TVN24 - dyskusja ogólna

Dyskusje na temat informacyjnych kanałów TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

nouze
Fan Forum
Fan Forum

Re: TVN24 HD

Post autor: nouze »

matik pisze: Ale prawdą jest, że sprzęt od UPC to złom
Już raz mi wymieniali, bo poprzedni przestał działać :)
Najczęstsza, codzienna upierdliwość tego sprzętu - w 70% przypadków, kiedy próbuję włączyć tylko telewizor przez "tv" na pilocie, to dekoder i tak odpala :hmm:
i tak mielą mu się wnętrzności przez kilkanaście sekund, zanim można go wyłączyć :/

@matik, a jak wchodzisz na pilocie - "dvr - wstecz - ustawienia memo" i tam ustawisz nagrywanie na konkretną godzinę, to u ciebie działa? W sensie pokazuje się w zakładce "mój kalendarz z tv"? Bo u mnie pustka :rozglada:
3405t pisze:za to mediabox+ od nc+ jeszcze ani razu mi się nie zawiesił
nie wiem jak w nc+, ale w nagrywarkach UPC nie ma możliwości przeniesienia materiału na jakikolwiek nośnik zewnętrzny. Bajka :D16
Bywalec
Bywalec

Post autor: avatar »

Dlatego ja jestem zwolennikiem nBox 5800sx z oprogramowaniem enigma2. Masa różnych (przydatnych) funkcjonalności, np. odtwarzanie nagranego materiału na PC po sieci bez konieczności wyjmowania HDD czy pendrive'a. Dekoder zaczyna mulić? Żaden problem, zmieniam soft i wszystko działa jak należy. ;) POLECAM!
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

nouze pisze:@matik, a jak wchodzisz na pilocie - "dvr - wstecz - ustawienia memo"....
Posiadam zwykły model bez nagrywarki, ale z tego co czytam w sieci na temat UPC, to nieco lepiej się sprawują, ale jednak wolałbym coś lepszego.... Najbardziej irytuje fakt, że jak włączę TVN czy TVN24 to co ileś razy samoczynnie mi się włączy TVN na żądanie i czasem przy tym się zawiesi....
nouze pisze:nie wiem jak w nc+, ale w nagrywarkach UPC nie ma możliwości przeniesienia materiału na jakikolwiek nośnik zewnętrzny. Bajka :D16
Nie tylko w UPC - u większości operatorów niestety tak jest. Nawet w dekoderach nc+ czy Cyfrowego Polsatu, do których wystarczy podłączyć zewnętrzny dysk. Stosowane szyfrowanie pozwala odtwarzać to tylko za pośrednictwem dekodera... :/
grero89
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: Moje zdanie o TVN24

Post autor: grero89 »

Fan Omeny ;)
"Wstajesz i łżesz" ;-)
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sybic »

grero89 pisze:Zanim napiszecie głupoty i farmazony sprawdźcie najpierw informacje albo nic nie piszcie.
Nelly Furtado zaśpiewała wczoraj podczas EMA 2013 DWIE piosenki. Dziś ma koncert w pełnym zakresie jako gwiazda wieczoru. Była już w piątek w Szczecinie a w sobotę miała konferencję.
Ale to tylko jeden element TTSR 2013. Oprócz tego ponad 100 żaglowców, pełno imprez towarzyszących, wielkie święto.. ale kogo w TVN 24 obchodzi. Najważniejsze że Jarek w Lublinie dobrze wygląda :P
Też mnie to wkurza... bo w Faktach też nie było słowa o żaglowcach, a to tak obszerny i ciekawy temat tym bardziej, że te największe żaglowce to nasze!
Jesteśmy potęgą :)
TVN to jednak nie interesuje. W Faktach i w Poranku TVN24 wolą pierniczyć i jakiś mało istotnych rzeczach.
Te "redaktory" są już kompletnie oderwani od rzeczywistości i zaczyna im już korba odbijać.
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

sybic pisze:Też mnie to wkurza... bo w Faktach też nie było słowa o żaglowcach
To chyba jakieś inne "Fakty" musiałeś oglądać, bo w tych w TVN była o tym mowa.
grero89
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Bo w Szczecinie nie ma Prezydenta i Rady z nadania sprzymierzonej partii więc dlatego jest olewany.. :) W Wawie bliżej referendum to pewnie materiały o Bufetowej będą taśmowo szły.. :)
Fan Omeny ;)
"Wstajesz i łżesz" ;-)
Peter Parker
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Peter Parker »

Po ryju. Chamstwo i wieś, nic więcej.
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sybic »

matik pisze:
sybic pisze:Też mnie to wkurza... bo w Faktach też nie było słowa o żaglowcach
To chyba jakieś inne "Fakty" musiałeś oglądać, bo w tych w TVN była o tym mowa.
Tych kilka słów się nie liczy. Uważam, że temat należało rozwinąć, bo była niebywała okazja pochwalić się i zaciekawić widza.
W TVP był lepszy materiał...
No ale cóż wymagać od faktów i funkcjonariusza Durczoka, którego zadaniem jest tylko dokopać Kaczyńskiemu.
Temat o Kaczyńskim zawsze jest na maksa ciągnięty i oczywiście cytowane są rzeczy które powiedział dawno temu i które w omawianym temacie zwykle nie mają znaczenia.
Trafnie tą propagandę ujął J. Pietrzak w swoim felietonie
http://www.youtube.com/watch?v=t26oemTdc6k
3405t
Bywalec
Bywalec

Post autor: 3405t »

sybic pisze:W TVP był lepszy materiał...
Ba... TVP uruchomił nawet nowy kanał - TVP ŻAGLE
lukaszbialas
Bywalec
Bywalec

Post autor: lukaszbialas »

http://20lat.rmf.fm/tiki-index.php?page ... zyka+Fakty
Posłuchajcie 1 i 7 promosa programu Radio Muzyka Fakty nadawanego w RMF FM w latach 90-tych. Podkład muzyczny identyczny jak w wieczornym programie TVN24 Dzień po dniu.
Bywalec
Bywalec

Post autor: avatar »

Chodziło Ci oczywiście o promosy programu Obraz dnia. Rzeczywiście, podkład ten sam ale najważniejsze, że ciągle brzmi świetnie mimo swoich lat. ;)
kontaktowy24
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kontaktowy24 »

Dziewiąty też :D
grero89
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

TVN 24 jak zwykle bardzo obiektywna w sprawie bójki w Gdyni.. oczywiście te zachowania zasługują na jak największe potępienie ale perfekcyjnie wykonali zadanie i całą winę zwalili na kibiców Ruchu, robiąc z nich potworów zjadających małe dzieci i palących małe dzieci. "Jak na wojnie?" - redaktorzy TVN 24 chyba nigdy o prawdziwej wojnie nie słyszeli. Nawet GW napisała, że obie strony były równie aktywne, ze źródeł zbliżonych do Policji padały głosy, że całkiem prawdopodobne, że ktoś z załogi statku zaczął cała zdarzenie, ktoś stanął w obronie a potem już każdy wie jak to jest.. i nie dotyczy to zachowań kibiców tylko ogólnie, jak działanie kuli śnieżnej.

Dobrze, że TVN 24 pokazuje takie obrazki, dobrze że to wszystko jest potępiane.. ale więcej obiektywizmu a nie działania z górą założoną tezą. Donkowi już bardziej w tyłek przecież nie da się wejść :)

---------
Relacja naocznego świadka, o której z TVN 24 i Onetu się nie dowiemy bo to burzy całą koncepcję..:

"Meksykaniec obmacywał kobietę z dzieckiem, która zaczęła krzyczeć, kibice Ruchu podbiegli, aby jej pomóc. Tamten jeszcze wbił nóż w jednego z kibiców. I od tego się zaczęła ta "wielka napaść kiboli Ruchu na plaży"
Fan Omeny ;)
"Wstajesz i łżesz" ;-)
Fabian
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Fabian »

Też czytałem gdzieś w komentarzu relację mówiącą, że zaczęło się od obmacywania kobiety przez Meksykanina i nabrałem dystansu do wszystkich doniesień. Choć na co dzień opinię o chuliganerii mam jednoznaczną, nie lubię słyszeć i czytać słowa "pseudokibic", jest niezasłużonym eufemizmem, w temacie wydarzeń w Gdyni nie zajmuję stanowiska. Liczę na dojście do prawdy przez policję.
ODPOWIEDZ