Niestety.sybic pisze:Można by świętować 11 lecie, gdyby nie fakt, że TVN24 umarło kilka lat temu. Obecne przypomina już tylko ministerstwo propagandy. Zaś większość zatrudnionych tam ludzi, to nie dziennikarze, a funkcjonariusze.
TVN24 - dyskusja ogólna
Moderator: Łukasz
-
- Bywalec
Re: Moje zdanie o TVN24
Niestety, ale trzeba się z tym zgodzić. Kiedyś w TVN24 na pierwszym miejscu była informacja, teraz mamy pogaduchy przy kawie, czy na kanapie.sybic pisze:Można by świętować 11 lecie, gdyby nie fakt, że TVN24 umarło kilka lat temu. Obecne przypomina już tylko ministerstwo propagandy. Zaś większość zatrudnionych tam ludzi, to nie dziennikarze, a funkcjonariusze.
Mimo wszystko z nadzieją patrzę na wrzesień (październik). Może nowe studio coś zmieni. A jak nie, to nadal będę wiernym widzem Polsat News

Ja jednak wolę TVN 24, Polsat News jakoś nie trawię, nie podoba mi się ten kanał, nie mogę jakoś się przełamać i dłużej pooglądać.
Ja coraz częściej gdy widzę nielubiane mi osoby lub programy to przełączam na TVP Info - do jakiegoś czasu nie mogłem patrzeć na ten kanał. Gdyby jeszcze zdjęli z anteny te programy lokalne byłoby już naprawdę fajnie.FLEJP pisze:Ja jednak wolę TVN 24, Polsat News jakoś nie trawię, nie podoba mi się ten kanał, nie mogę jakoś się przełamać i dłużej pooglądać.
I tak ostatnio coś się ruszyło. Zdarza się, że nie zawsze pewne tematy wałkowane są non-stop, ale na razie to pojedyncze przypadki. Może na stałe coś w tej kwestii się zmieni. Oby. Natomiast, wręcz cieszy mnie, że w TVN24 i Faktach w lipcu nie pojawiły się informacje na temat pewnego zdarzenia z dzieckiem w Radomiu. Niestety media Z.Solorza-Żaka chyba nie wiedzą co to jest granica, której nie warto przekraczać. W szczegóły sprawy nie zamierzam się zagłębiać, bo to naprawdę okropieństwo.
-
- Czasem tu wpada
Re: TVN24 HD (?)
Pokusiłem się o małe porównanie jakości TVN24 przed drobnymi zmianami w czerwcu, jak i po.
Wcześniej (początek czerwca): http://i.minus.com/ibvOB848OlMmif.png
Teraz (koniec czerwca): http://i.minus.com/ibdhCF7mrURono.png
Różnica jak widać jest kolosalna. Dodam tylko, że zapy były robione tą samą techniką, programem, z tego samego źródła (satelita).
Wcześniej (początek czerwca): http://i.minus.com/ibvOB848OlMmif.png
Teraz (koniec czerwca): http://i.minus.com/ibdhCF7mrURono.png
Różnica jak widać jest kolosalna. Dodam tylko, że zapy były robione tą samą techniką, programem, z tego samego źródła (satelita).
Nie wiem czy ktoś o tym mówił, ale taka ciekawostka...
Grafika znajoma z jednej z ostatnich reklam o NTC.

Grafika znajoma z jednej z ostatnich reklam o NTC.

KKK
Po raz pierwszy od niepamiętnych czasów włączyłem "Dzień po dniu". Cały dzień nie śledziłem wiadomości, więc pomyślałem sobie, że będzie jak znalazł. Tematem numer 1 była... zapowiedź politycznych wydarzeń jesieni. Nie wiem tylko, co ma to wspólnego z tym, co się dzisiaj wydarzyło. Dalej już tylko gorzej. Tradycyjnie polityczną pianę ubili, a ja niczego się nie dowiedziałem, więc mogę iść spać. Może to i lepiej.
Niedługo będzie jak w Korei. Rano Kuźniar będzie informował, że Donald Bąk zjadł śniadanie. Potem, że zjadł obiad i itd.
Na świecie nic się nie dzieje. Świat stanął, a huragan Isaac zatrzymał się, by TVN24 nadawał kilkugodzinny pasek, z których nic nie wynika, oprócz tego, że Marcin P. został aresztowany na 3 miesiące.
KKK
Gdyby nie Facebook, to nawet nie włączyłbym tego kanału.
Jak rozumiem ta debata trwa cały dzień? Wyjeżdżając około południa Sejm, teraz wróciłem znowu Sejm.
Tak. Od 9 rano z krótkimi przerwami.
Szczęśliwie mamy pluralizm w mediach, tvn24 jako jedyna transmituje całe posiedzenie Sejmu. Jeżeli ktoś nie jest ciekaw tej sprawy to może przełączyć na inny kanał informacyjny, tudzież obejrzeć główny serwis informacyjny w którejś ze stacji ogólnych.