Wątek sportowy

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

Czemu Polacy tak maj¹ :?: Wygrywamy 13 meczów z rzêdu, które w chwili obecnej z racji gospodarza fina³ów moglibyœmy przegraÌ. Dochodzi do dwóch najwa¿niejszych meczów - i co :?: Wszyscy widzieli niestety :neutral:

Kolejna sprawa ktĂłrÂą chciaÂłem poruszyĂŚ to transfer Janczyka do CSKA. Jestem jak wiadomo z Nowego SÂącza i wiem bo widziaÂłem jak Dawid graÂł i stawiaÂł pierwsze kroki w Sandecji Nowy SÂącz - jak na swĂłj wiek byÂł Âświetny.
Tylko, Âże teraz co - chÂłopak ma 20 lat i za takÂą kasĂŞ idzie na zachĂłd do klubu jakby nie patrzyÂł z wyÂższej pĂłlki - czy to dobrze :?: nie wiem - obawiam siĂŞ, zeby nie skonczyÂł tam na grze w rezerwach.
ZIMA
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

TVN_FAN pisze:Czemu Polacy tak maj¹ :?: Wygrywamy 13 meczów z rzêdu, które w chwili obecnej z racji gospodarza fina³ów moglibyœmy przegraÌ. Dochodzi do dwóch najwa¿niejszych meczów - i co :?: Wszyscy widzieli niestety :neutral:
WÂłaÂśnie teÂż siĂŞ nad tym zastanawiaÂłem. :mhm: I tak mi sie wydaje, Âże to kwestia zmĂŞczenia. Ale innym zespoÂłom jakoÂś udaÂło siĂŞ jeszcze wygrywaĂŚ...

Wczorajszy mecz z USA, co tu kryÌ - pora¿ka. :neutral: Wczeœniej wygrali z nimi ( i to 3:0! ), a teraz gdy walczyli o ostatnie miejsce na podium to ju¿ nie. Powinni ten poprzedni mecz z nimi przegraÌ, tak to by trafili na Rosjê w pó³finale i mo¿e by siê dostali do fina³u. :roll: Nie ma co gdybaÌ. Trudno, mo¿e nastêpnym razem siê uda.

Poza tym trzeba teÂż podziĂŞkowaĂŚ im za poprzednie mecze. WspaniaÂłe widowiska, duÂżo emocji. :D :brawa: Tylko ta koĂącĂłwka LÂŚ.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
maxxx

Post autor: maxxx »

Co do poraÂżki z USA w meczu o 3 miejsce.Wydaje mi siĂŞ,Âże poprostu byÂła zbyt duÂża presja ,ktĂłrÂą notabene sami wywoÂłali takÂą ÂświetnÂą seriÂą w LÂś :aniol:
I po poraÂżce z Brazil byli wypaleni a organizmu nie da siĂŞ oszukaĂŚ.A Amerykanie to nie jakies 'ogĂłrki' :aniol: MogÂło teÂż to 3-0 myliĂŚ to byÂł bardzo wyrĂłwnany mecz tyle,Âże my wygrywalismy koĂącĂłwki.
JesteÂśmy w czwĂłrce i to tez jest dobry wynik :aniol: Ta druÂżyna ma jednÂą swietnÂą rzecz-jest perspektywiczna-w zasadzie wielu jest mÂłodych jak na siatkarski wiek zawodnikĂłw :spiewa:

No a poziom finaÂłu byÂł kosmiczny :roll: Nas teÂż staĂŚ na taka grĂŞ :aniol: Tylko niestety mamy za sÂłabÂą zagrywkĂŞ.. :<
Tylko, Âże teraz co - chÂłopak ma 20 lat i za takÂą kasĂŞ idzie na zachĂłd do klubu jakby nie patrzyÂł z wyÂższej pĂłlki - czy to dobrze
MyÂślĂŞ,Âże Janczyk to akurat za wiele do powiedzenia w tej sprawie nie miaÂł :?
Wiadomo mĂłgÂł siĂŞ nie zgodziĂŚ.Ale 4.2 mln euro robi na polskie warunki ogromne wraÂżenie :roll: PonoĂŚ miaÂł ofertĂŞ z Atletico Madryt tylko dawali 3.5 mln euro i to zawaÂżyÂło.Nie lubie rosyjskiej ligi :/ Niby tam maja jakieÂś gwiazdy-ale ja bym tam graĂŚ nie chciaÂł majÂąc potencjaÂł na dobrÂą grĂŞ :aniol:
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

pawell pisze:Wczorajszy mecz z USA, co tu kryÌ - pora¿ka. :neutral: Wczeœniej wygrali z nimi ( i to 3:0! ), a teraz gdy walczyli o ostatnie miejsce na podium to ju¿ nie. Powinni ten poprzedni mecz z nimi przegraÌ, tak to by trafili na Rosjê w pó³finale i mo¿e by siê dostali do fina³u. :roll: Nie ma co gdybaÌ. Trudno, mo¿e nastêpnym razem siê uda.
A mi siê wydaje, ¿e Amerykanie w pierwszym meczu z Polakami w³aœnie kombinowali, ¿eby nie wpaœÌ na Brazyliê. Myœleli, ¿e z Rosj¹ bêdzie ³atwiej, niestety obawiam siê, ¿e w sobotê ani USA ani Polska szans z Rosj¹ nie mia³y.
ZIMA
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Polacy z Rosjanami nie mieliby szans, bo Rosja chciaÂłaby bardzo odegraĂŚ siĂŞ za poraÂżkĂŞ na mistrzostwach Âświata (3:2 dla Polski).
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Ptr15 pisze:Polacy z Rosjanami nie mieliby szans, bo Rosja chciaÂłaby bardzo odegraĂŚ siĂŞ za poraÂżkĂŞ na mistrzostwach Âświata (3:2 dla Polski).
I to po jakim meczu :brawa: Pewnie te¿ wol¹ rewan¿u by pa³ali ale g³ówn¹ przyczyn¹ by³oby to, ¿e byliby poprostu lepsi bo tak jak grali wczoraj w pierwszym secie z Brazyli¹ to nikt z nimi nie mia³by szans :)
ZIMA
maxxx

Rosja bedzie na mistrzostwach Europy chyba najtrudniejszym przeciwnikiem :stop:
Jak tak porownac po pozycjach na boisku poszczegĂłlnych zawodnikĂłw to majÂą przewagĂŞ.
WeÂźmy taki M.WlazÂły-potrafi grac na kosmicznym poziomie a za chwilĂŞ bic po siatce :spiewa: A Poltavski koĂączy kaÂżdy atak-pozabijac moÂże ta piÂłkÂą :xx:
Tak jak mĂłwiÂłem-szkoda,Âże nie mamy ze 2,3 goÂści z mocnÂą stabilna zagrywka
Lena
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Lena »

nie ukrywam, miaÂłam nadziejĂŞ, Âże spotkamy siĂŞ z RosjÂą w finale i Âże im oczywiÂście dokopiemy... niestety muszĂŞ zaczekaĂŚ do nastĂŞpnego razu :) co do meczu z BrazyliÂą to emocje byÂły napawdĂŞ duÂże, szkoda, Âże siĂŞ nie udaÂło, za to przy meczu z USA o 3 miejsce wyczerpaÂłam limit przekleĂąstw na najbliÂższÂą dekadĂŞ... tak czy inaczej dziĂŞkujĂŞ siatkarzom, nadal bĂŞdĂŞ ich uwielbiaĂŚ :)
cudnego dnia :D
Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Martin »

Historyczna chwila - Polka Agnieszka Radwaùska wygra³a z drug¹ rakiet¹ œwiata - Mari¹ Szarapow¹! :D :D :D Kibicowa³em jej jak wlezie, mimo tego, ¿e transmisji live nigdzie w telewizji nie by³o... :neutral: Dopiero na forum sport.pl osoba o tajemniczym nicku "goœÌ" poda³a nam link do strony bwin.com, gdzie mog³em obejrzeÌ resztê meczu na ¿ywo. :P

Wynik meczu: 6:4 1:6 6:2 (dla RadwaĂąskiej oczywiÂście)
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Martin pisze:(...) KibicowaÂłem jej jak wlezie, mimo tego, Âże transmisji live nigdzie w telewizji nie byÂło... :neutral: (...)
Mi sie wydaje, Âże Eurosport i na platformie Polsatu byÂło. Ale to tylko wiem ze sÂłyszenia. A dla naszej Gwiazdy wielkie brawa :!: :!: :!: :!:
ZIMA
maxxx

A co powiecie o podbojach portugalsko-fiĂąskich :?: :spiewa:
MyÂślĂŞ,Âże to dobry wynik te 2 punkty wywiezione z wyjazdĂłw-biorÂąc pod uwagĂŞ grĂŞ :uhh:
Taka jest ta nasza piÂłka,Âże trzeba sie cieszyĂŚ,Âże piÂłka po strzaÂłach PortugalczykĂłw obija sie po nogach naszych,aniÂżeli z piĂŞknych akcji :spiewa:
Ale emocje byÂły-szczegĂłlnie w Lizbonie-noi i ten strzaÂł KrzynĂłwka :brawa: :brawa:

Tylko nie zgodze sie z jednym:wg mnie lepiej jakby wygraÂła Portugalia a media odbebniajom sukces,Âże tam padÂł remis 1:1 (notabene gol ze spalonego SerbĂłw :? )

UmĂłwmy siĂŞ :arrow: Portugalia wychodzi z tej grupy :!:
A wygrana z SerbiÂą pogrzebaÂła by ich i dla nas jedynym rywalem staÂłaby siĂŞ FINLANDIA,ktĂłrÂą czeka wyjazd do Belgii i Porugalii :!: :jupi:

OgĂłlnie szansa jest spora-tylko niech ten LEO coÂś zrobi ÂżebyÂśmy na tym turnieju nie wybijali piÂłke byle dalej :stop:

Ok-z PortuagliÂą moÂżna wybaczyĂŚ-tam kaÂżdy ma problem :stop:
Ale z Finalndiom :hmm:
Ptr15
Bywalec
Bywalec

To, ¿e z Portugalii wywieŸliœmy jeden punkt zdobywaj¹c dwa gole to i tak spory sukces. Spodziewa³em siê po¿¹dnej pora¿ki.
W Finlandii ciê¿ko by³o obu dru¿ynom strzeliÌ tego kontaktowego gola. Tu liczy³em na zwyciêstwo Polaków, ale jak powiedzia³ Jacek Krzynówek po meczu "jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma". I dlatego powinniœmy byÌ zadowoleni z tego remisu :D. Na nasze szczêœcie Portugalia z Serbi¹ te¿ zremisowa³a i tak¿e dostali po jednym punkcie. Powinniœmy wyjœÌ z grupy na pierwszym miejscu. Boruc te¿ w to wierzy: "musielibyœmy byÌ pierdo³ami ¿eby nie zakwalifikowaÌ siê do Euro".
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Punkt w Portugalii to z przebiegu meczu sukces :!: Prawda taka, Âże gdyby nie tak odrobina szczĂŞÂścia potrzebna w piÂłce to z Lizbony wyjeÂżdÂżalibyÂśmy z pokaÂźnym bagaÂżem bramek. Z Finami podobnie - nie ukrywam, Âże spodziewaÂłem siĂŞ zwyciĂŞstwa w Helsinkach a jak gra wyglÂądaÂła, kaÂżdy widziaÂł niestety.
MyÂślĂŞ, Âże z grupy wyjdzie Portugalia i jednak Polska bo zostaÂły nam mecze ze sÂłabszymi rywalami i mam nadziejĂŞ, Âże sobie z nimi poradzimy.

A te 2 wyjazdowe punkty to dla mnie sukces patrzÂąc na grĂŞ.
ZIMA
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Zmiana tematu.
Zaczê³y siê mistrzostwa siatkówki kobiet. Muszê przyznaÌ, ¿e nasze "z³otka" jak narazie œwietnie sobie radz¹. Chocia¿ jeszcze nie by³o powa¿nych przeciwników, ale dzisiaj z Bu³gari¹ by³o ciê¿ko. Mecz wydawa³ siê ju¿ przegrany, ale Polki odrobi³y te kilka punktów i zdo³a³y wygraÌ. RadoœÌ kibiców i trenera mówi³a sama za siebie.
Teraz przed nami kolejna faza mistrzostw i nastĂŞpne mecze: we wtorek z SerbiÂą, w Âśrode z BelgiÂą i w czwartek z HolandiÂą.
Mam nadziejĂŞ, Âże bĂŞdzie rĂłwnieÂż bez poraÂżki :D
maxxx

Belgia - Polska 0:3 (18:25, 20:25, 19:25) 8)

Mimo,¿e Belgijki to nie sa jakies potentatki w siatkówce kobiecej jest siê z czego cieszyÌ bo juz pó³fina³ osi¹gniêty :tanczy: :brawa:
Jutro mecz z HolandiÂą,ktĂłry 'zÂłotka' powinny wygraĂŚ :D

A dziœ to najbardziej wyró¿ni³bym Kasie Skowroùsk¹-19 punktów 8) i œwietne atomowe ataki :spiewa:
ODPOWIEDZ