Uwierz mi, ¿e w blokach reklam lokalnych Tele-Topu równie¿ lecia³y te same profesjonalne reklamy, co na TVP 1, 2 i w blokach Polonii 1. Reklam lokalnych firm by³o naprawdê niewiele. Spoty pokrywa³y siê do tego stopnia, ¿e pocz¹tkowo nie wiedzia³em, która z czo³ówek zaczyna reklamy lokalne, a która ogólnopolskie.michal pisze:Nie moge siê zgodziÌ. Polonia 1 nadawa³a profesjonalne reklamy, te same, które mo¿na by³o zobaczyÌ na TVP1, TVP2 i ju¿ na Polsacie. Z kolei na lokalnych by³y w wiêkszoœci nadawane reklamy regionalnych firm czy sklepów, i by³y to reklamy tandetne - coœ takiego jak obecnie na regionalnych TVP. Czasami siê pojawi³a jednak jakaœ zrobiona przez profesjonaln¹ agencjê (bardzo rzadko), ale wtedy ju¿ jej nie by³o w Polonii 1

Zajawka lokalnych reklam Tele-Topu
Mo¿e TV Rondo faktycznie nie. Za to Tele-Top wrzuca³ swoje bloki reklamowe tylko podczas programów Polonii 1, na dodatek zwykle jeszcze przed reklamami ogólnopolskimi. Ewentualnie puszcza³ je jeszcze przed g³ównym wydaniem wiadomoœci. Pozosta³a produkcja w³asna by³a, raz ¿e niekomercyjna (czyli reklam nie op³aca³o siê dawaÌ), dwa - przerywana tylko zajawk¹ z logiem "Tele-Topu", a zaraz potem lecia³ kolejny program.michal pisze:Poza tym pasmo reklam lokalnych i w³asnych pokrywa³o siê tylko podczas zakoùczenia lub rozpoczêcia emisji polonii1, je¿eli p1 mia³a przygotwane reklamy na rozpoczecie czy na zejœcie swojego pasma. Raczej lokalna PTV Rondo nie wpycha³a siê ze swoimi w czasie trwania Polonii 1.

Wspomniana zajawka (zarówno logo i jak i ta czo³ówka bardzo mi siê podoba³y

MoÂżliwe, Âże przez jakiÂś czas tak byÂło. Natomiast ja piszÂąc w artykule:O 18.00 byÂł amerykaĂąski serial, o 19.05 telenowela, a Film o 20.00.
oparÂłem siĂŞ na:18.00 Seriale
22.00 AktualnoÂści lokalne
1. programie Tele-Topu (kiedyÂś cudem i przypadkiem znalazÂłem wÂśrĂłd narzĂŞdzi fragment strony z... programem TV z 1993 roku

2. programie TV Rondo (skan dany na poczÂątku tematu lub tutaj: http://www.mskierski.webpark.pl/polonia1/rondo.gif)
2. programie NTW Warszawa (skan dany na poczÂątku tematu lub tutaj: http://www.mskierski.webpark.pl/polonia1/ntw.gif)
Ponadto tym sam zaprzeczyÂłeÂś temu filmowi o 20.00, wspominajÂąc o "Manueli"...

A jaka wina jest Tele-Topu w tym, Âże Polonia 1 kaset im nie wysÂłaÂła? JeÂśli zaÂś chodzi o mieszanie odcinkĂłw - chyba wyjaÂśniÂłeÂś tĂŞ zagadkĂŞ.michal pisze:Ciekawe to trochĂŞ, nie zaobserwowaÂłem takiego zjawiska. MoÂże takie ciapki pracowaÂły w Tele-Topie?

Jakoœ mam co do tego w¹tpliwoœci, ale siê nie sprzeczam bo tego ju¿ siê nie dowiemy - obecnie powtórki puszczaj¹ z wyciêt¹ czo³ówk¹ (ciekawe tak BTW, czemu)michal pisze:Poprawny tytu³ to po prostu "Zorro".
Bardzo mo¿liwe. Nie pamiêta³em ju¿, czy by³ to lektor czy lektorka, wiedzia³em za to, ¿e by³a w pewnym momencie zmiana i nie podawano ju¿ nazwy TV Echo. Lektor poza tym czyta³ t³umaczenie s³ów piosenki, a lektorka ju¿ nie.michal pisze:Jak ju¿ wczeœniej pisa³em, dok³adny tytu³ to "Bia - czarodziejskie wyzwanie" i powy¿szy tekst czyta³ lektor. Potem lektork¹ by³a Agnieszka Rogiùska i mówi³a tylko studio Publishing.
"No limits" raczej nie ogl¹da³em, za to na pewno by³ ogólnopolski! Widzia³em go w ramówkach nie tylko Tele-Topu, ale tez kilku innych stacji Polonii 1 (zobacz te skany, co da³em wy¿ej). A w to, czy by³ produkcj¹ Tele-Topu nie wnikam, bo nie wiem.michal pisze:Programu "No limits" nie pamiêtam i chcia³bym wiedzieÌ czy Ty go pamiêtasz czy tylko wzi¹³es z gazety. Mo¿e to jakiœ muzyczny produkowany przez Tele-Top czy inn¹ lokaln¹ stacjê, ale emitowany w pasmie w³asnym.
Ale co do Tele-Topu - to on chyba produkowaÂł "Muzyczny misz-masz" teÂż na antenĂŞ ogĂłlnopolskÂą (z tym, ze tak mi siĂŞ tylko kiedyÂś wydawaÂło, nie mam Âżadnej pewnoÂści).
Tak, tylko bajki byÂło o 16.15, a programy na wspĂłlnÂą antenĂŞ nadawano o dziwo w przerwie bloku programĂłw lokalnych (okoÂło godziny 14-15). Wtedy np. moÂżna byÂło ogladaĂŚ na Tele-Topie "Globtrotera" wrocÂławskiej Telewizji Echo. Ponadto, gdybyÂś nie wierzyÂł, dodam, Âże "WieczĂłr WybrzeÂża" (taki nasz dziennik) podawaÂł przez jakiÂś czas popoÂłudniowy program lokalny Tele-Topu w osobnej ramce (poza ramĂłwkÂą Polonii 1) i wÂłaÂśnie zawsze jeden z programĂłw miaÂł dopisane w nawiasie ("wspĂłlne pasmo - Polonia 1").michal pisze:Jak wiesz prezenterka przed bajkami czytaÂła caÂły program i raczej by mi siĂŞ chociaÂż nazwa powinna kojarzyĂŚ.
<o programie "Bez maski">
A by³eœ kiedyœ na stronie http://www.polonia1.pl w dziale "O nas"?michal pisze:Nie pamiêtam tego programu na g³ównej antenie (w ogóle na lokalnej te¿, bo to program pewnie NTW), chociaz tytu³ jakby mi coœ mówi³...

Jak widzisz, w moim tekÂście nie zamieszczaÂłem rzeczy wyssanych z palca.