[TVN] Sopot Festival 2005-2009

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

qmate
Bywalec
Bywalec

Re: Sopot Festival 2008

Post autor: qmate »

Hmm byłoby cudownie, gdyby Kylie Minogue pojawiła się na SF2008. Ma sporo przebojów, a najnowszy singiel "In my arms" przecież już bardzo długo utrzymuje się na listach przebojów. No naprawdę, byłoby świetnie i mam nadzieję, że jednak to prawda. Swoją drogą, kiedy w końcu pojawią się jakieś informacje o festiwalu bo w zeszłym roku to chyba na początku czerwca były eliminacje radiowe, a teraz nawet kandydatów nie znamy, zaznaczając że festiwal będzie tydzień wczesniej.
//////////
qmate
Bywalec
Bywalec

Znamy uczestników zmagań o Bursztynowego Słowika SF2008! Są nimi:
eliminacje:
a. Blue Cafe Niewiele mam
b. Energy Minus i Plus
c. Formacja Nieżywych Schabuff Ławka
d. For Teens Jesteś częścią mnie
e. Gareth The Chemical Times
f. Natalia Lesz Power of attraction
g. Pectus To, co chciałbym Ci dać
h. PIN Niekochanie
i. Marcin Rozynek Nigdy nie patrz w dół
j. Piotr Rubik Most dwojga serc
k. Video feat. Anna Wyszkoni Soft

finał:
a. Danny Tokyo
b. Oh Laura Release me
c. Matt Pokora Catch me if you can
d. Ruslana feat. T-Pain Moon of dreams
e. Velvet Chemistry
f. Mans Zelmerlöw Brother oh Brother

-----
źródło: http://www.tvn.pl/2008,06,1491534,nagoraco.html
//////////
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Ciekawe, kiedy w TVN pojawi się pierwszy spot... :mhm: Zawsze było to w połowie czerwca, a w tym roku SF jest o tydzień wcześniej.
qmate
Bywalec
Bywalec

Teraz nasunęło mi się, że Video bierze udział i w SF i w TOPtrendach. Podobna sytuacja była rok temu, i wówczas Losza Vera został zdyskwalifikowany z SF, bo regulamin SF mówi, że artyście nie wolno brać udziału w konkursie u konkurencji. Tyle że w TOPtrendach Video gra samo (chyba) i nie wiem czy z tą samą piosenką co w SF

Z polskich piosenek nie znam żadnej. Ale może to i lepiej, co roku piszę, że piosenki nieznane, ale potem wychodzą z sopockich piosenek prawdziwe przeboje! Z zagranicznych pozycji najlepsze oczywiście są pierwsza i dwie ostatnie.
Ostatnio zmieniony piątek 06 cze 2008, 18:03 przez qmate, łącznie zmieniany 1 raz.
//////////
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

O ile się dobrze orientuję to duża większość zagranicznych finalistów pochodzi ze Szwecji.
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Co do polskich finalistów to się lepiej nie wypowiem ale co do zagranicznych to:
a. Danny Tokyo - dość dobra
b. Oh Laura Release me - dla mnie zawsze będzie się kojarzyć ta piosenka z reklamą fiata :)
c. Matt Pokora Catch me if you can - a czemu nie "She's dangerous" - oczywiście bez Timberlanda, ale ta piosenka jest znacznie lepsza i bardziej znana od tej
d. Ruslana feat. T-Pain Moon of dreams - nie mógł być Flo Rida z T-Pain'em - zamiast niej "Low" byłoby boskie :D
e. Velvet Chemistry - chemistry bardzo w szkole lubiłem to i tu lubie, choć rytm piosenki podobny do wielu
f. Mans Zelmerlöw Brother oh Brothernie - taki mały hiciorek co po kilu tygodniach zniknie nim się pojawił

To moja subiektywna opinia - ale gwiazdy zagraniczne dobre!
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Zagraniczni uczestnicy ciekawi 8) a co do Polskich to tacy średni :D

Wiadomo już coś o głównych gwiazdach jakie wystąpią na festiwalu ???
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Może dlatego wreszcie słowika publiczności zdobędzie ktoś z zagranicy 8) Ja liczę na Mansa Zelmerlowa :D Z polskich piosenkarzy w tym roku nic specjalnego...
qmate
Bywalec
Bywalec

Dopiero dzisiaj zauważyłem, że aż czterech spośród sześciu zagranicznych finalistów jest ze Szwecji. Trochę lipeczka...

A poza tym ja się pytam co oni robią? Gdzie oficjalna strona festiwalu (to coś na plejadzie to na oficjalną stronę poważnego festiwalu się nie kwalifikuje), gdzie jakieś informacje o koncertach na molo? No mam nadzieję, że w tym roku sobie nie odpuścili...
//////////
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Wiadomo coś czy będą koncerty na molo jak w poprzednich latach ???
qmate
Bywalec
Bywalec

Na razie nic nie wiadomo, w poprzednich latach już maju była strona, jakieś informacje o koncertach, a w tym roku paradoksalnie nic nie ma, podczas gdy festiwal jest wcześniej. A spekulacje na temat zagranicznej gwiazdy zaczynają się i kończą na Kylie Minogue, ale to jest przypuszczenie zupełnie bez podstawne, chociaż już od pewnego czasu na angielskiej i polskiej Wiki pisze, że właśnie Kylie ma być gwiazdą.

Z drugiej strony organizowany przez TVP Sopot Hit Festiwal 2008 (cóż za nazwa!) jest dwa tygodnie przed SF i również nie ma żadnych wieści.
//////////
maxxx
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: maxxx »

Greg Haus pisze:b. Oh Laura Release me - dla mnie zawsze będzie się kojarzyć ta piosenka z reklamą fiata
Saaba ;) Akurat mam to w pamięci,bo po tej reklamie wszędzie szukałem kto to śpiewa :lol2:

A co do festivalu to zgadzam się,że zagraniczni w miarę ok a polscy średni.
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

maxxx pisze:
Greg Haus pisze:b. Oh Laura Release me - dla mnie zawsze będzie się kojarzyć ta piosenka z reklamą fiata
Saaba ;) Akurat mam to w pamięci,bo po tej reklamie wszędzie szukałem kto to śpiewa :lol2:

A co do festivalu to zgadzam się,że zagraniczni w miarę ok a polscy średni.
Faktycznie :lol2:
qmate
Bywalec
Bywalec

TVN nie udostępni przekazu online z festiwalu w Sopocie. Ale najważniejsze: nie będzie koncertów na molo.
Brak koncertów na molo i tylko dwa dni imprezy: poziom wyraźnie spada... ;(

źródło:
http://www.wirtualnemedia.pl/article/23 ... _sieci.htm
//////////
piotrek88
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: piotrek88 »

c. Matt Pokora Catch me if you can - a czemu nie "She's dangerous" - oczywiście bez Timberlanda, ale ta piosenka jest znacznie lepsza i bardziej znana od tej
hehhh może i lepsza ale ta piosenka to chyba duet z Timbalandem, a nie Timberlandem [firma odzieżowa]

ja wśród finalistów nie widzę jakiegos wyróznającego się wokalu czy hitu, no i za dużo szwedów, a inne kraje!!!
ODPOWIEDZ