[TVP2] M jak miłość

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

dzieki za uznanie :)
Android <3
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

[TVP2] M jak miłość

Post autor: ArO »

Polecam do przeczytania tekst zatytuowany na Onecie "Fanomen >>M jak mi³oœÌ<<" http://film.onet.pl/0,0,1209653,1,600,artykul.html

I zapraszam do dyskusji na temat serialu. Myœlê, ze wreszcie trzeba by siê zastanowiÌ sk¹d siê taka ogl¹dalnoœÌ bierze. Rekord wynosi ponad 11 i pó³ miliona widzów. Tego nie ogl¹daj¹ starsze babcie. Jak siê okazuje ogl¹daj¹ to ca³e rodziny.

Oto ciekawostki z artykuÂłu jesli chodzi o wyniki oglÂądalnoÂści:

"M jak mi³oœÌ" na przestrzeni lat:

listopad 2000 - 4.169.729 widzĂłw
listopad 2001 - 2.511.303 widzĂłw
listopad 2002 - 7.601.571 widzĂłw
listopad 2003 - 9.422.380 widzĂłw
listopad 2004 - 10.585.166 widzĂłw
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
zadra
Bywalec
Bywalec

m jak m

Post autor: zadra »

ja tu nie widzĂŞ Âżadnego fenomenu.
po prostu sprawnie i doÂśc strereotypowy serial zrobiony wedÂług znanego wzorca. do tego z doÂśc dobrymi aktorstwem. to musi chwyciĂŚ.

teraz faktycznie "m jak mi³oœÌ" jest numerem 1, ale przeciez równie popularne jest "Na dobre i na z³e", a wczeœniej tak by³o z "Klanem". wszystkie one s¹ do siebie w gruncie rzeczy doœc podobne, ¿aden nie proponuje niczego nowego.

dla mnie fenomen to raczej "SzeœÌ stóp pod ziemi¹' czy "Seks w wielkim miescie", bo te seriale faktycznie zaproponowaly coœ nowego.
zadra
Bywalec
Bywalec

jeszcze...

a jedyne co jest faktycznie ciekawe to ta rosn¹ca popularnoœÌ..

ale chyba tak bylo teÂż z Klanem i Na dobre.., Âże swĂłj renesans popularnoÂści przeÂżywaÂły jakiÂś czas po zapoczatkowaniu emisji..
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Tylko, ze o fenomenie mozna mowic jesli sie patrzy na ogl¹dalnoœÌ. Jak serial mia³ w 2001 roku 2 mln. to nikt sie nim nieinteresowa³.

"Klan" nie miaÂł wiĂŞkszej widowni jak 9 mln. Nie wiem czy "Na dobre i na zÂłe" przekroczyÂło 11 mln. To, ze nagle zaczĂŞÂło siadaĂŚ przed telwizorami ponad 11 mln widzĂłw jest czyms u Nas maÂło spotykanym. Zauwazalne jest to przy waznych transmisjach sportowych. Rekord czyli ponad 12 mln padÂł chyba 2 lata temu podczas skokĂłw MaÂłysza.

WracajÂąc jeszcze do "Klanu" to od samego poczÂątku miaÂł on sporÂą widownie, a "M jak m" po 3 latach.
zadra
Bywalec
Bywalec

m jak m

ArO pisze:Tylko, ze o fenomenie mozna mowic jesli sie patrzy na ogl¹dalnoœÌ. Jak serial mia³ w 2001 roku 2 mln. to nikt sie nim nieinteresowa³.

"Klan" nie miaÂł wiĂŞkszej widowni jak 9 mln. Nie wiem czy "Na dobre i na zÂłe" przekroczyÂło 11 mln.
a mi sie wydaje, Âże 9, 10 czy 11 milionĂłw widzow to nie jest taka wielka rĂłznica. W obu przypadkach mozemy mĂłwic o gigantycznej popularnoÂści.
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: jeszcze...

Post autor: Maciek »

zadra pisze:a jedyne co jest faktycznie ciekawe to ta rosn¹ca popularnoœÌ...
Nie pisze siĂŞ dwĂłch postĂłw pod rzÂąd, ale spoko - Ty dopiero siĂŞ uczysz. :D
A fenomen to byÂł, owszem - "Fenomen MilionerĂłw", i tylko w niego wierzĂŞ. 8)
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

No tak wÂłasciwie gdzie ja chce dyskutowaĂŚ. ChoĂŚby miaÂło 20 mln widzĂłw to dla Wat bedzie "tylko" oglÂądalnoÂśc... :?
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Dla mnie to nie jest "tylko" ogl¹dalnoœÌ - ja to oceniam i... ogl¹dam. :) Tak, jak wczoraj na przyk³ad - w wolne dni mogê sobie na to pozwoliÌ. :wink:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

Ja te¿ ostatnio coraz czêsciej ogl¹dam "M jak mi³oœÌ". Jak ju¿ wspomina³em kiedyœ, w wakacje serial ogl¹da³em bardzo czêsto, jesieni¹ wybiera³em Najs³absze ogniwo".
Niestety gdy TVN powtarza teleturniej, podobnie jak ca³a Polska œledzê losy rodzin Mostowiaków. To naprawdê potrafi wci¹gn¹Ì :D Z niecierpliwoœci¹ czekam na kolejny odcinek serialu :wink:
Niestety dziÂś "DwĂłjka" serialu nie emituje :? ÂŚwiÂąteczne wydanie Europy da siĂŞ lubiĂŚ nie zainteresuje mnie :?
http://www.tvnfakty.pl - wszystkie fakty o TVN

BrzydUla - poniedziałek-piątek, godz. 17:55
(tvn) programowo najlepsza
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

ArO pisze:No tak wÂłasciwie gdzie ja chce dyskutowaĂŚ. ChoĂŚby miaÂło 20 mln widzĂłw to dla Wat bedzie "tylko" oglÂądalnoÂśc... :?
Tak! Fenomen to nie jest ogl¹dalnoœÌ! Fenomen jest np. wtedy, gdy znajomi ze zniecierpliwieniem rozmawiaj¹ o Mostowiakach, np. "ogl¹da³eœ wczorajszy ocinek? Ale jaja, no nie? Hanka, wyje¿d¿a do Niemiec". Mimo, ¿e ogl¹dalnoœÌ jest astronomiczana, ja bynajmniej takiego zjawiska nie zaobserwowa³em. Jeœli chodzi fenomen w telewizji, wydaje mi siê, ¿e mo¿na mówiÌ o Milionerach i pierwszej edycji Big Brother'a. Programy by³y tematem wielu rozmów, w których by³y omawiane pytania itd., czy wydarzenia z domu Wielkiego Brata. Kiedyœ by³ te¿ fenomen Klanu, ale chyba ciut mniejszy... O fenomenie "M jak mi³oœÌ" mówiÌ raczej nie mo¿na. To tylko ogl¹dalnoœÌ.
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

To p[ewnie dlatego, ze w sobote leciaÂło m jak m. Nie chcÂą dawac 4 odcinkĂłw tak obok siebie.Da sie zauwazyc, ze w poniedzialki jest najwieksza oglÂądalnosc, we wtorki mniejsza, a w srody najmniejsza.

Wyczytalem, ze Dwojka powtarza od przyszÂłego poniedziaÂłku serial od poczÂątku o 9:50.
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

ZastanawiajÂą mnie silne "ciÂągÂąty" w stronĂŞ Niemiec w tym serialu. Stefan przyjechaÂł z Niemiec, jego matka teÂż, teraz ma przyjechac jeszcze jej koleÂżanka, a Hanka ma kogoÂśtam w Niemczech. Tylko czemu do cholery wszyscy Niemcy tak dobrze mĂłwiÂą po polsku :?: :?: :?: :twisted: :arrow:
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Zgadzam siê z Tob±, Marcin. A DOUBLE-POST'A JU¯ WYKASOWA£EM. OD TEGO TU JESTEM (MIÊDZY INNYMI) :wink:
kaseta89 pisze:ÂŚwiÂąteczne wydanie Europy da siĂŞ lubiĂŚ nie zainteresuje mnie
Mnie teÂż nie, bo po prostu... juÂż je widziaÂłem. ByÂło bardzo fajne, szkoda tylko, Âże dwĂłch uczestnikĂłw opuszcza program na dÂłuÂżej. :(
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

arrow pisze:ZastanawiajÂą mnie silne "ciÂągÂąty" w stronĂŞ Niemiec w tym serialu. Stefan przyjechaÂł z Niemiec, jego matka teÂż, teraz ma przyjechac jeszcze jej koleÂżanka, a Hanka ma kogoÂśtam w Niemczech. Tylko czemu do cholery wszyscy Niemcy tak dobrze mĂłwiÂą po polsku :?: :?: :?: :twisted: :arrow:
Dokladnie to samo mnie ostatnio zastanowiÂło dlaczego tak bardzo promujÂą Niemcy. Stefan przez 2 odcinki nawet nadawaÂł troche po niemiecku do ojca.
ODPOWIEDZ