JESIEN 2007 W TVN
Moderator: Łukasz
Nowy obyczajowy serial TVN
Zgodnie z zapowiedziami telewizja TVN rozpoczê³a prace nad now¹ obyczajow¹ produkcj¹, która ma zaj¹Ì miejsce 'Magdy M.'.
KanaÂł niezwykle pilnie strzeÂże jednak nowego projektu. Wiadomo jedynie, Âże g³ównymi bohaterami nie bĂŞdÂą jak w przypadku „Magdy M.” ludzie zupeÂłnie wolni, ale ma³¿eĂąstwo. W obsadzie serialu na pewno zobaczymy LilianĂŞ KomorowskÂą, ktĂłra na staÂłe mieszka w Kanadzie. Robocza nazwa produkcji to „Gotowi na miÂłoœÌ”.
OpiekĂŞ nad serialem sprawowaĂŚ bĂŞdÂą w wiĂŞkszoÂści twĂłrcy przygĂłd mÂłodej prawniczki. Dorota Chamczyk, producentka „Magdy M”, unika jednak deklaracji dotyczÂących kolejnego projektu. – Jest zdecydowania za wczeÂśnie by mĂłwiĂŚ o naszym nowym serialowym dziecku- tÂłumaczy w rozmowie z nami. Nie wiadomo nawet kiedy opowieœÌ trafi na antenĂŞ.
Przypomnijmy, Âże to nie jedyny nowy serial nad ktĂłrym pracuje kanaÂł. JesieniÂą pojawi siĂŞ obyczajowa produkcja osadzona w Âświecie sensacji „TwarzÂą w twarz” z PawÂłem MaÂłaszyĂąskim w roli g³ównej. BĂŞdzie to opowieœÌ o mĂŞÂżczyÂźnie uciekajÂącym przed zemstÂą mafii i policjÂą.
Zgodnie z zapowiedziami telewizja TVN rozpoczê³a prace nad now¹ obyczajow¹ produkcj¹, która ma zaj¹Ì miejsce 'Magdy M.'.
KanaÂł niezwykle pilnie strzeÂże jednak nowego projektu. Wiadomo jedynie, Âże g³ównymi bohaterami nie bĂŞdÂą jak w przypadku „Magdy M.” ludzie zupeÂłnie wolni, ale ma³¿eĂąstwo. W obsadzie serialu na pewno zobaczymy LilianĂŞ KomorowskÂą, ktĂłra na staÂłe mieszka w Kanadzie. Robocza nazwa produkcji to „Gotowi na miÂłoœÌ”.
OpiekĂŞ nad serialem sprawowaĂŚ bĂŞdÂą w wiĂŞkszoÂści twĂłrcy przygĂłd mÂłodej prawniczki. Dorota Chamczyk, producentka „Magdy M”, unika jednak deklaracji dotyczÂących kolejnego projektu. – Jest zdecydowania za wczeÂśnie by mĂłwiĂŚ o naszym nowym serialowym dziecku- tÂłumaczy w rozmowie z nami. Nie wiadomo nawet kiedy opowieœÌ trafi na antenĂŞ.
Przypomnijmy, Âże to nie jedyny nowy serial nad ktĂłrym pracuje kanaÂł. JesieniÂą pojawi siĂŞ obyczajowa produkcja osadzona w Âświecie sensacji „TwarzÂą w twarz” z PawÂłem MaÂłaszyĂąskim w roli g³ównej. BĂŞdzie to opowieœÌ o mĂŞÂżczyÂźnie uciekajÂącym przed zemstÂą mafii i policjÂą.
MaÂłe podsumowanie znanych nam jesiennych nowoÂści i kontynuacji:
1. So You Think You Can Dance
2. TwarzÂą w twarz
3. Gotowi na mi³oœÌ
4. DDTVN codziennie
, KlaudiĂŞ Carlos, dziewczyny z TVN Style. MoÂże byĂŚ ciekawie.
5. "Taniec ..." VI
6. "Niania" V
7. "Hela w opaÂłach" III
8. "Kryminalni" VII
KoÂżuchowska siĂŞ pojawiÂła, takÂą informacjĂŞ podawaÂło teÂż TVN Style. O nich nigdy nie ma Âżadnych informacji, na wiosnĂŞ teÂż tak byÂło. To irytujÂące.
9. KanaÂł biznesowy ITI
10. KanaÂł religijny ITI
Ach, nie chce mi sie juz szukaĂŚ. Na n.pl/konferencja jest wszystko
Na koniec: nie kopiowa³em ca³ych artyku³ów, poniewa¿ to wszystko na forum ju¿ by³o. No, wiêkszoœÌ. Post jest po to, aby wszystko by³o ³adnie na jednej kupce. Ja tak lubiê. :aniol: Dla Was babra³em siê w tym godzinê - do tego musia³em wpisywaÌ ca³y BBCode rêcznie, poniewa¿ jak przyciskam guziki to mi nie dzia³a, zróbcie proszê coœ z tym.
1. So You Think You Can Dance
Show wysuwajÂący nam siĂŞ na pozycjĂŞ lidera wÂśrĂłd najbardziej oczekiwanych programĂłw jesieniwirtualnemedia.pl pisze:
Po sukcesie 'Taùca z gwiazdami' TVN postanowi³ iœÌ za ciosem i stawia na drugi format taneczny, podobny w formule do 'Idola'. Produkcja ma byÌ najwiêkszym widowiskiem telewizyjnym jesieni.

2. TwarzÂą w twarz
MiaÂł zastÂąpiĂŚ MagdĂŞ M., a jednak znaleziono coÂś innego, bardziej romantycznegomedia2.pl pisze:
TVN juÂż krĂŞci nowy serial
Fani popularnego TVN-owskiego serialu "Magda M." oraz fanki przystojnego aktora PawÂła MaÂłaszyĂąskiego mogÂą spaĂŚ spokojnie. Telewizja TVN rozpoczĂŞÂła juÂż zdjĂŞcia do nowego serialu sensacyjnego.
Nowa produkcja TVN-u o nazwie "TwarzÂą w twarz" pokaÂże WarszawĂŞ, jakiej nie znamy. PaweÂł MaÂłaszyĂąski i jego wybranka - Magdalena Walach przeniosÂą siĂŞ do Warszawy, by stawiĂŚ czoÂła wrogom z przeszÂłoÂści, czytamy w Dzienniku.
3. Gotowi na mi³oœÌ
I jednak to "Gotowi na mi³oœÌ zast¹pi¹ Magdê M. Osobiœcie twierdzê, ¿e jeœli nie bêdzie to sukces, to TVN jednak wróci do Magdy wiosn¹.onet.pl pisze:
W g³ównej roli w nowym serialu stacji TVN "Gotowi na mi³oœÌ" wyst¹pi 51-letnia Liliana Komorowska, która na sta³e mieszka w Montrealu w Kanadzie.
4. DDTVN codziennie
Trzeba walczyĂŚ o widza, a jak! Moim zdaniem ta decyzja mogÂła byĂŚ podjĂŞta juÂż dawniej :] . SzukajÂą prowadzÂących, a szukaĂŚ daleko nie trzeba - pod rĂŞkÂą majÂą np. KarolinĂŞ MalinowskÂą, ktĂłrÂą osobiÂście uwielbiammedia2.pl pisze:
Od wrzeÂśnia telewizja TVN bĂŞdzie budziÂła swoich widzĂłw codziennie, a nie tylko w weekendy. Jak dowiedziaÂł siĂŞ Dziennik, stacja zdecydowaÂła emitowaĂŚ swĂłj Âśniadaniowy program "DzieĂą dobry TVN" nie tylko w weekendy, ale takÂże w tygodniu.
5. "Taniec ..." VI
Zmiany, zmiany, ale czy programowi uda siĂŞ przetrwaĂŚ konkurencjĂŞ? Tylko w przypadku wielkich, ale to naprawdĂŞ wielkich gwiazd. ÂŻyczĂŞ powodzenia.media2.pl pisze:
JesieniÂą rusza kolejna, juÂż szĂłsta, edycja popularnego programu z ramĂłwki TVN - "Taniec z gwiazdami" Stacja juÂż rozmawia z polskimi gwiazdami w sprawie udziaÂłu w programie. Kto weÂźmie udziaÂł w programie?
Jak podaje serwis Plotek.pl powoÂłujÂąc siĂŞ na tygodnik Twoje Imprepium, TVN negocjuje kontrakty z takimi gwiazdami jak Agnieszka Dygant, Natalia Kukulska, Natasza UrbaĂąska, Magdalena Schejbal, Anna Guzik, Weronika Rosati, Katarzyna Bujakiewicz i Urszula DĂŞbska, Tomasz Kot, Borys Szyc, Maciej ZakoÂścielny oraz RenatÂą Lepper.
Podobno majÂą zmieniĂŚ siĂŞ takÂże zasady programu. W programie udziaÂł weÂźmie 10 a nie 14 par. Najmniej lubiane gwiazdy bĂŞdÂą odpadaÂły co dwa tygodnie i nie bĂŞdzie to jedna gwiazda a dwie, czytamy na Âłamach Plotek.pl.
6. "Niania" V
ProszĂŞ, proszĂŞ, nawet juÂż VI sezon jest krĂŞcony... "Niania" ma caÂłkiem niezÂłe udziaÂły, wiĂŞc nie widzĂŞ przeszkĂłd dla jej pozostania na wizji. WidzĂŞ je niestety przy...media2.pl pisze:
Ekipa filmowa szykuje siĂŞ do pracy nad kolejnÂą seriÂą "Niani". Powstanie trzydzieÂści nowych odcinkĂłw, V i VI czĂŞÂści, widzowie zobaczÂą jesieniÂą tego roku i wiosnÂą 2008 roku.
7. "Hela w opaÂłach" III
Bez komentarza. :uhh:tvnfakty.pl pisze:
W³adze TVN nie zrezygnowa³y jednak z kontynuowania sitcomu. Pierwszy klaps do trzeciej serii pad³ ju¿ 11 kwietnia, a ostatni pod koniec maja. Jesieni¹ na ekranach zobaczymy goœcinne wystêpy takich aktorów, jak Emilia Krakowska, Bartosz Obuchowicz, Micha³ Koterski, Marysia Góralczyk, Joanna ¯ó³kowska i £ukasz Nowicki.
8. "Kryminalni" VII
Nic na nich nie znajdujĂŞ, ale bĂŞdÂą, gdzieÂś tam widziaÂłem fotki z planu, MaÂłgosia "Uciekinierka"
9. KanaÂł biznesowy ITI
...oraz...media2.pl pisze:
Telewizja TVN, która pracuje nad uruchomieniem nowego kana³u biznesowego, bêdzie wspó³pracowaÌ z amerykaùsk¹ stacj¹ CNBC, wynika z informacji Gazety Prawnej.
10. KanaÂł religijny ITI
11. nTalk w nmedia2.pl pisze:
Jesieni¹ 2007 roku, w ofercie telewizji nowej generacji "n" pojawi siê nowy kana³ tematyczny poœwiêcony religii i jej roli w ¿yciu wspó³czesnego cz³owieka, nad którym pracuje Grupa ITI.
Ach, nie chce mi sie juz szukaĂŚ. Na n.pl/konferencja jest wszystko
Na koniec: nie kopiowa³em ca³ych artyku³ów, poniewa¿ to wszystko na forum ju¿ by³o. No, wiêkszoœÌ. Post jest po to, aby wszystko by³o ³adnie na jednej kupce. Ja tak lubiê. :aniol: Dla Was babra³em siê w tym godzinê - do tego musia³em wpisywaÌ ca³y BBCode rêcznie, poniewa¿ jak przyciskam guziki to mi nie dzia³a, zróbcie proszê coœ z tym.
No to moÂżemy mieĂŚ jeszcze wiĂŞkszÂą niespodziankĂŞ na jesieĂą.
To jest nius:

TVN ma szansĂŞ zrobiĂŚ widzom niespodziankĂŞ na jesieĂą i w koĂącu powiĂŞkszyĂŚ swĂłj zasiĂŞg. Wiadomo, Âże o te czĂŞstotliwoÂści bĂŞdzie siĂŞ teÂż staraÂł Murdoch... A jemu chyba zaleÂży na tym bardziej - TV Puls ma byĂŚ przecieÂż w 1. lidze.WirtualneMedia.pl pisze:Nieoficjalnie mĂłwi siĂŞ, Âże Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji z UrzĂŞdem Komunikacji Elektronicznej ma w niedÂługim czasie rozpisaĂŚ konkurs na czĂŞstotliwoÂści naziemne.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Przecie¿ ju¿ w kwietniu by³o wiadomo, ¿e "Magdê M." zast¹pi romantyczna opowieœÌ utrzymana w tonacji serialu o prawniczce. To gazety rozdmucha³y informacjê o "Twarz¹ w twarz", ¿e serial ten zast¹pi "Magdê M."Kuba pisze:2. Twarz¹ w twarz[/color]
MiaÂł zastÂąpiĂŚ MagdĂŞ M., a jednak znaleziono coÂś innego, bardziej romantycznego
Dziwi mnie ten zachwyt "SYT You Can Dance". Oceniaj¹c wersjê amerykaùsk¹ stwierdzi³em, ¿e projekt tego typu nie przyjmie siê w Polsce i takie zdanie podtrzymuje. Dla zwyk³ych widzów bêdzie to kopia "Idola" (podobne g³osy by³y po emisji "Supertalentu" w TVP2). Jednak chyba znalaz³em miejsce w ramówce, gdzie ten program mo¿e siê pojawiÌ - sobota, oko³o 18:00. Ju¿ w zes¿³ym roku, TVN pokaza³, ¿e chce dobrze wype³niÌ to miejsce, jednak "Dwururka" nie zape³ni³a tego tak, jakby chcieli szefowie TVN

podmark'owi chyba chodzi³o o to gdyby "tanecznego idola" dali w sobotê o 20:30 to "Kryminalni" nadaliby póŸniej.Kuba pisze:Polec¹ w górê? O co chodzi?

Albo lepiej - zaraz po "Na WspĂłlnej". I tak w czwartek po tym serialu sÂą powtĂłrki powtĂłrek filmĂłw. :]Kuba pisze:Czy "Kryminalni" nie mogliby zostaĂŚ w czwartki po 22? :uhh:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

A moÂże by zrobiĂŚ pasmo serialowe od wtorku do czwartku od 20:55 do 22:35?
Pon-Czw 20:55 Na wspĂłlnej
(Pon. 21:30 SMS)
Wtorek- 21:35 "Gotowi na mi³oœÌ"
ÂŚroda- 21:35 "TwarzÂą w twarz"
Czwartek- 21:35 "Kryminalni" ????
Sobota:
20:00 Niania
20:35 "MyÂślisz Âże umiesz taĂączyĂŚ"
Albo "Kryminalni" tak jak byli, Super Niania ok 16:00 i 17:30 "MÂŻUT?" a Hela w soboty o 18:30. TVN mĂłgÂłby jakoÂś nazwaĂŚ to pasmo nie wiem... moÂże Taneczna niedziela
Pon-Czw 20:55 Na wspĂłlnej
(Pon. 21:30 SMS)
Wtorek- 21:35 "Gotowi na mi³oœÌ"
ÂŚroda- 21:35 "TwarzÂą w twarz"
Czwartek- 21:35 "Kryminalni" ????
Sobota:
20:00 Niania
20:35 "MyÂślisz Âże umiesz taĂączyĂŚ"
Albo "Kryminalni" tak jak byli, Super Niania ok 16:00 i 17:30 "MÂŻUT?" a Hela w soboty o 18:30. TVN mĂłgÂłby jakoÂś nazwaĂŚ to pasmo nie wiem... moÂże Taneczna niedziela

Dwa programy taneczne jednego dnia to nie jest dobry pomys³.. podobnie sobota 20. przecie¿ w sobote jest "Jak ONI spiewaj¹" obstawiam sobota 17.00 lub czwartek 21.30... zawsze jest jeszcze mo¿liw9œÌ przeneisienia Superkina na czwartek a programu na pi¹tek 20. konkurencji prawie nie ma.. a pi¹tek to dobra pora na show..
WÂątpiĂŞ by tak gÂłoÂśno zapowiadane show dali przed faktami w niedzielĂŞ. Ja uwaÂżam Âże MÂŻUT bĂŞdzie nadawany w sobotĂŞ po Niani lub w piatek o 20.00 przed superkinem - tylko Âże superkino byÂłoby wtedy koÂło 21.30 - 22.00- co nie jest najlepszym pomysÂłemczerk pisze: Albo "Kryminalni" tak jak byli, Super Niania ok 16:00 i 17:30 "MÂŻUT?" a Hela w soboty o 18:30. TVN mĂłgÂłby jakoÂś nazwaĂŚ to pasmo nie wiem... moÂże Taneczna niedziela

I chyba ten pi¹tek jest najlepszym wyjœciem - w pi¹tek nie ma konkurencji, ale to ¿adnej. Pi¹tkowy sukces, choÌ co wtedy z domnieman¹ II seri¹ "Odwróconych"? Jakiekolwiek popo³udnie odpada dla show, które moim zdaniem bêdzie kreowane na jedn¹ z mocniejszych pozycji stacji. Sobota - te¿ nie, "Niania" ca³kiem sobie radzi, pomimo "jOŒ", no chyba, ¿e chc¹ zabraÌ sobotni prym Polsatowi. Ach, oni ju¿ maj¹ fachowców od rozwi¹zania tego problemu. Trzeba wcisn¹Ì "Twarz¹ w twarz", a filmy s¹ przecie¿ czêsto w TOP10. A co gdyby wywaliÌ Drzyzgê z pi¹tku i tam wcisn¹Ì Ma³aszyùskiego?
Kuba, czy Ty naprawdê wierzysz, ¿e serial, którego jeden odcinek kosztuje ponad 300 tysiêcy z³otych wcisn¹ w pi¹tek o 17:15 ?! Rozmowy to koszt rzêdu 100 tysiêcy. Ró¿nica jest spora, a szkoda by by³o, ¿eby serial mia³ ogl¹dalnoœÌ na poziomie 2 milionów. "Twarz¹ w twarz" zast¹pi na 99 % "Odwróconych" w pi¹tki (którzy wbrew prasowym domys³om nie doczekaj¹ siê kontynuacji).
A show umieszczone w sobotni wieczĂłr to doskonaÂły pomysÂł. Jednak oglÂądalnoÂściÂą "Jak Oni ÂśpiewajÂą" nie pobijÂą
.
A show umieszczone w sobotni wieczĂłr to doskonaÂły pomysÂł. Jednak oglÂądalnoÂściÂą "Jak Oni ÂśpiewajÂą" nie pobijÂą

w tygodni o gosz 17 czy 18 taki serial nie ma szans, mog¹ go umieœciÌ zamiast odwróconych w pi¹tek, a potem o 21 ten program taneczny.. chociaz taki uk³ad nie za dobry. Powiedzmy sobie szczerze filmy w TVN nie maj¹ dobrych wyników.. a hity (Shrek czy Harry potter) bêd¹ mia³y dobre wyniki nawet o 16.. dlatego mogliby "Superkino" znieœÌ.. albo przenieœÌ na czwartek