POLSAT

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Re: Polsat

Post autor: Trzeciak »

Tak, tylko, że jesienią 2008 roku program "Fabryka Gwiazd" konkurował z "Gwiazdami tańczącymi na lodzie" TVP2 - to drugie o dziwo wygrało. A w dzisiejszych czasach tak naprawdę piątkowe propozycje TVP1, TVP2 i TVN-u nie są jakoś, że tak napiszę "sensacyjne". Jedynie, co mogłoby zagrozić w piątek "Tylko tańcowi", to oczywiście "Na dobre i na złe" TVP2, bo wątpię, aby "Kocham Cię Polsko", jakoś mogło zagrozić show Polsatowi (widownia z jesienii - ok. 2,5 mln). Więc najrozsądniej byłoby wcisnąć show na piątek.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Jeżeli naprawdę udało się załatwić Malitowskiego w jury to może być fajnie. Pozostali członkowie jury jakoś mnie nie przekonują. Myślę, że Must be the Music wróci na sobotę (Ranczo jednak będzie w tym sezonie, a przy X Factorze i serialu TVP show Polsatu może mieć słabe wyniki).
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

I jeszcze się miałem do tego odnieść
felek pisze:Piątek to zły dzień, Nie jedna telewizja juz sie przejechała na piątku. (..., Roman, Śpiewaj i walcz)
Dobra - ale to nie były projekty warte nawet 3 mln widzów w paśmie 20:00-21:00.
felek
Bywalec
Bywalec

Post autor: felek »

Trzeciak pisze:I jeszcze się miałem do tego odnieść
felek pisze:Piątek to zły dzień, Nie jedna telewizja juz sie przejechała na piątku. (..., Roman, Śpiewaj i walcz)
Pasmo 20.00-21.00 to trudne pasmo. Jeśli Polsat da w piątek o 20.00 Tylko Taniec to taki ruch wzmocni Super Kino w tvn.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Trzeciak pisze:I jeszcze się miałem do tego odnieść
Dokładnie. Do tej pory nie wiem o co chodziło w "Śpiewaj i walcz", a "Wszyscy Kochają Romana" - no sami wiemy, jaki był poziom tego serialu.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

"Śpiewaj i walcz", to program w którym solowi artyści i zespoły walczyli o występ na Debiutach na festiwalu w Opolu. Program się składał z trzech etapów. Pierwszy to castingi w 4 miastach, gdzie jury w każdym mieście wybierało po 5 najlepszych wykonawców. Następnie widzowie głosując na tych pięciu wykonawców - wybierali czwórkę do odcinków "na żywo" - w sumie finalistów było 16. W odcinkach na żywo sumą głosów w jury i widzów najgorsze 2 podmioty były w dogrywkach - z czego jeden odpadał. Po finale było 6 zwycięzców - którzy jechali na Opole.
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

Format był OK , ale słabe jury , prowadzący i tragiczna nagroda :)
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

felek pisze:Pasmo 20.00-21.00 to trudne pasmo. Jeśli Polsat da w piątek o 20.00 Tylko Taniec to taki ruch wzmocni Super Kino w tvn.
To w takim razie skoro Jedynka daje serial "Ranczo" w niedzielę na 20:20, to wzmacnia to "X Factora" w TVN-ie?. Pomyśl. Chyba logiczne, że ludzie chętniej będą chcieli zobaczyć widowisko telewizyjne, niż puszczany po raz n-ty z taśmy film.
felek
Bywalec
Bywalec

Post autor: felek »

Trzeciak pisze:
felek pisze:Pasmo 20.00-21.00 to trudne pasmo. Jeśli Polsat da w piątek o 20.00 Tylko Taniec to taki ruch wzmocni Super Kino w tvn.
To w takim razie skoro Jedynka daje serial "Ranczo" w niedzielę na 20:20, to wzmacnia to "X Factora" w TVN-ie?. Pomyśl. Chyba logiczne, że ludzie chętniej będą chcieli zobaczyć widowisko telewizyjne, niż puszczany po raz n-ty z taśmy film.
Ot specjalista od logicznego myślenia się odezwał :) Takie jest moje zdanie i tego zdania będę się trzymał. Rynek medialny jest nieprzewidywalny i lubi zaskakiwać. Śledzę rynek medialny i oglądalność od wielu lat i po przeprowadzeniu mojej analizy wysuwam tezę i nikt mi tego prawa nie odbierze, nawet Ty myślący forumowiczu :)
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Wcale nie taki nieprzewidywalny. Tymbardziej, że widownia ogółu się starzeje - a ci - wybierają stałe pozycje do których się przywyczaili.
Isadora
Bywalec
Bywalec

Post autor: Isadora »

Trzeciak pisze:Nie do końca się zgodzę. Widać, że w jury jest różnorodność - każdy z członków reprezentuje inny styl tańca. Najbardziej tylko boję się o "Liszę", żeby nie została drugą "Fraszką", która daje same złote gwiazdy. Natomiast wiele też będzie zależało od uczestników show - i jeśli będą w miare spektakularne i emocjonujące występy, to program może mieć nawet większą widownię niż MBTM.
Też uważam, że jury jest bardzo urozmaicone, dodatkowo sprawia wrażenie jury z dużym poczuciem humoru, a to jest jednak ważne w programie rozrywkowym. Do tego jury b. profesjonalne, Malitowski mistrz świata w łacinie, Mazurówna po szkole baletowej więc o technice raczej wie wszystko, Andersz tancerz formacyjny, wychowanek Galińskiego, myślę, że będzie "miał oko" na grupy taneczne, a tych chyba trochę będzie, no i jest najbliżej wieku uczestników, co do Liszowskiej też mam obawy, że będzie drugą "fraszką", chociaż ma przewagę, bo liznęła trochę tańca w TzG :lol2:
po raz drugi nie zrobisz juz pierwszego wrazenia
Isadora
Bywalec
Bywalec

Post autor: Isadora »

felek pisze: Myśle, że Tylko Taniec może osiagnąć wyniki podobne do You Can Dance.
Gdyby tak było, to byłby sukces, ale wydaje mi się, że łatwo nie będzie.
po raz drugi nie zrobisz juz pierwszego wrazenia
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

To jeszcze zależy w jakim paśmie paśmie będzie nadawany nowy program. Jeśli w piątki - to Polsat sporo może zyskać, tymbardziej, że zmiana jednej z kapitanek w "Kocham Cię Polsko" może wyjść bardziej na niekorzyść, niż na korzyść TVP2 względem Polsatu. A to, że sukcesem będą podobne wyniki do YCD - to się nie zgadzam - w końcu program nadawany będzie w innym paśmie (o 20:00), a "YCD" o 21:30. Nietrudno się domyśleć, że widownia po 20:00 będzie większa.
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

oba programy mają być w weekend

Również Polsat tego dnia o 20.00 ma nadawać jedno z dwóch swoich widowisk - “Tylko taniec. Got to dance” (więcej na ten temat) albo trzecią edycję “Tylko muzyka. Must be the music”. Marcin Perzyna, dyrektor impresariatu w Telewizji Polsat, potwierdził portalowi Wirtualnemedia.pl, że oba te programy będą nadawane w weekend. Brak jednak jeszcze decyzji, który z nich pojawi się w sobotę, a który w niedzielę.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/x- ... dnoczesnie
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

skoro X-Factor w sobotę to obstawiam taneczny program w sobotę a MBTM w niedzielę będzie
ODPOWIEDZ