemu koncesja mo¿e byÌ cofniêta tylko w 3 przypadkach, skoro wszystkich jest 7. Tych 3 oczywiœcie RM "nigdy nie spe³ni"(zagro¿enie interesów kultury narodowej,osi¹gniêcie przez nadawcê pozycji dominuj¹cej i gdy inna osoba przejmie kontolê nad nadawc¹). Najlepszy jest pkt 7, koncesjê mo¿na cofn¹Ì w przypadku gdy: osoba posiadaj¹ca koncesjê nie z³o¿y sprawozdania finansowego. Ten pkt nie bêdzie dotyczy³ RM. Oczywiœcie :!:
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

DziĂŞki za info :D juÂż sobie na onecie poczytaÂłam :]
Hehe Kwach swĂłj czÂłowiek :) ÂżaÂłuje ze 3 kadencje nie moÂże byĂŚ :(

TERRAX jestem oburzona !!! co Ty chcesz od RM przecie¿ na pewno O. Dyrektor sk³ada zeznania... a nawet jeœli nie to mia³ powody przeciez nie bedzie ¿ydo - masonom i komunistom siê opowiada³. Teraz kiedy mamy Prawo i SprawiedliwoœÌ to na pewno Romkowi i reszcie powie ile zarabia...
WstydziÂła byÂś siĂŞ O. Dyrektora tak szkalowaĂŚ :<
Android <3
terraX
Bywalec
Bywalec

kamuii pisze:WstydziÂła byÂś siĂŞ O. Dyrektora tak szkalowaĂŚ
Bo ja popieram paniÂą DyrektorowÂą :evil2:
Ale.... cholera, gÂłupia jestem, masz racjĂŞ Kamuii, tak przed ÂświĂŞtami kopaĂŚ pod ojcem dyrektorem.... fuuu odraÂżam sama siebie :evil2:
A moÂże ojciec dyr, w ramach zbliÂżajÂącego siĂŞ koĂąca roku powiedziaÂłby coÂś wiĂŞcej nt swoich dochodĂłw, a nie tylko, Âże to "Âłaska boska"
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

No i co ?? :wink: Prezydent Lecha Aleksander miaÂł mĂłwiĂŚ z pamiĂŞci bo przecieÂż ma takÂą "chÂłonnÂą" (chyba tak siĂŞ pisze to sÂłowo :evil2: ) pamiĂŞĂŚ 8) . No a co siĂŞ okazaÂło ?? Kto oglÂądaÂł ten widziaÂł i wie :wink: No i jeszcze przed zaprzysiĂŞÂżeniem mamy pierwsze kÂłamstewko sztabu Lecha Aleksandra. :wink:
ZIMA
Headline
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Headline »

pierwsze kÂłamstewko sztabu Lecha Aleksandra
ÂŻeby to pierwsze ...
A przy okazji witam wszystkich na forum tvn.tivi.pl!
I'm ready for HD!
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

No niestety.... ogĂłlnie niedobrze mi siĂŞ rob od rana jak patzre na uroczystoÂści koronacyjne Lecha Aleksandra :/
Na szczĂŞscie wstaÂłam dopiero o 11 wiĂŞc ominÂąl mnie poczÂątkek.
Od paru dni w mediach widoczna jest totalna zmiana warty. Nic na Kaczki nie moÂżna powiedzieĂŚ w Âżadnym programie. Jak tylko np. do SzkÂła ktoÂś zadzwoni i coÂś powie zaraz go broniÂą. PokazujĂŞ pro PiSowe i pro Rydzykowe materiaÂły W Serwisach vide reportaÂż o matce CYmaĂąskiego w Faktach... Nawet operatoÂży majÂą za zadnaie nie pokazywac wpadek 1 damy. Istne TRWAM TV.
Dzisiaj juÂż tvn 24 przeszÂła samÂą siebie Âżadna inna tv nawet TRWA czy TVP 3 nie pokazuje caÂłych uroczystoÂści koronacyjnych nowego krĂłla IV RP tylko tvn 24 :/
Od razu 1 wywiad w ktĂłrym Kolenda Zaleska maÂło z radoÂści z krzeszÂła nie spadÂła.
I jeszcze do tego uaktywnia siĂŞ banda oszoÂłomow beretĂłw na wszelkich forach...

JA CHCE KWAÂŚNIEWSKÂĄ Z POWROTEM ;(;( !!!! to dopiero 1 dama na miare Hilary
Android <3
terraX
Bywalec
Bywalec

No i po wyÂświĂŞceniu....przygnĂŞbiaÂła mnie perspektywa piĂŞciu lat z KaczkÂą, a dzisiaj o 10.00 osiÂągnĂŞÂła apogeum. Jeden pozytyw-nie byÂło ojca dyrektora na intronizacji. :evil2:
Tak siê zestresowa³, ¿e prawie zapomnia³ dodaÌ "tak mi dopomó¿", to by dopiero by³o, wszak zaraz z sejmu pojecha³ do koœcio³a.
Jak on mamrocze... jakby miaÂł rozszczep podniebienia... muszÂą mu doradziĂŚ jakieÂś ĂŚwiczenia z dykcji, otwierania ust, etc. PrzysiĂŞgĂŞ ledwie moÂżna byÂło zrozumieĂŚ. Kompletnie niereprezentacyjny, moÂże chociaÂż skuteczny bĂŞdzie :roll:
kamuii pisze:Nawet operatoÂży majÂą za zadnaie nie pokazywac wpadek 1 damy.
:?: :?: :?: :?:
ODPOWIEDZ