Dzień na żywo

Dyskusje na temat informacyjnych kanałów TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Re: Dzień na żywo

Post autor: matik »

Wiesz, wydało mi się to dziwne, bo od ponad miesiąca serwisy o 17:30 prowadzą osoby prowadzące Polskę i Świat lub Dzień po dniu.
Bywalec
Bywalec

Post autor: avatar »

Może ta zmiana to na "stałe'? Dzisiaj znów skrót informacji o 17.30.
Za nimi nikt nie nadąży. :neutral:
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Chyba zmiana stała, bo oprawa między materiałami jakaś taka inna. Formuła serwisu również jest inna - skrót, kilka tematów, jeden główny i tematy zagraniczne w lepszym wydaniu niż to co pokazywał Jacek Palasinski, bo jego programu na razie brak. Szkoda, że w DNŻ tym do 14.30 i w weekendy niektórych serwisów tak nie prezentują, bo to ciekawa odmiana
Bywalec
Bywalec

matik pisze:Chyba zmiana stała, bo oprawa między materiałami jakaś taka inna. Formuła serwisu również jest inna - skrót, kilka tematów, jeden główny i tematy zagraniczne w lepszym wydaniu niż to co pokazywał Jacek Palasinski, bo jego programu na razie brak. Szkoda, że w DNŻ tym do 14.30 i w weekendy niektórych serwisów tak nie prezentują, bo to ciekawa odmiana
Ogólnie moim zdaniem DnŻ trzeba byłoby przebudować.
10.00 Serwis informacyjny (zza stołu, początek tak jak kiedyś tj. z frontszpanem)
10.24 Pogoda(sprzed ekranu)
10.27 Sport (jakieś inne kadrowanie)
10.30 Serwis informacyjny (z każdego innego miejsca w studiu)
* rozmowy z gośćmi/ reporterami
* prezentowanie informacji na ekranie/wirtualnym studiu/z użyciem grafiki 3D(tak jak kiedyś)

10.45 Skrót informacji (prowadzony przez prezentera, nie kilka obrazków)
10.50 Biznes(prowadzony przez osoby z TVN CNBC)
11.00 Serwis informacyjny
11.24 Pogoda
11.27 Sport
11.30 Serwis informacyjny
* prezentowanie informacji na ekranie/wirtualnym studiu/z użyciem grafiki 3D(tak jak kiedyś)
11.45 Skrót informacji
11.50 Biznes
11.00 Serwis informacyjny
11.24 Pogoda
11.27 Sport
11.30 Serwis informacyjny
11.45 Skrót informacji
11.50 Biznes(prowadzony przez osoby z TVN CNBC)
12.00 Serwis informacyjny (zza stołu).
12.24 Pogoda
12.27 Sport
12.30 Serwis informacyjny
12.45 Skrót informacji
12.50 Biznes
13.00 Serwis informacyjny
13.24 Pogoda
13.27 Sport
13.30 Serwis informacyjny
13.45 Skrót informacji
13.50 Biznes
14.00 Serwis informacyjny
14.24 Pogoda
14.27 Sport
14.30 Serwis informacyjny
* rozmowy z prowadzącymi Fakty/PiŚ/PzP itd.
14.45 Skrót informacji
14.50 Biznes
15.00 Serwis informacyjny
15.24 Pogoda
15.27 Sport
15.30 Serwis informacyjny
15.45 Skrót informacji
15.50 Biznes
16.00 Podsumowanie Dnia na Żywo (przez dwoje prowadzących, zestawienie wszystkich pogodowych, sportowych, biznesowych i innych informacji)

Oczywiście ogólnie żywa forma programu, tj. loty kamerowe podczas rozmów z gośćmi. Oryginalne czołówki i oprawy dźwiękowe.
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

avatar pisze:Ogólnie moim zdaniem DnŻ trzeba byłoby przebudować.
Sądzę, że wiele osób tak myśli.
monetowy_chlopak

Post autor: monetowy_chlopak »

avatar pisze:Ogólnie moim zdaniem DnŻ trzeba byłoby przebudować.
Twoje zmiany to nic nowego, te chwyty były już stosowane przez TVN 24 i się nie sprawdziły. Mowa tu np. o skrócie o xx45, o podsumowaniu o 16 całego pasma. Zresztą po co o 16 podsumowanie, jak masz teraz to samo w "Faktach po faktach" i ten program świetnie wpisał się już w ramówkę TVN 24. Biznes w formie rozmowy z prowadzącym jest lepszy niż zwykłe serwis biznesowy. Powinno tak samo być ze sportem. a pogoda, jak dla mnie może być w krótkiej formie jak jest teraz - nagrana.
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Zauważył ktoś oprócz mnie, że ostatnio w DNŻ przy przełączaniu widoku na żywo z jednego miejsca do drugiego pojawia się na ekranie plansza z czerwonym napisem "NA ŻYWO" - dokładnie ta sama co w "Czasie Decyzji"?
Serwis informacyjny, który jest o 17:30 w dni powszednie od środy nadawany jest z wirtualnego studia, które nawet nie najgorzej wygląda :)
Bywalec
Bywalec

matik pisze:Zauważył ktoś oprócz mnie, że ostatnio w DNŻ przy przełączaniu widoku na żywo z jednego miejsca do drugiego pojawia się na ekranie plansza z czerwonym napisem "NA ŻYWO" - dokładnie ta sama co w "Czasie Decyzji"?
Serwis informacyjny, który jest o 17:30 w dni powszednie od środy nadawany jest z wirtualnego studia, które nawet nie najgorzej wygląda :)
Co...?!
Serwis z wirtuala?!
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Tak, ale projekt tego studia nawet zły nie jest. Kiedyś, ktoś pisał, że jak Fakty przeniosą się do studia wirtualnego, to newsroom TVN24 przejdzie lifting, i jak tak by miały wyglądać okolice ekranu tylnoprojekcyjnego w prawdziwym studio to ja nie mam nic przeciwko.No i chyba znów się zacznie gdybanie, kiedy będą zmiany :spiewa:
Bywalec
Bywalec

matik pisze:Tak, ale projekt tego studia nawet zły nie jest. Kiedyś, ktoś pisał, że jak Fakty przeniosą się do studia wirtualnego, to newsroom TVN24 przejdzie lifting, i jak tak by miały wyglądać okolice ekranu tylnoprojekcyjnego w prawdziwym studio to ja nie mam nic przeciwko.No i chyba znów się zacznie gdybanie, kiedy będą zmiany :spiewa:
Jakieś zapy, filmy?
Bywalec
Bywalec

Przez chwilę mieliśmy okazję zobaczyć nieco inne kadrowanie. :mhm:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

matik pisze:Tak, ale projekt tego studia nawet zły nie jest. Kiedyś, ktoś pisał, że jak Fakty przeniosą się do studia wirtualnego, to newsroom TVN24 przejdzie lifting, i jak tak by miały wyglądać okolice ekranu tylnoprojekcyjnego w prawdziwym studio to ja nie mam nic przeciwko.No i chyba znów się zacznie gdybanie, kiedy będą zmiany :spiewa:
Jakieś zapy, filmy?
Kiepska jakość:
Obrazek
Obrazek
Bywalec
Bywalec

matik pisze:
Jakieś zapy, filmy?
Kiepska jakość:
Obrazek
Obrazek
Widziałem to dzisiaj na żywo w TV.
Szczerze to mi się to nie podoba. :ech:
Bywalec
Bywalec

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

To studio wirtualne? Muszę powiedzieć, że bardzo udane. Czyli co? Remont powoli się zaczyna?
ODPOWIEDZ