Nowa grafika
Moderator: Łukasz
Re: Nowa grafika
Są dostępne na http://www.fakty.tvn.pl więc nic straconego 

A czy logo Faktów też ulegnie zmianie?
Bo jeśli tak to powinni wcześniej reklamować, że od 5 maja będą nowe Fakty i pokazać nowe logo, tak jak to było przed zmianami we wrześniu 2004r.
Bo jeśli tak to powinni wcześniej reklamować, że od 5 maja będą nowe Fakty i pokazać nowe logo, tak jak to było przed zmianami we wrześniu 2004r.
przed zmianami we wrzesniu to nowe logo z tego co pamietam bylo reklamowane tydzien przed a tu masz jeszcze przeszlo 2 tygodnie
No chyba, że tak.r_r16 pisze:Napisane zostało to w takiej formie, jakby ten serwis sam dotarł do tych informacji. A tak nie było.

To reakcja Roberta Klonowskiego, kiedy powiedziałem mu, że zmiany w "Faktach" nastąpią najprawdopodobniej 5 maja.He, he. To dziękuję za info. Znowu się okazuje, że najciemniej pod latarnią

A co do reklamy z 2004 roku - była bardzo fajna i czytelna: "To był krok w historii ludzkości (pokazanie zdjęć z lądowania na księżycu), teraz czas na kolejny". Potem pojawiły się inne spoty - z wszystkimi prowadzącymi główne wydanie "Faktów".
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Obejrzyjcie to - NBC "Nightly News"
http://pl.youtube.com/watch?v=6vDYH7ti_ ... re=related
Świetnie to wygląda, zapowiedź programu na stojąco, czyli podobnie jak w "Faktach", później czołówka i przedstawienie pierwszego materiału. Od zawsze podoba mi się to, że w Stanach niemal w każdym dzienniku lektor mówi nazwę programu i nazwisko prowadzącego. W "Faktach" też by to dobrze wyglądało - w trakcie lotu kamerowego po czołówce lub forszpanie (nie wiem jak to będzie) lektor - najlepiej Andrzej Ferenc - mówiłby coś takiego: "To poniedziałkowe >>Fakty<< w TVN, które przedstawi Kamil Durczok". Czołówka może nie jest zbyt - szukam odpowiedniego słowa... - żywiołowa, szybka, ale takie właśnie w programach informacyjnych są najlepsze. Dlatego bardzo podoba mi się muzyka z czołówki "Wydarzeń" Polsatu, świetna jest także z "World News" w ABC
http://pl.youtube.com/watch?v=mXfkGM7QKFc Hm, mam nadzieję, że kolejny raz nie przeżyjemy rozczarowania i Durczok rzeczywiście czymś zaskoczy. Chociaż bardziej prawdopodobne, że to o czym teraz piszę prędzej zobaczymy w "Wiadomościach". W końcu kto jak to, ale Kraśko na pewno będzie się wzorował na Amerykańskich programach informacyjnych...

Świetnie to wygląda, zapowiedź programu na stojąco, czyli podobnie jak w "Faktach", później czołówka i przedstawienie pierwszego materiału. Od zawsze podoba mi się to, że w Stanach niemal w każdym dzienniku lektor mówi nazwę programu i nazwisko prowadzącego. W "Faktach" też by to dobrze wyglądało - w trakcie lotu kamerowego po czołówce lub forszpanie (nie wiem jak to będzie) lektor - najlepiej Andrzej Ferenc - mówiłby coś takiego: "To poniedziałkowe >>Fakty<< w TVN, które przedstawi Kamil Durczok". Czołówka może nie jest zbyt - szukam odpowiedniego słowa... - żywiołowa, szybka, ale takie właśnie w programach informacyjnych są najlepsze. Dlatego bardzo podoba mi się muzyka z czołówki "Wydarzeń" Polsatu, świetna jest także z "World News" w ABC

Ten lektor to dobry pomysł. Ale myślę, że do Faktów bardziej pasuje szybka muzyka. Fakty od zawsze były dynamiczne i chyba takie już powinny być. W tych amerykańskich serwisach kamery jeżdżą bardzo leniwie, a muzyka jest jak z wieczoru wyborczego. Moim zdaniem przy tak dużym studiu jakie mają Fakty lot kamery powinien być szybki.
Ciekawe co pan Durczok wymyślił. Szkoda, że nie będzie robił "kosmicznych" Faktów.
Już nie mogę się doczekać 5 maja.
Ciekawe co pan Durczok wymyślił. Szkoda, że nie będzie robił "kosmicznych" Faktów.

Już nie mogę się doczekać 5 maja.
Ale w tej Ameryce mają kiczowate studia. Studio ,,Faktów" jest nieporównywalnie lepsze. Zresztą wydaje mi się że każde studio serwisu informacyjnego w Polsce jest ładniejsze niż amerykańskie (no może poza studiem TVPinfo
)

Je bym jeszcze dodał studio Wiadomości. One też jest gorsze od amerykańskich.object pisze:Ale w tej Ameryce mają kiczowate studia. Studio ,,Faktów" jest nieporównywalnie lepsze. Zresztą wydaje mi się że każde studio serwisu informacyjnego w Polsce jest ładniejsze niż amerykańskie (no może poza studiem TVPinfo)
Porównując studia amerykańskie do studia "Wiadomości" jak dla mnie wygrywa TVP. 

A tak swoją drogą ... może ktoś ma plik video z tą pamiętną reklamówką Faktów lub wie, gdzie można ją zdobyć 

Oj, wątpię, by gdzieś można było ją znaleźć. Do niedawna nawet "Fakty" z 6-ego września '04 były na YouTube, ale niestety - podobnie jak większość nagrań z TVN - zostały usunięte. Ale reklama była bardzo dobra, świetnie oddawała chakarkter tamtym zmianon. Późniejsza reklama "Faktów" przedstawiająca wszystkich prowadzących była równie dobra.
Mam tylko nadzieje że to nie będzie lekka zmiana terazniejszej ramowki tylko zupelnie nowa
No i to ze moze kos zauwazyl ale fakty skupiaja sie wylacznie na warszawie a przeciez istnieje jeszcze krakow wroclaw ..... podczas zegaru na poczatku widzimy warszawe w oprawie widzimy warszawe
I jeszcze jedno : chcialbym zeby fakty mialy duzo lotow kamerowych ( pamietacie kiedys byl gdzies tak przed koncem programu taki lot z gory a teraz juz zaniklo to)
Spoko bylo by tez gdyby fakty byly codziennie prowadzone dwojkami - mi osobiscie najbardziej podoba sie to jak jeden ze speakerow idzie pod ekran tylnoprojekcyjny :czy jakoś tak: i pokazuje jakies wykresy itd. ale w takim prowadzeniu ważny jest taki dialog gdzie prowadzacy wyjasniaja sobie pewne rzeczy i jest to ciekawe
A co wy na ten temat myslicie ??
No i to ze moze kos zauwazyl ale fakty skupiaja sie wylacznie na warszawie a przeciez istnieje jeszcze krakow wroclaw ..... podczas zegaru na poczatku widzimy warszawe w oprawie widzimy warszawe

I jeszcze jedno : chcialbym zeby fakty mialy duzo lotow kamerowych ( pamietacie kiedys byl gdzies tak przed koncem programu taki lot z gory a teraz juz zaniklo to)
Spoko bylo by tez gdyby fakty byly codziennie prowadzone dwojkami - mi osobiscie najbardziej podoba sie to jak jeden ze speakerow idzie pod ekran tylnoprojekcyjny :czy jakoś tak: i pokazuje jakies wykresy itd. ale w takim prowadzeniu ważny jest taki dialog gdzie prowadzacy wyjasniaja sobie pewne rzeczy i jest to ciekawe
A co wy na ten temat myslicie ??
TVP - totalna video porażka
W TVN nie będzie żadnej zmiany ramówki, lekko zostanie zmieniona ramówka TVN24, gdzie "Fakty, ludzie, pieniądze" skończą się ok. 19.25, a dalsza część programu będzie nadawana jedynie w TVN CNBC Biznes.dude007 pisze:Mam tylko nadzieje że to nie będzie lekka zmiana terazniejszej ramowki tylko zupelnie nowa
Kurcze ,
Chciałem napisac o oprawie graficznej,
sorki źle napisałem.
Chodzi mi o zmiane 5 maja.
Chciałem napisac o oprawie graficznej,
sorki źle napisałem.
Chodzi mi o zmiane 5 maja.

TVP - totalna video porażka
Nowe informacje!!! ,,Fakty" zmodyfikują logo i zmienią nazwę!!!!! Jednak wydźwięk fonetyczny pozostanie bez zmian (chyba że ktoś nie zna angielskiego)