POLSAT
Moderator: Łukasz
Re: Polsat
Tak, tylko, że jesienią 2008 roku program "Fabryka Gwiazd" konkurował z "Gwiazdami tańczącymi na lodzie" TVP2 - to drugie o dziwo wygrało. A w dzisiejszych czasach tak naprawdę piątkowe propozycje TVP1, TVP2 i TVN-u nie są jakoś, że tak napiszę "sensacyjne". Jedynie, co mogłoby zagrozić w piątek "Tylko tańcowi", to oczywiście "Na dobre i na złe" TVP2, bo wątpię, aby "Kocham Cię Polsko", jakoś mogło zagrozić show Polsatowi (widownia z jesienii - ok. 2,5 mln). Więc najrozsądniej byłoby wcisnąć show na piątek.
Jeżeli naprawdę udało się załatwić Malitowskiego w jury to może być fajnie. Pozostali członkowie jury jakoś mnie nie przekonują. Myślę, że Must be the Music wróci na sobotę (Ranczo jednak będzie w tym sezonie, a przy X Factorze i serialu TVP show Polsatu może mieć słabe wyniki).
I jeszcze się miałem do tego odnieść
Dobra - ale to nie były projekty warte nawet 3 mln widzów w paśmie 20:00-21:00.felek pisze:Piątek to zły dzień, Nie jedna telewizja juz sie przejechała na piątku. (..., Roman, Śpiewaj i walcz)
Pasmo 20.00-21.00 to trudne pasmo. Jeśli Polsat da w piątek o 20.00 Tylko Taniec to taki ruch wzmocni Super Kino w tvn.Trzeciak pisze:I jeszcze się miałem do tego odnieśćDobra - ale to nie były projekty warte nawet 3 mln widzów w paśmie 20:00-21:00.felek pisze:Piątek to zły dzień, Nie jedna telewizja juz sie przejechała na piątku. (..., Roman, Śpiewaj i walcz)
Dokładnie. Do tej pory nie wiem o co chodziło w "Śpiewaj i walcz", a "Wszyscy Kochają Romana" - no sami wiemy, jaki był poziom tego serialu.Trzeciak pisze:I jeszcze się miałem do tego odnieśćDobra - ale to nie były projekty warte nawet 3 mln widzów w paśmie 20:00-21:00.felek pisze:Piątek to zły dzień, Nie jedna telewizja juz sie przejechała na piątku. (..., Roman, Śpiewaj i walcz)
"Śpiewaj i walcz", to program w którym solowi artyści i zespoły walczyli o występ na Debiutach na festiwalu w Opolu. Program się składał z trzech etapów. Pierwszy to castingi w 4 miastach, gdzie jury w każdym mieście wybierało po 5 najlepszych wykonawców. Następnie widzowie głosując na tych pięciu wykonawców - wybierali czwórkę do odcinków "na żywo" - w sumie finalistów było 16. W odcinkach na żywo sumą głosów w jury i widzów najgorsze 2 podmioty były w dogrywkach - z czego jeden odpadał. Po finale było 6 zwycięzców - którzy jechali na Opole.
Format był OK , ale słabe jury , prowadzący i tragiczna nagroda 

To w takim razie skoro Jedynka daje serial "Ranczo" w niedzielę na 20:20, to wzmacnia to "X Factora" w TVN-ie?. Pomyśl. Chyba logiczne, że ludzie chętniej będą chcieli zobaczyć widowisko telewizyjne, niż puszczany po raz n-ty z taśmy film.felek pisze:Pasmo 20.00-21.00 to trudne pasmo. Jeśli Polsat da w piątek o 20.00 Tylko Taniec to taki ruch wzmocni Super Kino w tvn.
Ot specjalista od logicznego myślenia się odezwałTrzeciak pisze:To w takim razie skoro Jedynka daje serial "Ranczo" w niedzielę na 20:20, to wzmacnia to "X Factora" w TVN-ie?. Pomyśl. Chyba logiczne, że ludzie chętniej będą chcieli zobaczyć widowisko telewizyjne, niż puszczany po raz n-ty z taśmy film.felek pisze:Pasmo 20.00-21.00 to trudne pasmo. Jeśli Polsat da w piątek o 20.00 Tylko Taniec to taki ruch wzmocni Super Kino w tvn.

Wcale nie taki nieprzewidywalny. Tymbardziej, że widownia ogółu się starzeje - a ci - wybierają stałe pozycje do których się przywyczaili.
Też uważam, że jury jest bardzo urozmaicone, dodatkowo sprawia wrażenie jury z dużym poczuciem humoru, a to jest jednak ważne w programie rozrywkowym. Do tego jury b. profesjonalne, Malitowski mistrz świata w łacinie, Mazurówna po szkole baletowej więc o technice raczej wie wszystko, Andersz tancerz formacyjny, wychowanek Galińskiego, myślę, że będzie "miał oko" na grupy taneczne, a tych chyba trochę będzie, no i jest najbliżej wieku uczestników, co do Liszowskiej też mam obawy, że będzie drugą "fraszką", chociaż ma przewagę, bo liznęła trochę tańca w TzGTrzeciak pisze:Nie do końca się zgodzę. Widać, że w jury jest różnorodność - każdy z członków reprezentuje inny styl tańca. Najbardziej tylko boję się o "Liszę", żeby nie została drugą "Fraszką", która daje same złote gwiazdy. Natomiast wiele też będzie zależało od uczestników show - i jeśli będą w miare spektakularne i emocjonujące występy, to program może mieć nawet większą widownię niż MBTM.

po raz drugi nie zrobisz juz pierwszego wrazenia
Gdyby tak było, to byłby sukces, ale wydaje mi się, że łatwo nie będzie.felek pisze: Myśle, że Tylko Taniec może osiagnąć wyniki podobne do You Can Dance.
po raz drugi nie zrobisz juz pierwszego wrazenia
To jeszcze zależy w jakim paśmie paśmie będzie nadawany nowy program. Jeśli w piątki - to Polsat sporo może zyskać, tymbardziej, że zmiana jednej z kapitanek w "Kocham Cię Polsko" może wyjść bardziej na niekorzyść, niż na korzyść TVP2 względem Polsatu. A to, że sukcesem będą podobne wyniki do YCD - to się nie zgadzam - w końcu program nadawany będzie w innym paśmie (o 20:00), a "YCD" o 21:30. Nietrudno się domyśleć, że widownia po 20:00 będzie większa.
oba programy mają być w weekend
Również Polsat tego dnia o 20.00 ma nadawać jedno z dwóch swoich widowisk - “Tylko taniec. Got to dance” (więcej na ten temat) albo trzecią edycję “Tylko muzyka. Must be the music”. Marcin Perzyna, dyrektor impresariatu w Telewizji Polsat, potwierdził portalowi Wirtualnemedia.pl, że oba te programy będą nadawane w weekend. Brak jednak jeszcze decyzji, który z nich pojawi się w sobotę, a który w niedzielę.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/x- ... dnoczesnie
Również Polsat tego dnia o 20.00 ma nadawać jedno z dwóch swoich widowisk - “Tylko taniec. Got to dance” (więcej na ten temat) albo trzecią edycję “Tylko muzyka. Must be the music”. Marcin Perzyna, dyrektor impresariatu w Telewizji Polsat, potwierdził portalowi Wirtualnemedia.pl, że oba te programy będą nadawane w weekend. Brak jednak jeszcze decyzji, który z nich pojawi się w sobotę, a który w niedzielę.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/x- ... dnoczesnie
skoro X-Factor w sobotę to obstawiam taneczny program w sobotę a MBTM w niedzielę będzie