[TVN] Dzieciaki z klasą
Moderator: Łukasz
-
- Bywalec
- Kontakt:
-
- Bywalec
- Kontakt:
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Mo¿ùa w troszeczkê inny i bardziej naturalny sposób zachêciÌ dzieci do nauki. A program naprawdê by³ œmieszny - recytacja wyuczonych na pamiêÌ przemówieù o zainteresowaniu astronomi¹ i wojn¹ trzydziestoletni¹. Czy¿ nie mo¿na by³o powiedzieÌ np ¿e lubiê historiê. O wojnie trzydziestoletniej nie ma nawet w gimnazjum.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Ale ja niecaÂły tydzieĂą temu skoĂączyÂłem praktykĂŞ w gimnazjum i w podrĂŞczniku nie byÂło nawet daty wojny trzydiestoletniej. Moim zdaniem to nie potrzebne i zbĂŞdne dla uczniĂłw gimnazjum, zresztÂą co oni mogÂą z tego zrozumieĂŚ - majÂą tylko zapamiĂŞtaĂŚ daty 1618-1648 i nic wiĂŞcej. Ewentualnie bardzo okrojone powody wybuchu wojny - ale to za trudne i bez szerszego kontekstu, czyli moim skromnym zdaniem nie potrzebne.
Jako historyk powiem tylko, Âże caÂła sprawa jest bardzo skomplikowana i w ciÂągu 45 minut niczego sensownego na ten temat nie da siĂŞ powiedzieĂŚ. Po prostu strata czasu - lepiej poÂświĂŞciĂŚ te lekcjĂŞ na coÂś innego, bliÂższego Polsce.
Nie ma nic sprawdziÂłem: Wojciechowski G. Historia - podrĂŞcznik do gimnazjum. Razem przez wieki II, wyd. Arka, PoznaĂą 2001.
Ten podrêcznik jest wykorzytywany przez wiêkszoœÌ nauczycieli w gimnazjach Ma³opolski.
Jako historyk powiem tylko, Âże caÂła sprawa jest bardzo skomplikowana i w ciÂągu 45 minut niczego sensownego na ten temat nie da siĂŞ powiedzieĂŚ. Po prostu strata czasu - lepiej poÂświĂŞciĂŚ te lekcjĂŞ na coÂś innego, bliÂższego Polsce.
Nie ma nic sprawdziÂłem: Wojciechowski G. Historia - podrĂŞcznik do gimnazjum. Razem przez wieki II, wyd. Arka, PoznaĂą 2001.
Ten podrêcznik jest wykorzytywany przez wiêkszoœÌ nauczycieli w gimnazjach Ma³opolski.
Ostatnio zmieniony środa 29 wrz 2004, 21:20 przez doktorfaustus1, łącznie zmieniany 1 raz.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Ale mnie nie ucz¹ - ja uczê. Je¿eli obecnie zajmujecie siê I wojn¹ swiatow¹ to wszytko jest w porz¹dku - macie tylko 2 tygodniowe opóŸnienie.