Kazimiera Szczuka
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
List protestacyjny
Na gender przygotowujemy(juÂż prawie skoĂączyliÂśmy) list otwarty dla mediĂłw, IBL-u.. Chcemy zaprotestowaĂŚ przeciwko karze pieniĂŞÂżnaej dla Polsatu za to co powiedziaÂła Kaz...
Jak bĂŞdĂŞ miaÂła juÂż treÂśc listu i wszystkie inne informacjĂŞ zamieszcze tu. Potem pewnie i tak siĂŞ pojawiÂą w feministycznych serwisach, ale lepiej mieĂŚ ze ÂźrĂłdÂła, nie?
Love
Zatopimy Kruki.
Jak bĂŞdĂŞ miaÂła juÂż treÂśc listu i wszystkie inne informacjĂŞ zamieszcze tu. Potem pewnie i tak siĂŞ pojawiÂą w feministycznych serwisach, ale lepiej mieĂŚ ze ÂźrĂłdÂła, nie?

Love
Zatopimy Kruki.

-
- Nowicjusz
Wypowiedz Kazi na pewno nie byla zadna obraza osob niepelnosprawnych.To jakis totalny bzdet! Tak chyba moga sadzic Ci, ktorzy tego programu nie ogladali.
UwaÂżam jednak,ze mogla naruszac uczucia religijne katolikow ze wzgledu na uÂżycie w niej slow modlitwy. Podobnie jak w przypadku pierwszego numeru reaktywowanej "Machiny" , gdzie zdaniem katolikow granice wolnoÂści slowa zostaly wyraznie przekroczone. Ponadto nawet nie chce myÂśleĂŚ (majac w pamieci reakcje muzuÂłmanĂłw na zamieszczone w gazecie kilki krajow karykatury), jak zareagowaliby wyznawcy islamu gdyby przedrzeÂźniana dziewczynka kierowala swe modly do Mahometa.
Sprawa jest mocno dyskusyjna i nie moÂżna jej jednoznacznie rozstrzygn¹Ì, zwarzywszy na formu³ê programu „Kuba WojewĂłdzki”.
Ponadto parodia ta nijako pasuje do feminizmu, ktĂłremu byÂło poswiecone 3/4 programu.
Pozdrawiam Kazie!
UwaÂżam jednak,ze mogla naruszac uczucia religijne katolikow ze wzgledu na uÂżycie w niej slow modlitwy. Podobnie jak w przypadku pierwszego numeru reaktywowanej "Machiny" , gdzie zdaniem katolikow granice wolnoÂści slowa zostaly wyraznie przekroczone. Ponadto nawet nie chce myÂśleĂŚ (majac w pamieci reakcje muzuÂłmanĂłw na zamieszczone w gazecie kilki krajow karykatury), jak zareagowaliby wyznawcy islamu gdyby przedrzeÂźniana dziewczynka kierowala swe modly do Mahometa.
Sprawa jest mocno dyskusyjna i nie moÂżna jej jednoznacznie rozstrzygn¹Ì, zwarzywszy na formu³ê programu „Kuba WojewĂłdzki”.
Ponadto parodia ta nijako pasuje do feminizmu, ktĂłremu byÂło poswiecone 3/4 programu.
Pozdrawiam Kazie!
A teraz coÂś z innej beczki
Wczoraj siedzê sobie w domciu,bo akurat wolne mam i czytam artyku³ o Kazi.Tak,czytam,czytam,bo wiadomo Kazia,po paru minutach pstryk w³¹czam telewizor,a w programie B Dykiel o gotowaniu Kazia,to by³a pewnie jakaœ powtórka
:brawa: Program byÂł fajny,Kazia dostaÂła od jakiegos faceta,tam wystĂŞpujÂącego stringi z Koniakowa,ogĂłlnie Kazia i B Dykiel Âświetnie siĂŞ rozumiaÂły
:rydzyk:

Oglądaj "Wydanie drugie poprawione" na: http://www.onet.tv/
anialek pisze:(...),po paru minutach pstryk w³¹czam telewizor,a w programie B Dykiel o gotowaniu Kazia,to by³a pewnie jakaœ powtórka:brawa: Program by³ fajny,Kazia dosta³a od jakiegos faceta,tam wystêpuj¹cego stringi z Koniakowa,ogólnie Kazia i B Dykiel œwietnie siê rozumia³y
:rydzyk:

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

hmmm popieram inicjatywe samego listu i pewnie w zaleÂżnoÂści od tego co tam bedzie go rĂłwnieÂż podpisze... tyko ze niestety ma to niewielki sens...Jak bĂŞdĂŞ miaÂła juÂż treÂśc listu i wszystkie inne informacjĂŞ zamieszcze tu. Potem pewnie i tak siĂŞ pojawiÂą w feministycznych serwisach, ale lepiej mieĂŚ ze ÂźrĂłdÂła, nie?
Ten list mog¹ sobie i wszystkie anty mohery w kraju czyli przyt³aczaj¹ca wiêkszoœÌ podpisaÌ. A i tak nie ma to nic do rzeczy. Bo w KRRiT szefowo¹ jest moherowy beret...
Android <3
-
- Czasem tu wpada
-
- Nowicjusz
Jesli ktos nie widzial tej parodii w programie K.Wojwewodzkiego to moze ja znalezc na tej stronie http://eurojihad.org/Article2447.html :devil:
Wow,super material dzieki! Ja na miejscu tej dziewczynki jednak czulbym sie urazony...co to kurcze loza szydercow u tego Kuby zenujacego?! Mogliby jednak rozmowe przeprowadzic na inny temat :/
W innym mieście patrząc w tą samą witrynę Zderzą się odbicia spojrzeń na tą jedną chwilę Idąc na spotkanie z inną, wychodząc z bramy Wiem że kiedyś się spotkamy...
-
- Czasem tu wpada
jej wypowiedÂź wcale nie byÂła krzywdzÂąca.
kiedyœ s³ysza³am t¹ Madziê w radiu i a¿ zastyg³am w bezruchu, gdy¿ zas³ucha³am siê w jej g³os w³aœnie(nie pytajcie sk¹d zaprowadzi³o me uszy na fale radia Maryja - musia³am grzebaÌ przy radiu skacz¹c miêdzy stacjami, jak to mam w zwyczaju). Madzia artykuuje i intonuje w fascynuj¹cy sposób, ma taki jakiœ magnetyzm w g³osie. Szczuka doœÌ nieudolnie to sparodiowa³a, mo¿e rzeczywiœcie niepotrzebnie, nie widzê tu jednak ni cienia z³oœliwoœci. to co siê wydarzy³o potem to zwyczajna nagonka i lawina, która z pewnoœci¹ zakoùczy siê porz¹dnym bólem g³owy u tych, których ta lawina poci¹gnê³a za sob¹.
kiedyœ s³ysza³am t¹ Madziê w radiu i a¿ zastyg³am w bezruchu, gdy¿ zas³ucha³am siê w jej g³os w³aœnie(nie pytajcie sk¹d zaprowadzi³o me uszy na fale radia Maryja - musia³am grzebaÌ przy radiu skacz¹c miêdzy stacjami, jak to mam w zwyczaju). Madzia artykuuje i intonuje w fascynuj¹cy sposób, ma taki jakiœ magnetyzm w g³osie. Szczuka doœÌ nieudolnie to sparodiowa³a, mo¿e rzeczywiœcie niepotrzebnie, nie widzê tu jednak ni cienia z³oœliwoœci. to co siê wydarzy³o potem to zwyczajna nagonka i lawina, która z pewnoœci¹ zakoùczy siê porz¹dnym bólem g³owy u tych, których ta lawina poci¹gnê³a za sob¹.
...and a Happy New Year!
-
- Czasem tu wpada
Akcja zbierania podpisĂłw w sprawie Kazi
WystosowaliÂśmy juÂż list otwart do przewodniczÂącej KRRiT.
MoÂżna siĂŞ podpisywaĂŚ.
Tutaj list i formularz do podpisĂłw:
http://www.dostepne.info/szczuka/
MieliÂśmy jakieÂś techniczne problemy, miaÂło byĂŚ resetowanie tej bazy czy jakoÂś tak :/
Ale teraz chyba wszystko jest ok, wiĂŞc moÂżna zostawiac podpisy.
Jakby coÂś siĂŞ zmieniaÂło, poinformujĂŞ
Pozdrowionka
MoÂżna siĂŞ podpisywaĂŚ.
Tutaj list i formularz do podpisĂłw:
http://www.dostepne.info/szczuka/
MieliÂśmy jakieÂś techniczne problemy, miaÂło byĂŚ resetowanie tej bazy czy jakoÂś tak :/
Ale teraz chyba wszystko jest ok, wiĂŞc moÂżna zostawiac podpisy.
Jakby coÂś siĂŞ zmieniaÂło, poinformujĂŞ

Pozdrowionka
-
- Czasem tu wpada