Kazimiera Szczuka

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Chyba w "WiadomoÂściach" w materiale o tej sprawie byÂł fragment z TV TRWAM gdzie ta Magda powidziaÂła Âże wybacza Pani Szczuce i bĂŞdzie siĂŞ za niÂą modliĂŚ... :) No i po tym powinno wszystko siĂŞ uspokoiĂŚ - mam takÂą nadziejĂŞ.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

List protestacyjny

Post autor: Aleksandra »

Na gender przygotowujemy(juÂż prawie skoĂączyliÂśmy) list otwarty dla mediĂłw, IBL-u.. Chcemy zaprotestowaĂŚ przeciwko karze pieniĂŞÂżnaej dla Polsatu za to co powiedziaÂła Kaz...

Jak bĂŞdĂŞ miaÂła juÂż treÂśc listu i wszystkie inne informacjĂŞ zamieszcze tu. Potem pewnie i tak siĂŞ pojawiÂą w feministycznych serwisach, ale lepiej mieĂŚ ze ÂźrĂłdÂła, nie? ;)

Love
Zatopimy Kruki. :D
Magdalenaaa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Magdalenaaa »

Wypowiedz Kazi na pewno nie byla zadna obraza osob niepelnosprawnych.To jakis totalny bzdet! Tak chyba moga sadzic Ci, ktorzy tego programu nie ogladali.
UwaÂżam jednak,ze mogla naruszac uczucia religijne katolikow ze wzgledu na uÂżycie w niej slow modlitwy. Podobnie jak w przypadku pierwszego numeru reaktywowanej "Machiny" , gdzie zdaniem katolikow granice wolnoÂści slowa zostaly wyraznie przekroczone. Ponadto nawet nie chce myÂśleĂŚ (majac w pamieci reakcje muzuÂłmanĂłw na zamieszczone w gazecie kilki krajow karykatury), jak zareagowaliby wyznawcy islamu gdyby przedrzeÂźniana dziewczynka kierowala swe modly do Mahometa.
Sprawa jest mocno dyskusyjna i nie moÂżna jej jednoznacznie rozstrzygn¹Ì, zwarzywszy na formu³ê programu „Kuba WojewĂłdzki”.
Ponadto parodia ta nijako pasuje do feminizmu, ktĂłremu byÂło poswiecone 3/4 programu.

Pozdrawiam Kazie!
anialek
Bywalec
Bywalec

Post autor: anialek »

A teraz coœ z innej beczki :D Wczoraj siedzê sobie w domciu,bo akurat wolne mam i czytam artyku³ o Kazi.Tak,czytam,czytam,bo wiadomo Kazia,po paru minutach pstryk w³¹czam telewizor,a w programie B Dykiel o gotowaniu Kazia,to by³a pewnie jakaœ powtórka :D :brawa: Program by³ fajny,Kazia dosta³a od jakiegos faceta,tam wystêpuj¹cego stringi z Koniakowa,ogólnie Kazia i B Dykiel œwietnie siê rozumia³y :D :rydzyk:
Oglądaj "Wydanie drugie poprawione" na: http://www.onet.tv/
pawell

anialek pisze:(...),po paru minutach pstryk w³¹czam telewizor,a w programie B Dykiel o gotowaniu Kazia,to by³a pewnie jakaœ powtórka :D :brawa: Program by³ fajny,Kazia dosta³a od jakiegos faceta,tam wystêpuj¹cego stringi z Koniakowa,ogólnie Kazia i B Dykiel œwietnie siê rozumia³y :D :rydzyk:
:shock: Na jakim programie i o ktĂłrej to byÂło :?: :roll: Eh niestety nie ogladaÂłem moze trafiĂŞ na powtĂłrkĂŞ powtĂłrki. :D
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

Jak bĂŞdĂŞ miaÂła juÂż treÂśc listu i wszystkie inne informacjĂŞ zamieszcze tu. Potem pewnie i tak siĂŞ pojawiÂą w feministycznych serwisach, ale lepiej mieĂŚ ze ÂźrĂłdÂła, nie?
hmmm popieram inicjatywe samego listu i pewnie w zaleÂżnoÂści od tego co tam bedzie go rĂłwnieÂż podpisze... tyko ze niestety ma to niewielki sens...
Ten list mog¹ sobie i wszystkie anty mohery w kraju czyli przyt³aczaj¹ca wiêkszoœÌ podpisaÌ. A i tak nie ma to nic do rzeczy. Bo w KRRiT szefowo¹ jest moherowy beret...
Android <3
Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Martin »

pawell pisze: :shock: Na jakim programie i o ktĂłrej to byÂło :?: :roll: Eh niestety nie ogladaÂłem moze trafiĂŞ na powtĂłrkĂŞ powtĂłrki. :D
No nie znasz programu kulinarnego Polsatu "Na ostrzu noÂża". (Ja nawet Polsatu nie oglÂądam, a wiem Âże jest taki program.)
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Ja teÂż o tym programie sÂłyszaÂłam, ale nie oglÂądaÂłam go.
W Feminotece jest feliwteon Iwony StefaĂączyk o Kaz
Magdalenaaa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Magdalenaaa »

Jesli ktos nie widzial tej parodii w programie K.Wojwewodzkiego to moze ja znalezc na tej stronie http://eurojihad.org/Article2447.html :devil:
Sun
Początkujący
Początkujący

Post autor: Sun »

Wow,super material dzieki! Ja na miejscu tej dziewczynki jednak czulbym sie urazony...co to kurcze loza szydercow u tego Kuby zenujacego?! Mogliby jednak rozmowe przeprowadzic na inny temat :/
W innym mieście patrząc w tą samą witrynę Zderzą się odbicia spojrzeń na tą jedną chwilę Idąc na spotkanie z inną, wychodząc z bramy Wiem że kiedyś się spotkamy...
WeeBastard
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: WeeBastard »

jej wypowiedÂź wcale nie byÂła krzywdzÂąca.
kiedyœ s³ysza³am t¹ Madziê w radiu i a¿ zastyg³am w bezruchu, gdy¿ zas³ucha³am siê w jej g³os w³aœnie(nie pytajcie sk¹d zaprowadzi³o me uszy na fale radia Maryja - musia³am grzebaÌ przy radiu skacz¹c miêdzy stacjami, jak to mam w zwyczaju). Madzia artykuuje i intonuje w fascynuj¹cy sposób, ma taki jakiœ magnetyzm w g³osie. Szczuka doœÌ nieudolnie to sparodiowa³a, mo¿e rzeczywiœcie niepotrzebnie, nie widzê tu jednak ni cienia z³oœliwoœci. to co siê wydarzy³o potem to zwyczajna nagonka i lawina, która z pewnoœci¹ zakoùczy siê porz¹dnym bólem g³owy u tych, których ta lawina poci¹gnê³a za sob¹.
...and a Happy New Year!
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Akcja zbierania podpisĂłw w sprawie Kazi

WystosowaliÂśmy juÂż list otwart do przewodniczÂącej KRRiT.
MoÂżna siĂŞ podpisywaĂŚ.

Tutaj list i formularz do podpisĂłw:
http://www.dostepne.info/szczuka/

MieliÂśmy jakieÂś techniczne problemy, miaÂło byĂŚ resetowanie tej bazy czy jakoÂś tak :/
Ale teraz chyba wszystko jest ok, wiĂŞc moÂżna zostawiac podpisy.
Jakby coÂś siĂŞ zmieniaÂło, poinformujĂŞ :)

Pozdrowionka
Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Martin »

OddaÂłem wÂłaÂśnie swĂłj podpis pod ten list. WierzĂŞ w wielki sukces tej akcji.
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
WeeBastard
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: WeeBastard »

zadanie wykonane.
ÂżyczĂŞ powodzenia z caÂłego serca by to coÂś daÂło.
...and a Happy New Year!
pawell

Ja teÂż siĂŞ juÂż podpisaÂłem, rĂłwnieÂż ÂżyczĂŞ powodzenia i aby to coÂś daÂło - choĂŚ w to nie wierzĂŞ pewnie pani z KRRiT sobie ten list poprostu oleje i nie zwrĂłci wiekszej na to uwagi... :?
ODPOWIEDZ