Wątek sportowy
Moderator: Łukasz
S³uchajcie - tylko co to da. W akcje Faktu, Dziennika nie wierzê od momentu jak Dziennik.pl napisa³ brednie na swojej stronie internetowej, ¿e Mazoch w sobotê ju¿ odzyska³ przytomnoœÌ itd. Oni szukaj¹ taniej sensacji i taniego poklasku. To po pierwsze.Po drugie - có¿...pamiêtamy wszyscy nieodleg³e przecie¿ czasy wojny Dêbskiego z Dziurowiczem - co - mia³abyÌ odnowa moralna, mia³o byÌ œlicznie. A co siê okaza³o ?? Wysz³o jak zwykle...Dlatego ja jakoœ nie wierzê w najbli¿szym czasie w wiêksza odnowê moraln¹ przedewszystkim polskiego futbolu, poniewa¿ w dalszym ci¹gu rz¹dz¹ osoby, które w jakiœ - bli¿szy lub dalszy sposób - s¹ powi¹zane z panuj¹cym uk³adem.
No chyba, Âże siĂŞ myle...chciaÂłbym...ale niestety nic na to nie wskazuje...
No chyba, Âże siĂŞ myle...chciaÂłbym...ale niestety nic na to nie wskazuje...
ZIMA
Jak nie bĂŞdziemy w nic wierzyĂŚ, to nigdy nic siĂŞ nie da zrobiĂŚ, ani zmieniĂŚ. CzĂŞsto trudne sytuacje wydajÂą siĂŞ z pozoru walkÂą z wiatrakami, ktĂłra nie przyniesie skutku, ale nic nie trwa wiecznie i przy uporze i dziaÂłaniu ludzi mozna wiele, wiele rzeczy zmieniĂŚ.
Ale mozliwe tez TVN_FANie, ¿e tak jak mówisz ta akcja Dziennika i Faktu jest jakimœ "picem na wodê", chocia¿ ja tego tak nie odbieram, wiadomo, ¿e na pewno w tej akcji szukaj¹ oni tez jakiegos poklasku dla siebie, ale dla mnie i tak jest w tym wszystkim najwazniejsze to, ¿e panowie z FIFA i UEFA dostan¹ tysi¹ce maili, które chociaz mo¿e ciut ich porusz¹ (je¿eli ich cokolwiek tam rusza poza w³asnym siedzeniem na sto³ku) i dadz¹ do myœlenia. A poza tym polscy kibice maj¹ kolejn¹ okazje pokazaÌ swoj¹ solidaryzuj¹c¹ si³ê nie tylko na trybunach...
Ale mozliwe tez TVN_FANie, ¿e tak jak mówisz ta akcja Dziennika i Faktu jest jakimœ "picem na wodê", chocia¿ ja tego tak nie odbieram, wiadomo, ¿e na pewno w tej akcji szukaj¹ oni tez jakiegos poklasku dla siebie, ale dla mnie i tak jest w tym wszystkim najwazniejsze to, ¿e panowie z FIFA i UEFA dostan¹ tysi¹ce maili, które chociaz mo¿e ciut ich porusz¹ (je¿eli ich cokolwiek tam rusza poza w³asnym siedzeniem na sto³ku) i dadz¹ do myœlenia. A poza tym polscy kibice maj¹ kolejn¹ okazje pokazaÌ swoj¹ solidaryzuj¹c¹ si³ê nie tylko na trybunach...
Wszystko racja Nika - jak najbardziej. Tylko, Âże wiesz - kuratorem jest Pan Rusko. A co robiÂł Pan Rusko wczeÂśniej ?? ByÂł szefem Orange Ekstraklasy...Ja absolutnie nie twierdzĂŞ, Âże on jest w coÂś zamieszany..Nie - ale jednak rzÂądziÂł w jakiÂś sposĂłb tym wszystkim.Sam Jan Tomaszewski wczoraj w TVP Sport powiedziaÂł, Âże to taka dziwna sytuacja.
Ja teÂż mam nadziejĂŞ, Âże to siĂŞ zmieni - Âże korupcja ktĂłra ogarnĂŞÂła nawet piÂłkĂŞ kopanÂą zostanie wypleniona. Tylko pytanie -->relanie oceniajÂąc - CZY JEST TO REALNE ??
Co do solidarnoÂści kibicĂłw...wiesz...nie uwaÂżam, Âżeby akurat ta forma byÂła najlepsza na pokzywanie zjednoczenia braci kibicowskiej - ale to tylko moje skromne zdanie
Ja teÂż mam nadziejĂŞ, Âże to siĂŞ zmieni - Âże korupcja ktĂłra ogarnĂŞÂła nawet piÂłkĂŞ kopanÂą zostanie wypleniona. Tylko pytanie -->relanie oceniajÂąc - CZY JEST TO REALNE ??
Co do solidarnoÂści kibicĂłw...wiesz...nie uwaÂżam, Âżeby akurat ta forma byÂła najlepsza na pokzywanie zjednoczenia braci kibicowskiej - ale to tylko moje skromne zdanie

ZIMA
A co tu taka cisza znowu ?? Polscy siatkarze komplet zwyciestw w Lidze Swiatowej, pilkarze do lat 20 choc zapewne na 1/8 zakoncza gre to i tak zaprezentowali sie na miare swoich mozliwosci.
Jednak najwieksza ciekawostka i zagadka jest nasza polska liga. Korupcja jest coraz wieksza jak sie okazuje, coraz wiecej klubow w to zamieszanych. Niedlugo moze sie okazac ze nie bedzie mial kto sedziowac meczow.
No i zastanawiam sie czy proponowany projekt zawieszenia rozgrywek do czasu wyjasnienia spraw cos da. Mam duze, bardzo duze watpliwosci poniewaz obawiam sie, ze wtedy mozemy na dlugie lata pozbyc sie rozgrywek ligowych :devil: a korupcja jak bedzie miala zostac to zostanie. Tu nie kwestia w meczach a w mentalnosci ludzkiej :uhh:
Jednak najwieksza ciekawostka i zagadka jest nasza polska liga. Korupcja jest coraz wieksza jak sie okazuje, coraz wiecej klubow w to zamieszanych. Niedlugo moze sie okazac ze nie bedzie mial kto sedziowac meczow.
No i zastanawiam sie czy proponowany projekt zawieszenia rozgrywek do czasu wyjasnienia spraw cos da. Mam duze, bardzo duze watpliwosci poniewaz obawiam sie, ze wtedy mozemy na dlugie lata pozbyc sie rozgrywek ligowych :devil: a korupcja jak bedzie miala zostac to zostanie. Tu nie kwestia w meczach a w mentalnosci ludzkiej :uhh:
ZIMA