TVP Info
Moderator: Łukasz
-
- Zbanowany
Re: TVP Info
Nie wiem jak Ty Nika ale jak dostrzegam w tej sytuacji pewną drobną różnicę. Durczok przeklinał po za anteną a Ziemkiewicz robił to niemal na żywca.
http://www.sendspace.pl/file/0a4ec04cbe622c542222a39. Moje radio internetowe. Zapraszam serdecznie codziennie od 18 do 20
Za czas jakiś TVP Info przejdzie małą rewolucję. Wszystko ładnie, pięknie, ale z pustego i Salomon nie naleje. Kolejna próba zrestartowania stacji w czasie zwolnień grupowych (Klarenbach i Lewandowska
) wydaje się dosyć dziwna. Ktoś powinien uważnie się przyjrzeć sytuacji w TVP i zbadać, czy magiczne słowo ''kryzys'' nie służy prezesowi do nadużywania władzy przy realizacji własnego 'widzimisie'.
News z ubiegłego tygodnia:

News z ubiegłego tygodnia:
Ostatnio ściągnęli do prowadzenia serwisów Kutynę i Nowakowskiego. A gdzieś jeszcze czytałem, że nowe poranki prowadzić będą m.in. Jarosław Kret, Igor Zalewski i Rafał Ziemkiewicz... :rozglada:W sumie na antenie zobaczymy kilkanaście nowych pozycji, a wiele programów znanych już widzom TVP Info będzie można oglądać w zupełnie zmienionej, bardziej nowoczesnej formule.
3 października o 19.30 pojawi się po raz pierwszy program „nie-Potrzebni” - magazyn interwencyjno-informacyjny poświęcony problemom osób niepełnosprawnych. Poprowadzą go Anna Dymna i ks. Tadeusz Isakowicz–Zaleski. – Chcemy pokazać życie niepełnosprawnych osób oraz ich rodzin. Sprawdzić z jakimi problemami borykają się na co dzień, zwłaszcza w małych miejscowościach i wioskach, gdzie zwykle nie docierają kamery telewizyjne. Pokażemy absurdy administracji, ale także pozytywne działania różnych instytucji, które pomagają niepełnosprawnym – mówi ks. Isakowicz – Zaleski.
Kolejną nowością będzie emitowana od 4 października „Planeta według Kreta”. – To program – jak mówi jego autor - o charakterze „światopoznawczym”. Prezenter Jarosław Kret zabierze widzów w najodleglejsze zakątki ziemi, aby pokazać nie do końca poznany świat. Przedstawi najdziwniejsze zwyczaje, miejsca oraz historie. – Na Bliskim Wschodzie spróbuję pokazać różnicę między Sunnitami i Szyitami oraz wytłumaczyć skąd się ona wzięła. Na Madagaskarze przybliżę specyficzne obrzędy związane z kultem zmarłych, ale też normalne przeciętne życie arabskiej rodzi-ny. Sprawdzimy, jak wygląda strój arabskiej kobiety, dowiemy się co one same sądzą o zasłanianiu twarzy – mówi Jarosław Kret. W swoim programie Kret odwiedzi także mniej znane zakątki naszego kraju. Program Jarosława Kreta będzie można oglądać w każdą niedzielę o godzinie 9.
W niedzielne południe na antenie TVP Info zagości magazyn „U fryzjera”. Panie z kręgów biznesowych, nauki, mody, filmu oraz mediów, zaproszone do autentycznego salonu fryzjerskiego, który czas programu zamieni się w studio, rozmawiać będą o tym, co dla nich ważne i ciekawe. Podyskutują o polityce, gospodarce, kulturze i modzie - oczywiście z kobiecego punktu widzenia.
W każdy piątek o godzinie 13.10 zobaczymy „Magazyn niejadka” skierowany rodziców, a poświęcony zasadom zdrowego odżywiania dzieci. Z kolei od poniedziałku do piątku o godzinie 16.15 będziemy oglądać program „Zoom” poświęcony zagadnieniom międzynarodowym, prezentujący najważniejsze wydarzenia ze świata. W programie poznamy nie tylko kulisy wielkiej polityki, poruszane będą tematy społeczne i kulturalne oraz poznamy nowinki ze świata show biznesu.
Z kolei w sobotę o godzinie 13. TVP Info pokaże program przybliżający tematykę funduszy i programów unijnych. W każdej audycji oprócz solidnej dawki informacji praktycznych, pokazani zostaną ludzie, którzy już korzystają z unijnych pieniędzy. Przed-stawione zostaną ich osiągnięcia, pomysły, sukcesy i trudności, na jakie napotykają wykorzystując pieniądze płynące z unijnej kasy.
W TVP info znajdzie się też miejsce na fabularyzowany dokument. W każdą niedzielę o godzinie 20 (począwszy od 4 października) pojawią się „Prywatne śledztwa”. Widzowie będą mogli uczestniczyć w rozwiązywaniu tajemniczych spraw, bo do podjęcia prywatnych śledztw bohaterowie filmu zmuszeni byli z powodu opieszałości i niestaranności organów ścigania i wymiaru sprawiedliwości.
Na antenie TVP Info także nowy magazyn poradnikowy poświęcony aranżacji wnętrz i ogrodów, do tego poradnik dla każdego kto prowadzi firmę, program dotyczący nowych technologii, fabularyzowany dokument o pracy celników na wschodniej granicy UE – słowem naprawdę mnóstwo nowości. Co ciekawe, w sobotę o godz. 22.45 w TVP Info emitowany będzie znany już widzom magazyn kryminalny Michała Fajbusiewicza „997”, który przeprowadza się do tej telewizji z TVP 2.
Na antenie zobaczymy też więcej kultury, obejrzymy Parlament Europejski od kuchni oraz imprezową mapę Polski dla osób planujących ciekawie spędzić weekend.
http://www.tvp.info/informacje/polska/k ... w-tvp-info
Na stronach internetowych TVP pojawił się już program na pierwsze dni nowej ramówki. Co się zmienia w dni powszednie?
''Info Poranek'' ponownie od 5.56
O 16.15, zamiast ''Biznesu'', magazyn ''Info świat''
''Raport z Polski'' o 13.10, 15.10, 17.15 i 19.30
Dodatkowe wydanie ''Biznesu'' o 19.47
powrót magazynu ''Minął dzień'' na godzinę 22.00
zmiana emisji programu ''Plus-minus'' - z 22.15 na 22.45
ostatni ''Serwis Info'' ponownie o 23.30
Podobno stacja ruszyła już z kampanią reklamową. Wynika z niej, że pojawi się w sumie 15 nowych programów i aż 25 nowych prowadzących.
Nadmienię też, że subiektywny przegląd prasy prowadziła dziś Olga Ptasińska z ''Pulsu o poranku''. Od czerwca pracuje w TVP na stanowisku kierownika produkcji.

Podobno stacja ruszyła już z kampanią reklamową. Wynika z niej, że pojawi się w sumie 15 nowych programów i aż 25 nowych prowadzących.
Nadmienię też, że subiektywny przegląd prasy prowadziła dziś Olga Ptasińska z ''Pulsu o poranku''. Od czerwca pracuje w TVP na stanowisku kierownika produkcji.
-
- Fanatyk :)
przedstawiona przez Dianę Rudnik jako AleksandraNadmienię też, że subiektywny przegląd prasy prowadziła dziś Olga Ptasińska z ''Pulsu o poranku''

Dziś TVP Info zyskało nową oprawę graficzną i moim zdaniem jest ona bardzo przyzwoita. Szkoda tylko, że kanał wciąż nadaje w 4:3, a studio jest w letterboxie, nie najlepiej to wygląda.
Szkoda tylko, że nowa oprawa "Minęła dwudziesta" aż wali po oczach podobieństwem do oprawy "24 godzin".r_r16 pisze:Dziś TVP Info zyskało nową oprawę graficzną i moim zdaniem jest ona bardzo przyzwoita. Szkoda tylko, że kanał wciąż nadaje w 4:3, a studio jest w letterboxie, nie najlepiej to wygląda.
Gdyby chociaż grafika była przystosowana do 16:9... Generalnie jest troszke lepiej niz było, ale rewelacji nie ma. A jak na możliwości telewizji publicznej to 1/10.
Jeszcze maja u mnie plus za umieszczenie loga w prawym górnym rogu. Tylko szkoda, że na kaszecie... :?
Jako że pogoda zachęca dziś wyłącznie do pozostania w domu, to udało mi się trochę dłużej pooglądać TVP Info po tej jesiennej rewolucji. Generalnie, jestem pozytywnie zaskoczony. Przyjemna oprawa i grafika, studio nieźle się prezentuje, dosyć ciekawe programy i dużo rozmów. Jestem na tak!
Śmiać mi się chciało jedynie z programu ''U fryzjera''. Spodziewałem się, że będzie to o jakichś fryzurach, ciuchach, modach, trendach, a się okazało, że Danusia Holecka siedziała na fotelu, pan ją czesał i rozmawiała z paroma kobietami o polityce. Taki odpowiednik ''Babilonu''.
W tygodniu też parę razy spoglądałem na kanał. Poranki są akurat tragiczne. Jaki jest Ziemkiewicz, każdy mniej-więcej wie. A jego zmiennikiem jest Igor Zalewski - on to dopiero... Jeszcze bardziej żałosny, nudny i powolny, a na dodatek ma wadę wymowy, co szczególnie rano jest cholernie irytujące. Podoba mi się natomiast pasmo dzienne, sporo rozmów, dynamicznie i ciekawie. Nie wieje nudą tak, jak u konkurencji.
Śmiać mi się chciało jedynie z programu ''U fryzjera''. Spodziewałem się, że będzie to o jakichś fryzurach, ciuchach, modach, trendach, a się okazało, że Danusia Holecka siedziała na fotelu, pan ją czesał i rozmawiała z paroma kobietami o polityce. Taki odpowiednik ''Babilonu''.

W tygodniu też parę razy spoglądałem na kanał. Poranki są akurat tragiczne. Jaki jest Ziemkiewicz, każdy mniej-więcej wie. A jego zmiennikiem jest Igor Zalewski - on to dopiero... Jeszcze bardziej żałosny, nudny i powolny, a na dodatek ma wadę wymowy, co szczególnie rano jest cholernie irytujące. Podoba mi się natomiast pasmo dzienne, sporo rozmów, dynamicznie i ciekawie. Nie wieje nudą tak, jak u konkurencji.
A szkoda, bo zaczynało mi się podobać. Zalewski trochę śmieszny był, ale fajnie się go słuchało.Press pisze:Igor Zalewski i Rafał Ziemkiewicz nie będą już prowadzić porannego programu w TVP Info - poinformowała "Rzeczpospolita".
Decyzję tę podjął nowy szef TVP Info Jacek Snopkiewicz.
"Jak na standardy TVP postąpiono ze mną bardzo elegancko, bo dowiedziałem się o tym osobiście od dyrektora" – powiedział "Rzeczpospolitej" Igor Zalewski. "Usłyszałem, że nie nadaję się do tak dużej formy jak informacyjny program na żywo. Dyrektor zaproponował mi inną formę współpracy." - dodał Zalewski.
Jeszcze do końca tygodnia poranki poprowadzi Rafał Ziemkiewicz. Zalewskiego widzowie programu już nie zobaczą.
Poranki w TVP Info z udziałem obu dziennikarzy pojawiły się miesiąc temu

I jeszcze jedna, ważna informacja:
Press pisze:Do kanału TVP Info wrócą dziennikarze, których w sierpniu umieszczono na listach zwolnień grupowych – nieoficjalnie dowiedział się "Presserwis".
Z naszych informacji wynika, że zarząd TVP ma zaakceptować wniosek wicedyrektora Agencji Informacji ds. TVP Info Jacka Snopkiewicza i skreślić z listy część z kilkudziesięciu osób wytypowanych do zwolnienia, gdy Agencją kierował Jan Piński. Do pracy mają wrócić główni prezenterzy TVP Info Adrian Klarenbach i Edyta Lewandowska, producenci Łukasz Kardas i Agnieszka Kwiatkowska, wydawcy Anna Lisowska i Katarzyna Królikowska, reporterka Klaudia Kocimska, a także Joanna Górska i Katarzyna Nowicka (były dziennikarkami ”Wiadomości”).
Według nieoficjalnych informacji Adrian Klarenbach może zostać nowym prowadzącym poranki TVP Info. Na pewno będzie nim też Jarosław Kulczycki, który połączy to z prowadzeniem ”Forum”.
-
Jacek Kleyff niegdyś śpiewał o polskiej TV : "No jaja nie do wytrzymania" :hahaha:
-
-
Trzecia rocznica startu TVP INFO

Marek Czyż do nie dawna związany z TVS prowadzi w TVP Info program Forum oraz Poranek TVP Info.
TVN - programowo najlepsza
TVN24 - cała prawda całą dobę
TVN24 - cała prawda całą dobę
-
- Czasem tu wpada
Czyż już od pierwszych dni maja prowadzi Info Poranek. Ze wszystkich programów jakie ma przyjemność prowadzić, to najlepiej wychodzi mu
"gospodarzowanie" Porankiem. Później dołączył do zespołu Info Dziennika i z Lewicką go współprowadzi. Wczoraj miał swój debiut w Minęła Dwudziesta (świetnie mu poszło) oraz także wczoraj współprowadził Info Dziennik.
Dziś Siezieniewski zarówno w Poranku jak i Info Dniu. Takie przedłużone dyżury dziennikarzy świadczą o początku wakacyjnych urlopów w TVP INFO.
"gospodarzowanie" Porankiem. Później dołączył do zespołu Info Dziennika i z Lewicką go współprowadzi. Wczoraj miał swój debiut w Minęła Dwudziesta (świetnie mu poszło) oraz także wczoraj współprowadził Info Dziennik.
Dziś Siezieniewski zarówno w Poranku jak i Info Dniu. Takie przedłużone dyżury dziennikarzy świadczą o początku wakacyjnych urlopów w TVP INFO.