JESIEN 2007 W TVN

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Nowy obyczajowy serial TVN

Zgodnie z zapowiedziami telewizja TVN rozpoczê³a prace nad now¹ obyczajow¹ produkcj¹, która ma zaj¹Ì miejsce 'Magdy M.'.

KanaÂł niezwykle pilnie strzeÂże jednak nowego projektu. Wiadomo jedynie, Âże g³ównymi bohaterami nie bĂŞdÂą jak w przypadku „Magdy M.” ludzie zupeÂłnie wolni, ale ma³¿eĂąstwo. W obsadzie serialu na pewno zobaczymy LilianĂŞ KomorowskÂą, ktĂłra na staÂłe mieszka w Kanadzie. Robocza nazwa produkcji to „Gotowi na miÂłoœÌ”.

OpiekĂŞ nad serialem sprawowaĂŚ bĂŞdÂą w wiĂŞkszoÂści twĂłrcy przygĂłd mÂłodej prawniczki. Dorota Chamczyk, producentka „Magdy M”, unika jednak deklaracji dotyczÂących kolejnego projektu. – Jest zdecydowania za wczeÂśnie by mĂłwiĂŚ o naszym nowym serialowym dziecku- tÂłumaczy w rozmowie z nami. Nie wiadomo nawet kiedy opowieœÌ trafi na antenĂŞ.

Przypomnijmy, Âże to nie jedyny nowy serial nad ktĂłrym pracuje kanaÂł. JesieniÂą pojawi siĂŞ obyczajowa produkcja osadzona w Âświecie sensacji „TwarzÂą w twarz” z PawÂłem MaÂłaszyĂąskim w roli g³ównej. BĂŞdzie to opowieœÌ o mĂŞÂżczyÂźnie uciekajÂącym przed zemstÂą mafii i policjÂą.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

wirtualne media pisz¹ równie¿ ¿e prawdopodobnie serial "odwróceni" bêdzie kontynu³owany, szczegó³y nie s¹ znane
TVN innowacja i nowoczesność...
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Gdzie tak piszÂą? ProszĂŞ o link, bo szukaÂłem, szukaÂłem, ale nie znalazÂłem. :D
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

a prosze bardzo tu piszÂą na samym koĂącu :D

http://wirtualnemedia.pl/document,,2110 ... conym.html
TVN innowacja i nowoczesność...
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

MaÂłe podsumowanie znanych nam jesiennych nowoÂści i kontynuacji:

1. So You Think You Can Dance
wirtualnemedia.pl pisze: Obrazek
Po sukcesie 'Taùca z gwiazdami' TVN postanowi³ iœÌ za ciosem i stawia na drugi format taneczny, podobny w formule do 'Idola'. Produkcja ma byÌ najwiêkszym widowiskiem telewizyjnym jesieni.
Show wysuwajÂący nam siĂŞ na pozycjĂŞ lidera wÂśrĂłd najbardziej oczekiwanych programĂłw jesieni :D

2. TwarzÂą w twarz
media2.pl pisze:
Obrazek
TVN juÂż krĂŞci nowy serial
Fani popularnego TVN-owskiego serialu "Magda M." oraz fanki przystojnego aktora PawÂła MaÂłaszyĂąskiego mogÂą spaĂŚ spokojnie. Telewizja TVN rozpoczĂŞÂła juÂż zdjĂŞcia do nowego serialu sensacyjnego.
Nowa produkcja TVN-u o nazwie "TwarzÂą w twarz" pokaÂże WarszawĂŞ, jakiej nie znamy. PaweÂł MaÂłaszyĂąski i jego wybranka - Magdalena Walach przeniosÂą siĂŞ do Warszawy, by stawiĂŚ czoÂła wrogom z przeszÂłoÂści, czytamy w Dzienniku.
MiaÂł zastÂąpiĂŚ MagdĂŞ M., a jednak znaleziono coÂś innego, bardziej romantycznego :wink:

3. Gotowi na mi³oœÌ
onet.pl pisze: Obrazek
W g³ównej roli w nowym serialu stacji TVN "Gotowi na mi³oœÌ" wyst¹pi 51-letnia Liliana Komorowska, która na sta³e mieszka w Montrealu w Kanadzie.
I jednak to "Gotowi na mi³oœÌ zast¹pi¹ Magdê M. Osobiœcie twierdzê, ¿e jeœli nie bêdzie to sukces, to TVN jednak wróci do Magdy wiosn¹.

4. DDTVN codziennie
media2.pl pisze: Obrazek
Od wrzeÂśnia telewizja TVN bĂŞdzie budziÂła swoich widzĂłw codziennie, a nie tylko w weekendy. Jak dowiedziaÂł siĂŞ Dziennik, stacja zdecydowaÂła emitowaĂŚ swĂłj Âśniadaniowy program "DzieĂą dobry TVN" nie tylko w weekendy, ale takÂże w tygodniu.
Trzeba walczyĂŚ o widza, a jak! Moim zdaniem ta decyzja mogÂła byĂŚ podjĂŞta juÂż dawniej :] . SzukajÂą prowadzÂących, a szukaĂŚ daleko nie trzeba - pod rĂŞkÂą majÂą np. KarolinĂŞ MalinowskÂą, ktĂłrÂą osobiÂście uwielbiam :wink: , KlaudiĂŞ Carlos, dziewczyny z TVN Style. MoÂże byĂŚ ciekawie.

5. "Taniec ..." VI
media2.pl pisze:
Obrazek
JesieniÂą rusza kolejna, juÂż szĂłsta, edycja popularnego programu z ramĂłwki TVN - "Taniec z gwiazdami" Stacja juÂż rozmawia z polskimi gwiazdami w sprawie udziaÂłu w programie. Kto weÂźmie udziaÂł w programie?

Jak podaje serwis Plotek.pl powoÂłujÂąc siĂŞ na tygodnik Twoje Imprepium, TVN negocjuje kontrakty z takimi gwiazdami jak Agnieszka Dygant, Natalia Kukulska, Natasza UrbaĂąska, Magdalena Schejbal, Anna Guzik, Weronika Rosati, Katarzyna Bujakiewicz i Urszula DĂŞbska, Tomasz Kot, Borys Szyc, Maciej ZakoÂścielny oraz RenatÂą Lepper.

Podobno majÂą zmieniĂŚ siĂŞ takÂże zasady programu. W programie udziaÂł weÂźmie 10 a nie 14 par. Najmniej lubiane gwiazdy bĂŞdÂą odpadaÂły co dwa tygodnie i nie bĂŞdzie to jedna gwiazda a dwie, czytamy na Âłamach Plotek.pl.
Zmiany, zmiany, ale czy programowi uda siĂŞ przetrwaĂŚ konkurencjĂŞ? Tylko w przypadku wielkich, ale to naprawdĂŞ wielkich gwiazd. ÂŻyczĂŞ powodzenia.

6. "Niania" V
Ekipa filmowa szykuje siĂŞ do pracy nad kolejnÂą seriÂą "Niani". Powstanie trzydzieÂści nowych odcinkĂłw, V i VI czĂŞÂści, widzowie zobaczÂą jesieniÂą tego roku i wiosnÂą 2008 roku.
ProszĂŞ, proszĂŞ, nawet juÂż VI sezon jest krĂŞcony... "Niania" ma caÂłkiem niezÂłe udziaÂły, wiĂŞc nie widzĂŞ przeszkĂłd dla jej pozostania na wizji. WidzĂŞ je niestety przy...

7. "Hela w opaÂłach" III
tvnfakty.pl pisze:
Obrazek
W³adze TVN nie zrezygnowa³y jednak z kontynuowania sitcomu. Pierwszy klaps do trzeciej serii pad³ ju¿ 11 kwietnia, a ostatni pod koniec maja. Jesieni¹ na ekranach zobaczymy goœcinne wystêpy takich aktorów, jak Emilia Krakowska, Bartosz Obuchowicz, Micha³ Koterski, Marysia Góralczyk, Joanna ¯ó³kowska i £ukasz Nowicki.
Bez komentarza. :uhh:

8. "Kryminalni" VII
Obrazek
Nic na nich nie znajdujĂŞ, ale bĂŞdÂą, gdzieÂś tam widziaÂłem fotki z planu, MaÂłgosia "Uciekinierka" :wink: KoÂżuchowska siĂŞ pojawiÂła, takÂą informacjĂŞ podawaÂło teÂż TVN Style. O nich nigdy nie ma Âżadnych informacji, na wiosnĂŞ teÂż tak byÂło. To irytujÂące.

9. KanaÂł biznesowy ITI
Telewizja TVN, która pracuje nad uruchomieniem nowego kana³u biznesowego, bêdzie wspó³pracowaÌ z amerykaùsk¹ stacj¹ CNBC, wynika z informacji Gazety Prawnej.
...oraz...

10. KanaÂł religijny ITI
Jesieni¹ 2007 roku, w ofercie telewizji nowej generacji "n" pojawi siê nowy kana³ tematyczny poœwiêcony religii i jej roli w ¿yciu wspó³czesnego cz³owieka, nad którym pracuje Grupa ITI.
11. nTalk w n
Ach, nie chce mi sie juz szukaĂŚ. Na n.pl/konferencja jest wszystko

Na koniec: nie kopiowa³em ca³ych artyku³ów, poniewa¿ to wszystko na forum ju¿ by³o. No, wiêkszoœÌ. Post jest po to, aby wszystko by³o ³adnie na jednej kupce. Ja tak lubiê. :aniol: Dla Was babra³em siê w tym godzinê - do tego musia³em wpisywaÌ ca³y BBCode rêcznie, poniewa¿ jak przyciskam guziki to mi nie dzia³a, zróbcie proszê coœ z tym.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

No to moÂżemy mieĂŚ jeszcze wiĂŞkszÂą niespodziankĂŞ na jesieĂą. :shock: To jest nius:
WirtualneMedia.pl pisze:Nieoficjalnie mĂłwi siĂŞ, Âże Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji z UrzĂŞdem Komunikacji Elektronicznej ma w niedÂługim czasie rozpisaĂŚ konkurs na czĂŞstotliwoÂści naziemne.
TVN ma szansĂŞ zrobiĂŚ widzom niespodziankĂŞ na jesieĂą i w koĂącu powiĂŞkszyĂŚ swĂłj zasiĂŞg. Wiadomo, Âże o te czĂŞstotliwoÂści bĂŞdzie siĂŞ teÂż staraÂł Murdoch... A jemu chyba zaleÂży na tym bardziej - TV Puls ma byĂŚ przecieÂż w 1. lidze.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

Kuba pisze:2. TwarzÂą w twarz[/color]
MiaÂł zastÂąpiĂŚ MagdĂŞ M., a jednak znaleziono coÂś innego, bardziej romantycznego :wink:
Przecie¿ ju¿ w kwietniu by³o wiadomo, ¿e "Magdê M." zast¹pi romantyczna opowieœÌ utrzymana w tonacji serialu o prawniczce. To gazety rozdmucha³y informacjê o "Twarz¹ w twarz", ¿e serial ten zast¹pi "Magdê M."

Dziwi mnie ten zachwyt "SYT You Can Dance". Oceniaj¹c wersjê amerykaùsk¹ stwierdzi³em, ¿e projekt tego typu nie przyjmie siê w Polsce i takie zdanie podtrzymuje. Dla zwyk³ych widzów bêdzie to kopia "Idola" (podobne g³osy by³y po emisji "Supertalentu" w TVP2). Jednak chyba znalaz³em miejsce w ramówce, gdzie ten program mo¿e siê pojawiÌ - sobota, oko³o 18:00. Ju¿ w zes¿³ym roku, TVN pokaza³, ¿e chce dobrze wype³niÌ to miejsce, jednak "Dwururka" nie zape³ni³a tego tak, jakby chcieli szefowie TVN :) Ostatecznie te¿, pozostaje 20:30, czyli po "Niani". "Kryminalni" wylec¹ trochê do góry i nic siê nie stanie :)
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

podmark pisze: "Kryminalni" wylecÂą trochĂŞ do gĂłry i nic siĂŞ nie stanie :)
PolecÂą w gĂłrĂŞ? O co chodzi?
I chyba naprawdĂŞ te dwie pory sÂą jedynymi odpowiednimi dla tego programu... Czy "Kryminalni" nie mogliby zostaĂŚ w czwartki po 22? :uhh:
pawell

Post autor: pawell »

Kuba pisze:PolecÂą w gĂłrĂŞ? O co chodzi?
podmark'owi chyba chodzi³o o to gdyby "tanecznego idola" dali w sobotê o 20:30 to "Kryminalni" nadaliby póŸniej. :roll:
Kuba pisze:Czy "Kryminalni" nie mogliby zostaĂŚ w czwartki po 22? :uhh:
Albo lepiej - zaraz po "Na WspĂłlnej". I tak w czwartek po tym serialu sÂą powtĂłrki powtĂłrek filmĂłw. :]
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

A moÂże by zrobiĂŚ pasmo serialowe od wtorku do czwartku od 20:55 do 22:35?
Pon-Czw 20:55 Na wspĂłlnej
(Pon. 21:30 SMS)
Wtorek- 21:35 "Gotowi na mi³oœÌ"
ÂŚroda- 21:35 "TwarzÂą w twarz"
Czwartek- 21:35 "Kryminalni" ????

Sobota:
20:00 Niania
20:35 "MyÂślisz Âże umiesz taĂączyĂŚ"

Albo "Kryminalni" tak jak byli, Super Niania ok 16:00 i 17:30 "MÂŻUT?" a Hela w soboty o 18:30. TVN mĂłgÂłby jakoÂś nazwaĂŚ to pasmo nie wiem... moÂże Taneczna niedziela :D
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

Dwa programy taneczne jednego dnia to nie jest dobry pomys³.. podobnie sobota 20. przecie¿ w sobote jest "Jak ONI spiewaj¹" obstawiam sobota 17.00 lub czwartek 21.30... zawsze jest jeszcze mo¿liw9œÌ przeneisienia Superkina na czwartek a programu na pi¹tek 20. konkurencji prawie nie ma.. a pi¹tek to dobra pora na show..
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

czerk pisze: Albo "Kryminalni" tak jak byli, Super Niania ok 16:00 i 17:30 "MÂŻUT?" a Hela w soboty o 18:30. TVN mĂłgÂłby jakoÂś nazwaĂŚ to pasmo nie wiem... moÂże Taneczna niedziela :D
WÂątpiĂŞ by tak gÂłoÂśno zapowiadane show dali przed faktami w niedzielĂŞ. Ja uwaÂżam Âże MÂŻUT bĂŞdzie nadawany w sobotĂŞ po Niani lub w piatek o 20.00 przed superkinem - tylko Âże superkino byÂłoby wtedy koÂło 21.30 - 22.00- co nie jest najlepszym pomysÂłem :P
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

I chyba ten pi¹tek jest najlepszym wyjœciem - w pi¹tek nie ma konkurencji, ale to ¿adnej. Pi¹tkowy sukces, choÌ co wtedy z domnieman¹ II seri¹ "Odwróconych"? Jakiekolwiek popo³udnie odpada dla show, które moim zdaniem bêdzie kreowane na jedn¹ z mocniejszych pozycji stacji. Sobota - te¿ nie, "Niania" ca³kiem sobie radzi, pomimo "jOŒ", no chyba, ¿e chc¹ zabraÌ sobotni prym Polsatowi. Ach, oni ju¿ maj¹ fachowców od rozwi¹zania tego problemu. Trzeba wcisn¹Ì "Twarz¹ w twarz", a filmy s¹ przecie¿ czêsto w TOP10. A co gdyby wywaliÌ Drzyzgê z pi¹tku i tam wcisn¹Ì Ma³aszyùskiego?
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

Kuba, czy Ty naprawdê wierzysz, ¿e serial, którego jeden odcinek kosztuje ponad 300 tysiêcy z³otych wcisn¹ w pi¹tek o 17:15 ?! Rozmowy to koszt rzêdu 100 tysiêcy. Ró¿nica jest spora, a szkoda by by³o, ¿eby serial mia³ ogl¹dalnoœÌ na poziomie 2 milionów. "Twarz¹ w twarz" zast¹pi na 99 % "Odwróconych" w pi¹tki (którzy wbrew prasowym domys³om nie doczekaj¹ siê kontynuacji).

A show umieszczone w sobotni wieczĂłr to doskonaÂły pomysÂł. Jednak oglÂądalnoÂściÂą "Jak Oni ÂśpiewajÂą" nie pobijÂą :).
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

w tygodni o gosz 17 czy 18 taki serial nie ma szans, mog¹ go umieœciÌ zamiast odwróconych w pi¹tek, a potem o 21 ten program taneczny.. chociaz taki uk³ad nie za dobry. Powiedzmy sobie szczerze filmy w TVN nie maj¹ dobrych wyników.. a hity (Shrek czy Harry potter) bêd¹ mia³y dobre wyniki nawet o 16.. dlatego mogliby "Superkino" znieœÌ.. albo przenieœÌ na czwartek
ODPOWIEDZ