Anna Kalczyńska

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Kosik :D
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kosik :D »

ja niestety nie widziqaÂłem tego wywiadu i nie mogĂŞ oceniaĂŚ :(
~*~ :) Anna Kalczyńska i Marta Kuligowska TVN24 :) ~*~

Co Wy ode mnie chceta? :D:D:D
Maciekw
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Maciekw »

Dzisiaj Anna KalczyĂąska przez caÂły dzieĂą nadaje relacje z przed MSZu w Warszawie. Jak zwykle Âładna i dobrze przygotowana, nic tylko oglÂądaĂŚ :)
Ostatnio zmieniony poniedziałek 08 sie 2005, 16:06 przez Maciekw, łącznie zmieniany 1 raz.
niss
Początkujący
Początkujący

Post autor: niss »

...i przed PaÂłacem Prezydenckim rĂłwnieÂż byÂła.
Rzadko zdarza siĂŞ, Âżeby jej relacje byÂły prawie w kaÂżdym serwisie; na szczĂŞscie dziÂś byÂło odwrotnie, nic tylko sie cieszyĂŚ :) MieĂŚ teraz nadziejĂŞ, Âże jutro teÂż plener a czwartek, piÂątek -studio :)
PS.: Jak podaje strona tvn24, Ania bêdzie prowadzi³a magazyn "GoœÌ wieczorny" (goœciem bêdzie eurodeputowany Jacek Protasiewicz) czyli dziœ i plener i studio... :)
Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Martin »

Rozmowa byÂła bardzo dobra. Trafny wybĂłr z tym goÂściem. (PasowaÂł i do tematu o sondaÂżach i o BiaÂłorusi). PÂłynne przejÂścia z tematu do tematu itp. W prowadzeniu rozmĂłw jest lepsza niÂż w serwisach i byciu reporterkÂą.
Szkoda, Âże nie ma wÂłasnego programu w stacji.
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

wÂłoch pisze:Szkoda, Âże nie ma wÂłasnego programu w stacji.
kolejny nieodkryty talent :?:
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

co z annÂą kalczyĂąskÂą

Post autor: salladyn »

Moim zdaniem to kwestia czasu kiedy zacznie prowadziĂŚ magazyn 24h(ten o 21:00) a potem fakty popoÂłudniowe aÂż w koĂącu te o 19:00 naleÂży siĂŞ jej to.DÂługo siĂŞ zastanawiaÂłem tak sÂłuchajÂąc forumowiczĂłw ktĂłrzy tak jÂą chwalili i muszĂŞ przyznaĂŚ Âże mieli racjĂŞ.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

bardzo zauwaÂżalne w jej osobie i pracy jakÂą wykonuje to Jaki ma dzieĂą
zreszto jak juÂż chwaliĂŚ i awansowaĂŚ to ja bym rozpatrzyÂł jeszcze dwie osoby. Marte KuligowskÂą i Danute Kondratowicz.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
niss
Początkujący
Początkujący

Post autor: niss »

Co do magazynu "24 godziny" (o 21) to nie zaprzecze, ¿e chcia³bym zobaczyÌ Aniê w roli prowadz¹cej. Je¿eli chodzi o "Fakty" -to nie. Mo¿e i prowadzenie "Faktów" by³o by dla niej jakimœ wyró¿nieniem (choÌ moim zdaniem jedynym wyró¿nieniem jest tylko wiêksza iloœÌ widzów) ale to by³o by jak odciêcie siê od tvn24 a co za tym idzie, rzadziej mielibyœmy okazjê ogl¹dac Aniê na wizji. Tak jak "Fakty" zawsze kojarzyÌ bêd¹ mi siê z T. Lisem czy œ.p. M. Paw³owskim tak Ania Kalczyùska z serwisami weekendowymi i porannymi (ka¿dy poranek z jej udzia³em oznacza kolejny dobry dzieù :) ); wywiadami i relacjami na ¿ywo, ale przede wszystkim tvn'em 24. Nie wyobra¿am sobie jej braku w serwisach informacyjnych. Zawsze uœmiechniêta, profesjonalna -nadaje "dobry ton" telewizji informacyjnej :) ChoÌ to co siê ostatnio dzieje w tvn24 (chodzi o nowe osoby prowadz¹ce serwisy informacyjne), mo¿e oznaczaÌ jakieœ zmiany...
A co do wÂłasnego programu w stacji, to moÂże mogÂło by byĂŚ coÂś o tematyce UE. Jeszcze przed wstÂąpieniem Polski do wspĂłlnoty, byÂła wydawcÂą "studio Europa", wieĂŚ tematy Unijne nie sÂą jej obce. Ale czy taki program ma teraz jeszcze jakiÂś sens...?
A i jeszcze ma³y szczegó³. Dziœ podczas relacji z przed siedziby MSZ mia³a na szyji zawieszon¹ jak¹œ szmyczke (chyba czerwon¹ z napisami), pó¿niej ju¿ tej smyczki nie mia³a... :)
LordTomas
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: LordTomas »

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
"Nie sposób odpowiedzieć na argumenty płynące z pięknych ust." (Addison)
Maciekw
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

DziĂŞki yotomasz za fotki, jak moÂżesz to zamieszczaj je w tym wÂątku na bierzÂąco :D
A i jeszcze ma³y szczegó³. Dziœ podczas relacji z przed siedziby MSZ mia³a na szyji zawieszon¹ jak¹œ szmyczke (chyba czerwon¹ z napisami), pó¿niej ju¿ tej smyczki nie mia³a...
Nie jestem pewien ale wydaje mi siĂŞ, Âże na tej smyczy (pomaraĂączowej jesli juÂż... ;) ) byÂła przyczepiona akredytacja dziennikarska pozwalajÂąca na wejÂście do MSZu.

Notatka biograficzna:

Edukacja:
  • Nauki Polityczne College of Europe w Natolinie
  • Lingwistyka Stosowana Uniwersytetu Warszawskiego
  • Dziennikarstwo na Boston University
JĂŞzyki obce:
  • angielski
  • francuski
Praca:
  • StaÂż dziennikarski w dziale Prasy i Komunikacji w Komisji Europejskiej
  • TVP - Magazyn "Pegaz" (pierwszy materiaÂł o Gustawie Herlingu-GrudziĂąskim)
  • TVPolonia
  • -od 1.05.2002 r.- TVN24 (pierwszy materiaÂł - Âśrodki budÂżetowe Unii Europejskiej dla nowych paĂąstw czÂłonkowskich).
Sukcesy:
  • Nagroda Efficom za informowanie o UE
Hobby:
  • Informacje
  • PÂływanie
  • Muzyka
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Bardzo ciekawe co tu piszecie musze przyznaĂŚ... a te fotencje sÂą piprostu piekne :D Ja teÂż wolĂŞ Âżeby Ania zostaÂła w TVN24 a nie szÂła do FaktĂłw... lepiej daje sobie radĂŞ w sewisach. Mogliby sprĂłbowaĂŚ zreazlizowaĂŚ z nia Magazyn 24 godziny. Pewnie daÂła by sobie Âświetnie radĂŞ :)

Co Wy ode mnie chceta? :D:D:D
Maciekw
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

. Pewnie daÂła by sobie Âświetnie radĂŞ
Oczywiœcie, ¿e da³aby sobie œwietnie radê, skoro dobrze spisywa³a siê prowadz¹c magazyny o 11 i 17:30 to nie widzê przeszkód aby w magazynie o 21 mia³a nie wypaœÌ dobrze.
mac
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mac »

Otó¿ to. Dlaczego do tej pory nie by³o Anny Kalczyùskiej w Magazynie o 21:00? By³ ju¿ tam nawet £ukasz Grass, który zadebiutowa³ w TVN24 parê miesiêcy temu. Myœlê, ¿e to dobry pomys³ zobaczyÌ jak sobie poradzi z godzinnym programem, w którym bêdzie wszystko i serwis i rozmowa z goœciem. Je¿eli wypad³aby dobrze, to mog³aby pojawiaÌ siê tam czêœciej.
Maciekw
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Obrazek
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

alez ona piĂŞkna :D