TVN24 - dyskusja ogólna
Moderator: Łukasz
Re: Moje zdanie o TVN24
Informacja na tvn24.pl mówiła o kilku najbliższych tygodniach.
Nikt nie zacznie prac remontowych w maju, skoro w czerwcu zaczyna się sezon urlopowy. To po pierwsze.matik pisze:No nie sądzę. Fakty przecież mają przejść metamorfozę na jesieni, więc TVN24 raczej by nie korzystało z tego studia wcześniej (analogicznie jak jest z obecnym - premiera była dopiero w Faktach). Skoro prace mają się zacząć wiosną, to równie dobrze mogą zacząć się w maju. Na razie jest chyba za dużo niewiadomych, chyba że Piotrek coś jeszcze zdradzi.
Po drugie, w piątek nie testowaliby wirtualnego studia, gdyby mieli jeszcze kupę czasu.
Po trzecie, start na Euro 2012 jest bardzo prawdopodobny. To wydarzenie zapowiedziane od dawna, więc jest dobra okazja, żeby się popisać.
Po czwarte, przez wakacje akurat ponadają serwisy ze studia, przez ten czas wszystko przetestują, a pełną parą ruszą we wrześniu.
Po piąte, "Fakty" nadawane są tylko w TVN, gdzie sezon letni jest martwy. Nikt nie zrobi rewolucji w czerwcu. A we wrześniu, jak wszyscy będą po urlopach, będą mogli powrócić z duetami itd.
Jak dla mnie transmisja tej ceremonii była zbędna.
Taka sama sytuacja była w czasie konsultacji w sprawie ACTA. Ok. 17:15 włączyli "Fakty po południu". Beata Tadla mówiła jeszcze na początku, że do relacji na żywo wrócą - tak się jednak nie stało.matik pisze:Swoją drogą TVN24 w sobotę trochę źle postąpił przerywając ceremonię pogrzebową W.Houston by nadać reklamy i FpF. Jak się zdecydowali transmitować to albo w całości, albo w ogóle.
-
- Czasem tu wpada
CNN, BBC World, France 24 o Oscarach, specjalne łączenia w związku z wydarzeniami w Syrii, TVP Info i Polsat News oraz wiele stacji zagranicznych transmitują telemost Warszawa - Kijów z okazji 100 dni do Euro 2012. Tymczasem w TVN 24... afera wszechczasów, coś, co przebije Watergate - sól. Ta telewizja żyje w swoim świecie. Chyba wiele osób podziela moją opinię, więc daruję sobie dalszy komentarz. Dodam tylko, że dziś widziałem w TVN 24 zwykłą, biało-niebieską belkę! Tak, tak - te żółte są tak często i są wykorzystywane do nic nie wartych wiadomości, że teraz mówię "wow", kiedy widzę w TVN 24 zwykłą belkę.
Wiesz, dla USA, UK czy Francji, sytuacja w Syrii ma bezposredni wpływ na gospodarkę czy kwestie wojskowe (jak w USA). W Polsce jest afera z używaniem w celach spożywczych soli, która jest szkodliwa dla zdrowia - zatem stanowi potencjalne zagrożenie dla Twojego czy mojego życia . Więc dla mnie akurat ten temat jest ważniejszy niż jakiś śmieszny telemost dotyczący Euro 2012 gdzie kolejny raz te same twarze powtarzają te same optymistyczne teksty jak to jest cudownie i jak jesteśmy już gotowi.

I jeszcze poczekamy, ostatnio czytałem, że przebudowa będzie dopiero w wakacje.
Aha, czyli mamy to co zawsze. :ech:oko1wita pisze:I jeszcze poczekamy, ostatnio czytałem, że przebudowa będzie dopiero w wakacje.
Od kilku lat mamy zapowiadane zmiany ale jak zawsze kończy się tylko na zapowiedziach.

O jak ładnie przygotowali dziś studio. Aż przypomniał mi się program "24 godziny" w ostatniej odsłonie.
Szok!
Wieczór wyborczy z normalnego studia! :tanczy: Na 99% byłem przekonany, że będzie z wirtuala, a tu takie pozytywne zaskoczenie. :brawa:
Brawo za loty kamerowe, a nie sztywne ujęcia prowadzącej i gości.
PS. Czy ktoś to nagrywa? :rozglada:

Wieczór wyborczy z normalnego studia! :tanczy: Na 99% byłem przekonany, że będzie z wirtuala, a tu takie pozytywne zaskoczenie. :brawa:
Brawo za loty kamerowe, a nie sztywne ujęcia prowadzącej i gości.
PS. Czy ktoś to nagrywa? :rozglada:
-
- Czasem tu wpada
Anita Werner trzy dni w "Faktach", świetny, dobrze przygotowany wieczór wyborczy w studiu urządzonym jak dawniej przy tego typu okazjach, bez zbędnego wirtuala - można się poczuć jak za starych dobrych czasów. Moja wiara w TVN 24 dziś powróciła.